OD/Fuzz/Distortion
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: OD/Fuzz/Distortion
Eto, sad znas. Nesto si naucio, sto je za mene pobeda.
A i mnoge si stvari sada razjasnio, nisi ovde da ucis. Citiracu te u svakoj narednoj temi tipa "Sta je to monitoring na svirci?" ili "Kako da prestanem da ispadam iz ritma?", da ne gube ljudi vise vreme objasnjavajuci ti.

Niška veš mašina je dosta urednije napravljena ako ćemo iskrenokwiss wrote:Spoiler:
Niška veš mašina?Pacovsko gnezdo?Jazbina čopora? ssmc konstruktor![]()

Konstruktor čega? Možda konstriktor

Ako se pitaš šta je na slici evo objasniću. Prva stvar ikada koju sam lemio i pravio za sebe 2008/09. Postoji čak i tema na forumu ako te ne mrzi da tražiš naravno. Da skratim, klon Hiwatt DR103 pojačala sa neznatnim izmenama (ruske 6N2P-EV u preampu kasnije) koje i danas radi. Akalo se po jam session zajebancijama, svirkama i outdoor panjenju...i dalje radi. Ono što bi tebe zanimalo više su specijalni selekšn® (negde ga izgovaraju i selestion, a piše se celestion

Ja sam se čisto javio za onaj deo oko marketinga i da tu napišem kako stvari stoje. Razumem da se manje više znamo odavde, ali može doći neko nov i čitati postove o suptilnom marketingu© bez ikakvog zvaničnog odgovora i objašnjenja i eventualno uzeti za izrečeno da je tačno (ukoliko ne primeti da je tekst pisanje šizofrenog paranoika naravno) budući da nije bilo reakcije sa naše strane, što bi stvarno moglo da utiče na rejting™ pa i da pomisle da nismo Oz-Fi®Cortex wrote: mislim da je neverovatno sto su se i clanovi OzFi-a ukljucili u quote-ovanje sa trzalicom i ostalima
Yep, takav bi plan i bio ukratko. Mora da se krene od nečegCortex wrote: moje je misljenje da je 70e poklon. i samo govori dalje o tome koliko se momci time bave iz ljubavi i da pokriju troskove hobija/izrade a ne kako bi se zaradilo. bar u ovoj fazi, dok ne podignu brend i ponudu na jos visi nivo i ponude originalne proizvode, e tada ocekujem da to krene i da kosta a pretty penny.

tako jeTenji wrote:Eto, sad znas. Nesto si naucio, sto je za mene pobeda.A i mnoge si stvari sada razjasnio, nisi ovde da ucis. Citiracu te u svakoj narednoj temi tipa "Sta je to monitoring na svirci?" ili "Kako da prestanem da ispadam iz ritma?", da ne gube ljudi vise vreme objasnjavajuci ti.
Ti si bato kupio prvu gitaricu kada..pre pešes godina?
To mu dođe negde 2000 ta..
Ako uzmemo u obzir da si se mlad zainteresovao za svirku, recimo da imaš negde 25-6 godinica, te da si negde okolo 90-tog godišta..
što bi opet značilo da, kada sam ja imao prvi javni nastup, ti si se još kuvao u ćaletovim mudašcima
tvoje prvo igranje na ljuljašci dešavalo se verovatno u vreme kada sam ja već poklanjao svoje izlizane lp ploče klincima koji su opet, bili dva puta stariji od tebe
a davna vremena kada sam ja pohađao klavir kao dečkić, za tebe je verovatno crna rupa
tako da tačno je, ljudi mog kova ne mogu da razumeju nastupe bez monitoringa, ali im svakako ne treba metronom da bi ostali u ritmu
to treba tvojoj generaciji, jer nemate unutrašnji ritam i srce vam nije raslo uz (nedobog) muziku klavira već uz nešto drugo što se ne može naučiti ni za pešes godina sviranja električne gitarice a po svemu sudeći ni za pedeset, šezdeset..
Ne umes izgleda ni dva broja da oduzmes. Mozes imati Overdrive i 300 godina. Moje postovanje neces imati dok god ti jedini argumenti budu ukljucivali "caletova mudasca" i "prst u dupe". To sto si se rodio pre mene ne znaci apsolutno nista, pokazao si svoje znanje mnogo puta, i ono je vrlo slabo.
ma znaš batice kolko mi treba tvoje poštovanje..Tenji wrote:Ne umes izgleda ni dva broja da oduzmes. Mozes imati Overdrive i 300 godina. Moje postovanje neces imati dok god ti jedini argumenti budu ukljucivali "caletova mudasca" i "prst u dupe". To sto si se rodio pre mene ne znaci apsolutno nista, pokazao si svoje znanje mnogo puta, i ono je vrlo slabo.

