Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Duane
Fenderaš

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by Duane » 19 Sep 2010, 22:35

sedeh tako deset minuta kraj računara, s' obema rukama na tastaturi, pokušavajući da dam smislen odgovor na ove provokacije po pitanje kompanije na f...

pošto nisam došao do ikakve smislenije solucije, otišao sam do WC-a da se ispišam ko čovek...

Haralampije

Post by Haralampije » 19 Sep 2010, 22:38

nebojsak wrote:Sve ono što ti potencijalno treba od đitre. Dakle, određeni ton i određeni koncept. Pošto istih nema mnogo, to je uglavnom ham/singl, klin/drajv i tako to filozofija. Mislim, gitara ti nudi bazičnu varijantu kojoj si naklonjen, i onda je ti razrađuješ.

Okej bi bilo da Ibanez u svoj svojoj šarolikosti nudi bolje gitare od Fendera i Gibsona u njihovim kategorijama, a po mom mišljenju to nije slučaj.

Ima ibanez u svojoj ponudi veoma skupe i kvalitetne gitare,koji su rame uz rame i sa custom shop modelima i fendera i gibanice,ne samo u njihovim ostalim kategorijama,drugo je to sto u Srbiji svi kupuju ibaneze u rangu od 150 do 500 evara(ono RG,GRG,SA i voznja),i dva tri modela malo skupljeg vaija i satrijanija,

nebojsak

Post by nebojsak » 19 Sep 2010, 22:44

Ali baš o tome i pričam. Ne custom shop i perverzije, oni nemaju ono ranga 500-1000 ojra što pokriva standardnu F/G varijantu.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Sep 2010, 22:46

Haralampije wrote:
nebojsak wrote:Sve ono što ti potencijalno treba od đitre. Dakle, određeni ton i određeni koncept. Pošto istih nema mnogo, to je uglavnom ham/singl, klin/drajv i tako to filozofija. Mislim, gitara ti nudi bazičnu varijantu kojoj si naklonjen, i onda je ti razrađuješ.

Okej bi bilo da Ibanez u svoj svojoj šarolikosti nudi bolje gitare od Fendera i Gibsona u njihovim kategorijama, a po mom mišljenju to nije slučaj.

Ima ibanez u svojoj ponudi veoma skupe i kvalitetne gitare,koji su rame uz rame i sa custom shop modelima i fendera i gibanice,ne samo u njihovim ostalim kategorijama,drugo je to sto u Srbiji svi kupuju ibaneze u rangu od 150 do 500 evara(ono RG,GRG,SA i voznja),i dva tri modela malo skupljeg vaija i satrijanija,
ma to što ti pričaš care je drugo nešto... kvalitet je nešto drugo... za ogromne pare je naravno jasno da ćeš da dobiješ vrhunsku gitaru, to može i zastava da ti napravi ako im daš ogromne pare...

nešto drugo se ceni...

nebojsak

Post by nebojsak » 19 Sep 2010, 22:49

Duane wrote:
Haralampije wrote: ma to što ti pričaš care je drugo nešto... kvalitet je nešto drugo... za ogromne pare je naravno jasno da ćeš da dobiješ vrhunsku gitaru, to može i zastava da ti napravi ako im daš ogromne pare...

nešto drugo se ceni...
Nego, mali off: da nisi ti bio sinoć ispred bine u ekipici koja je pokazivala tendenciju da sedne na Žiletov pedalbord i pomeri mu Rate pot na dileju? :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Sep 2010, 22:52

nebojsak wrote:
Duane wrote:
Haralampije wrote: ma to što ti pričaš care je drugo nešto... kvalitet je nešto drugo... za ogromne pare je naravno jasno da ćeš da dobiješ vrhunsku gitaru, to može i zastava da ti napravi ako im daš ogromne pare...

nešto drugo se ceni...
Nego, mali off: da nisi ti bio sinoć ispred bine u ekipici koja je pokazivala tendenciju da sedne na Žiletov pedalbord i pomeri mu Rate pot na dileju? :)
jesam, no nismo ništa čačkali, bogami...

šo?

Hotstepper

Post by Hotstepper » 19 Sep 2010, 23:02

Duane wrote: jesam, no nismo ništa čačkali, bogami...
Reci "Fendera mi!" :mrgreen:

Da se vratimo na raspravu...
Svaka chast svim proizvodjachima, svakom zhelim da uzme ono shto voli i chini ga srecnim, al' ruku na srce,
99% nas da ima para imao bi u svojoj kolekciji BAR PO JEDAN USA strat , tele i LP, a za ove ostale proizvodjache bash i nisam siguran da su za svachiji ukus..
Last edited by Hotstepper on 19 Sep 2010, 23:11, edited 1 time in total.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Sep 2010, 23:03

nebojsak wrote:Ali baš o tome i pričam. Ne custom shop i perverzije, oni nemaju ono ranga 500-1000 ojra što pokriva standardnu F/G varijantu.
Ibanez radi custom shop samo za ljude koji imaju endorsment. Ostalo su sve standardni modeli. I ima, ima dosta bas u tom opsegu. RG prestige onaj najpopularniji, 1570 je oko 1k, RG neck through je slicne cene, RGA, skoro cela linija je preko 500e, S serija takodje, metal gitare ekstremnih oblika isto... ART isto ima u tom opsegu itd...

