Maxles pedale handmade
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Maxles pedale handmade
@komil- Nešto malo je tu ... RR nije mušterija,on je njegov kolega po zanatu,a pravilo koje nije naučio ili nije imao ko da ga nauči je da se ne ocenjuje(pljuje) rad kolege.RR-u će se to obiti o glavu a Maksa dobija plus 

da a nisi servisirao ni jednu Boss, ibanez a bogami ni EH pedalu, prestani da kenjas, da si ovo uradio nekom ko radi iste te pedale za tri puta vecu sumu, pa ajde, ali covek ih radi za max 50 eura, sta tu nije jasno ne razumemRocket Roll wrote:
I podsećam da Maxles ne bih ni spominjao da u roku od par meseci nisam morao da servisiram dve njegove nove pedale.
?
Hm, imao sam potrebu da dodam svoje misljenje ovoj zivahnoj temi - Maxles-a, pedalograditelja ne poznajem licno, citao sam ovde njegove postove, deluje kao ok i pristojna osoba ali sam imao prilike da vidim njegov rad, superfuzz koji je pravio za drugara; sam dizajn, cena, kvalitet komponenti je stvar dogovora izmedju graditelja i narucioca, tako da mi je sve bilo ok i bez zamerki sem jedne ne bas male stavke - pedala je stigla neispravna tj. nije radila; Da li je pedala testirana pre polaska, neznam - znam da je otisla na servis nakon kojeg je dovedena u radno stanje; Rocketta sam upoznao na forumu, dobar je drugar i napravio mi je nekoliko pedala, nisam imao zamerke na rad, sve pojedinosti smo zajedno dogovorili, dan-danas rade bez problema... Stoga, Rockett 1:0 Maxles u mojim knjigama, za sada... A sto se tice tema i sukoba, vidim da je licemerje jos uvek glavna disciplina u bratstvu i jedinstvu - kad je jedan pomenuo loshe iskustvo, svi osuli paljbu po njemu ko da je udario po rodu rodjenom - ako je tema "maxles pedale i vasha iskustva sa istima" neka to i bude... Licno mislim da je Rockett trebao biti takticniji, s obzirom da je i moderator, sustigla ga karma
ali s obzirom da se clanovi poput Dersu Uzala (i njemu slicni) tolerisu... Maxa bi naravno trebao i dalje da se javlja i predstavlja svoj rad, s obzirom da nije jedini graditelj na forumu, za sada ne vidim potrebu za banerom i slicnim glupostima... Tuzan zakljucak: MF vec duze vreme nije sigurna luka za ljubitelje muzike i muzicke tehnike, a ova tema to ponovo potvrdjuje 

nemoj ga ljutitiZ*Z*Z wrote:s obzirom da se clanovi poput Dersu Uzala (i njemu slicni) tolerisu

Nisam ni ja planirao da se javljam ali svaki put kad dodje do nekog "sukoba" poteze se
Normalno je da se ljudi sa vremena na vreme pokace, iako mislim da je vecina ove teme glupost. Ne znaci da forum propada.
Meni je licno vise nego drago da vidim bilo kakve teme o izradama pedala, gitara, pojacala. Drago mi je sto je vise takvih tema nego ranije. Na kraju krajeva, da ih nije bilo, verovatno se nikad ne bih upustao u izradu pedala, da ne pominjem izradu gitara.
Sta forum ima od nekog maksles ili goran banera...
Tebe matori citiram jer si poslednji, da se ne ljutis.Z*Z*Z wrote:Tuzan zakljucak: MF vec duze vreme nije sigurna luka za ljubitelje muzike i muzicke tehnike, a ova tema to ponovo potvrdjuje
Normalno je da se ljudi sa vremena na vreme pokace, iako mislim da je vecina ove teme glupost. Ne znaci da forum propada.