muzika leži u osećaju.
Znanje je za štrebere
zato ja volim da zapitkujem vas što "znate", jer se ko blesavi urtkujete ko će više znanja da pokaže, čim vam neko malo baci kosku

Pa dobro, i to cemo da citiramo sledeci put kad budes nesto pitao. 

mi ? ima vas više ?Tenji wrote:Pa dobro, i to cemo da citiramo sledeci put kad budes nesto pitao.

pa naravno da ću da pitam. baci oko na google pa vidi koliko toga ljudi pitaju
nije sramota pitati, sramota je čuditi se onome ko pita..
hoćeš li i ti nešto nekad pitati, ili ćeš samo da cmizdriš na temi "oprema koju nemate" i da sanjaš o istoj?
Mi, ja i moji lazni nalozi. Zao mi je sto sam te iznervirao, nije mi bila namera... Posto vidim da si bas uporan sa prozivkama nivoa osnovne skole, jedino opravdanje za coveka srednjih godina da izgovara takve stvari jeste da ga je bas bas dirnulo nesto sto sam rekao. Sta god da je, izvinjavam se. Ali evo odgovoricu ti, nije bas da cmizdrim na temi "Oprema koju nemate", ali postujem tamo dosta jer stvarno ima dosta opreme koju nemam. Pitam ponekad nesto, kad mi nesto treba. Ne da bih ljudima trosio vreme i trolovao ih, lececi frustracije iz detinjstva ili od kad vec... Bacanje koske bese?
samo relax i slovbodno piskaraj, baš treba da se desi mi recimo crkne bojler da bi me ti iznerviraoTenji wrote:Mi, ja i moji lazni nalozi. Zao mi je sto sam te iznervirao, nije mi bila namera... Posto vidim da si bas uporan sa prozivkama nivoa osnovne skole, jedino opravdanje za coveka srednjih godina da izgovara takve stvari jeste da ga je bas bas dirnulo nesto sto sam rekao. Sta god da je, izvinjavam se. Ali evo odgovoricu ti, nije bas da cmizdrim na temi "Oprema koju nemate", ali postujem tamo dosta jer stvarno ima dosta opreme koju nemam. Pitam ponekad nesto, kad mi nesto treba. Ne da bih ljudima trosio vreme i trolovao ih, lececi frustracije iz detinjstva ili od kad vec... Bacanje koske bese?

a pitaš kad ti nešto treba..da bi svirao "ovo"?
https://soundcloud.com/tenji-filip/misterija

jao bre..pa stvarno si upiš
a i ja se bakćem sa klincima šrederima

aj na spavanjac dete
Nesto je crklo, cim ti bunaras po mojim postovima. 

a tek kod tebe batice, vidiš da si ko rasan krpelj nemoš čovek da te se otrese..Tenji wrote:Nesto je crklo, cim ti bunaras po mojim postovima.
bolje slušaj sovu, ona je mudra

Ljudi mene stvarno jako zanimaju OD/Dist i (malo manje) Fuzz pedale i iskustvo vezano za njih....hajde da se malo raspravljamo o njima na temi koja se o istim radi, a ne ko je prije rodjen i ciji je veci.
Ima li neko iskustva sa Visual sound pedalama (po novom Truetone)?
Upravo si sam sebe opisao.ssmc wrote: (ukoliko ne primeti da je tekst pisanje šizofrenog paranoika naravno)

Znači, pitao sam "ko je taj OzFi" jer ga svi preporučuju, pretpostavio sam,možda, da nije neki ovdašnji član koga svi REKLAMIRAJU sublimirano, kao fora, joj što je dobar, ja ga imam, kupi baš taj klon, i ispostavilo se da sam u pravu, jer uvek tako i biva na ovom forumu od kada ga čitam.
To vas je vidim pogodilo kao grom iz vedra neba.Nikada nisam ja prvi potegao taj vaš OzFi i reklamirao ga kao najbolji klon ili pljuvao za 70 evra, to su vaši portparoli uradili,a ko pročita temu od prve strane videće o čemu govorim, baš se o tome i radilo. Slučajno pod navodnicima je pokrenuta tema o OD/Fuzz/Dist. pedali i prvo je usledilo pitanje osnivača teme baš o datoj OzFi domaćoj radinosti (gle slučajnosti), pa onda su se ostali uključili da hvale, kao imaju je, joj štop je dobra,ma DŽABE za 70 evra fuzz i tako je rasprava krenula.
Vi OzFi, a vidim članovi ovog foruma, umesto kao Maxless da pokrenete temu o vašim radovima pa da ljudi i imaju uvid, koristite NAJJETINIJI marketing na takav način? I sebe nazivate majstorima svog zanata?

