Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by nemanjavelimirovic » 29 Nov 2010, 01:50

Joey Sartiani wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Squier-b ... ter_id=456

Squier by Fender (JV("')
Cena: 900,00 €
Viđeno: 307 puta

Kneza
Član od 22.11.2010
Telefon
Inostranstvo

Squier by Fender. made in Japan. modan sa Suhrovim pickupima(V80, V60, DSV)setupirana i usvirana. JUST PLUG AND PLAY! !!
======================================================================================================================
Just plug and play.....and you are short for 900 euros :XD: :XD: :XD: :lol: :lol: :XD: :XD: :XD: :XD: :XD:
Ajmo ljudi ajmo - prodavajte vase Fendere i kupujte skvajere od 900 e, ajmo ajmo, pa ne bi covek prodavao za 900e da ne valja....
JUST PAY too much AND PLAY :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Nov 2010, 01:54

oi_ilija wrote:
"Odlicna, ocuvana Vox gitara sa dodatim poboljsanjima (dole). Proizvedena u Enleskoj '70ih godina sa zigom na ledjima gde pise "Manufactured in England by VOX LTD" (poslednja slika).

Drvo korisceno za telo je tresnja (retkost) a za vrat Americki mocvarni Javor - veoma popularno drvo za izradu kvalitetnih istrumenata.
Vis ti, ni Ameri jadnici ne znaju da im javor raste po mocvarama, odmah do onog mocvarnog jasena. A telo od tresnje ne da je retkost nego to odma' treba pazariti. Unikat. N
a citavom tlu Amerige i Kanade, a bogumi i UK, ima cetir' tresnje. Po botanickim bastama. Izgleda da se neko dokopo jedne. Ili je to moze biti iz neke baste iz okoline Paracina. Ako mi neko pokaze bar jednu serijsku gitaru od tresnje, iole renomiranog proizvodjaca (bazicno, bilo kog koji je u istoriji napravio vise od 100 gitara), ima da se degaciram na forumu javno. Retkost je jer je glupost alo. Od tresnje ne biva muzika. Ni od kruske. Ni od juznog voca. Zna se iz kojih porodica drva dolaze tonewoods. Od tresnje se prave nogari. Na klaviru ili sofi. Jaka i cvornovata.

nebojsak

Post by nebojsak » 29 Nov 2010, 02:17

Nači, može telo od bora? Smreka vrat i višnja fretboard?

oi_ilija

Post by oi_ilija » 29 Nov 2010, 02:21

oi_ilija wrote:Image
http://www.kupujemprodajem.com/Vox-Whit ... _id=724273

"Odlicna, ocuvana Vox gitara sa dodatim poboljsanjima (dole). Proizvedena u Enleskoj '70ih godina sa zigom na ledjima gde pise "Manufactured in England by VOX LTD" (poslednja slika).

Zlatni chrome hardver, crni vrat i natural finish su stvari koje daju ovom instrumentu nesvakidasji izgled i lepotu.

Drvo korisceno za telo je tresnja (retkost) a za vrat Americki mocvarni Javor - veoma popularno drvo za izradu kvalitetnih istrumenata.

Gitara ima original Schaller gold chrome civije (sl. 5), original Kahler tremolo system sa top lock (sl. 3)

Pickup's: Bridge - Dimarzio Super distortion (sl. 3)

Midle i Neck - VOX Single Coil pickups (sl. 3)

Gitara ima strasno nisku akciju zica, veoa svirljiva - prakticno se nikad ne rastimava - sve u svemu odlican instrument koji zvuci jos bolje nego sto izgleda. Pogodna je za sviranje svega - od jazz muzike do HC-a

Ako neko zeli nesto fino za sebe nek pozove. Inace ova gitara vredi daleko vise nego sto je dajem za kes ovde tako da nemojte nuditi u zamenu Squier ili slicno."
Image
*preuzeto sa oglasa koji je okacio Redzi na KP.

Cena je 400e, inace.

tri, cetri, sad!
Sve sam ovo ovako napisao i stavio slike u slucaju da obrise oglas, pa da nemamo cime da se zabavljamo.

Cisto da napomenem neupucenima - ima jedna tema na forumu o ovoj gitari.
Btw deluje na istoj da sam ljaga - ali svako misli ono sto misli, mozda stvarno i jesam!

- Bravo za elaborat o "tresnji" :)

Cveta tresnja u planini!
http://www.youtube.com/watch?v=OOKKtrQMAOk

Inace, evo jedne zanimljivosti najveci rasad tresnje u Evropi se nalazi u Cacku - pod zemljom Instituta.
A Engleska svakako nije zemlja preterano poznata po istoj :) A svakako ni po tome da im raste americki mocvarni jasen Javor

Nekako sam poceo da gledam na zivot nekim drugim ocima, hvala svima koji su ucestvovali u tome :ziveli:

kikiriki

Post by kikiriki » 29 Nov 2010, 02:26

Ja se ne razumem preterano u sve ovo, pa sam hteo da pitam, ako moze neko da mi objasni: sta je ova gitara u stvari?

http://www.kupujemprodajem.com/Stratoca ... -oglas.htm

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 29 Nov 2010, 02:36

kikiriki wrote:Ja se ne razumem preterano u sve ovo, pa sam hteo da pitam, ako moze neko da mi objasni: sta je ova gitara u stvari?

to je losija gitara od skvajera za 900evra :mrgreen: salim se...verovatno neki budz, ali mozda i nije losa gitara... :ziveli:

jagoda

Post by jagoda » 29 Nov 2010, 03:01

Neko pravio falsifikat fendera. U normalnoj zemlji bi dobio poziv od suda pa bi platio odstetu firmi cije je ime i logo zloupotrebio. A i bio bi optuzen za pokusaj prevare, zato sto je potencijalne kupce dovodio u zabludu. A ovde - nista. Ko se upeca - upeca.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Nov 2010, 03:09

Vox White Shadow (ali ne iz okoline Paracina, vec iz Koreje, kaze na Vox sajtu da su ih samo tamo pravili pocev od 1985., nisam doduse proso celu istoriju, mrzelo me).

