Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Stanko

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by Stanko » 26 Nov 2010, 10:52

Milanares wrote: @Stanko: Svaki komad opreme koji imam sam sam kupio, od mojih posteno zaradjenih para :x
Izvini ako mozes samo da nadjes moj post gde sam rekao suprotno.

Ako ti ne smatras da si preplatio tu gitaru, sviraj je doveka! :ziveli:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 26 Nov 2010, 11:09

Milanares wrote:

Zdravo druzja,
nisam mislio da mi prvi post ovde bude bas ovakav, ali moram da odreagujem posto je u pitanju moja gitara.Ja sam ovog Stradzu kupio letos od coveka iz Nisa koji je voleo duge oglase da pise (popljuvaste ga ovde zdusno svojevremeno). Gitara je vrhunska, Classic Player 60s, i moja dilema je bila:
- kupiti gitaru u prodavnici koja tamo visi od 2008, nepropisno setapovana, koju je njakala horda klinaca- 640 E
- kupiti takvu istu samo potpuno novu, biranu u Nemackoj, koja stoji par meseci u stanu kod coveka ali ima ovu "kozmeticku nadogradnju" - 420 E
Za sta biste se vi druzja odlucili ako niste u fazonu da pozirate sa gitarom nego vas interesuje primarno zvuk koji sa njom mozete da postignete?
I tako vam ja za nekoliko hiljada dindzi skuplje od squiera postadoh ponosan vlasnik CP 60-ke. Posto ja i nisam neki vrstan svirac, a imam prijatelje koji manje-vise zive od svirke, potvrdise mi svi da ovo komotno moze da se meri sa svakim USA Standardom, a da je od mnogih i bolji.
Ovo sto je uradjeno sa telom po meni nije nikakav relic. Vise je fazon: "Cuknuo sam malo novu gitaru, pa sam ispizdeo, uzeo srafciger pa je svu izbo, ondak me uvati griza savesti pa djitru poslah majstoru da je relicuje ali on ne bese bas strucan u tome, ja se jos vise iznervirah i dadoh je u oglas" (nek oprosti prijatelj iz Nisa sto ja ovde malo karikiram).
Elem, pre neki dan, u napadu neobjasnjivog GAS-a, prepoznah u oglasima Ibanez Musiciana koji mi se ucini privlacnim, i resim ja da stavim dragog mi Stradzu u oglase ne bi li izfinansirao Musiciana. Oglas je bio na netu svega nekoliko sati, a gomila ljudi sa raznih strana me obasu najrazlicitijim ponudama (sacuvaj me boze sta sve ljudi nude, niko cash ne spominje). Odem ja istog dana da probam Musiciana i shvatim da je krsh i da podosta treba da se ulozi, a tezak ko tuch!
Otrcim ja kuci, obrisem oglas i odem lepo vernom Stradzi da se izvinim sto sam i pomislio da ga prodam i obecam mu glanc novi Tortoise pickguard, da bude jos brutalniji! :mrgreen:
Anyways, pre no sto osudite, iz necijeg oglasa prekopirate sliku pa osujete pljuvanje, raspitajte se malo, nazovite slobodno....
@Stanko: Svaki komad opreme koji imam sam sam kupio, od mojih posteno zaradjenih para :x
Jedino sto je kod ove gitare 1000E, je da kad je uzmes u ruke i cujes-osetis, pomislis da minimum toliko kosta :D
Kao sto rece Haralampije ovde se komentarisao izgled gitare a i prethodni prodavac je bio smesan kako je oglasavao gitaru. Te price "kupljena je u Nemackoj, ove ovde u Mitrosu su daske, bolja je od 90% amerikanaca itd." je vec odavno otrcana i na to ljudi vise ni ne obracaju paznju. Niko ne kaze niti moze da kaze da je gitara losa dok ne proba istu, a ja bih pre rekao da je pozer onaj ko ima ovakvu gitaru nego neku u prirodnom izdanju :) i sasvim je normalno da mnogi od nas imaju odbojnost prema takvom izgledu, ne vidim uopste kakve to ima veze sa pozerajem, tebi ako se svidja to je OK.

Milanares

Post by Milanares » 26 Nov 2010, 11:59

Au Stanko, oprosti molim te, nisi ti nego:
kwiss wrote:
Haralampije wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Fender-C ... ter_id=104

Jel moze neko na ovoj planeti da mi objasni koja je svrha relic-ovanja gitare sa poli finisom?
Prosto,nisu zaradili tih 1000e :DNeko drugi je kupio gitaru,mama,tata,baba,deda... :XD:
@kwiss tata i baba mi nisu vise medju zivima a ostali ne mare uopste kakva je moja gitara i koliko mojih para sam dao za nju! Sram te bilo!!!

