Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
doksas

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by doksas » 12 Apr 2013, 14:58

Na nekoj "sobnoj" snazi skoro svaka gitara radi ako nista vise onda makar solidno dobro ali pravo lice i kvalitet se pokazuje tek na stejdzu i "milion" vati.
Tu sve preslice padaju u vodu a pravi instrumenti dolaze do izrazaja...

bockonocode

Post by bockonocode » 12 Apr 2013, 15:33

Nije bas vezano za oglas, ali da li je moguce da se cena dist pedale u mitrosu i artistu razlikuje za, ni manje ni vise, nego 100 evra?!

Funkd

Post by Funkd » 12 Apr 2013, 17:36

doksas wrote:Na nekoj "sobnoj" snazi skoro svaka gitara radi ako nista vise onda makar solidno dobro ali pravo lice i kvalitet se pokazuje tek na stejdzu i "milion" vati.
A tek na milijardu vati, kvalitet se raspada na kvantne cestice a "oni sa vestim uhom"™ mogu cuti oscilaciju higsovog bozona.
Naravoucenije: Ne kupujte gitaru dok je ne probate na stadionu.

neki

Post by neki » 12 Apr 2013, 19:11

nemanjavelimirovic wrote:
majtimika wrote:
Trzalica wrote: Mogu li da te zamolim za info, gde si to imao prilike da sviraš Fender Custom Shop modele?
I usput, kada si to uradio, da li si na identičnom pojačalu i u identičnim uslovima (prostoriji) testirao Ilianni modele i Custom shop modele?
Ne bi bilo loše da objasniš i šta to podrazumevaš pod "klasom" jednih i drugih? Šta je to "klasa"?!? Zvuk, izgled, boja, oblik vrata i tela, ... btw. ništa od ovoga nije bolje ili lošije, već odlika ,,,, klase se tiču hardvera moj kolega. HARDVER je drvo, mehanika i elektronika. Očekujem odgovor, strašno me zanima u čemu se Ilianni gitare ravnaju sa Custom Shop Fenderima!
Hvala
Evo ja sam probao custom shopa i ilijanija i ilijani je bolji duplo, takodje i gibson custom shopa, i ilijani je bolji, da li si ti ikad svirao fendera standarda kojeg toliko hvalis i video koje je to govnoe
[/quote][/quote][/quote][/quote]
:1:
Ja sam isto probao 8-9 custom shop Fendera jer sam u jednom momentu hteo da prodam sve gitare i pojacalo i da uzmem jednu skupu gitaru ono tipa 3k evra i jace i bio sam kod coveka, kolekcionara koji je lovaran pa ima jedno 30ak mnogo skupih gitara. Na 3-4 gitare pragovi su grebali i akcija je bila jako visoka (gitare su relativno nove) a zvucno iako rade fino , ne rade nishta bolje od recimo Road Worn serije, koju smo imali negde pored kao pandan. Verujem da je CS super fenderov i da ljudi se tamo trude da izmisle neshto interesantno ili da naprave neshto shto je isto estetski kao iz 50tih 60tih, ali to je za ljude koji imaju para da bacaju, jer zvucno tu nema ama nikakve razlike a kvalitet izrade sam vidjao mnogo bolji kod handmade gitara. CS mozda jeste malo vise rucno radjen, ali sam siguran da vecina procesa ipak ide masinski.
O gibsonu pogotovo da ne pricam. Probao sam ih nekoliko, to meni sve bezveze. Rade lepo gitare, ali ne za te pare nazalost. Po meni je bitna logika kod gitara....dobro drvo (vrat je jako bitan u celoj prichi) dobar magnet, konstrukcijski kako god dal tele, strat, sg, lp...sve to moze da se napravi za mnogo manje para od fabrickih gitara i da radi bolje.
Probao sam 15ak USA standard fendera shto telaca shto stratova i mogu reci da je tu utisak pola pola. Neke su radile jako dobro i bile izradjene strava, a neke su potpuno djubre ispod kvaliteta Classic Vibe squiera, bez preterivanja (zvucno, a i izrada je pod znakom pitanja). Posto sam nestrpljiv da bih pravio sebi gitare, i uvek se krecem u rangu oko 500-700e po pitanju kupovine gitara, ja sam se opredelio za istrazivanje MIM ili MIJ sektora fender gitara gde sam skapirao da moze da se nadje po neka gitara koja radi bolje od tih kao USA. MIJ gitare su svakako bolje izradjene od USA u posledjih 10ak godina i to je generalni stav, bar koliko citam po netu. Ono MIJ gitara i neki CS magneti i to je otprilike to, ako se nema para za neshto pre- CBS ili slicno. :) :ziveli:[/quote][/quote][/quote]nemanja u potpunosti se slazem sa tobom.pripadam kategoriji amaterskih sviraca ali dovoljno dobrih da mogu da raspoznam razliku u kvalitetu. evo vratio sam dug mladosti tako sto sam kupio svog prvog fendera to jest baja telekaster je moj pulen prvenstveno zbog bucmastog vrata aposle i zbog svoje tonske raznolikosti.sviracu je jos dosta dugo i ako je budem prevazisao posle nje moze da dodje u obzir samo dobarrucni rad.zasto.pa zato sto pruza najvise u odnosu na ulozeni novac.gospodin dersu uzala rece jednom prilikom sto imas skuplju gitaru cini ti se kao da imas vecu onu stvar... i to je prosto tako veci auto, veca kuca, custom shop sa svojim sertifikatom i knjizicom... i opet kazem da je za vecinu sviraca dovoljan rang clasic plauer i road worn serije uz kvalitetno pojacalo naravno. najvece razocarenje sam doziveo pre dvadesetak dana u mitrosu isprobavajuci jedan baja telekaster i usa delux telekaster.77000 naspram 184000.pritom je baja radio barem duplo bolje...ali dobro naljutice se fanovi made in usa gitara.ko zaista zeli da nesto dozivi novo i nauci, neka ode do recimo ilijanijeve radionice ili nekog drugog,ima ova zemlja dosta darovitih ljudi i proba pravi majstorski instrument...

