Pitanje u vezi sa Mitrosom
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom
Moja iskustva sa beogradskim Mitrosom su upravo suprotna od nekih iznetih ovde. Koliko god puta da sam zvao telefonom i pitao za ovo ili ono potrudili su se da pogledaju po rafovima ili evidenciji i daju mi odgovor. Takođe i kada sam lično odlazio svi na koje sam nailazio su bili više nego korektni. Ja doduše nisam od onih koji ne znaju šta će sa sobom i slobodnim vremenom pa odlaze tamo da ubiju vreme i radoznalost pa probaju sve i svašta, a ne kupe ništa. Odlazim samo kada mi nešto trebga. Desi se da vidim nešto novo i nikada nije bilo problema da dobijem informaciju ili informativno probam to što sam video, mada to izbegavam. Što se tiče njihove poslovne politike u to se ne mešam i ne pratim. Znam da su im neke cene povoljnije nego napolju, neke su mnogo više, ali dobro, ne znam njihove izvore robe i finansiranja pa to ne mogu i neću da komentarišem.
ono, kad je covek toliko covek-na-mestu@ da se ogradio cak i od sopstvenog zivota
Da nije u pitanju Nenad Čanak?Srdjan Mitros music wrote:Veliki Strumf nekada glasno svira u radnji, kada dodje do nas.
Spoiler:
" . . Nase cene su u momentu postavljnja ovogodisnjeg cenovnika bile na nivou evropske ponude...."
Fender Supersonic 60W kombo kosta u Thomann-u 1440 eura. Inače, Mitros-u dve godine unazad košta 201.000 dinara, da su ga sad kobajagi sa neke cene od 209.858 snizili na 178.380 dinara, što zvuči kao bajka, samo ako ga zaista imaju na lageru po ovoj ceni. Ja neću da proveravam. Fala Bogu pa sam ja moje pojacalo kupio tamo, "na nivou evropske ponude".
Inače, slika na sjatu ne odgovara verziji pojačala koje se prodaje, a mrzelo ih je da se potrude i bar prevedu copy/paste opis proizvoda koji nude.

Fender Supersonic 60W kombo kosta u Thomann-u 1440 eura. Inače, Mitros-u dve godine unazad košta 201.000 dinara, da su ga sad kobajagi sa neke cene od 209.858 snizili na 178.380 dinara, što zvuči kao bajka, samo ako ga zaista imaju na lageru po ovoj ceni. Ja neću da proveravam. Fala Bogu pa sam ja moje pojacalo kupio tamo, "na nivou evropske ponude".
Inače, slika na sjatu ne odgovara verziji pojačala koje se prodaje, a mrzelo ih je da se potrude i bar prevedu copy/paste opis proizvoda koji nude.
Ajde da ne bude da samo pridikujem . . .
Pre par godina sam naručio fenderov silver grillcloth. Posle nekih 8 -9 meseci, nazvali su me iz Mitros-a i ja otišao do Beograda. Ispostavilo se da su Ameri računali, recimo u jardima, a ne u santimetrima (ispravite me ako grešim), tako da sam dobio trostruko veću površinu grill cloth-a od one koju sam naručio.
To mi Mitrosvdžije® nisu dodatno naplatili.
Tenkju.
Pre par godina sam naručio fenderov silver grillcloth. Posle nekih 8 -9 meseci, nazvali su me iz Mitros-a i ja otišao do Beograda. Ispostavilo se da su Ameri računali, recimo u jardima, a ne u santimetrima (ispravite me ako grešim), tako da sam dobio trostruko veću površinu grill cloth-a od one koju sam naručio.
To mi Mitrosvdžije® nisu dodatno naplatili.
Tenkju.
fattwang wrote:Da nije u pitanju Nenad Čanak?Srdjan Mitros music wrote:Veliki Strumf nekada glasno svira u radnji, kada dodje do nas.
Nije, ovaj je imao visoko čelo i dugu sedu kosu zabačenu unazad.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
nenadg wrote:
Nije, ovaj je imao visoko čelo i dugu sedu kosu zabačenu unazad.

