Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
LifelessDead

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by LifelessDead » 08 Dec 2010, 12:21

Taj JV je kvalitetna gitara i cene i u inostranstvu su tu negde, verovatno ne 700 Eur, no pretpostavljam da bi je lik dao za 600 sto je za nase uslove OK cena. Sad sto ljudi to poistovecuju sa danasnjim kineskim skvajerima je druga prica, jbg. svi vole vise da im pise Fender na gitari. Inace lik je izdao i saopstenje :D http://www.kupujemprodajem.com/Poruka-- ... _id=636930 , jeste da se malo pogubio ovde ali dobro :)

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 08 Dec 2010, 13:17

Nisam znao gde ovo da stavim, a bedak mi bio da otvaram novu temu.

Jel neko zaintresovan možda da učestvuje samnom u kupovini ovog pojačala:
http://www.limundo.com/kupovina/Muzicki ... a-/1936150

Ja bi uleteo 2000 dinara i išao kolima da pokupim pojačalo. Uzeo bih samo kapice sa potenciometara a drugar koji bude uleteo 3000 dinara će dobiti celo pojačalo samo za sebe. Pitao sam čoveka da mi samo proda kapice, ali nije hteo, a iskreno mi se ne daje 5000 dinara samo na kapice.

Ako ima zaintresovanih, neka mi se jave preko PM.

nebojsak

Post by nebojsak » 08 Dec 2010, 13:19

LifelessDead wrote: Taj JV je kvalitetna gitara i cene i u inostranstvu su tu negde, verovatno ne 700 Eur, no pretpostavljam da bi je lik dao za 600 sto je za nase uslove OK cena. Sad sto ljudi to poistovecuju sa danasnjim kineskim skvajerima je druga prica, jbg. svi vole vise da im pise Fender na gitari. Inace lik je izdao i saopstenje :D http://www.kupujemprodajem.com/Poruka-- ... _id=636930 , jeste da se malo pogubio ovde ali dobro :)
Na ibeju ovoliko i ovoliko.

Klasična vintagemanija™ naših prodavaca i kupaca. Podsetimo se, starost od 30tak godina nije sama po sebi dovoljan uslov za kvalitetan instrument.

Jednostavna računica - Classic Vibe varijante, koje važe za top Squier ponudu, koštaju manje od 400 evra novi. Sad da kažemo da su ovi JV toliko bolji od njih, i dodamo još 200, i dođemo na manje od 600, hipotetički. I onda oduzmemo vrednost koja se realno umanjuje za bilo šta polovno i dođemo do ovih cena koje sam naveo gore. Prosto.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Dec 2010, 13:24

Ako je oridjidji exportni JV (a ne neki marifetluk) tip je vise nego fer. Ozbirom da kod nas tu zacene sve duplo ili trostruko.

http://cgi.ebay.co.uk/FENDER-SQUIER-JV- ... 20b5910526

Uvek moze da ga proda napolju.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Dec 2010, 13:33

nebojsak wrote:Na ibeju ovoliko i ovoliko.
Ne kapiras, tojest nisu to iste gitare. Lik na nasem oglasu nudi originalnog exportnog JV-ja. JV je serija. Ovaj prvi na tvom linku je E serija a drugi se ne vidi ali je iz '87. JV su pravili do '84. Nekih dve godine. To su krem de la krem gitare, a ovi na ovim oglasima, iako ne verujem da su djubrad, nisu im vise ni prineti. Stoga nisu toliko ni trazeni. Fender (a ne Squier) JV su jos skuplji. Ti su radjeni za domace (japansko) traziste, imaju jos kvalitetniji hardver i drvo ali za cudo imaju japansku umesto americke elektronike. Americka elektronika je koriscena za exportne modele.

kobaccc

Post by kobaccc » 08 Dec 2010, 13:40

Pozdrav svima...
Jel bio ovaj lik... posto sam nov pa da ne bih pretrazivao ceo forum
http://www.kupujemprodajem.com/HITNO-i- ... ter_id=104
http://www.halooglasi.com/prikaz.aspx?& ... r=56&pkm=1

nebojsak

Post by nebojsak » 08 Dec 2010, 13:43

Kaže:
Fender soon added a less expensive export Squier series based on the Fender Japan 1957 and 1962 series in July/August 1982, which had a large Fender logo with a smaller Squier logo and had a zinc rather than a steel tremolo block and had Fender USA pickups installed. The Squier series were also made available for the Japanese market in October 1982, which incorporated small changes compared to the export Squier series. The large Fender logo of the export Squier series was soon changed to a large Squier logo.
Na ovom tvom je ovako kako sam naglasio u quoteu, na oglasu tipa je veliki Squier i mali Fender logo.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Dec 2010, 13:44

Ovaj LP izgleda oridjidji. Cak i kofer. Ovako sa ovih slika.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 08 Dec 2010, 13:46

nebojsak wrote:
Na ibeju ovoliko i ovoliko.

Klasična vintagemanija™ naših prodavaca i kupaca. Podsetimo se, starost od 30tak godina nije sama po sebi dovoljan uslov za kvalitetan instrument.

