Velika kupovina vol.3

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sub_zer0
MF veteran

Re: Velika kupovina vol.3

Post by sub_zer0 » 29 Apr 2009, 23:24

Ja imam pivija klasik 30 i sto se mene tice valja za sve pare. Mislio sam da uzmes tog bluza ili sta ti je vec u planu, ali da je lampa. :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Apr 2009, 23:25

sub_zer0 wrote:
pazi ti sad na to gledas sa skroz bezvezne tacke gledista.
Izgleda da ne kapiras kako ja to gledam :)
generalno bend koji se zove SMAK sa ljudima koji jedva govore engleski, a nisu grupa manekencica tesko da bi prosao igde kao i niklbek
U Ramstajnu je bila gomila manekena i likova koji pricaju engleski pa su se probili zbog toga?
mislim david bowiea slusa vise ljudi od johna mclaughlina, sta jel se john nije dovoljno probio?
Opet, ne pricam o tome. Procitaj jos jednom moj prethodni post.

TEBI je zanimljivija svirka i to je to. Subjektivno. Da li postoji iole pristojan metal ili prog rock bend koji Rush ne navodi kao uzore? Rush (u kompletu, ne samo Alex) je definisao neke stvari u muzici. To je tako. Na koga je Smak uticao? Tocak? Koliko ljudi, ukljucujuci tebe, Ciru i jos par kolega sa foruma? Verovatno moze da se izbroji na prste.
covek koji nije imao bog zna kakav izvor informacija o gitari, koji cak nije mogao ni da slusa sta je hteo
Otkud znas sta je on mogao da slusa? Znas ga licno? Ako je tako kul, jos jedan od razloga da ga toliko branis. :) Veci deo domaceg rokenrola je cista kradja. Tako je bilo pre 30 godina i tako je sada. Bregovic na primer, je toliki debil da se time ponosi. To je imalo prodju u Jugi zato sto ljudi nisu bili toliko informisani kao sada. Ko je onda slusao Sabate, Parpl, Cepelin? Ljudi koji su imali rodjake u inostranstvu i koji su im kupovali ploce. Nije ni cudo da su tolikoj masi mogli da serviraju "svoj" rokenrol. Ne kazem ovde da je Smak plagirao nekog(iskreno, davno sam slusao, pa ne bih da lupam), ali da su imali sta da kazu ostali bi upamceni. Na zapadu(Evropa,Amerika) su bili samo jedan prosecan bend. A takvih ima koliko hoces. Ovde su bili dobri i mogli su da iskoce u prvi plan, tamo ne.
Pa covek ne zna srpski,nije to "samo rokenrol"
Samo pokazuje koliko je taj bend bio ogranicen. Ima/imao je svoju ulogu na lokalnom planu i to je to. Mozda je bilo bolje da je Milan objavio zbirku pesama i sl., ali to je samo moje misljenje, verovatno bi me neko od vas upucao zbog ovih reci. :lol:

btw, Tesla je sasvim druga prica.
whateva... mislim da preterujes i da nisi slusao smak, or something... nebitno... vidim da je prica skrenula, jos odavno, tako da se bacimo na pjedale i etno muziku, a true rock cemo da prepustimo Zapadu...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Apr 2009, 23:36

sub_zer0 wrote:Ja imam pivija klasik 30 i sto se mene tice valja za sve pare. Mislio sam da uzmes tog bluza ili sta ti je vec u planu, ali da je lampa. :)
A zar ima non-lampa verzija Delta Bluesa? :)
Nego, Duane, ajde stvarno proveri to za King Crimson, pricao mi ucitelj gitare pre 100 ljeta da je Blues u parku maznut od njih...

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 29 Apr 2009, 23:39

Whateva.... Peace. (..sells but who's buing :metal4: :gitara2: )

@sinisake
Ma ne, ja sam shvatio da ti je to varijanta - Verovatno uzimam, a mozda i ne. Ako je to sigurno samo rokaj (tj bluzaj :lol: )

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Apr 2009, 23:42

Ma uzimam sigurno lampasa, samo da rasprodam ovo sirotinje sto imam od opreme...
Pitanje vremena. :)
Mozda ne bude Delta Blues, ali nesto u tom cenovnom rangu - mora da bidne.

progg

Post by progg » 30 Apr 2009, 00:15

sub_zer0 wrote:U Ramstajnu je bila gomila manekena i likova koji pricaju engleski pa su se probili zbog toga?
nije gomila manekena...ali iza njih stoji zesci marketing...

a u ovoj fucking zemlji nema tog marketniga koji ce te "odvesti preko"... a kako stvari stoje, tesko da ce ga ikada i biti...
zato idem da se prijavim za "zvezde granda"... bravo za saleta popovica... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 30 Apr 2009, 00:31

ne znam za blues u parku posto ne znam bas sve od king crimsona
al nisam primetio da KC ima neke preterane blues uticaje..ne podseca me na nista od KC sto sam cuo.

@prog - ima marketinga koji ce te spreciti da odes preko , ie zemlja ratnih zlocinaca.Mi smo ko irak za jednog amerikanca.

guv'nor

Post by guv'nor » 30 Apr 2009, 00:34

Ja sam malo googlao "King Crimson Blues In The Park" i ništa nisam našao... :hmm:

Ajd' manite se toga, lako je offtopicovanjem doći do 75. strane.
Fora je dogurati dotle ontopic postovima! :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 30 Apr 2009, 08:40

guv'nor wrote:Ja sam malo googlao "King Crimson Blues In The Park" i ništa nisam našao... :hmm:
Sad ce Duane to da resi, siguran sam. Nema ni Google sve odgovore! :P

Ubaci jos ''plagijat'' u upit za pretragu, sto bi se reklo strucno... :P

progg

Post by progg » 30 Apr 2009, 10:30

nenadnenad wrote:Mi smo ko irak za jednog amerikanca.
Ne bih rekao... Dobar deo americke populacije je cuo za Irak, a za Srbiju - pa ne bih bas rekao...

@sinisake sorry za ove moje offtopice...ne zameri... :hide:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 30 Apr 2009, 11:13

Nista, nista... Ali ipak vratite se na temu. O cemu smo pricali? Da, o Tocku... :mrgreen:

jcm 800

Post by jcm 800 » 30 Apr 2009, 11:32

Ili vatri?

:lol:

progg

Post by progg » 30 Apr 2009, 11:44

sinisake wrote:Nista, nista... Ali ipak vratite se na temu. O cemu smo pricali? Da, o Tocku... :mrgreen:
E, da... o Tocku! :D :D :D

guv'nor

Post by guv'nor » 30 Apr 2009, 14:54

sinisake wrote:Ubaci jos ''plagijat'' u upit za pretragu
Pa da, verovatno se zbog toga gugl zbunio - sada ću da ubacim "King Crimson Blues In The Park Plague " - Valjda se tako na engleskom kaže plagijat? :mrgreen:

Nego jesi li razmišljao, kada budeš uzimao Delta Blues, šta ti je bolja kombinacija: jedna 15-ica ili dve 10-ke? :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 30 Apr 2009, 17:32

Srce mi kaze da je jedna petnaestica zakon. Ne znam sta akustika kaze? :D

Kolege strucnjaci ce reci koju... :)

Post Reply