Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Funkomat
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Funkomat » 26 Sep 2011, 18:15

:lol:
Koji si ti car.
Odakle ti sad taj Carl Martin?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 Sep 2011, 18:26

Car ili ne, tako je kako je. :lol:

Carl Martin klona sam kupio od poznanika iz NS, koji je napravio nekoliko ovih klonova i prodao ih, kao i neke druge stvarčice koje je pravio.

A ako misliš kako sam došao na ideju Carl Martin pedala... Pa nemam pojma, gledao sam demo-e na YT, i svidelo mi se kako rade njihove pedale AC Tone i PlexiTone. Naročito zbog toga što su dvokanalne pedale + boost koji može da se koristi nezavisno od drajva, znači u jednoj imam sve što mi za praktičnu svirku treba. Bio sam spreman da dam pare i za originalnu spravu, ali kad sam nazvao lika da mu ponudim pedale koje ja imam da prodam, kroz priču smo došli do toga da on prodaje ovo, i lako smo se dogovorili oko isprobavanja i kupovine. Ja ne bežim od klonova jer sam se na gomili primera uverio da klon opušteno može da radi kao i original, mislim, znaš to i sam, zajedno smo isprobavali. Jako sam zadovoljan kako radi, jedva čekam probu i svirku za vikend, da pojačam kako treba, mada i na tihom radi odlično.

EDIT:

P.S. Cool Cat je tvoj. :)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 26 Sep 2011, 18:33

Baba Slim wrote: Ja ne bežim od klonova jer sam se na gomili primera uverio da klon opušteno može da radi kao i original
Naravno, i ne treba bezati od toga, ali treba imati na umu da klonovi nemaju neku preprodajnu vrednost, to je jednostavno cinjenica. Najbolje je sam praviti, ili uzimati od ljudi koje dobro znas, ili si se uverio da rade valjano.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 Sep 2011, 18:40

Znaš kako, trenutno sam u takvom stanju uma da me zabole za preprodajnu vrednost. Ova pedala ne ide nikud. :)

Pedalu sam solidno platio, ali nije mi žao, jer naručiti delove sa Banzaija, čekati da ti stignu, pa praviti (što nije problem, naprotiv, bilo mi je uživanje da pravim Zvexov Boost - još jednom ogromno hvala supervizoru cele akcije - Funkomatu :ziveli: ), pa još ako ne proradi iz prve, nemam sada vremena a još manje živaca za sve to... Mislim, sve to kad se sabere, onda njegove ruke nisu ni koštale puno. Neka, nije mi žao tih para, obzirom da sam bio spreman da dam 256e za original. I plus, što mi je lik dostupan za bilo kakav problem, ne-daj-Bože.

A da li će raditi posao - njemu jeste, i to dugo. Verujem da će i meni služiti valjano. Videćemo uostalom. :)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 26 Sep 2011, 18:41

Kazem nevezano za tvoju novu pedalu, trebao sam naglasiti. Uopsteno o klonovima. :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 Sep 2011, 18:44

Aha, ok, sve je jasno. :ziveli: Samo sam hteo da dam dodatno objašnjenje što se tiče ovog slučaja...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 Sep 2011, 19:11

Ma i treba imati, isprobavati i menjati gomilu pedala dok se ne nadje ono sto coveku u potpunosti odgovara (ako tako nesto uopste postoji :) ) nego mi smesno sto ti svaki put dodjes sa potpuno izmenjenim setapom i "ovaj je pravi" stavom. :lol:

:ziveli:
Baba Slim wrote: P.S. Cool Cat je tvoj. :)
Znam, znam. Samo nek kruze pedale po forumu. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 Sep 2011, 19:33

Inace, cudi me da ti taj stimer radi posao. Neam nista protiv berindzera ali taj stimer je stvaro los.
Sto se ovog novog borda tice, to je to matori. Wah, dva gejn stejdza, dilej i stimer + vajb da izgleda lepo. :) Morli se lepo uklopio u velicinu borda.

I ja jedva ceka da stigne novi wah pa da napokon kompletiram bord.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 Sep 2011, 19:47

Funkomat wrote:Ma i treba imati, isprobavati i menjati gomilu pedala dok se ne nadje ono sto coveku u potpunosti odgovara (ako tako nesto uopste postoji :) ) nego mi smesno sto ti svaki put dodjes sa potpuno izmenjenim setapom i "ovaj je pravi" stavom. :lol:

:ziveli:
Sve si u pravu, uvek je tako bilo. :hide:
Samo, sada stvarno imam osećaj da je dosta. Sveo sam setup na APSOLUTNI minimum (za mene naravno) sa kojim mislim da mogu da odradim svirku, i to je to. Koliko god možda nekome zvučalo preterano ili nemalo smisla, sada sam stvarno umoran od cele priče sa opremom, i imam osećaj da moram neko vreme totalno da iskuliram od svega toga, i da mi jedina briga bude koje žice da kupim, ništa teže od toga.
Funkomat wrote:Znam, znam. Samo nek kruze pedale po forumu. :ziveli:
:) :ziveli:
Funkomat wrote:Inace, cudi me da ti taj stimer radi posao. Neam nista protiv berindzera ali taj stimer je stvarno los.
Meni za sada radi posao dobro. Vidiš, to je jedino gde sam prećutno ostavio prostora za izmenu, odn. uprgrade. Ali više bih pre toga voleo da kupim neki bolji mic za pojačalo, recimo 57-cu ili daj-Bože-jednog-dana Betu kao Nemanjinu. I to je onda zaista to.
Funkomat wrote:...Morli se lepo uklopio u velicinu borda.
Da bi se uklopio morao sam danas da odem kod drugara koji je pravio board da skrati tu platformu za nekoliko cm, jer je Morli preširok za onaj prostor na kome je stajao VOX. Ali sada je sve na mestu, kako treba. :) :ziveli:

malisha
MF veteran

Post by malisha » 27 Sep 2011, 00:50

Offtopic, ali vrlo zanimljiv video :D

:kokice:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 27 Sep 2011, 14:42

Gledao sam ovo davno :) Nekim slucajem imam i ovu square wave / faux tremolo opciju na jednom fuzzu. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 27 Sep 2011, 14:58

tehnicki je interesantno ali mi zvuci ogavno. Mogla bi ista fora da se iskoristi mozda za pravljenje presets-a, slicno kao boogie triaxis, doduse oni koriste paprene motorizovane potenciometre. Ne znam kako ovi digitalni zvuce. Al bila bi dobra fora

nebojsak

Post by nebojsak » 27 Sep 2011, 15:04

Baba Slim wrote: Sve si u pravu, uvek je tako bilo. :hide:
Samo, sada stvarno imam osećaj da je dosta. Sveo sam setup na APSOLUTNI minimum (za mene naravno) sa kojim mislim da mogu da odradim svirku, i to je to. Koliko god možda nekome zvučalo preterano ili nemalo smisla, sada sam stvarno umoran od cele priče sa opremom, i imam osećaj da moram neko vreme totalno da iskuliram od svega toga, i da mi jedina briga bude koje žice da kupim, ništa teže od toga.
:mrgreen:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 Sep 2011, 15:37

Neko duuuuuuze vreme, neodgovorno bi bilo tvrditi zauvek. No, zivi bili pa videli. :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 27 Sep 2011, 15:39

Baba Slim wrote:Neko duuuuuuze vreme...
Nadaj se :lol:

Locked