Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
neki

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by neki » 10 Apr 2013, 13:57

Kristijan wrote:У сваком случају овај оглас не говори ништа о Илијанијевим гитарама, него само о (пре)продавцу.
do sada sam imao prilike da probam dve illijanijeve gitare ,jednu kod njega u radionici,drugu kod poznanika ,obe rade predivno,predivno....u klasi fender castum shopa su bez preterivanja

majtimika

Post by majtimika » 10 Apr 2013, 19:32

Funkd wrote:Nego, mene zanima, koliko ovo ima veze sa pravim Steinbergerom? Jel neko imao ovu igracku?
http://www.kupujemprodajem.com/Hohner-s ... d=22118957
nisam probao steinbergera ali ova igracka kida, na forumima kazu da je bolji od istog

Driver

Post by Driver » 10 Apr 2013, 22:06

Secam se ovih, bile po robnim kucama, crni hrapavi finish :metal:

alucard_earl

Post by alucard_earl » 10 Apr 2013, 22:56

Mi lajki pink gitare :shred:

Trzalica

Post by Trzalica » 11 Apr 2013, 12:07

Dobra ponuda, ha: http://www.kupujemprodajem.com/Hitno-Fe ... d=22119075
Jedino malo čudi što kofer nije odgovarajući za model iz 2008.godine?
No, uz malo potezanja i cenjkanja, za 650€ ulazak u profi ligu i to na glavna vrata. :)

Milanares

Post by Milanares » 11 Apr 2013, 12:40

Ih kad bi muzika bila sportska disciplina i kad bi imala lige i kvalifikacije i nadmetanja...
pa i da možemo zamisliti takvu bajku, teško da bi brend instrumenta bio dovoljan za ulazak na bilo kakva vrata.

Usred Zala

Post by Usred Zala » 11 Apr 2013, 18:48

Čisto kao raritet, kolekcionarima verovatno nije nedostupno:
http://www.ebay.de/itm/1959-Gibson-PAF- ... 5660324%26

istiqrac

Post by istiqrac » 11 Apr 2013, 19:23

Trzalica wrote:Dobra ponuda, ha: http://www.kupujemprodajem.com/Hitno-Fe ... d=22119075
No, uz malo potezanja i cenjkanja, za 650€ ulazak u profi ligu i to na glavna vrata. :)
Ok je kofer, ja imam deluxe straju iz 2008-me donesenog iz usa sa istim koferom :)

Trzalica

Post by Trzalica » 11 Apr 2013, 22:43

neki wrote:
Kristijan wrote:У сваком случају овај оглас не говори ништа о Илијанијевим гитарама, него само о (пре)продавцу.
do sada sam imao prilike da probam dve illijanijeve gitare ,jednu kod njega u radionici,drugu kod poznanika ,obe rade predivno,predivno....u klasi fender castum shopa su bez preterivanja
Mogu li da te zamolim za info, gde si to imao prilike da sviraš Fender Custom Shop modele?
I usput, kada si to uradio, da li si na identičnom pojačalu i u identičnim uslovima (prostoriji) testirao Ilianni modele i Custom shop modele?
Ne bi bilo loše da objasniš i šta to podrazumevaš pod "klasom" jednih i drugih? Šta je to "klasa"?!? Zvuk, izgled, boja, oblik vrata i tela, ... btw. ništa od ovoga nije bolje ili lošije, već odlika ,,,, klase se tiču hardvera moj kolega. HARDVER je drvo, mehanika i elektronika. Očekujem odgovor, strašno me zanima u čemu se Ilianni gitare ravnaju sa Custom Shop Fenderima!
Hvala
Last edited by Trzalica on 11 Apr 2013, 22:53, edited 1 time in total.

Trzalica

Post by Trzalica » 11 Apr 2013, 22:49

istiqrac wrote:
Trzalica wrote:Dobra ponuda, ha: http://www.kupujemprodajem.com/Hitno-Fe ... d=22119075
Ok je kofer, ja imam deluxe straju iz 2008-me donesenog iz usa sa istim koferom :)
Ja mislim da su ovi "contoured" koferi bili u ponudi sa starijim modelima. Noviji Fenderi svi imaju pravougaone SKB kofere, naročito ovi nakon 2008. godine ako se ne varam.

