Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
E da i najjace mi je kad neko postavlja oglas za pedalu, pedala ta i ta, zgazena jednom, ili bukvalno zgazena 4 puta, odlicna pedala.
Lol.
Znaci zgazio si jednom, zakljucio da je shit i kao evo vam
Lol.

- ToneChaser
hehehe, ovako bas i ja kontam stvari. AKo im je to neki "marketing" i ako idemo tom "logikom" pre cu kupiti nesto sto je zgazeno 36 puta nego sto je zgazeno 2-3 puta. Znaci da ovo sto je zgazeno 36 puta i nije bas bilo toliko sranje u odnosu na ovo gazeno nekoliko puta samo.....Cortex wrote:E da i najjace mi je kad neko postavlja oglas za pedalu, pedala ta i ta, zgazena jednom, ili bukvalno zgazena 4 puta, odlicna pedala.
Lol.
- ToneChaser
A KP je pun takvih nebuloza..... (zgazeno samo __________ puta )
Nikako ne razumem takve profile ljudi. Sta, prvo je guglao do besvesti i preslusavao YT o pedali/instrumentu/pojacalu, onda se raspitivao po forumima, a najzad je otisao u prodavnicu i zesce je izgazio (pedala) a gitaru razdrndao (maltene potrosio pola pragova na probavanju
) i prodavci vec gube zivce jer zbog njegovog probavanja pedala/instrument postade polovna, i onda se odlucio za kupovinu misleci TO JE TO !
I sta , i onda dodje kuci, izvadi iz kutije, zgazi jednom i kaze - PRODACU OVO.
Mislim, wtf???
Zar taj isti zakljucak nisi mogao da doneses u samoj prodavnici? Znaci dva ipo sata ti je radila u prodavnici super, i onda si je odneo kuci i tamo si je probao na minut i doneo razlog da NE VALJA i sada zelis da je prodas?
I kakvu poruku porucuju svojim potencijalnim kupcima? Kao sto rece Cortex, to bi bilo nesto u fazonu - "Ljudi pedala je toliko dobra da sam je samo jednom zgazio i nikad vise "
Kako vi gledate na ovu problematiku? Ponavljam, KP je pun takvim oglasa i uvek isti sablon - Kupio sam novo, samo je izvadjeno iz celofana/3 puta zgazeno/samo upaljenod a se cuje kakav je zvuk i sl nebuloze....

Nikako ne razumem takve profile ljudi. Sta, prvo je guglao do besvesti i preslusavao YT o pedali/instrumentu/pojacalu, onda se raspitivao po forumima, a najzad je otisao u prodavnicu i zesce je izgazio (pedala) a gitaru razdrndao (maltene potrosio pola pragova na probavanju

Mislim, wtf???

I kakvu poruku porucuju svojim potencijalnim kupcima? Kao sto rece Cortex, to bi bilo nesto u fazonu - "Ljudi pedala je toliko dobra da sam je samo jednom zgazio i nikad vise "