Nemanja, ludaku nijedan.
Ovo je apostol Rolando Epifonius
Ovo je apostol Rolando Epifonius

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
U vezi sa Mitros Music, moj stav je da u obe poslovnice, i u BG i u NS prvo i osnovno shto je problem je potreba za regulacijom vlage vazduha i odrzavanje konstantne temperature jer se cesto desi da kod starijih gitara, tj onih koje duze stoje pragovi postanu opasno ostri i na samim gitarama se desavaju promene koje svakako nisu dobar marketing i mogu izazvati negativne reakcije i smanjiti sam obim prodaje nekih instrumenata.
Sto se tice prodavaca u poslovnicama, sa gitarskom ekipom nisam imao problem nikakav, mada sam najvise kupovao u NS Mitrosu i od samog pocetka pa do sad su ssasvim ok likovi bar shto se mene tice. Kupio sam i u NS i u BG recimo 7-8 (verovatno i vise, vec sam se pogubio posle 80te gitare sam stao da brojim
) novih instrumenata sa nekim prosekom 500-600e i ko zna koliku kolicinu gitarskih aksesoara i dodatne opreme svih tipova, a naravno i bass i bubnjarke opreme (najvise cinele). Od skoro u NS Mitrosu radi neki stariji covek, nemam nista licno protiv njega, ali mi se cini da nekako ne poznaje materiju, tj neke osnovne stvari, verovatno nije iz muzicke price ali dobro jbg...naucice valjda.
U Bg mitrosu je veca frka samim time shto je veci grad i tu je ceo dan onako relativno dinamicno, a meni su svaki put dali da probam koji god instrument sam hteo i koliko god dugo sam hteo (u onoj sobici gde su gitarska pojacala), mada nisam to zlonamerno koristio, tj zadrzavao sam se uvek onoliko koliko je to zaista potrebno a to je po gitari 10-15min maks.
E sad shto se tice cena u poslednjih 2-3 godine... Gibson je bezobrazan sam po sebi i tu ne mogu da ocekujem da ce biti neke povoljne cene, jer su oni fensi firma koja ce da 2015. digne cene za 30 posto, tako da ce i polovni giboni dobiti na ceni, a realno ne vrede nista vise od Fender gitara po pitanju izrade. Fender gitare su jeftine svuda osim kod nas.
Mexico Stratovi i Teladi u USA su oko 500 dolara prosecne cene a bude ih i po 400 jako cesto... Kod nas su 500e sto je citavih 100evra vishe od one standardne USA cene koja je cesto i niza, pa tu dolazimo do razlike od 150-160e cesto, jer ih tamo prodaju kao kokice, a i ovde bi kad bi bila ista cena. Isto vazi i za jos neke proizvodjache gitara, mislim da je ESP program isto skuplji ovde nego bilo gde. Ja sam recimo lenj da pazarim napolju bilo shta jer ne volim nista da cekam pa zato i platim skuplje. Sajt je neazuriran sa cenama a popusti se uvek rade po principu... napises vecu osnovnu cenu nego shto je bila, pa onda kao spustis da izgleda da je veci popust, a realno je maksimalno 10 posto shto je nista posebno.
Mitros kao firma ima dobar potencijal da se razvija i dalje i svaka im cast shto uopste postoje u ovom ludilu od zemlje gde je sve luksuz pa cak i svez hleb (kod nas sve pekare prodaju po pola cene onaj od juce jer narod nema para za svez)... A opet, nadam se da ce politika oko cena da se sredi i da ce sajt biti cesce azuriran jer to su ipak veliki propusti koliko god zanemarljivo zvucali, uticu na samu prodaju.
e da - ako naletite u Mitro\s probajte obavezno Jamens Neligan gitare, to mi je poslednja akvizicija, prezadovoljan sam. I da, cike iz Mitros'a posto znam da ste tuj, taman da zamolim: Donesite bar po jednu alternativniju fender gitaru kad porucujete Fender, ono jaguar, mustang, jazzmaster, starcaster....verujte mi na rec da ce se prodati. Narocito Jazzmasteri. A telci i stratovi, carry on, toga uvek ima lep izbor i kod F i kod Sq.

Sto se tice prodavaca u poslovnicama, sa gitarskom ekipom nisam imao problem nikakav, mada sam najvise kupovao u NS Mitrosu i od samog pocetka pa do sad su ssasvim ok likovi bar shto se mene tice. Kupio sam i u NS i u BG recimo 7-8 (verovatno i vise, vec sam se pogubio posle 80te gitare sam stao da brojim

U Bg mitrosu je veca frka samim time shto je veci grad i tu je ceo dan onako relativno dinamicno, a meni su svaki put dali da probam koji god instrument sam hteo i koliko god dugo sam hteo (u onoj sobici gde su gitarska pojacala), mada nisam to zlonamerno koristio, tj zadrzavao sam se uvek onoliko koliko je to zaista potrebno a to je po gitari 10-15min maks.
E sad shto se tice cena u poslednjih 2-3 godine... Gibson je bezobrazan sam po sebi i tu ne mogu da ocekujem da ce biti neke povoljne cene, jer su oni fensi firma koja ce da 2015. digne cene za 30 posto, tako da ce i polovni giboni dobiti na ceni, a realno ne vrede nista vise od Fender gitara po pitanju izrade. Fender gitare su jeftine svuda osim kod nas.