Image

Ili grešim?!?

muki17
Urednik

Post by muki17 » 11 Apr 2013, 23:35

Ovo je standard kofer,tj obican,vrti se po oglasima za 50,60e,nije tipski.Vrsi posao,plis unutra,5 kopci,djitra ne seta,za te pare,vrhunski :)

istiqrac

Post by istiqrac » 12 Apr 2013, 00:31

Pojma nemam, ne pratim fabulu oko kofera, znam samo sta sam dobio uz gutaru. Inace je kupljena u Detroitskom guitar centru oktobra 2008 i po serijskom je proizvedena iste godine. Mozda su posle poceli da pakuju u pravougaone... A sto se kofera tice jeste odlican, mada kapiram da u pravougaoni mozes da ubacis koju sitnicu vise, u ovaj stane gitara, kajs, tezervne zice i trze, nema mesta ni za kabel :D

majtimika

Post by majtimika » 12 Apr 2013, 09:10

Trzalica wrote:
neki wrote:
Mogu li da te zamolim za info, gde si to imao prilike da sviraš Fender Custom Shop modele?
I usput, kada si to uradio, da li si na identičnom pojačalu i u identičnim uslovima (prostoriji) testirao Ilianni modele i Custom shop modele?
Ne bi bilo loše da objasniš i šta to podrazumevaš pod "klasom" jednih i drugih? Šta je to "klasa"?!? Zvuk, izgled, boja, oblik vrata i tela, ... btw. ništa od ovoga nije bolje ili lošije, već odlika ,,,, klase se tiču hardvera moj kolega. HARDVER je drvo, mehanika i elektronika. Očekujem odgovor, strašno me zanima u čemu se Ilianni gitare ravnaju sa Custom Shop Fenderima!
Hvala
Evo ja sam probao custom shopa i ilijanija i ilijani je bolji duplo, takodje i gibson custom shopa, i ilijani je bolji, da li si ti ikad svirao fendera standarda kojeg toliko hvalis i video koje je to govnoe

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Apr 2013, 10:52

majtimika wrote:
Trzalica wrote: Mogu li da te zamolim za info, gde si to imao prilike da sviraš Fender Custom Shop modele?
Hvala
Evo ja sam probao custom shopa i ilijanija i ilijani je bolji duplo, takodje i gibson custom shopa, i ilijani je bolji, da li si ti ikad svirao fendera standarda kojeg toliko hvalis i video koje je to govnoe
[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
:1:
Ja sam isto probao 8-9 custom shop Fendera jer sam u jednom momentu hteo da prodam sve gitare i pojacalo i da uzmem jednu skupu gitaru ono tipa 3k evra i jace i bio sam kod coveka, kolekcionara koji je lovaran pa ima jedno 30ak mnogo skupih gitara. Na 3-4 gitare pragovi su grebali i akcija je bila jako visoka (gitare su relativno nove) a zvucno iako rade fino , ne rade nishta bolje od recimo Road Worn serije, koju smo imali negde pored kao pandan. Verujem da je CS super fenderov i da ljudi se tamo trude da izmisle neshto interesantno ili da naprave neshto shto je isto estetski kao iz 50tih 60tih, ali to je za ljude koji imaju para da bacaju, jer zvucno tu nema ama nikakve razlike a kvalitet izrade sam vidjao mnogo bolji kod handmade gitara. CS mozda jeste malo vise rucno radjen, ali sam siguran da vecina procesa ipak ide masinski.
O gibsonu pogotovo da ne pricam. Probao sam ih nekoliko, to meni sve bezveze. Rade lepo gitare, ali ne za te pare nazalost. Po meni je bitna logika kod gitara....dobro drvo (vrat je jako bitan u celoj prichi) dobar magnet, konstrukcijski kako god dal tele, strat, sg, lp...sve to moze da se napravi za mnogo manje para od fabrickih gitara i da radi bolje.
Probao sam 15ak USA standard fendera shto telaca shto stratova i mogu reci da je tu utisak pola pola. Neke su radile jako dobro i bile izradjene strava, a neke su potpuno djubre ispod kvaliteta Classic Vibe squiera, bez preterivanja (zvucno, a i izrada je pod znakom pitanja). Posto sam nestrpljiv da bih pravio sebi gitare, i uvek se krecem u rangu oko 500-700e po pitanju kupovine gitara, ja sam se opredelio za istrazivanje MIM ili MIJ sektora fender gitara gde sam skapirao da moze da se nadje po neka gitara koja radi bolje od tih kao USA. MIJ gitare su svakako bolje izradjene od USA u posledjih 10ak godina i to je generalni stav, bar koliko citam po netu. Ono MIJ gitara i neki CS magneti i to je otprilike to, ako se nema para za neshto pre- CBS ili slicno. :) :ziveli:

Post Reply