Kako vi gledate na ovu problematiku? Ponavljam, KP je pun takvim oglasa i uvek isti sablon - Kupio sam novo, samo je izvadjeno iz celofana/3 puta zgazeno/samo upaljenod a se cuje kakav je zvuk i sl nebuloze....
ToneChaser wrote:A KP je pun takvih nebuloza..... (zgazeno samo __________ puta )![]()
Nikako ne razumem takve profile ljudi. Sta, prvo je guglao do besvesti i preslusavao YT o pedali/instrumentu/pojacalu, onda se raspitivao po forumima, a najzad je otisao u prodavnicu i zesce je izgazio (pedala) a gitaru razdrndao (maltene potrosio pola pragova na probavanju) i prodavci vec gube zivce jer zbog njegovog probavanja pedala/instrument postade polovna, i onda se odlucio za kupovinu misleci TO JE TO !
Mislim, wtf???![]()
![]()
![]()
Zar taj isti zakljucak nisi mogao da doneses u samoj prodavnici? Znaci dva ipo sata ti je radila u prodavnici super, i onda si je odneo kuci i tamo si je probao na minut i doneo razlog da NE VALJA i sada zelis da je prodas?
![]()
![]()
![]()
I kakvu poruku porucuju svojim potencijalnim kupcima? Kao sto rece Cortex, to bi bilo nesto u fazonu - "Ljudi pedala je toliko dobra da sam je samo jednom zgazio i nikad vise "![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kakve to pa ima veze. Pedala moze u prodavnici da zvuci dobro, a kod kuce, na tvojoj opremi, moze da zvuci potpuno drugacije. Isto tako i obrnuto.
Koliko puta mi se desilo da na prvu pomislim da je nesto super, a nakon malo vise igranja zakljucim da to nije bas za mene.
Jos kad dodas testiranje u nasim prodavnicama, gde te prodavac gleda i jedva ceka da se maknes i odes da moze nastavi po facebooku da se igra ...
Ovde je rec o potpuno drugoj stvari, false advertisingu (varanju i laganju).
- ToneChaser
Pa pazi ima i toga, i ja sam o tome razmisljao, ali u prodavnci svako iole pametan ce pokusati da proba pedalu na sto slicnijoj opremi koju i on poseduje, a mnogi i nose svoje gitare....Takod a su razlike i razocarenja kod kuce svedena na minimum. I ne pricam o nekom ko kupi na blic pedalu ili na prvu loptu. Ti kazes "nakon malo vise igranja zakljucim da to nije bas za mene" . E ovi nakon malo vise igranja u prodavnici zakljuce da je kupe i onda je zgaze 2 puta kuci i kao nije to to, ali ce tebi opisati da je to najbolja pedala ikada i da je nikada ne bi prodao, ali je ipak prodajedjomla wrote:ToneChaser wrote:A KP je pun takvih nebuloza..... (zgazeno samo __________ puta )![]()
Nikako ne razumem takve profile ljudi. Sta, prvo je guglao do besvesti i preslusavao YT o pedali/instrumentu/pojacalu, onda se raspitivao po forumima, a najzad je otisao u prodavnicu i zesce je izgazio (pedala) a gitaru razdrndao (maltene potrosio pola pragova na probavanju) i prodavci vec gube zivce jer zbog njegovog probavanja pedala/instrument postade polovna, i onda se odlucio za kupovinu misleci TO JE TO !
Mislim, wtf???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I kakvu poruku porucuju svojim potencijalnim kupcima? Kao sto rece Cortex, to bi bilo nesto u fazonu - "Ljudi pedala je toliko dobra da sam je samo jednom zgazio i nikad vise "![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kakve to pa ima veze. Pedala moze u prodavnici da zvuci dobro, a kod kuce, na tvojoj opremi, moze da zvuci potpuno drugacije. Isto tako i obrnuto.
Koliko puta mi se desilo da na prvu pomislim da je nesto super, a nakon malo vise igranja zakljucim da to nije bas za mene.
Jos kad dodas testiranje u nasim prodavnicama, gde te prodavac gleda i jedva ceka da se maknes i odes da moze nastavi po facebooku da se igra ...
Ovde je rec o potpuno drugoj stvari, false advertisingu (varanju i laganju).

Mislim smejurija. Tako je i za procesore isto....Puni oglasi novih line6hd 500. Ajde pedale razlicito zvuce zbog razl pojacala i razl gitara, ali procesori zvuce isto sa skoro svim gitarama na svim pojacalima odn PA kutijama. I oni opet prodaju nove novcijate samos to su ih kupili. Da li je moguce da u prodavnici nije cuo to sto je kuci cuo.......
Nego zna se, ode kupi nesto iz hira, juri trademark, marku, i lazno ubedjuje sebe, a onda dodje kuci i shvati da je to tesko sranje kao sto je znao i u prodavnici i brze bolje kaci oglas na KP dok jos uvek moze da proda pod nazivom "novije od novog, samo 1 zgazeno" i to jos prodaje za samo 5% jeftinije nego u prodavnici.
Sve je to za ljude, neki kupuju impulsivno, iracionalno, pa se posle kaju. To važi za bilo koju robu a ne samo za muzičku opremu. Na zapadu su procenili da to stvara nezadovoljne kupce pa je uvedena institucija "money-back guarantee" tj mogućnost da vratiš robu, iako je ispravna, bez obrazloženja. Kod nas toga nema pa se ljudi vade sa KP. Često je sam proces kupovine zavisnost sam po sebi, tako da čim kupite neku robu to vas više ne interesuje i imate potrebu da nabavite nešto drugo. Postoji naučna o disciplina o svemu ovome, pod imenom "ekonomija ponašanja" (behavioral economics na engleskom) koja se bavi ovim.
- ToneChaser
http://www.kupujemprodajem.com/ZOOM-mul ... d=22123976
LOL Svira skoro sam ! hahahah Najnoviji marketing potez meseca.
Pitam li se zasto ovi procesori nikada nisu zaziveli kod nas....Tj ove nove G serije sa nekoliko displeja.... Zar je moguce da Zoom prati jso uvek kletva onog starog plastikanera kog smo svi mrzeli
LOL Svira skoro sam ! hahahah Najnoviji marketing potez meseca.
Pitam li se zasto ovi procesori nikada nisu zaziveli kod nas....Tj ove nove G serije sa nekoliko displeja.... Zar je moguce da Zoom prati jso uvek kletva onog starog plastikanera kog smo svi mrzeli