Meni je licno vise nego drago da vidim bilo kakve teme o izradama pedala, gitara, pojacala. Drago mi je sto je vise takvih tema nego ranije. Na kraju krajeva, da ih nije bilo, verovatno se nikad ne bih upustao u izradu pedala, da ne pominjem izradu gitara.
Sta forum ima od nekog maksles ili goran banera...
Jedan od najvecih pluseva foruma je sto uvek znam kome da se obratim za pomoc oko izrade gitara, pedala, sredjivanja pojacala, pa cak i nekog dizajnerskog posla i nikog od tih ljudi nisam upoznao preko nekog banera vec preko ovakvih tema. Najveca glupost bi bila da sad od jednom pocne neka cenzura ovakvih tema i dobro je sto su nadlezni saglasni. 

Da, bio sam malo offtopic u tom smislu... da ne kažem baš da sam promašio temukwiss wrote:@komil- Nešto malo je tu ... RR nije mušterija,on je njegov kolega po zanatu...

+1 Kad pređe u "intimiziranje" članova, raznih preplitanja van virtuelnog sveta onda neminovno dođe i do nekih potresaFunkomat wrote:Normalno je da se ljudi sa vremena na vreme pokace, iako mislim da je vecina ove teme glupost. Ne znaci da forum propada.![]()

Last edited by komil on 26 Mar 2012, 23:50, edited 1 time in total.
Ti, propadas, TiIi propadas jer se drogiraAaaAAAssss...Funkomat wrote:forum propada
sala na stranu,
Forum nece propasti zbog jedne carke, ili neke svadje... nije to fazon. To sto nema zanimljivih tema i nekih stvari koje bi svi da citaju, to opet ne znaci da forum propada... naisao takav period.. i eto... sa trece strane... ima ljudi koji maltene namerno vode sprdnju ili postuju neke gluposti, tako da izgleda da je forum prs'o... ali.. nije
znate, i forumi su "zivi" pa se i oni menjaju i imaju uspone i padove. Mnogo ljudi od kojih se ocekuje, nemaju vremena kao nekad, ili nemaju inspiracije.. pa nema dobrih tema. A uostalom sta je to dobra tema... dok ne izadje nesto revolucionarno i interesaTno da promrda forum... bice kako jeste trenutno.
A nemoj(te) da kazete da od starih tema nema da se procita nesto pametno... ili da niko nece da i dan danas da dobar savet, ali. i to..
ponekad nas mrzi da pisemo jednu-te-istu stvar iznova i iznova pa samo kazemo novopridoslom momku, imas search... i on procita i ode.. mislim... mozda bi ondaK trebalo da pobrisemo mnoge sticky teme... sto da ne.. pa a pisemo opet...
Opet, meni je zao sto nekih ljudi nema.. ne dolaze. Zbog jedne carke, zbog jedne osobe ili zbog neke teme.. glupo je odlaziti, a jos vise je glupo da "te" otera jedna osoba ili jedna tema... (ne aludiram ni na sta konkretno..).. a opet sa druge strane, ne ocekujem da se svi ljudi volU i da nema provokatora, mizernih ljudi, podrvivaca... i tako dalje i tako blize. Jednostavnmo, ne postoji savrsenstvo..
Makso.. slobodno se vrati...
Svi ostali, ... ajmo renew skils of online comunication... (valjda ga dobro srocih)...
E, da.. Dersu se uopste ne tolerise.. ima on svojih warnova...
Ima tu par momaka koji se stvarno tolerisu, ali... nit-fajda-nit-steta od njih, pa kao aaajde... hint:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:

tako da...
BAN je poslednja mera kada warnovi i preko PP ne urode plodom... a toga je malo...
e vidis.. tu se slazemo, ipak ova nekoNformisticka atmosfera bolja od ustogljene kinesko - severno korejske... i sl...Funkomat wrote:Najveca glupost bi bila da sad od jednom pocne neka cenzura ovakvih tema i dobro je sto su nadlezni saglasni.
ljubi vas administracija. a sada rec ima Maksa.. a neka se pripremi Kantakuzin...
da lepe rechi, a ljudi ono def bi trebalo da ovaj forum zadrzi neki nivo i da bude neko mirno mesto gde ljudi sa ovih prostora mogu da svrate i procitaju nesto pametno, nauce nesto novo, zanate i diy stvari ovde treba odnegovati, ne postaje se dobar majstor preko noci, ne mislim na Maxu ili Rocketa ili bilo koga, nego generalno, treba da prodju godine i godine, truda, i svega, ucenja i iskustva, ko kuca otvorice mu se, svi pravi i veliki majstori bave se time prvenstveno iz strasti i ljubavi, naravno para je bitan momenat, ali nije glavni pokretach. A ne bi bilo zgoreg i malo vishe kolegijalnosti i pomaganja, ovde u Srbiji nista ni ne uspeva jer svako sam pokushava da sazida piramidu.
- Dersu Uzala
Ni luk jeo ni luk mirisao, ali ne moze da omane da me ne pomenu. 