doksas

Post by doksas » 12 Apr 2013, 19:35

Funkd wrote:
doksas wrote:Na nekoj "sobnoj" snazi skoro svaka gitara radi ako nista vise onda makar solidno dobro ali pravo lice i kvalitet se pokazuje tek na stejdzu i "milion" vati.
A tek na milijardu vati, kvalitet se raspada na kvantne cestice a "oni sa vestim uhom"™ mogu cuti oscilaciju higsovog bozona.
Naravoucenije: Ne kupujte gitaru dok je ne probate na stadionu.
Ok, sve si rekao, a sad ako ti je prosla pauza vrati se na ono klasicno razmisljanje basista...g,d,g,d,g,d... :XD:

Morao sam malo da se nasalim,lep dan a i raspolozenje, bez uvrede :ziveli:

jagoda

Post by jagoda » 13 Apr 2013, 01:22

Grozdje je kiselo.

socio

Post by socio » 18 Apr 2013, 18:33

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 18 Apr 2013, 19:23

...sushtinska rec za dizanje cene je VINAGE...gadi mi se ucestalo koriscenje te reci

Kill surf city

Post by Kill surf city » 18 Apr 2013, 19:34

da bih bila gitara
+1, iksde

doksas

Post by doksas » 19 Apr 2013, 00:05

hvali jedna plastikica
Plastikica pa jos se hvali :roll:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Apr 2013, 11:18

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Apr 2013, 11:44

Spoiler:
Cortex wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... d=22127723

sprava je nova i nije koriscena.

Image
:XD: samo je malko ogrebana od transporta u pedalbordu, ali nikad nije zgazena. :mrgreen:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 19 Apr 2013, 12:36

Успут, је л' чему овај Маршалов реверб?

Није да ћу да пазарим било какву реверб педалу, него ме 'нако занима.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 19 Apr 2013, 12:41

Jes, lepo radi taj verb.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Apr 2013, 17:10

Kazu da valja, meni po testovima zvuci vrlo lepo.

Post Reply