Ne znam za gitarske, ali bas seriju zuma (isti ovakvi samo crvene boje i B oznake) bije dobar glas po stranim forumima, ljudi ih cesto koriste kao Line6 M-seriju, kako bi simulirali razlicite modulacione efekte (koje ne koriste dovoljno da bi ih zasebno kupovali)
- ToneChaser
Moguce vrlo moguce.....Ja sam imao nekada zoom akustik proc za akusticne gitare i bio sam odusevljen njime.....Trooper wrote:Ne znam za gitarske, ali bas seriju zuma (isti ovakvi samo crvene boje i B oznake) bije dobar glas po stranim forumima, ljudi ih cesto koriste kao Line6 M-seriju, kako bi simulirali razlicite modulacione efekte (koje ne koriste dovoljno da bi ih zasebno kupovali)
Ali teskod a ce bilo sta od zooma da zazivi kod naseg naroda, jer smo cudni, pre ce nekod a kupi najgori boss nego najnamudjeniji zoom jer na njemu pise zoom i odmah mu dolazi podsvesno ona slika starog zoom-a koji nije nsita valjao.
Ista fora kao sto se svi nazovi "opasni momci" loze da kupe bmw, pa bio on star i 20 godina i da mora non stop da ga popravlja, ali bmw je bmw

bmw jeste bmw, tj nikad nikog nisam cuo da se zali na probleme sa istim
Al generalno, 80% zoom pedala kod nas su zoom505 procesori koji su korisni jedino kao stimer da stoje u futroli

Al generalno, 80% zoom pedala kod nas su zoom505 procesori koji su korisni jedino kao stimer da stoje u futroli
- ToneChaser
http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-5 ... d=22120148
Je l moze neko da mi kaze kakva je ono skalamerija od neka 2 ne znam ni ja kako se zovu, pozadi izmedju ona 3 federa, na petoj slici?
A odozgo, gde je tone potenciometar? Da li mu ono fali kapica ili?
Je l moze neko da mi kaze kakva je ono skalamerija od neka 2 ne znam ni ja kako se zovu, pozadi izmedju ona 3 federa, na petoj slici?
A odozgo, gde je tone potenciometar? Da li mu ono fali kapica ili?
Vibrola de lux.ToneChaser wrote:Je l moze neko da mi kaze kakva je ono skalamerija od neka 2 ne znam ni ja kako se zovu, pozadi izmedju ona 3 federa, na petoj slici?
- ToneChaser
Kako mislis? Sta mu to dodje?Tenji wrote:Vibrola de lux.ToneChaser wrote:Je l moze neko da mi kaze kakva je ono skalamerija od neka 2 ne znam ni ja kako se zovu, pozadi izmedju ona 3 federa, na petoj slici?
Ukucao sam na guglu (da ne bude da sam lenj i samo nesto zapitkujem) i u gugl slikama izbacuje mi samo les paulove, sg gitare, fendere i jazza gitare a nigde nema ibaneza....
Verovatno si pogresio, pogleda petu sliku, na petoj se to vidi, peta odozgo.