Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Funkomat
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Funkomat » 20 Nov 2011, 17:44

Sigurno moze da se nadje ali ja sam trazio i nisam nasao nista bolje od cicka. Jednostavno ne drzi dovoljno dobro. Zalepi cicak traku lepkom za bord.

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 20 Nov 2011, 17:45

To i jesam, sintelanom.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Nov 2011, 18:18

Mislis dve strane cicka se odlepljuju...? Zanimljivo, sa tim nisam nikad imao problema. Mozda te zadesio neki bas los cicak. :)

Hotstepper

Post by Hotstepper » 20 Nov 2011, 18:53

...nechichkav... :wink:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Nov 2011, 19:23

Ja sam za board zalepio mekanu stranu čička nekim Saratoga lepkom kupljenim u farbari, a dva sloja čička se međusobno tako jako drže da mi se jedino dešavalo da se mekani čičak odlepi sa boarda, i da se tvrdi samolepljivi čičak odlepi sa pedale koliko se dve strane čička jako drže međusobno. Ne znam šta se kod tebe desilo ako je to problem...

Što se tiče presvlačenja boarda itisonom, imam jedan kofer tako urađen, presvučen ''dlakavijim'' tankim itisonom, i tvrda strana čička zalepljena na pedale je odlično fiksirala za taj itison. Znači samo je bitno da je relativno mekan i dlakav :lol: da čičak ima za šta da uhvati...

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 20 Nov 2011, 20:14

Baba Slim wrote:a dva sloja čička se međusobno tako jako drže da mi se jedino dešavalo da se mekani čičak odlepi sa boarda, i da se tvrdi samolepljivi čičak odlepi sa pedale koliko se dve strane čička jako drže međusobno.
To se meni i dešava, nisam malopre lepo objasnio.
Baba Slim wrote: Znači samo je bitno da je relativno mekan i dlakav :lol:
Image

:lol:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 21 Nov 2011, 01:28

BaalBehrit wrote:To se meni i dešava, nisam malopre lepo objasnio.
Skontao sam, zao sam i objasnio šta se meni uglavnom dešava. Zato kad god hoću da odvojim neku pedalu sa boarda, lagano vučem pedalu na gore i nožem kao da seckam između dva čička, i jedino tako oba ostanu na svom mestu.
BaalBehrit wrote:
Baba Slim wrote: Znači samo je bitno da je relativno mekan i dlakav :lol:
Image

:lol:
Jbg, svesno sam to napisao. :lol: Otuda i smajli. :lol:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 21 Nov 2011, 19:02

Sinoć, nakon cirkanja sa devojkom i više od pola litre popijene domaće rakije od višnje seo sam da snimim test pedalboarda (tj. pokušao sam :D ), u kome je sve vreme uključen Digidelay na modu 4 (Tape Mode), prvo klin, pa Carl Martin Classic Chorus (i chorus i vibrato mode pri istim podešavanjima), zatim Carl Martin AC Tone klon pri raznim podešavanjima gaina. Gitara, naravno, Plavi Telebaba Telac

Sviranje je aljkavo, stihijski, šta mi je palo na pamet, pa ne zamerite. :hide: :)

Ceo setup je spojen preko Line6 Pocket POD-a (mislim da je klin simulacija Jazz Chorusa), pa direkt u zvučnu laptopa.

U testu se događa sledeće:

- 0:09 - uključen Chorus
- 0:34 - uključen Vibrato mode na chorusu, ista podešavanja (speed 8h, depth 2h)
- 1:04 - isključen Vibrato mode, vraćen Chorus mode
- 1:21 - isključen Chorus, uključen AC tone, uključen Gain1 na 9h (tone kontrola uvek ista, između 10h i 11h)
- 1:45 - AC tone, Gain1, pojačan na 12h
- 2:15 - AC tone, Gain1, pojačan na 3h
- 3:29 - AC tone, Gain2, 12h
- 3:39 - AC tone, Gain2, max

- 4:25 - Digidelay prebačen na digitalni mod, AC Tone na Gain1 (gain na 9h). Malo U2, jbg, nisam odoleo. :)

Pedalboard Test

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 21 Nov 2011, 19:47

Super zvuči ovaj AC Tone clone.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 21 Nov 2011, 20:11

Rastura.
A i Digidelay raste u mojim ochima.
Sjajno zvuchi board, kao i gitarica jel :ziveli:
Nikako da se nakanim da sklepam Plexitone, pokushavam da slazhem sebe da mi treba, ali mi nikako ne ide. Na kraju cu da ga napravim pa da stavim na oglase lol mozhda nekome treba..
Ja da sklepam josh jedno mini zadovoljstvo sutra-prekosutra i eto i mene u full board-u za pokazivanje :bambi:

HeatMan

Post by HeatMan » 22 Nov 2011, 19:38

boss ac3 koji ne palim uopce > swollen pickle > mxr overdrive/boost > digitech multi chorus > boss cs - 3 > boss dd 7 > boss dd 20 . menjacu ac30 za neki ts808 i swolen pickle za neki vishe low fi fuzz i to je to shto se mene tiche :)

16 - 61

Post by 16 - 61 » 24 Nov 2011, 15:29

Ne znam gde da pitam a da ne otvaram novu temu. Imam Vox pathfinder 15 i bas sam zadovoljan njime. Ovih dana cu slikati i svoj maleni pedal board pa okaciti ovde. elem, drugar kome sam davao pojacalo da proba ima Vox procesor Tone Lab i kaze da kada ga poveze preko inputa na pojacalo, menjaju mu se boje i da nije to sto je on namestio na procesoru, da mu na klinu dobija neku distorziju. Sto se tice menjanja zvuka to je valjda normalno koliko ja znam jer i pojacalo ima ekvilajzere koji menjaju zvuk.
Njemu je decko koji mu drzi casove rekao da procesor ukljuci na foot switch i da ce dobiti klin zvuk kakav mu treba???
Moje pitanje je ko je tu lud? :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 24 Nov 2011, 18:55

Stara priča - gitarsko pojačalo je poželjno da ima neki svoj zvuk, i upravo po tom karakteru zvuka ih ljudi i biraju. Ne znam na šta je kačio svoj procesor kad mu je pravio farbe, ali je sasvim za očekivati da te farbe drugačije zvuče na nekom drugom pojačalu. Vox nema kao suza čist clean, nije tako koncpipiran. Konačno, neka vodi računa da mu gain nije nasviran jače od volume, pa će svakako imati bistriji ton. Kačenje procesora umesto footswitcha ne šljaka. Možda je mislio na fx loop, ali to Pathfinder nema.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 28 Nov 2011, 15:42

Imam pitanje za vlasnike Image

Da li u bajpasu splituje signal, ako se veze in > mono , out > stereo (oba izlaza) ? Nesto mi govori da ne sljaka tako (zavisi od bajpasa, ako je navodno tr00, onda ovo nema leba da radi), al jope...Kada sam ga svirio, definitivno nisam probao ovo. :?

edit:
The SMMH
can also be used with Mono in and Stereo out. Plug your input into the MONO/L jack and then connect the MONO/L and R Outputs to two separate amps or inputs on a mixing board.
Ovo je sve sto sam iskopao, ali se ne spominje situacija u bajpasu, bzvz bi bilo da jedno pojacalo dobija signal samo kada se ukljuci eho? :hmm:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 28 Nov 2011, 16:16

Izvinjavam se na duplom postu. Image
It has stereo inputs and outputs so impossible to mod for true bypass. But it does not change your tone when OFF, it has excellent bypass sound.
Jel ovo pije vodu ?

Locked