Milanares

Post by Milanares » 26 Nov 2010, 12:27

Poli finish ne bi trebao da se relikuje, ruzno je stvarno :lol:
Fender puritanci, jel da da vas nervira izgreban poli finis? :mrgreen:
Da li je pozeraj kada imas nesto ruzno? Mozda, nemam pojma.
Vizuelna strana moje gitare je narusena znatno. Ja licno ne marim. vremenom i ta "oskrnavljenost" dobija smek.
Da li je Pageov Telecaster sa kojim je snimio solo za Stairway To Heaven bas svima lep?
Ne smatram da mi je ista uvaljeno.
Gibson puritanci, jel istina da vi vase gitare oblacite u beneton majice kad krenete na spavanje? :mrgreen:

PS E ljudi, sprdam se ja malo ovde, nemojte zameriti!

andrej]

Post by andrej] » 26 Nov 2010, 12:38

druze, ja ne vidim tvoju poentu. dosao si na forum, dobro uigran, 'znaju se' ljudi i dele misljenje po pitanju ovoga. a to je u mnogome zato sto su u pravu, nisu se urotili protiv tebe. evidentno je da ce tvoja prica naici samo na neodobravanje, podsmevanje i slicno. ako pokusavas da sebi opravdas sto si uzeo ovu gitaru, ovo je pogresno mesto za to, ovaj forum.

i ja mislim da je estetika ove gitare totalna nula i ne vidim razlog zasto bi neko ovo ucinio sa gitarom. takodje, kad vidim te price koje ukljucuju inostranstvo i razna poredjenja sa mitrosom, odma pomislim da je u pitanju prevara i da ovo mozda nije cp 60s. al, debeli sonic blue uretanski finish, mint pickguard i uopste komponente me uveravaju da ipak jeste, jedan duboko nesrecan CP 60s. tako da, lepo je ako si je uzeo za 420, jer bas i nisi ispao totalna ovca. mada, ja ne bih dao preko 350-400. **** ga, prodavac je sam trazio kad joj je ovo ucinio. to je elementarno jebeno neznanje i idiotizam, skok do fender sajta bi mu otkrio da je ovo poli finish, a skok do tdpri-a, npr, ili 20 sekundi guglanja bi mu otkrili da se poli ne relicuje.

ono sto je uradjeno se moze sa strane okarakterisati jedino kao jako los relic, to jednostavno tako izgleda. a neko bi zlobno prokomentarisao da je ovo mogao samo nalozeni 13 /15-godisnjak da uradi, sto dodje kao holy grail pozeraja. meni je drago sto si je uzeo za pristojne pare, to bi trebalo da budu dobre gitare. mene ne bi bilo sramota da izadjem sa njom bilo gde. samo bi me bilo sramota od sebe da dam preko 400e na nju. u ostalom, ako nekom smeta, moze da napise na njoj 'prosli vlasnik je bio idiot' velikim slovima, markerom :). ako se plasi da ne ispadne pozer.

ako zelis da uradis nesto pametno, ponesi je nekom od majstora, ovde ih ima na forumu nekoliko, a ima i van njega, da ti odradi novi finish. meni je taj sonic blue zakon za stratove i mustange, tako da bih ga odradio u toj boji opet, samo nitro. onda, opet, ne bi mogao da je sviras dosta dugo, jer se nitro zimi susi i mesec dana. i, dobro, lep je tortoise guard (imacu ga uskoro na mom natural telcu koji je u procesu izrade), al ovaj mint green bas zakiva sa sonic blueom, ne znam sto bi ga menjao. da ne pricam da su ti poklopci za magnete krem boje, tako da ne znam kako bi tortoise lezao. sredi je ako ti je stalo da te ljudi shvataju ozbiljno. jer, ocigledno, ne shvataju te ozbiljno - evo vidi, ceo muzicki forum. ja se nadam da ti ISKRENO nije stalo, jer gitare su za sviranje. mene bi boleo *****, samo ako je kupljena za pristojne pare. u suprotnom, samo sebe zamajavas i stvaras sebi frustraciju. ako ti nije stalo, ima i pametnijih nacina da potrosis pare.

kolko mi se cini, kwiss nije ishejtovao tebe, nego onoga ko je ovu gitaru ovako unakazio. ti si je samo kupio za 420e, posteno zaradjenih, ako ti je verovati. ne vidim zato bi trebalo da ga bude sram. sram bi trebalo da bude samo one koji su gitaru unakazili.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 Nov 2010, 13:08

:bravo: andrej], objektivan i realan post.