Stvarno mi vas je žao ali najiskrenije kada i na Božić reagujete uvredama prema drugima, to samo pokazuje stanje vaše duže, zaista mi vas je žao. Ali toliko zlobe i mržnje u ljudima, to stvarno ne vodi na dobro.
Pored toga, ako ćemo realno, koji klon da čovek kupi u Srbiji od nekih srpskih hobi majstora?Što baš vaš? Što ne nekih drugih srpskih meštra?Imamo FUZZ pedale od vas najmanje petorice i svi ste uglavnom na Kupujem Prodajem, da nabrojimo:
1. Maksa Maxless Leskovac
2. AleksandarFX iz Despotovca
3. Pop - Beograd Čukarica
4. OLY Oliver Isailović
5. Goran Zemun
6. eto i vi OzFi kućna radinost
7. P&K Audio Peca, pravi napajanja
8. Marjan Novi Sad - pravi napajanja za pedale
9. Power Jimi Novi Sad - pravi napajanja za pedale
10. ne mogu da se setim dalje ali ima vas..
i naravno svi vi izradjujete najbolje pedale na svetu od najboljih komponenata, a na nama je samo da dodjemo kod vas i da vam kažemo kako da je "kastomizujete" po našoj želji to jest našoj opremi, da se vadimo lepo "iz miksa" kako valja

Naravno vi će te da nam date DOŽIVOTNU GARANCIJI a tu garanciju će da branite čime? Imate firmu, pib, imate li nečim da kupca uverite u vaš proizvod? NEMATE. Radite po sobama, prodajete na Kupujem Prodajem, ovde se reklamirate na forumu putem 5-6 poznanika, a ovaj forum čitaju 10 ljudi koji su opet vaši poznanici ili poznanici ovih vaših 5-6 promotera..i koga se vi plašite da će da vam pokvari biznis? MENE?!? auuuu

,znači, sutra da promenite mesto prebivališta, odete u inostranstvo, kupac može da baci i ovako bezvrednu kutiju. Još ću da pomislim da neko od nabrojanih klonera nije deo ovog foruma pa se zato oni ne reklamiraju sublimirano? Nisam čitao da neko preporučuje pedale AleksandraFX, OLY Olivera Isailovića i sl?Nemaju portparole ovde?
Niška veš mašina je dosta urednije napravljena ako ćemo iskrenossmc wrote:kwiss wrote:Spoiler:
Niška veš mašina?Pacovsko gnezdo?Jazbina čopora? ssmc konstruktor![]()

Konstruktor čega? Možda konstriktor

Ako se pitaš šta je na slici evo objasniću. Prva stvar ikada koju sam lemio i pravio za sebe 2008/09. Postoji čak i tema na forumu ako te ne mrzi da tražiš naravno. Da skratim, klon Hiwatt DR103 pojačala sa neznatnim izmenama (ruske 6N2P-EV u preampu kasnije) koje i danas radi. Akalo se po jam session zajebancijama, svirkama i outdoor panjenju...i dalje radi. Ono što bi tebe zanimalo više su specijalni selekšn® (negde ga izgovaraju i selestion, a piše se celestion

Ha,nisi zaboravio

Dok se tema ne vrati na pravi kolosek i ne javi neko upućeniji daću ti informaciju iz druge ruke jer ih lično nisam probao. Doznao sam da su jako dobre pa ako ti nešto znači gitarista jednog od najpoznatijih bendova kod nas je probao nešto od toga i jako pozitivno se izrazio, a mislim i da je kupio jednu.tocilj wrote:Ljudi mene stvarno jako zanimaju OD/Dist i (malo manje) Fuzz pedale i iskustvo vezano za njih....hajde da se malo raspravljamo o njima na temi koja se o istim radi, a ne ko je prije rodjen i ciji je veci.