Kablovi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- KnightOfDoom
- Site Admin
Re: Kablovi
Cordial
Taj direkt plug izgleda kao odlična ideja ali u suštini je komplikovana: da bi uopšte direkt plug imao smisla i pedala levo i desno treba da bude od istog proizvođača i iz iste serije. Čak i u tom slučaju može da se dogodi da sve ne naleže savršeno, i onda se gaženjem razglavljuju džekovi na otprilike sve tri pedale...Trooper wrote:...direkt 6.35>6.35 plug, ....
Znam, nasao sam i kupio ovaj plug. Jedino za pedale iz iste serije sljaka. Uzeo sam i par onih "offset" metalnih dzekova oni imaju malo vise lufta za namestanje
Ja imam dosta pozitivnih iskustva sa Warwickovim kablovima, imam ih 3-4 komada i evo (da kucnem u drvo) vec godinama ne crkavaju, a ranije mi se desavalo da na svakih godinu dana moram neki kabl da menjam.Rocker. wrote:Od jeftinijih kablova duzine 6 metara šta preporučujete:
Stagg
Proel
Rock Cable by Warwick
Cordial
ili neki drugi?
Šta se pokazalo najbolje u tom cenovnom rangu?
Ovo je Rock Cable "by Warwirck" ,jeftinija verzija jer na njih mislis?Historik wrote:
Ja imam dosta pozitivnih iskustva sa Warwickovim kablovima, imam ih 3-4 komada i evo (da kucnem u drvo) vec godinama ne crkavaju, a ranije mi se desavalo da na svakih godinu dana moram neki kabl da menjam.
Gde ima da se kupi Cordial?KnightOfDoom wrote:Cordial
Sta je sa Klotz kablovima?
Klotz u artistu, dobri su al ne znam dal imaju gotove, super su ako te ne mrzi da lemis
Cordial u megamusicu (imas i gotove i na metar)
Cordial u megamusicu (imas i gotove i na metar)
Stagg imam ja od 6m, blagi uzas, jednom kupio i nikad vise. Ima gadnu karakteristiku da se umotava, i to bas zamara.
Da, na rock cable. Mislim da je odnos cena/kvalitet sasvim ok. Konektori su masivni i postojani, a kabl ima onaj platneni omot, pa se ne umotava i verovatno zato duze traje.
-
Ja imam takav, samo bez. Odlican kabl.
Fender sa belim presvlakama oko jackova, sjajan. Debeo. Jeftin, preporuka. Planet Waves me razocarao, kupio sam one sa zlatnim jackovima i prekidacem oko 2500din i crkao nakon godinu i po... Zalemi se to, ali ipak...
- nikolic025
Da i ja malo ozivim ovu temu...
Razmisljam da kupim nove kablove,komplet,znaci i za mikrofon (6-10m) i za gitaru (6m) i za procesor (e tu ili dva od 6m ili jedan dupli sa 4 jacksne,vidim da cordial ima tu seriju ali su malo tanji kablovi,da li su i zice unutra tanje ili samo zastita i da li je to dobro za gitarske procesore?).
E sad tu se dvoumim izmedju Klotz i Cordial...Konektori naravno ili Amphenol,Neutrik,Rean...Samo provereno.
Nemam ja ni sad neke lose kablove,ali sve ko dugine boje,jedan ljubicast,jedan crven,dva plava,svi pegla...Pa sam resio da predjem na malo bolje i da svi budu iste boje
A mikrofonski imam onaj najjeftiniji sto se prodaje u prodavnicama elektronike,audio opreme...Red je da predjem na nesto ozbiljnije.
Da li neko moze ukratko da mi objasni kako se meri kapacitivnost kabela (ekonomista,jbg
),na sta okrenem unimer i koje vretnosti treba da ucita da bi bilo zadovoljavajuce.Sta mi znaci niza a sta visa kapacitivnost...Citam ovde,pa vidim da niza reskije izlazi,lepse radi,ali zuji,a visa obrnuto...Sta je tu bitno?
Hvala
Jel jos ima tih jeftinih Neutrik konektora,jel neko proveravao?
Razmisljam da kupim nove kablove,komplet,znaci i za mikrofon (6-10m) i za gitaru (6m) i za procesor (e tu ili dva od 6m ili jedan dupli sa 4 jacksne,vidim da cordial ima tu seriju ali su malo tanji kablovi,da li su i zice unutra tanje ili samo zastita i da li je to dobro za gitarske procesore?).
E sad tu se dvoumim izmedju Klotz i Cordial...Konektori naravno ili Amphenol,Neutrik,Rean...Samo provereno.
Nemam ja ni sad neke lose kablove,ali sve ko dugine boje,jedan ljubicast,jedan crven,dva plava,svi pegla...Pa sam resio da predjem na malo bolje i da svi budu iste boje

Da li neko moze ukratko da mi objasni kako se meri kapacitivnost kabela (ekonomista,jbg

Hvala
Jel jos ima tih jeftinih Neutrik konektora,jel neko proveravao?
Misliš na kineske kopije? Originali su 6-7e otprilike.
- nikolic025
Ma to nije ni bitno,onda cu pre uzeti Rean ili Amphenol...