Jednostavna računica - Classic Vibe varijante, koje važe za top Squier ponudu, koštaju manje od 400 evra novi. Sad da kažemo da su ovi JV toliko bolji od njih, i dodamo još 200, i dođemo na manje od 600, hipotetički. I onda oduzmemo vrednost koja se realno umanjuje za bilo šta polovno i dođemo do ovih cena koje sam naveo gore. Prosto.
Lepo ti je objasnio Dersu, nije isti model...taj Classic Vibe je verovatno dobra gitara, bar se tako prica, ipak reci da je isti kineski skvajer i japanski...a povrh svega ovo je Srbija i uporedjivati to sa cenama sa ebay-a je glupo...mozes na ebay-u da nadjes upola jeftinije Gibsona i Fendera nego sto su cene u Mitrosu, pa sta?
Last edited by LifelessDead on 08 Dec 2010, 13:58, edited 1 time in total.

kobaccc

Post by kobaccc » 08 Dec 2010, 13:47

Ali pogledaj poziciju potova na tigrastom... ili sam ja u zabludi. Meni pre ovaj crni izgrda ordjinale mada ako jednog valja kao original a nije sto ne bi i drugog

Haralampije

Post by Haralampije » 08 Dec 2010, 13:47

Ali ova dva koja si okacio nemaju nikakve veze sa JV stratovima(da preciziram skvajerima,posto su postojali i JV fenderi).JV je inace Japanese Vintage,posto su to modeli 1957. i 1962.Kasnije je nastala i SQ serija(replika sedamdesetih) Najbolji i najkvalitetniji su oni koji su radjeni isklucivo za domace japansko trziste.I to su bili JV Fenderi i imali su istu elektroniku kao americki.
Image
Zatim su nastali jeftiniji modeli za eksport,koji su imali Fender logo,a umesto onog contour body pislo je Squier,jeftinija elektronika,cinkani tremolo blok ali USA magneti
Image

i ubrzo je Fender logo zamenjen Squier logoom
Image

http://cgi.ebay.com/83-84-JV-Squier-3TS ... 3cb3153bce

Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Dec 2010, 13:48

nebojsak wrote:Kaže:
Fender soon added a less expensive export Squier series based on the Fender Japan 1957 and 1962 series in July/August 1982, which had a large Fender logo with a smaller Squier logo and had a zinc rather than a steel tremolo block and had Fender USA pickups installed. The Squier series were also made available for the Japanese market in October 1982, which incorporated small changes compared to the export Squier series. The large Fender logo of the export Squier series was soon changed to a large Squier logo.
Na ovom tvom je ovako kako sam naglasio u quoteu, na oglasu tipa je veliki Squier i mali Fender logo.
Kakve to veze ima. Na osnovu toga mozes da zakljucis kad nije mogao biti napravljen, to jest nije mogao biti napravljen pre nekog datuma. Ali ne znamo koliko kasnije je napravljen. Obe gitare sa tvog oglasa su Japanske. Exportni Squieri. Ali nisu JV serija, to ti pricam. A samo je JV serija bitna. Samo ta serija komanduje lovu. Ovaj baja sa nasih oglasa, on tvrdi da prodaje JV seriju, and everything checks out. Naravno, trebalo bi otvoriti magneti i pogledati da li su americki sa sivim bobinama, da li je dzepu vrata utisnuto slovo A, koji je datum na samom vratu i serijski broj na backplateu. Sve se ovo naravno da i fgalsifikovati, ali ovako izgleda ok. Na tvojim linkovima su noviji japanski Squieri, gde je serijski broj decaled spreda na headstosku. To je dovoljno da ih odbacis kao JV seriju, ne treba ti nista dalje.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Dec 2010, 13:50

kobaccc wrote:Ali pogledaj poziciju potova na tigrastom... ili sam ja u zabludi. Meni pre ovaj crni izgrda ordjinale mada ako jednog valja kao original a nije sto ne bi i drugog
Poziciju potova je Djibson menjao u vise navrata, jos od '59 reko bih. Bar jedno trired.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Dec 2010, 13:52

Haralampije wrote:Najbolji i najkvalitetniji su oni koji su radjeni isklucivo za domace japansko trziste.I to su bili JV Fenderi i imali su istu elektroniku kao americki.
JV serija za domace (djapanesa) trziste su imali dva tipa japasnkih magneta, ne americke. Americki su stavljani na exportne modele, ne bi li nekako namirili Britanske kupce koji su zazirali od svega sto je japansko u to vreme (ko i Ameri).

Edit. Moguce da su u startu i domaci japanci (tijekom cele 1982) imali americke magnete. Negde se secam da sam procitao za japanske magnete, bese valjda i model number. Ako gresim dusu, izvinjavam se i klanjam do poda. Mozda pise tamo na tom 21frets.com, sta li.

U svakom slucaju, 700 Eura u Juzi nije puno, ako je to oridjidji exportni JV iz '82. (ocigledno je napravljen posle Avgusta kad su promenili logo u veliki Squier i malecki Fender). To radi bolje od svih ostalih Fendera sem onih pre CBS (i jos te godine kad je prodat CBS-u je navodno bio kul, dok nije otiso materijal i dok je trajala tranzicija izmedju firmi).
Last edited by Dersu Uzala on 08 Dec 2010, 13:58, edited 1 time in total.

nebojsak

Post by nebojsak » 08 Dec 2010, 13:56

Ok to za JV/non JV, očito sam loše informisan, ali i dalje pokušavam da nađem sliku pravog JV sa velikim Fender logom.

Dakle: JV Fenderi > jeftinija varijanta JV Squiera za export (veliki Fender logo) >> ? (veliki Squier logo).

Locked