Koji je to smrad. Mogu da zamislim scenu kad kurirska sluzba kofer donese kupcu, on plati, i onda raspakuje paket...fattwang wrote:Fender kofer na KP....
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-k ... id=5769772
... a fotke sa neta
http://babarsguitars.com/store/details/ ... R-CASE.php
Kupovina opreme preko oglasa
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina opreme preko oglasa
-
Djede, pricao si to, i ok je ponoviti, al ta ista firma je napravila i brdo onih gitara koje zvuce kao da se izvinjavaju, sve vreme dok ih sviras. Hondo nije nikakav sinonim za vrh topova™. 

Dersu, meni već desetinu puta su tu priču pričali ali sa Tokai-om u glavnoj ulozi (ne sa Hondo-m), a Aria s kraja sedamdesetih je bila čudo...
- Dersu Uzala
Kille, tad je bio, tako je sve krenulo. Kapiras? Ili treba treci put da pricam?
- Dersu Uzala
Veruj djedu, Hondo. Pratio sam sve to preko Guitar Playera. Tamo neke 77. recimo tu negde. Ali Hondo postoji jos od 69. i prvi su poceli recimo da standardno kace DiMarzio SuperDistortion magnete serijski na svoje gitare. Posto im Gibson sigurno ne bi prodao svoje.eg303 wrote:Dersu, meni već desetinu puta su tu priču pričali ali sa Tokai-om u glavnoj ulozi (ne sa Hondo-m), a Aria s kraja sedamdesetih je bila čudo...
Ne postoje bolje serijske 'kopije' Gibsona od Hondoa. Tojest, tada nisu postojale.

Last edited by Dersu Uzala on 27 Nov 2011, 22:29, edited 1 time in total.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
bilo je par Hondo-a po oglasima u poslednjih par godina. Cini mi se da nisu prelazili cenu od 250evra...?
a ovo...
http://www.kupujemprodajem.com/HH-Elekt ... id=5769813
I jos samo da dodam na sve ovo shto je on napisao - ne prihvata ni jedan overdrive ni dist cak i na tubescreameru zvuci po prilicno loshe. Imao to pojacalo sa nekim super zvucnicima i prodao za 200Evra jer koliko god je odicno na klinu, na drajvu je loshe. Maks cena 230 Evra ni cent vishe.

a ovo...
I jos samo da dodam na sve ovo shto je on napisao - ne prihvata ni jedan overdrive ni dist cak i na tubescreameru zvuci po prilicno loshe. Imao to pojacalo sa nekim super zvucnicima i prodao za 200Evra jer koliko god je odicno na klinu, na drajvu je loshe. Maks cena 230 Evra ni cent vishe.

- Dersu Uzala
Koliko njih koji su ti pricali tu pricu behu pretplaceni na Guitar Player magazin polovinom sedamdesetih u Juzi?eg303 wrote:Dersu, meni već desetinu puta su tu priču pričali ali sa Tokai-om u glavnoj ulozi (ne sa Hondo-m), a Aria s kraja sedamdesetih je bila čudo...

- sirac-šunka
- vragolan
nemanjavelimirovic wrote:bilo je par Hondo-a po oglasima u poslednjih par godina. Cini mi se da nisu prelazili cenu od 250evra...?![]()
a ovo...
I jos samo da dodam na sve ovo shto je on napisao - ne prihvata ni jedan overdrive ni dist cak i na tubescreameru zvuci po prilicno loshe. Imao to pojacalo sa nekim super zvucnicima i prodao za 200Evra jer koliko god je odicno na klinu, na drajvu je loshe. Maks cena 230 Evra ni cent vishe.![]()
A VS Musician kakav je?
http://www.kupujemprodajem.com/Gitarsko ... -oglas.htm
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
@Sirac -
Ista pricha
Treba svakako isprobati, ali tranzistor je tranzistor...Jedino shto se meni pokazalo da radi na drajvu je Roland Cube kao i ti Ampeg-zi i neki stariji fenderi tipa 85 ili neshto iz doba crvenih knobova
. 
Ista pricha

