Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Kill surf city

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Kill surf city » 01 Aug 2011, 18:26

Neki ljudi i koriste kompresor zato sto ne sviraju uvek na voljumu koji daje zeljenu kolicinu prirodne kompresije, ali meni treba za ne-bas-tradicionalnu primenu, fora je u tome gde stoji u lancu, sta kompresuje, i u sta ide dalje. :kokice:

dweezil

Post by dweezil » 01 Aug 2011, 18:30

pa da to def dosta utice, mesto u lancu, da li se recimo ispred njega nalazi neki buffer, ono ne fura dosta ljudi Boss-ov stimer u lancu samo da bi se stimovali :bambi: u tome i jeste draz pjedala, isprobavanje sta na kojoj poziciji radi, kombinovanje, experimentiranje ...drazesnost :bambi:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 01 Aug 2011, 19:31

Sig'd :bambi:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Aug 2011, 13:06

Vrhunski fuzz. Tipska pedala, da, ali chovek je zaista spojio sve shto je iskoristivo, i utisci sveta su da Wave Cannon kida! :)

Lik je i neki jako kul chovek

sajt im je jako lepo dizajniran i pregledan, i na njemu se mogu naci zanimljive informacije. Ovo mu je prva pedala, rad na drugoj je u toku.

Solomoon

Post by Solomoon » 10 Aug 2011, 18:11

trenutni setup
Image

xspaceman

Post by xspaceman » 10 Aug 2011, 18:38

ajme meni koliko pedalica! :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Aug 2011, 18:47

solomoon, kako koristis digitech expression factory? mislim, imas i wah i whammy...

Solomoon

Post by Solomoon » 10 Aug 2011, 18:54

na razne nacine..najvise volim synt sweel..koristim chorus, vibe, rotary, flanger..ponekad i wah posto ima 2 varijante (vox, cry baby) ima q kontrolu i kontrolu frekvencije pa mogu razni zvuci da se prave, al opet nije to kao kad sviras pravi cry baby..whammy ima samo best of efekte..10 efekata manje nego na pravom..al pedala je odlicna..ima i 7 distorzija..

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 10 Aug 2011, 20:36

Gde si uzeo Freeze?

Solomoon

Post by Solomoon » 10 Aug 2011, 20:51

u mitrosu

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 10 Aug 2011, 21:17

Vid' stvarno, nisam video da su dobili... Kako si zadovoljan pedalom?

Solomoon

Post by Solomoon » 10 Aug 2011, 21:37

zadovoljan sam..ja je koristim za ambijentalnu pozadinu..samo smatram da je malo skupa..

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Aug 2011, 22:20

Kill surf city wrote:Neki ljudi i koriste kompresor zato sto ne sviraju uvek na voljumu koji daje zeljenu kolicinu prirodne kompresije, ali meni treba za ne-bas-tradicionalnu primenu, fora je u tome gde stoji u lancu, sta kompresuje, i u sta ide dalje. :kokice:
Matori ne znam zashta ti treba compressor, ali evo josh nekih utisaka o primenama ORange Squeezer-a, danas sam isprobao na malo drugachiji nachin.

Jive Kin mi je bio u low power modu sa preampom odvrnutim gotovo na maximum, dakle podosta breakup-a. Ono shto OS radi, je da dozvoljava da volume raste a do prirodnog breakupa pojachal ne dolazi. Prosto, drndash zhice, a drajva nigde, ili je eto smanjen vishe od duplo...S druge strane u stanju je da, jer ima volume pot, izazove drajvovanje pojachala poprilichno, dakle da zvuchi kao zamascivac, a da pri tome subjektivni osecaj volume-a ostaje isti. Naravno kompresovano je to, ali ne mnogo, mislim...prijatno je. Ono shto sam primetio je da prosto daje neki studijski kvalitet celokupnom tom klipingu.
U OS sam ugradio i mod, pa sad imam switch koji mi bira stock/moded stanja, U moded stanju, preko dodatnog potenciometra, mogu da biram decay vreme, a i treble rolloff koji je u stock modu primetan, ovde nije, tj sve se vraca na staro i OS postaje josh neprimetniji, ali, sustain znachajno raste, ne kao kod Ross compressora npr, ali bash bash osetno.
Takodje, pod heavy opterecenjem preampa rangemasterom, a i tube driverom i to probah sinoc, OS osigurava da se razlaganje akorada chuje, pa onda imate situaciju da je gain povelik, sve zuji od silnog klipinga, a i dalje se svaka zhica odlichno chuje. Nekako zvuk dobija neki akustichni kvalitet, kao da ste umixovali tezhak overdrive i piezzo zvuk svoje gitare. Vrlo zanimljivo i upotrebljivo. Kad spakujem pedalu, josh mi je rasuta po stolu jelte, i kad dodje SLoe, snimicemo vam ovo.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 10 Aug 2011, 22:54

U jee, fala na in depth izvestaju. Spomenuo si sve sto me zanima, and then some. :ziveli:

E, sad...da dodje na red. :kokice:

SUBLIMINAL MESSAGE : KUPITE ROCKET FUZZ ODMAH

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 Sep 2011, 17:49

Pošto sam u poslednjih nekoliko nedelja popizdeo od pedala, opreme i svega, rešio da rasprodam sve pedale (4 drajva, wah, boost, 2 chorusa, phaser; većinu sam prodao, ostalo još 2-3 komada), i da napravim minimalni setup koji će da radi posao. Ne nameravam da menjam ovaj setup, neko duuuuže vreme, jednostavno sam se zasitio razmišljanja i ulaganja u opremu all together, i rzmišljanja kako unaprediti ceo setup. Eto, sad je unapređenje ustvari minimalizacija.

Udovoljio sam sebi pa sam pored dvokanalnog drajva sa boost-om (koji menja 3 druge pedale u setapu), kupio i Cool Cat Vibe, jer me u poslednje vreme jako zanima vibe kao efekat, pa ću se igrati malo s tim. Ako se zasitim prodaću ga, ali verovatno ću ga ostaviti jer je jako zanimljiv, a i jedna modulacija je (meni barem) poželjna. Srećom pa je bila jeftina. :)

Dakle, lanac ide ovako:

Behringer Tuner TU300 ---> Morley Power Wah sa početka '70. godina ---> Danelectro Cool Cat Vibe ---> Carl Martin AC Tone Klon ---> Behringer VD400.

Image

Pozdrav za ovu temu, u nadi da neće skoro gledati neke izmene s moje strane. :ziveli:

Locked