Za dobrim nosorogom blato se diže 

Овде је пре свега настао проблем због начина обраћања.
Пеђа је добар мајстор са којим сам имао само позитивно искуство, као и разни људи које сам упутио на њега. Није да нисам чуо и притужбе, али већину притужби сам чуо у оквиру ове теме. И мислим да знам и зашто је тако. Ја Максу не познајем, нити смо имали пословни однос, али јесмо једном мало дуже телефонирали, и он ми делује као једноставан и пријатан човек, и има један редак квалитет кад су људи који праве било шта у питању - отворено каже да нешто не зна. Дакле оставио ми је врло солидан утисак. Није човек себе претставио као комбинацију нинџе, Брус Лија, Стив Џобса и мастер Јоде, отоворено о себи прича као о некоме ко се труди и учи. Колико видим, и овде на форуму је био врло пријатан саговорник, а видим да има и задовољних муштерија. Е сад, десио му се кикс, као што свима може да се деси кикс.
Ту се сада нижу разне ствари које су довеле до овог проблема. Као прво, ако настане проблем са ручним радом, јесте основни ред да се прво контактира мајстор који је направио одређени производ. Будући да нико не може да тврди да је искључиво мајсторским немаром дошло до проблема, фер је пружити мајстору шансу да санира ситуацију. Уколико изостане добра воља од стране извођача радова да се позабави са проблемом, што би иначе била његова обавеза, онда се контактира други мајстор, и у зависности од тежине случаја обавештава се јавност да је претходни мајстор некооперативан. То је просто један нормалан след догађаја. Верујем да би пре свега то смањило тензију у овом случају. Дакле сви ви који олако покупите кофицу и лопатицу из песка, и одлучите да се играте у другом парку, размислите бар 2 секунде пре него што направите следећи потез. Како сте се определили за Максу? Шта вас је понајвише привукло? Хајде искрено да причамо, највероватније је цена била ванредно примамљива. Није то за осуду, тешко се живи код нас, свака пара је драгоцена. Међутим, кад сте се већ једном стисли за кинту, немојте срдито да трчите одмах другом мајстору, као да сте богатство оставили оном првом мајстору, па вам је сада понос сувише повређен да бисте затражили објашњење и обештећење. Не кажем да је нужно овакав сценарио у питању, али см поприлично сигуран да није далеко од овога.
Друга ствар која је закувала ситуацију јесте реакција другог мајстора. Пеђа, ти добро знаш да ја твоје умеће поштујем, да сам био задовољна муштерија и да сам те препоручивао и другима. Међутим, ово што си ти сада урадио је по мени најсличније оном типичном понашању аутомеханичара - отвара хаубу, па почиње да хукће и запомаже: "Ијаааоооо, па који пацер је ово одржавао?" То се једноставно тако не ради. Код малобројних људи који су баждарени да дрхте пред ауторитетом то оставља одличан утисак, а код већине других људи се пали нека друга лампица. Ето то је један од разлога зашто се то не ради, а други разлог је тај што сви ми грешимо у раду, и било би крви до колена и лимфе до браде када бисмо се међусобно овако сатирали када уочимо нечију грешку. Знаш оно, ко је без греха, нека први баци камен. Мало колегијалности не би било на одмет. Уколико не познајеш човека, није лепо да га овако касапиш моторном тестером. Видиш да се то одмах обило о главу, одједном се јавио за мене изненађујуће велики број људи који су решили јавно да говоре о неким непријатним искуствима која су имали са твојим рукотворинама. Не могу да тврдим, само претпостављам да су сви они те компликације третирали као неизоставне грешке људског бића, па нису затезали ситуацију управо то имајући у виду, али да им је прегорела и последња лицна кад су видели да ти немаш исти односе према грешкама других. Мислим да си више нанео штете сопственој него Максиној репутацији.
И онда на све то када додамо ону причу о банерима, коју на крају администрација није подржала... Без икакве потребе си се увалио у непријатну дискусију.
Још би било ту свашта да се помене, али мислим да је време да се ова дискусија лагано уведе у мирније воде, па да не правим чарламу...
Пеђа је добар мајстор са којим сам имао само позитивно искуство, као и разни људи које сам упутио на њега. Није да нисам чуо и притужбе, али већину притужби сам чуо у оквиру ове теме. И мислим да знам и зашто је тако. Ја Максу не познајем, нити смо имали пословни однос, али јесмо једном мало дуже телефонирали, и он ми делује као једноставан и пријатан човек, и има један редак квалитет кад су људи који праве било шта у питању - отворено каже да нешто не зна. Дакле оставио ми је врло солидан утисак. Није човек себе претставио као комбинацију нинџе, Брус Лија, Стив Џобса и мастер Јоде, отоворено о себи прича као о некоме ко се труди и учи. Колико видим, и овде на форуму је био врло пријатан саговорник, а видим да има и задовољних муштерија. Е сад, десио му се кикс, као што свима може да се деси кикс.