Mitros kao firma ima dobar potencijal da se razvija i dalje i svaka im cast shto uopste postoje u ovom ludilu od zemlje gde je sve luksuz pa cak i svez hleb (kod nas sve pekare prodaju po pola cene onaj od juce jer narod nema para za svez)... A opet, nadam se da ce politika oko cena da se sredi i da ce sajt biti cesce azuriran jer to su ipak veliki propusti koliko god zanemarljivo zvucali, uticu na samu prodaju.
e da - ako naletite u Mitro\s probajte obavezno Jamens Neligan gitare, to mi je poslednja akvizicija, prezadovoljan sam. I da, cike iz Mitros'a posto znam da ste tuj, taman da zamolim: Donesite bar po jednu alternativniju fender gitaru kad porucujete Fender, ono jaguar, mustang, jazzmaster, starcaster....verujte mi na rec da ce se prodati. Narocito Jazzmasteri. A telci i stratovi, carry on, toga uvek ima lep izbor i kod F i kod Sq.

Krenite da uvozite Reverend gitare.
- Dersu Uzala
Kreni da sviras.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/213 ... ar-Black-/
Evo je sad okej cena za MIM strata, koja bi trebala da bude tokom cele godine...
Evo je sad okej cena za MIM strata, koja bi trebala da bude tokom cele godine...

ne znam gde su te približne evropske cene kada je većina pedala toliko skuplja u Mitrosu da me ne privlači ni da pozovem da proverim da li su na lageru
mislio sam da navedem neke EHX pedale, a onda sam se setio da se na sajtu Whammy DT nudi za 40€ skuplje, još na popustu

mislio sam da navedem neke EHX pedale, a onda sam se setio da se na sajtu Whammy DT nudi za 40€ skuplje, još na popustu
nemanjavelimirovic wrote:I da, cike iz Mitros'a posto znam da ste tuj, taman da zamolim: Donesite bar po jednu alternativniju fender gitaru kad porucujete Fender, ono jaguar, mustang, jazzmaster, starcaster....verujte mi na rec da ce se prodati. Narocito Jazzmasteri. A telci i stratovi, carry on, toga uvek ima lep izbor i kod F i kod Sq.

ajde da ne jašem više po Mitrosu toliko, on je takav kakav je
ali ovaj problem, držanja pošto poto visokih cena, do zadnjeg momenta je potpuno sulud sport kojeg praktikuju mnogi naši prodavci.
U stanju su da puste da im roba trune po magacinima, samo da je ne prodaju jeftinije.
Kaže mi jedna prodavačica nedavno kako ih "Idea" pojede žive, jer je povoljnija sa cenama, a plus nije domaća prodavnica, pa kakva je to kao politika..da li bi Hrvati tako sa srpskom firmom (parafraziram nju jel'te) isl..
Pa mislim se, odreknite se tolike marže, ne morate na svakom proizvodu da zaradite 50%
Nego..alavo to i prokleto
Tako i ta muzička oprema.
Na kraju će ljudi izgubiti strpljenje i jednostavno se okrenuti sviranju, muzici, sa onom opremom koja im je dostupna. Polovna, Kinezi, razni dobavljači
A vlasnici raznih mitrosa će gledati gde da utope gitare što vise 10 godina obešene u neuslovnim prostorijama,pojačala, klavire....(pošto naravno ispucaju sve trikove tipa "Veliko sniženje !", jer "mislimo na vas.." i patetične reklame a la "Počinje nova muzička školska godina, vreme je da obradujete svoje mališane"...)
ali ovaj problem, držanja pošto poto visokih cena, do zadnjeg momenta je potpuno sulud sport kojeg praktikuju mnogi naši prodavci.
U stanju su da puste da im roba trune po magacinima, samo da je ne prodaju jeftinije.
Kaže mi jedna prodavačica nedavno kako ih "Idea" pojede žive, jer je povoljnija sa cenama, a plus nije domaća prodavnica, pa kakva je to kao politika..da li bi Hrvati tako sa srpskom firmom (parafraziram nju jel'te) isl..
Pa mislim se, odreknite se tolike marže, ne morate na svakom proizvodu da zaradite 50%
Nego..alavo to i prokleto
Tako i ta muzička oprema.
Na kraju će ljudi izgubiti strpljenje i jednostavno se okrenuti sviranju, muzici, sa onom opremom koja im je dostupna. Polovna, Kinezi, razni dobavljači
A vlasnici raznih mitrosa će gledati gde da utope gitare što vise 10 godina obešene u neuslovnim prostorijama,pojačala, klavire....(pošto naravno ispucaju sve trikove tipa "Veliko sniženje !", jer "mislimo na vas.." i patetične reklame a la "Počinje nova muzička školska godina, vreme je da obradujete svoje mališane"...)