Image

Image

Koga ne mrzi nek gusla.

bilo kako bilo, ja kapiram da je neki nas car vido tad tu gitaru (na slici recimo) i savato da budzi sam neku svoju djitru i kao stavio ove informacije kao ime gitare i posto je Vox jelda, engleski kao to je to. Verovatno se sve to i desava 80-tih, ali je u medjuvremenu osmisljen internet, i lija lija pa dolija. Proplivo lik. Zato samo pazljivo sta pisemo, generacije decurlije u sledecem veku ce se kidati od smeha kad savataju nase kenjaze. :hide:

Joey Sartiani

Post by Joey Sartiani » 29 Nov 2010, 05:49

nemanjavelimirovic wrote:

Squier by Fender (JV("')

Kneza
Član od 22.11.2010
Telefon
Inostranstvo

Squier by Fender. made in Japan. modan sa Suhrovim pickupima(V80, V60, DSV)setupirana i usvirana. JUST PLUG AND PLAY! !!
======================================================================================================================
Just plug and play.....and you are short for 900 euros :XD: :XD: :XD: :lol: :lol: :XD: :XD: :XD: :XD: :XD:
Ajmo ljudi ajmo - prodavajte vase Fendere i kupujte skvajere od 900 e, ajmo ajmo, pa ne bi covek prodavao za 900e da ne valja....
JUST PAY too much AND PLAY :mrgreen:
Hahhaha moze i to..... :XD: ....ma surovi pickupovi su to!!!! mozda je svaki po 200 e i gitara 300.....Cccc neverovatno....

LifelessDead

Post by LifelessDead » 29 Nov 2010, 08:25

Ma cuo ovaj iz inostranstva da Srbi daju sulude pare na KP pa i on da proba sa svojim Skvajerom kupljenim za 50eur u svabiju bato!

Haralampije

Post by Haralampije » 29 Nov 2010, 10:17

Squier by Fender (JV("')

Kneza
Član od 22.11.2010
Telefon
Inostranstvo

Epic fail...prodaje ga kao JV a na plocici pise SQ. :XD:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 29 Nov 2010, 10:29

kikiriki wrote:Ja se ne razumem preterano u sve ovo, pa sam hteo da pitam, ako moze neko da mi objasni: sta je ova gitara u stvari?

Ne znam, al meni se jako svidja!

sl0e

Post by sl0e » 29 Nov 2010, 10:46

Najverovatnije jos jedan u nizu prepravljenih/modovanih/whatevz skvajera.

nesh_s

Post by nesh_s » 29 Nov 2010, 12:31

oi_ilija wrote:Image
http://www.kupujemprodajem.com/Vox-Whit ... _id=724273

Zlatni chrome hardver, crni vrat i natural finish su stvari koje daju ovom instrumentu nesvakidasji izgled i lepotu.

Gitara ima original Schaller gold chrome civije (sl. 5), original Kahler tremolo system sa top lock (sl. 3)

Pickup's: Bridge - Dimarzio Super distortion (sl. 3)

Midle i Neck - VOX Single Coil pickups (sl. 3)

Gitara ima strasno nisku akciju zica, veoa svirljiva - prakticno se nikad ne rastimava - sve u svemu odlican instrument koji zvuci jos bolje nego sto izgleda. Pogodna je za sviranje svega - od jazz muzike do HC-a

Ako neko zeli nesto fino za sebe nek pozove. Inace ova gitara vredi daleko vise nego sto je dajem za kes ovde tako da nemojte nuditi u zamenu Squier ili slicno."
Image
*preuzeto sa oglasa.

tri, cetri, sad!
Verovatno je sluzila kao motka za mesanje splacina u kineskom retoranu cija je reklama iza :D

Stanko

Post by Stanko » 29 Nov 2010, 14:04

http://www.kupujemprodajem.com/Upozoren ... -oglas.htm
Postavio sam oglas da kupujem pedal tuner. Javio mi se tip iz N. Pazara sa meil adresom jarenp111@gmail. com i br. telefona 066/94-55-739 da mi ponudi dva BOSS tunera (TU-2 i TU-3) za male pare, ali da mu prvo uplatim pola na račun, sa izgovorom "kako bih ja mogao da proverim robu kada stigne, da ne uplaćujem ceo iznos, pa tek onda vidim da li su pedale ispravne ili ne". Kada sam mu rekao da nikakav problem nije da mi to pošalje "Aks expressom" gde bih ja platio ceo iznos, on počeo da se buni kako "on tako nikada nije radio, ako hoću da uplatim pola OK, ako ne, onda ništa od trgovine". Ja, da bih spustio loptu, tražio da mi pošalje fotke toga što prodaje, on našao dve fotke na netu i to mi poslao. Već sat vremena ga cimam da mi pošalje prave fotke, ali se on ne javlja. Da znate i da se klonite sličnih transfera.

Locked