GP sam (pošto sam mator) prvi put imao u rukama osamdesetih... Verovatno je to priča koja je zgodna da se prepričava pa se izmenila, ja sam i za Tokai prvi put čuo kada je lik koji vodi računa o opremi Stones-a početkom osamdesetih objasnio da je jedan Wood-ov strat sa top-lockom zapravo Tokai jer mu je bilo žao da uništava originalni matori Fender koji je Ron tada svirao (takođe sam to pročitao u GP-u)...Dersu Uzala wrote:Koliko njih koji su ti pricali tu pricu behu pretplaceni na Guitar Player magazin polovinom sedamdesetih u Juzi?eg303 wrote:Dersu, meni već desetinu puta su tu priču pričali ali sa Tokai-om u glavnoj ulozi (ne sa Hondo-m), a Aria s kraja sedamdesetih je bila čudo...
A taj HH je bio prvo pojačalo u koje sam uključio tanburu, tu negde oko osamdesete...
Koja je to fora sa tranzistorcima od 300+ eur.
Mislim...
Ajd' Roland JC neki, ali ovo drugo...
Mislim...
- LifelessDead
Gde su te Honde danas? Koja im je cena? Ja znam za mnoge likove kolekcionare i niko nema te gitare, niti sam igde cuo da ih hvale...Dersu Uzala wrote:Hondo je bila jedna od najPrvijih firmi u tom celom kontekstu i oni su bili verovatno u stvari i najopasniji takmaci Gibsonu (i Fenderu) obzirom da su Ameri. Samo su radili instrumente u Japanu, ali uredno prodavali u Americi. Imali su svoj logo ali je sve ostalo bilo Gibson ili Fender, samo je cena bila recimo 30-40% originala. Onda su ovi iz Gibsona poceli da im seru u stvari inicijalno kako te njihove gitare qurzu ne valjaju i da publika ne treba da ih kupuje jer je to zesca prevara, 'nikad te gitare ne mogu biti verne originalu'
Onda su legende iz Hondo kompanije, posto im je puko film, objavile u Guitar Player magazinu, jedinom jelda uglednom muzickom magazinu 70-tih godina, tzv 'Hondo Guitar Challenge'. Prozvali su likove iz Gibsona da javno pred novinarima testiraju dve gitare, jednu Hondo i jednu Gibson (obe gitare ce doneti Hondo) i da verifikuju koja je Hondo a koja je Gibson. Kad su napokon ovi iz Gibsona dosli i odradili posao (mesecima kasnije jer sad oni nisu mogli da zive od prozivanja) briljantno su se izvukli rekavsi da su obe gitare Gibson (Hondo je ocito na svojoj gitari na headstocku prepravio Hondo logo u Gibson, ali je ispod ostao njihov logo pa su posle challenga presekli headstock samo da pokazu raji koja je njihova gitara). Tu je sve pocelo, kakvi Ibanezi, kakvi bakraci, kakve Arije.
Ma udara na nostalgiju, al' samo još da nađe nekog tolikog nostalgičara, al' ovaj tekst oglasa k'o da je preveo gugl translator...jagoda wrote:Koja je to fora sa tranzistorcima od 300+ eur.
Mislim...
-
Jok, primljeno je.Dersu Uzala wrote:Kille, tad je bio, tako je sve krenulo. Kapiras? Ili treba treci put da pricam?

nemanjavelimirovic wrote:
a ovo...
odlicna ocena drugih strucnjaka kao sposobnost da imaju dva odvojena tona uvek spremni u zamenu tonova je sjajan dodatak.

- Dersu Uzala
Verovatno je to bila Hondo I (jedan) serija, mada tad nisu ni imali seriju vecma kad je izasla Hondo II serija onda su svi ove prethodne poceli da zovu jelda serijom jedan. Prva serija je bila fairly cheap, mozda 15%-20% cene Gibsona, srafljen vrat i jeftiniji hardver. Posto se to prodavalo kao keks, ovi su resili da naprave mnogo verniju repliku originalnoj ali su i digli cenu na oko 30-40% originala. Te gitare su prakticno bile 'on-par' Norlinovoj produkciji (koja nije ista onoj iz '59, da se razumemo) i neko se zapitao sta je sledeci njihov (Hondoov) korak? Ako mogu da naprave adekvatne instrumente onim americkim za 40% cene, i pri tome profitiraju, polako ce narod poceti da se zapitkuje, cekaj bre, a sta mi to placamo onda Gibsonu? Danas svi znamo sta placamo, pored ostalog i ime, ali onda je to bio big deal, tek je sve to pocelo. U pocetku i nije bilo odmah obnarodovano gde se Hondo gitare prave, pa je i oko toga izbila frka, kao ua Japan. Medjutim, ovi frajeri su na papiru bili vlasnici te japanske radionice tako da je to bila siva teritorija, fabrika jeste u Japanu ali je 'americka' jer su vlasnici firma iz USA i iako oni nisu stavljali Made in USA na gitare, nisu stavljali ni Made in Japan. Isto ko ni Kramer. Ni Charvel. Ili stave nesto, ko Kramer i Charvel da 'zavaraju' trag. Svi japanski Krameri (radio ih je ESP koji tada nije imao svoju liniju gitara, samo su bili OEM za druge firme) imaju Neptune, New Jersey tablice (neck plates). Ali ne pise Made In Netune, New Jersey, u tome je (pravna) fora i onda je sve ok, moze da pise i Mars sve dok ne pise Made On Mars nije laz (Charvel je stavljao Forth Worth, Texas, bez Mejd in naravno).nemanjavelimirovic wrote:bilo je par Hondo-a po oglasima u poslednjih par godina. Cini mi se da nisu prelazili cenu od 250evra...?![]()
a ovo...
I jos samo da dodam na sve ovo shto je on napisao - ne prihvata ni jedan overdrive ni dist cak i na tubescreameru zvuci po prilicno loshe. Imao to pojacalo sa nekim super zvucnicima i prodao za 200Evra jer koliko god je odicno na klinu, na drajvu je loshe. Maks cena 230 Evra ni cent vishe.![]()
A ovaj H/H IC100 2x12, isti taki je imo moj ponajbolji ortak djitrista iz detinjstva, sljakalo je sve ko zmaj. To i GK 250ML/XL/RL su meni dva najjaca tranzistorska pojacala ikada (Rolanda tu ne racunam, stari Rolandi nisu imali distortion channel). Ovaj H/H imo mnogo lep distortion. Nikakve pedale, nista ti nije trebalo ?!?