Ту се сада нижу разне ствари које су довеле до овог проблема. Као прво, ако настане проблем са ручним радом, јесте основни ред да се прво контактира мајстор који је направио одређени производ. Будући да нико не може да тврди да је искључиво мајсторским немаром дошло до проблема, фер је пружити мајстору шансу да санира ситуацију. Уколико изостане добра воља од стране извођача радова да се позабави са проблемом, што би иначе била његова обавеза, онда се контактира други мајстор, и у зависности од тежине случаја обавештава се јавност да је претходни мајстор некооперативан. То је просто један нормалан след догађаја. Верујем да би пре свега то смањило тензију у овом случају. Дакле сви ви који олако покупите кофицу и лопатицу из песка, и одлучите да се играте у другом парку, размислите бар 2 секунде пре него што направите следећи потез. Како сте се определили за Максу? Шта вас је понајвише привукло? Хајде искрено да причамо, највероватније је цена била ванредно примамљива. Није то за осуду, тешко се живи код нас, свака пара је драгоцена. Међутим, кад сте се већ једном стисли за кинту, немојте срдито да трчите одмах другом мајстору, као да сте богатство оставили оном првом мајстору, па вам је сада понос сувише повређен да бисте затражили објашњење и обештећење. Не кажем да је нужно овакав сценарио у питању, али см поприлично сигуран да није далеко од овога.
Друга ствар која је закувала ситуацију јесте реакција другог мајстора. Пеђа, ти добро знаш да ја твоје умеће поштујем, да сам био задовољна муштерија и да сам те препоручивао и другима. Међутим, ово што си ти сада урадио је по мени најсличније оном типичном понашању аутомеханичара - отвара хаубу, па почиње да хукће и запомаже: "Ијаааоооо, па који пацер је ово одржавао?" То се једноставно тако не ради. Код малобројних људи који су баждарени да дрхте пред ауторитетом то оставља одличан утисак, а код већине других људи се пали нека друга лампица. Ето то је један од разлога зашто се то не ради, а други разлог је тај што сви ми грешимо у раду, и било би крви до колена и лимфе до браде када бисмо се међусобно овако сатирали када уочимо нечију грешку. Знаш оно, ко је без греха, нека први баци камен. Мало колегијалности не би било на одмет. Уколико не познајеш човека, није лепо да га овако касапиш моторном тестером. Видиш да се то одмах обило о главу, одједном се јавио за мене изненађујуће велики број људи који су решили јавно да говоре о неким непријатним искуствима која су имали са твојим рукотворинама. Не могу да тврдим, само претпостављам да су сви они те компликације третирали као неизоставне грешке људског бића, па нису затезали ситуацију управо то имајући у виду, али да им је прегорела и последња лицна кад су видели да ти немаш исти односе према грешкама других. Мислим да си више нанео штете сопственој него Максиној репутацији.
И онда на све то када додамо ону причу о банерима, коју на крају администрација није подржала... Без икакве потребе си се увалио у непријатну дискусију.
Још би било ту свашта да се помене, али мислим да је време да се ова дискусија лагано уведе у мирније воде, па да не правим чарламу...
- Rocket Roll
Da, Kristijane, ali nije meni stalo do moje reputacije po svaku cenu, toliko da ću da prećutkujem nepravilnosti jer strepim od kritike i pokušavam da sačuvam nepošteno stečeno. Takva "reputacija" bi za mene bila gubitak.
Eto, ispostavilo se da ima i onih koji su nezadovoljni mojim radom - nije bitno za poentu, ali da spomenem da mi je drago što je Cortex nezadovoljan jednim komplikovanim servisom (ne izradom) a Kill Surf City materijalom, opet ne izradom (ono o "pedalama koje veze nemaju sa shemom" neću komentarisati - izvinjavam se, ali to je potpun nonsens). Hvala Bogu da sam to saznao! I sad se se ponašam onako kako bi voleo da se Maxles poneo prema svojim mušterijama: "Izvoli, reci šta te muči, daj da nađemo rešenje koje je dobro i za mene i za tebe."
Ne radim ništa što ne tolerišem da se i meni radi. Odabrao sam da budem jedna vrsta javne ličnosti - moderator i graditelj - i naučio sam da ne padam u vatru kad me neko kritikuje, pa čak zadire i u moj privatan život (koliko i kakvih prijatelja imam, da li sviram ili ne, šta se o meni priča iza leđa, itd).
Kako sam onda "na gubitku"? Rekao bih da ovakvim "igranjem otvorenim kartama" možemo samo da pobedimo - svi.
Eto, ispostavilo se da ima i onih koji su nezadovoljni mojim radom - nije bitno za poentu, ali da spomenem da mi je drago što je Cortex nezadovoljan jednim komplikovanim servisom (ne izradom) a Kill Surf City materijalom, opet ne izradom (ono o "pedalama koje veze nemaju sa shemom" neću komentarisati - izvinjavam se, ali to je potpun nonsens). Hvala Bogu da sam to saznao! I sad se se ponašam onako kako bi voleo da se Maxles poneo prema svojim mušterijama: "Izvoli, reci šta te muči, daj da nađemo rešenje koje je dobro i za mene i za tebe."
Ne radim ništa što ne tolerišem da se i meni radi. Odabrao sam da budem jedna vrsta javne ličnosti - moderator i graditelj - i naučio sam da ne padam u vatru kad me neko kritikuje, pa čak zadire i u moj privatan život (koliko i kakvih prijatelja imam, da li sviram ili ne, šta se o meni priča iza leđa, itd).
Kako sam onda "na gubitku"? Rekao bih da ovakvim "igranjem otvorenim kartama" možemo samo da pobedimo - svi.
Da, Maksa to nikad nije govorioRocket Roll wrote:I sad se se ponašam onako kako bi voleo da se Maxles poneo prema svojim mušterijama: "Izvoli, reci šta te muči, daj da nađemo rešenje koje je dobro i za mene i za tebe."

Aj keve ti promeni naziv teme u "Rocket Roll - 5% ljudina - postovi u koloru!"