Evo malog istorijata, prikupio sam bar neke slike, a koga ne mrzi može i da pročita kako je vremenom došlo do promena... Veće slike sam stavio u spoiler-e, da ne opterećuju protok ko ne želi da otvara.
- Pedalboard Evolution -

Morley Power Wah, Boki Page V-Twin (Mesa/Boogie clone), Fulltone Fulldrive 2 klon by Majtimika, Zvex SHO clone by Majtimika, Digitech Multichorus, Boss Volume pedal FV50L, Digitech Digidelay

Izbačeni V-Twin i Volume pedala, ubačeni OCD i EHX Small Stone

Multichorus zamenjen sa Ibanez SC-9, ubačeni Behringer TU300 i US600
Naime, kao posledica uznapredovalog GAS-a i maštarenja u sitne sate, istripovao sam se još ranije da ću da napravim mini-pedalboard koji ću redovno da koristim za cover bend, i da to bude jeftinija verzija onog velikog setupa, koji sam hteo da ostavim da mi bude za bitnije svirke, i autorske bendove. Prvobitni razlog pravljenja manjeg setupa je bio što je onaj veliki kofer jednostavno prevelik, zauzima previše prostora na svakoj bini, i iskreno, počelo me je nervirati vucaranje tolikog kofera, jer se ipak treba spakovati sa ostatkom benda u prevozno sredstvo, što je uvek posebna gimnastika u svakom slučaju... Ne znam da li se može videti na slikama, ali taj veliki kofer je za nijansu, više nego duplo duži u odnosu na sadašnji board.
Međutim, ubrzo sam shvatio da je taj koncept ''veliki board / mali board'', hmmm kako bih rekao...nije glupav, vec nekako, megalomanski.

Onda sam shvatio da je takode bilo glupavo s moje strane što sam na kraju napravio setup sačinjen od relativno jeftinih pedala, a koji ću zapravo češće koristiti, dok ispada da mi kvalitetniji efekti stoje spakovani i čekaju neke ''posebne prilike'' za koje su navodno ostavljeni.
Dodao bih samo da pod tim ''jeftini'' nikako ne podrazumevam i loši - svi ti efekti su zapravo dobri, i verujem da bi služili dobro, ali rade drugačije od efekata koje sam već posedovao i kojima sam prezadovoljan i danas, i koje sam, na kraju krajeva, pažljivo birao ranije. Od tih na brzinu kupljenih efekata namenjenih za jeftiniju verziju boarda neke sam prodao a neke zadržao...
Onda sam odlučio da ustvari na taj novi, manji napravljeni board smestim efekte koje sam koristio i do tad u velikom boardu, znači isti, full (odn. sa boljim pedalama koje imam) setup ali na manjem prostoru, uz zamenu Fulldrive 2 klona sa Bad Monkey-em (sa obe pedale sam prezadovoljan, i osećam da će se ovo vremenom menjati), i ubačen je Marshall Guv'nor 2 kao zamena za OCD klon, koji će se sigurno periodično menjati sa Guv'nor-om...
Pošto mi je ostao višak Behringerov Delay VD400 koji ne želim da prodajem, i OCD koji menja mesto sa Guv'nor-om, a trenutno je van glavnog boarda i sviram ga po kući, odlučio sam da napravim od male ploče medijapana 10mm (koji se super pokazao u prethodnom projektu) board koji će na sebi imati mesta za 3 pedale normalne veličine, što je sasvim dovoljno za probe i svirku kod kuće. Kupljen je i chorus, i sve je skockano.
Jedino još što bih voleo jeste da posedujem neki fuzz, i neku pedalu sa blues voicingom, tipa Blues Driver ili BluesBreaker. Još davno, na prvom Jam Session-u me je Funkomatov Triangle Muff oduševio, i mogao bih lako da sebe zamislim da većinu vremena sviram tu pedalu, a što se druge tiče, izbor je pao na BluesBreaker, tako da će samogradnja obe pedale da usledi kroz neko vreme...
Jako mi je žao što matori Morley Power Wah stoji nekorišćen, jer je za mene deinitivno najbolji wah koji sam u životu čuo, ali je preogroman, morao bih posebno da ga nosim, a u propratnim koferima nemam mesta da ga spakujem, inače bi ga nosio, jbg.

Neka, dočekaće on ponovo svoje vreme, taj komad opreme definitvno ne ide nikud.