Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply

mislim_stvarno

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by mislim_stvarno » 08 Feb 2013, 11:20

Nego, da vidim kakvo je stanje posle "cepanica incidenta" :D

Da li bi i dalje kupovali pedale i sl pouzecem preko oglasa?

Ja sam uzimao pojacalo i neke delove za bajs, nisam se tripovao, sada, ako bih nesto uzimao, mislim da bi morala da bude licna razmena.

bancika

Post by bancika » 08 Feb 2013, 11:32

ovaj je cepanicu platio uplatnicom unapred (stupid)...ako ide pouzecem imas makar adresu na kojoj mozes da nadjes zlikovca

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Feb 2013, 11:35

kako sam ja citao, nije. Bila je zapakovana u kutiju, umotana, on je dao pare kuriru i tek tada otvorio, a onda probao da zove i trazi pare od kurira, ali nista...

Bozha

Post by Bozha » 08 Feb 2013, 11:43

ali su i u policiji isprva bili nezainteresovani za moj slučaj. Rekli su mi : Zašto kupuješ preko Interneta"
turci, vratite se!

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Feb 2013, 16:35

Jbga... i ja sam bio prevaren... i pokusao svaata, na kraju je ispalo, tuzi ga... ako mozes da dokazes.. nema od toga nista, mislim od pomoci policije kad je zakon kakav je.

Driver

Post by Driver » 08 Feb 2013, 17:56

bg011

Post by bg011 » 08 Feb 2013, 20:24

mislim_stvarno wrote:kako sam ja citao, nije. Bila je zapakovana u kutiju, umotana, on je dao pare kuriru i tek tada otvorio, a onda probao da zove i trazi pare od kurira, ali nista...
Ako je tako, onda je to muljaz sa postom/post expressom, zamisli da ja udjem u postu, predam im ciglu i kazem da to vredi 11.000 din, pa ko bi to primio? Taj lik je znao tog kurira, i pretpostavljam da su to radili neko vreme.
E sad, sa druge strane, ako je uplatio unapred, to mu je sledovalo pre ili kasnije, a ovaj nije ni morao da se trosi da mu salje drvo, osim neke moralne poruke, kao ,,evo ti balvan, balvane!"

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Feb 2013, 20:39

znam, mnogo stvari tu smrdi... Ali sa druge strane, ne secam se da su mi kuriri (aks i sl) proveravali sta saljem. Boli ih patka, bitno je samo da popunis onu njihovu 'artiju, i ostalo ih zabole.

Ortaka su preveslali na tu foru da uplati postom, pa nije dobio nista. Ovo sto mu je poslao balvan, opet, nema logike, koji mu je slao bilo sta, ono, zahebao sam te za kintu, ali evo ti uspomena na to kako si ispao glup...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 08 Feb 2013, 20:44

Мислим да су мени ови из Пост Експреса увек гледали шта шаљем, а АКС никад. А можда није до политике фирме него до тога ко је колико савестан на послу.

Perce

Post by Perce » 08 Feb 2013, 22:07

Ima na nekom drugom forumu poveca tema a vezana za kurire. Lm, problem moze da nastane ako kazes kuriru sta saljes u stilu "aj malo pripazite, saljem lap/mob/itd pa nemojte bas da ga bacate po kombiju itd".
Uglavnom, ako si na strani posiljaoca ili primaoca, a zavrnu te, mislim da mozes da se pozdravis. Osim ako ne osiguras posiljku na vrednost a to kosta i kosta.
Ja nisam imao nikakva negativna iskustva sa kuririma tako da ne mogu nista lose reci o istim. Samo prenosim ono sto su drugi pisali.

bancika

Post by bancika » 08 Feb 2013, 22:16

ako je vec zapakovano kad dodju nikad nisu terali da otvorim, samo pitaju sta je...ne verujem da kuriri imaju veze sa tim.
A za ovo sam mislio da je vec uplatio posto sam nesto cuo da ga trazi po broju racuna...ako placas preko kurira valjda imas i adresu kome placas, ne samo broj racuna.

kwiss

Post by kwiss » 08 Feb 2013, 22:27

bancika wrote:ako je vec zapakovano kad dodju nikad nisu terali da otvorim, samo pitaju sta je...ne verujem da kuriri imaju veze sa tim.
A za ovo sam mislio da je vec uplatio posto sam nesto cuo da ga trazi po broju racuna...ako placas preko kurira valjda imas i adresu kome placas, ne samo broj racuna.
Mora da ima adresa,meni kuriri donose pare kući...

bg011

Post by bg011 » 09 Feb 2013, 00:52

bancika wrote:ako je vec zapakovano kad dodju nikad nisu terali da otvorim, samo pitaju sta je...ne verujem da kuriri imaju veze sa tim.
Posiljke MORAJU da se otvaraju, secate se antraksa? E, pa od tad je procedura, ako tebe nisu terali, otvarali su oni sami posle, jednostavno moraju. Jer u suprotnom, na stranu sa antraksom, sta me sprecava da nekome posaljem pastetu?
Mora biti i adresa, mada dostava novca na istu nije obavezna.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 09 Feb 2013, 02:16

Ja sam slao bezbroj puta post expresom, ni jednom nisu proverili sta je unutra.
bg011 wrote:ako tebe nisu terali, otvarali su oni sami posle,
Jok.
Sem ako zena prvo uzme moju kutiju, ispred mene upakuje, oblepi, obelezi sve zive gluposti pa kasnije otpakuje da vidi da nisam lagao. :)

Post Reply