A koliko gitara ima gibson u tom cenovnom rangu? :D
Last edited by mislim_stvarno on 19 Sep 2010, 23:06, edited 1 time in total.

nebojsak

Post by nebojsak » 19 Sep 2010, 23:04

Duane wrote: jesam, no nismo ništa čačkali, bogami...

šo?
Ma ništa, pitam samo, učinilo mi se da sam te snimio na osnovu perspica ovde.

nebojsak

Post by nebojsak » 19 Sep 2010, 23:19

mislim_stvarno wrote:
nebojsak wrote:Ali baš o tome i pričam. Ne custom shop i perverzije, oni nemaju ono ranga 500-1000 ojra što pokriva standardnu F/G varijantu.
Ibanez radi custom shop samo za ljude koji imaju endorsment. Ostalo su sve standardni modeli. I ima, ima dosta bas u tom opsegu. RG prestige onaj najpopularniji, 1570 je oko 1k, RG neck through je slicne cene, RGA, skoro cela linija je preko 500e, S serija takodje, metal gitare ekstremnih oblika isto... ART isto ima u tom opsegu itd...

Pa dobro™, SG Standard imaš i ovde za soma jura, LP malo više, al ajde... ti si fan Ibaneza, ja nisam, te smatram da pomenuta gama nije u rangu F/G.

Nije loša ova F/G novouspostavljena skraćenica, mogla bi da se uradi kao smajli :)

Haralampije

Post by Haralampije » 19 Sep 2010, 23:21

Duane wrote:
Haralampije wrote:

ma to što ti pričaš care je drugo nešto... kvalitet je nešto drugo... za ogromne pare je naravno jasno da ćeš da dobiješ vrhunsku gitaru, to može i zastava da ti napravi ako im daš ogromne pare...

nešto drugo se ceni...
Ne nisam mislio to,nego da ibanez isto tako dobro pokriva i najskuplje modele,kao sto pokriva i sve ostale,i nizu i srednju i visu klasu,.Imaju mozda najvecu i najpristupacniju ponudu od svih proizvodjaca na svetu,,ali se u Srbiji svi fokusiraju najvise na modele do 500 evara,dalje retko zadiru,jer su u fazonu sto bih dao 700-800-1200 jevreja za tamo nekog ibaneza(a da nije vai i satriani model),nego ce odmah da razmislja o fenderu ili bilo kom gibsonu(Isto tako se razmislja i -zasto bih za nekog meksikanca dao do skoro 1000 evara(blekmur,vaughan,road worn) kad mogu za to da kupim americkog standarda ili deluxe dok su na rasprodaji(a pri tom ni ne razmisljam koliko su oni meksicki modeli kvalitetniji i bolji,al na ovom pise USA ga pravio)
.I onda zavlada misljenje ibanez nema sta da ponudi.ima itekako sta da ponudi.drugo kakav zvuk furas,prema tome se vodis.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Sep 2010, 23:46

nebojsak wrote:
mislim_stvarno wrote:

Pa dobro™, SG Standard imaš i ovde za soma jura, LP malo više, al ajde... ti si fan Ibaneza, ja nisam, te smatram da pomenuta gama nije u rangu F/G.

Nije loša ova F/G novouspostavljena skraćenica, mogla bi da se uradi kao smajli :)
Pa, nije sad to sto sam fan, (ja sam vise fan jacksona :mrgreen: , a tek su oni zatucani sto se asortimana tice :mrgreen: ), ali mislim da nije sve u imenu tj mislim da su ibanez prestige modeli kvalitetnije uradjeni barem od mexikanaca (to pominjem jer ti rece da cela ta gama ibaneza 500-1k ne moze da se poredi sa fenderima), a verujem da bi ovaj ibanez
http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-AR300RE
ili mozda cak i ovaj uz promenu magneta
http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-ART600
pojeli makar LP studio ako ne nesto jace.

Prica o kvalitetu izrade i tona je jedno, ali vodjenje imenom nesto sasvim sesto...

Voleo bih i ja jedan LP custom, ali jbg...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 20 Sep 2010, 00:14

Ja ovo ne merim po sebi. Da je po meni, cela priča je mogla da se zaustavi još 1949. kad je Tele krenulo da se pravi serijski. Za moju svirku dosta. Ja ovo gledam onako uopšteno, i standardno se protivim klanjanju neprikosnovenim veličinama. To je izmišljena kategorija, to ne postoji. Naravno, ta izmišljotina je korisna za trgovinu. Ali šta ja imam s tim?

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Sep 2010, 00:17

Pa nemaš. Ali nemam ni ja, merim po sebi pošto ne mogu po drugima, jer oni nisu ja. Vrlo prosto, meni F/G™ asortiman završava posao :)

nikolic025

Post by nikolic025 » 20 Sep 2010, 16:51

Jel neko provalio sto su im siptari hakovali sajt?

http://www.artistsystems.rs/srpski/kate ... pod_kat=39

Locked