Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bg011

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by bg011 » 27 Mar 2013, 22:02

LifelessDead wrote:Taman da pokrijes put do lijepe njihove...ustvari, ostane jos i da se nesto pojede i popije usput... :mrgreen:

Brate da, ali cu ici u inozemstvo! Ljudi daju lovu za bus ture u hrvatsku, a ja idem za dz i jos mi ostane! :)

mislim_stvarno wrote: cak citavih 154e!

to nije ni 10%. ne zahebavaj coveka
Kao da je to mala para. Lik je trazio da neko nadje jeftinije, ovo sam nasao za samo 5 minuta. Ne kazem da mu je cena losa, nasi debili cene tutankamonove Marsale za 100 eura manje od novih, ali poenta je da uvek moze jeftinije. Ako ne ovde, onda van, nije Srbija ceo svet.

doksas

Post by doksas » 27 Mar 2013, 23:22

bg011 wrote: Ako ne ovde, onda van, nije Srbija ceo svet.
:1:

Ja nadjoh van Srbije novo parce opreme jeftinije za 20% od cene polovnog ovde,isplati se mrdnuti sa srpskog KP :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Mar 2013, 23:45

bg011 wrote:Kao da je to mala para. Lik je trazio da neko nadje jeftinije, ovo sam nasao za samo 5 minuta. Ne kazem da mu je cena losa, nasi debili cene tutankamonove Marsale za 100 eura manje od novih, ali poenta je da uvek moze jeftinije. Ako ne ovde, onda van, nije Srbija ceo svet.
Jeste pitao da se nadje jeftinije, ali je 100% mislio u srbiji i mogu da se kladim da si i ti toga bio svestan nego si odlucio da podjebavas. Isto tako si mogao da okacis ovaj oglas http://www.harmonycentral.com/t5/Amps/F ... p/25082823

druga stvar, 150e samo po sebi nije mala para, ali u ovom kontekstu jeste. Dok odes do rijeke, potrosis toliko za prevoz i druge gluposti a da ne pominjem vreme, plus sta ako se ispostavi da pojacalo ne valja ili te sjebu na carini... Tako da, sve u svemu, za nase uslove to nije jeftinije...

ok je traziti van srbije kad ne mozes da nadjes ili kad hoce da ti oderu kozu sa ledja, ali treba valjda realno sagledati stvari koliko ce te ukupno kostati takva ekskurzija...

bg011

Post by bg011 » 28 Mar 2013, 03:35

mislim_stvarno wrote: Jeste pitao da se nadje jeftinije, ali je 100% mislio u srbiji i mogu da se kladim da si i ti toga bio svestan nego si odlucio da podjebavas. Isto tako si mogao da okacis ovaj oglas http://www.harmonycentral.com/t5/Amps/F ... p/25082823

druga stvar, 150e samo po sebi nije mala para, ali u ovom kontekstu jeste. Dok odes do rijeke, potrosis toliko za prevoz i druge gluposti a da ne pominjem vreme, plus sta ako se ispostavi da pojacalo ne valja ili te sjebu na carini... Tako da, sve u svemu, za nase uslove to nije jeftinije...

ok je traziti van srbije kad ne mozes da nadjes ili kad hoce da ti oderu kozu sa ledja, ali treba valjda realno sagledati stvari koliko ce te ukupno kostati takva ekskurzija...
Nemam ideju kako sam to ostavio utisak da ovde nekoga podjebavam. To mi uopste nije bio cilj. Ok, pretpostavljam da znas coveka, pa cu stoga da lepo obrazlozim sta sam mislio - POENTA JE - vidjao sam Mk IV ranije za mnogo manje pare! Ne u Srbiji, ali ipak, Mese se NE KUPUJU u Srbiji, ovde ih niko ni ne drzi, a oni koji valjaju polovno zalepe bolesnu cenu jer ih jedini imaju (opet, ne kazem da je njegova cena bolesna, ali je bilo slucajeva). E sad, Mesa nije pojacalo koje love puberescentni klinci metalci, vec je skup profi uredjaj koji ce najverovatnije kupiti samo neko ko svira za zaradu, a takav covek cesto putuje po inostranstvu i nije ogranicen lokalnom ponudom. Jel ti sad jasno sta hocu da kazem?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 Mar 2013, 03:57

bg011 wrote:...vec je skup profi uredjaj koji ce najverovatnije kupiti samo neko ko svira za zaradu, a takav covek cesto putuje po inostranstvu i nije ogranicen lokalnom ponudom. Jel ti sad jasno sta hocu da kazem?
Ali poenta je da je MkIV (a danas njegov replacement MkV) kostao nov preko 3000 Ojra. Kolko se secam najjeftinije cene za MB u Evropi su imali pre par godina Poljaci. Italija i Svajcarska, cene katastrofa iz nekog tripa. Elem, nigde nije bio MkIV 1x12" kombo u Evropi ispod 3 soma Ojra. Nadjes ga ti, izvezes ga iz zemlje gde si uzeo, skinu mu VAT od 19% (ili bese 21%) a onda te tvoji drugari na domacoj carini ozezu pa ti se isto hvata.

