Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
Ne vidim problem u 1020 din PDV-a.
- LifelessDead
Ja sam uzimao stvari sa ebay-a i nisam nista do sad platio. Ovde je u pitanju pravno lice i to ne pustaju, uglavnom.
Sto se tice ove konverzije valuta, ako se kupuje u evrima nista se ne placa preko onoga koliko kosta roba dok se u druge valute vrsi konverzija i tu se placa odredjeni procenat vise.
Sto se tice ove konverzije valuta, ako se kupuje u evrima nista se ne placa preko onoga koliko kosta roba dok se u druge valute vrsi konverzija i tu se placa odredjeni procenat vise.
Za mene se agonija oko ove poslednje porudzbine zavrsila,podigao sam paket i NISU me ocarinili!! Banzai ga je poslao kao preporuceno pismo,nije bio u kutiji kartonskoj vec je bio u papirnoj kesi,da ne kazem envelope-u.
Secam se da je neko napisao ovde da preporicena pisma izmicu carini,hm,sledeci put cu da ih teram da opet tako posalju pa da vidimo. Mada zaista toliko sve to sa nasima nema nikakvog pravila da se osecam glupo sto uopste trazim neke patterne i ocekujem da ce se dva puta ponoviti ista situacija...
Secam se da je neko napisao ovde da preporicena pisma izmicu carini,hm,sledeci put cu da ih teram da opet tako posalju pa da vidimo. Mada zaista toliko sve to sa nasima nema nikakvog pravila da se osecam glupo sto uopste trazim neke patterne i ocekujem da ce se dva puta ponoviti ista situacija...
e, i meni je iskustvo da koverte manje carine nego kutije....makar pre uvodjenja paypal-a. Jednom su mi posiljku iz smallbear gurnuli u sanduce, no questions asked.Cortex wrote:Za mene se agonija oko ove poslednje porudzbine zavrsila,podigao sam paket i NISU me ocarinili!! Banzai ga je poslao kao preporuceno pismo,nije bio u kutiji kartonskoj vec je bio u papirnoj kesi,da ne kazem envelope-u.
Pre dve-tri nedelje mi je stigao paket 30 evra + postarina 15 evra i platio sam samo 265 dinara kada sam podizao paket u posti. Danas mi je stigao paket od 200 evra za koji sam platio postarinu 60 evra i ponovo 265 dinara kada sam preuzimao u posti paket. Verovatno imam dosta srece? 

- LifelessDead
Zavisi sta se narucuje, tehnicka roba tesko moze da prodje dok ostalo prolazi. Ja sam narucivao diskove, majice, filmove i sve je prolazilo. Platio sam dva puta, na gitaru i na bridz od gitare, skoro je brat narucio eksterni hard disk i platio je.
Gramofonske ploce, u oba slucaja.
Onda znaci ne moram da brinem za ostale ovakve posiljke.

sky music sutra otvara najavljenu prodavnicu u Dimitrija Tucovića https://www.facebook.com/skymusiccentar ... ion=stream
javite utiske
javite utiske
Da li to znaci,da necemo morati vise da narucujemo delove i instrumente iz inostranstva?
Nekako sumnjam u to...
Nekako sumnjam u to...
ne znači
bilo je reči o ovome na ovoj temi pa sam zato stavio ovde da ne bih gušio neku drugu temu
bilo je reči o ovome na ovoj temi pa sam zato stavio ovde da ne bih gušio neku drugu temu
- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
Kakva su vam iskustva sa narucivanjem delova sa guitarfetish.com ?
Ja sam narucio neke delove pre dva dana i jos mi ne stize mail da su mi to i poslali...? Da li tripujem da nesto nije u redu ili ...?
Ja sam narucio neke delove pre dva dana i jos mi ne stize mail da su mi to i poslali...? Da li tripujem da nesto nije u redu ili ...?

Jel ti stigla ona automatska potvrda da si narucio?
- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
Jeste, javili su mi posle 5 mail-a ovo
Stevan -
Thank you for your email, we have received your order, your order is being processed and a shipping confirmation email with tracking info will be sent to the email address entered during checkout after shipment. Please note, as stated on our website, most orders ship in 24 business hours, it may take some orders up to 48-72 hours to ship due to volume. We appreciate your order and your support.
Please reply to this email with your response / information or if you have further questions.
Please keep this message thread so I have our previous information.
Thank you for your business.
Dave - Guitarfetish.com
Tako da je sve ok, samo su malo sporiji od StewMaca....
Stevan -
Thank you for your email, we have received your order, your order is being processed and a shipping confirmation email with tracking info will be sent to the email address entered during checkout after shipment. Please note, as stated on our website, most orders ship in 24 business hours, it may take some orders up to 48-72 hours to ship due to volume. We appreciate your order and your support.
Please reply to this email with your response / information or if you have further questions.
Please keep this message thread so I have our previous information.
Thank you for your business.
Dave - Guitarfetish.com
Tako da je sve ok, samo su malo sporiji od StewMaca....

Dopisujem se sa jednim likom iz UK pa cisto da javim kako to kod njih ide ako hoce da narucuju iz USA:
"Ordering from the States these days isn't financially viable as we have a £15 ($24) limit before we're hit for a 20% duty and a further £8 ($13) handling charge."

"Ordering from the States these days isn't financially viable as we have a £15 ($24) limit before we're hit for a 20% duty and a further £8 ($13) handling charge."

Znaci svuda odlepili.