@Milanares - čoveče bre, uživaj u gitari koju si uzeo po super ceni, a ostalo je nebitno i doći će na svoje mesto. :ziveli:

Milanares

Post by Milanares » 26 Nov 2010, 13:50

@andrej:
ma kakvi bre da ulazem 150 E da se to smirgla, gituje, prefarbava itd. za te pare uzimam Ibanez WH10v2 i imam kusur :D
estetika=0, sound=10 (jos kad je oshieldujem propisno....)
za tortoise pickguard se i sam lomim i predomisljam, jbg obecao sam joj :D
@baba slim:
opusteno, uzivam ja, nego htedoh da odreagujem na hejt, ali ne hejtom...
ja sam bezao od stratova zato sto su sveprisutni, od A.Lukasa do S.Chiefsa, menjao sam gitare dosta da bi se na kraju nasao u zvuku i feelingu stratocastera...ili je on nasao mene?
anyways, ako je nekad i prodam, bar znam da je nece svirati pod satorom, ono: stari svat nece te muzikante, gitara im izgrebana :XD:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 Nov 2010, 14:56

:ziveli:

P.S. Umalo da zaboravim - molim te, učini i gitari, i sebi, i svima nama uslugu, i ostavi ovu masku, ova kombinacija je prelepa takva kakva jeste. :)

andrej]

Post by andrej] » 26 Nov 2010, 15:31

kao sto sam vec rekao, maska - naravno postojeca, ova kombinacija boja je jedna od lepsih za strat, a kod nas se ne vidja cesto.

mislim da si zesce promasio cenu tog smirglanja i lakiranja. bas zesce. barem pitaj kolko kosta. gomila majstora ima na ovom forumu teme o gitarama koje prave ili su pravili, pa im posalji pm i pitaj ih, cini mi se da ti nece ruku odseci zbog toga.

Milanares

Post by Milanares » 26 Nov 2010, 15:36

Meh, ne znam ni sam sad kad me tako nagovarate :oops:
Ako promenim masku, postoji mogucnost da sam sebi skocim u usta i ispadnem preveliki ESTETA!
Jos sad pred vama tako strogima....kad pripucate sa svih strana, vec vidim: "Kao nije ti stalo a menjas boju maske!"
Inace, za klince koji biraju instrument pa zadju u Fender vode i dodju do CP serije - UPOZORENJE: OVE STVARI SE UVLACE POD KOZU!!!

Milanares

Post by Milanares » 26 Nov 2010, 15:46

@andrej:
pitao ja onog majstora iz Panceva, detaljno sam mu opisao stanje. Rece mi da bi bilo sigurno preko 100E. Ljudi, ne znam da li ste dobro videli, nije to bas malo guljeno, ima i otkinutih delica drveta, islo bi gitovanje sigurno. Neka mi se jave majstori sa boljom cenom, nije da me ne interesuje, ali sam se poprilicno saziveo za ovih nekoliko meseci koliko je imam sa svim njenim oziljcima. Plasim se da bi mi nedostajali :P
Ali ako bi se nedajboze probudio prikriveni esteta u meni, bilo bi: krem finish i tort al' da vuce na bordo 8)

kwiss

Post by kwiss » 26 Nov 2010, 16:16

Milanares wrote:@andrej:
pitao ja onog majstora iz Panceva, detaljno sam mu opisao stanje. Rece mi da bi bilo sigurno preko 100E. Ljudi, ne znam da li ste dobro videli, nije to bas malo guljeno, ima i otkinutih delica drveta, islo bi gitovanje sigurno. Neka mi se jave majstori sa boljom cenom, nije da me ne interesuje, ali sam se poprilicno saziveo za ovih nekoliko meseci koliko je imam sa svim njenim oziljcima. Plasim se da bi mi nedostajali :P
Ali ako bi se nedajboze probudio prikriveni esteta u meni, bilo bi: krem finish i tort al' da vuce na bordo 8)
A ja baš pomislio da te pitam da je prodaš meni kad ti napisa da si se saživeo sa njom.Šteta :XD:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 26 Nov 2010, 16:34

andrej] wrote: u ostalom, ako nekom smeta, moze da napise na njoj 'prosli vlasnik je bio idiot' velikim slovima, markerom :). ako se plasi da ne ispadne pozer.
:mrgreen: :bow:
Last edited by Hotstepper on 26 Nov 2010, 16:42, edited 1 time in total.

Milanares

Post by Milanares » 26 Nov 2010, 16:40

@kwiss: ma nisu skupe matori, kupis u mitrosu, to je vec polu-relic, ondak samo pustis par puta niz stepenice i to je to :XD:

Jack Nape

Post by Jack Nape » 26 Nov 2010, 17:08

Milanares wrote:@kwiss: ma nisu skupe matori, kupis u mitrosu, to je vec polu-relic, ondak samo pustis par puta niz stepenice i to je to :XD:
Pazario sam 2 gitare u mitrosu i nisu imale ni tackicu na sebi. Mani se prica preprodavaca.

Locked