E sad, postavlja se pitanje koliko je u toj istoj Ojropi cena koriscenog MkIV. Pri tome imati u vidu da su neki MkIV modeli iz ranog perioda (1990. recimo) a neki su od pre dve godine dok ih nisu MkV zamenili. Naoko izgledaju svi isto, manje vise. Mi i ne znamo iz koje je godine kolegin MkIV, morali bi da vidimo serijski broj prvo. Mozda nije 20 godina star, mozda je 2,3,5 godina star.

alucard_earl

Post by alucard_earl » 28 Mar 2013, 06:59

Ja nasao Nedju iz Arandjelovca konacno i vrhunac njegove inteligencije :XD:
http://vukajlija.com/zabava/posteri/592160
Naravno jasno nam je da se opet lazno predstavio ne bi li zametnuo tragove ka sebi,ali prozreo sam ga :roll:

Driver

Post by Driver » 28 Mar 2013, 07:08

Ovaj Rasa pronalazac je dobar kao 'lebac, al' je malo priblesav :mrgreen:

majtimika

Post by majtimika » 28 Mar 2013, 15:39

sta te cudi mislis da je skupo

parce iseceno na dimenzije za vrat je 20 eura da ga kupis, da lik to isece na komade i prodaje bilo bi duplo skuplje tako da ne vidim tu nesto cudno

Kill surf city

Post by Kill surf city » 28 Mar 2013, 15:42

Ovaj tred je odavno skrnav. Umesto da pomaze, sluzi ljudima koji postuju iskljucivo u ovoj temi. Go KP riders. :bambi:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 28 Mar 2013, 16:17

Interesovale me reakcije. Nisam strucnjak za drvo ali brate koliko onda moze od cele tresnje da se dobije para? To bi bio super biznis. Dobro vidim da je ovo poprilicno velika komadina, ali svejedno.

U pravu si kile, ova tema odavno nicemu ne sluzi...a ako vec treba nekome da pomogne taj ce sam da pita sta ga interesuje ovde, ili ce otvoriti posebno temu, ne znam cemu treba uopste da sluzi ova tema? Ja sam prvi da se zatvori. Realno meni ova tema i jeste najzanimljivija i ovde najcesce svracam, jer sve ostalo sto se napise vec sam procitao milion puta i samo se ponavljaju stvari, dok je KP nepresusan izvor zabave :mrgreen: :cao:

Trzalica

Post by Trzalica » 29 Mar 2013, 13:09

mislim_stvarno wrote: druga stvar, 150e samo po sebi nije mala para, ... u ovom kontekstu ...
Gledaj to u ovom "kontekstu" ;)
Hrvat može da kupi polovan Messa 4 za 150€ manje u Hrvatskoj nego Srbin u Srbiji, iako ima veća primanja. Gde je tu logika? :O.o:
Amerikanac uvek sve kupuje jeftino i kod njih je prosek 1000€ u oglasima? Tu ima logike?!?
Po čemu smo mi srbi uvek najpametniji i NAjSKUPLJI?!? Da nismo mi srbi izmislili možda Messa Boogie? :hide:
Samim tim, mani tu demagogiju o putovanju. Ne podržavaj ljude koji "nabiju" cenu zato što im NIJE do prodaje već do za*ebancije, pa ako se neko upeca na messa bajku, onda postane ošišana veverica a čovek lepo sebi obnovi opremu. Ma nemoj? Zar ta veverica ne može onda DIREKTNO da potraži Mark V negde polovan i da ne plaća drugome pojačalo 1600e, koje realno ne vredi 800€? Na ebay uSA ima za prosek 1200 dolara pun Q ovih starkelja 20 i kusur godina rabljenih.
I kome služi Messa Mark IV osim metalcima? Marshall je prava Rock-erska mašina, Fender je Blues mašina ,... Messa je uvek važila za agresivno pojačalo i Metal muziku.
Btw. želim Boci sve najbolje u prodaji. Ako može da ga uvali nekome za 2000€ neka to uradi, zašto da ne?
Ako želiš ti možda "mislim_stvarno" da kupuješ ovo pojačalo kada je po tebi jeftino? Izvoli, čovek ga prodaje.
The End.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 29 Mar 2013, 14:53

Momci, spustite loptu.
Ok, Trzo, ti smatras da je pojacalo preskupo, niko drugi se ne slaze sa tobom, ostanimo na tome

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 Mar 2013, 19:11

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Mar 2013, 20:33

Trzalica wrote:Messa je uvek važila za agresivno pojačalo i Metal muziku....
Ana Popovic
Image

Dave Gilmour
Image

Prince
Image

Ed O'Brien
Image

Kurt Cobain
Image

Steve Lukather
Image