Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Hotstepper
Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
...hm.. ljudi, koja je "visha" klasa kod fendera, classic ili standard?
Kako to uopshte ide kod njih?
bullet,affinity,standard,classicHotstepper wrote:...hm.. ljudi, koja je "visha" klasa kod fendera, classic ili standard?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
pa to mu je vishe nego normalna cena...oko 90-100e je ok za tu gitaru po meni.rosoneri wrote:ne razumem se u sq ali cini mi se da je ovo jeftino
http://www.kupujemprodajem.com/Telekast ... ter_id=104

- Hotstepper
Pa jeste, al onda udjemo u onu staru mozgalicu... za samo malo vishe para uzmesh novu i to ako nabodesh ovu boju...nemanjavelimirovic wrote: pa to mu je vishe nego normalna cena...oko 90-100e je ok za tu gitaru po meni.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/567 ... ch-Blonde/
ps. to malo vishe para je oko 5000din shto i nije malo na 110e...

Pa da jebiga al kad pogledas da se skvajeri uglavnom prodaju za 2/3 cene (sto je po meni potpuno korektno) i pogledas za koliko se prodaju fenderi... 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
samo ti kazem iz iskustva, affinity im je jeftinija serija od standard. S druge strane ta gitara je odlicna to mogu da ti kazem cak sam mozda najzadovoljniji bio sa tim affinity skvajerima telekasterima jer zvuce bah kako treba, ali kazem da sam vidjao i za 20-30 evra jeftinije jer im je to neka realna cena - oko90-100Evra. pragovi su u vecini slucajeva na krajevima ostri to treba da se sredi i da se poravnaju lepo kod majstora (to je oko 20-30evra), lepo se iskotira, stavish desetke na nju i bices VRLO zadovoljan..Hotstepper wrote:Pa jeste, al onda udjemo u onu staru mozgalicu... za samo malo vishe para uzmesh novu i to ako nabodesh ovu boju...nemanjavelimirovic wrote: pa to mu je vishe nego normalna cena...oko 90-100e je ok za tu gitaru po meni.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/567 ... ch-Blonde/
ps. to malo vishe para je oko 5000din shto i nije malo na 110e...

- Hotstepper
@nemanja
chisto da ne bude nesporazuma, ja nisam zashao u kvalitet i zvuk, takodje, mislim da su to super instrumenti za te pare, chak sam se mnogo puta zapitao da li je 5 puta vishe para vredno 20% "lepsheg" tona (relativna stvar je8em li ga)..
U potpunosti se tu slazhem sa tobom.
chisto da ne bude nesporazuma, ja nisam zashao u kvalitet i zvuk, takodje, mislim da su to super instrumenti za te pare, chak sam se mnogo puta zapitao da li je 5 puta vishe para vredno 20% "lepsheg" tona (relativna stvar je8em li ga)..
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Pazi realno kako godine prolaze, kapiram da je kupovina skupih instrumenata vishe fetish nego zaista neka potreba, pogotovo shto vecina ljudi sa kojima razgovaramo i mi sami vecina nas ne svira neke gigove po belom svetu a velike bine vidimo par puta godishnje svakako manje od 10 puta, tako da je smisao da se ulozi prvo u dobro pojacalo (za vece i manje klubove), a preko dobrog pojacala ce i gitara zvucati dobro cak i te jeftinije... Neke gitare zaista ne mogu bash tako da se lako iskopiraju zvukom, a neke su vrlo jednostavne za kopiranje ocigledno...U svakom slucaju ulaganje u magnete je po meni mnogo realnija stvar nego kupovina preskupog instrumenta, samo naravno potrebno je dosta iskustva da se instrument u low budget grupi izabere ili lude srece kao shto se meni skoro desilo sa jednom gitarom... U svakom slucaju, ono shto sam hteo da ti kazem - Spusti mu cenu na 100 ili 90 i kupujHotstepper wrote:@nemanja

i da dodam (sam da sebi kontriram)...kod jeftinih instrumenata uvek postoji to "ali". u smislu: Ekstra radi gitara ALI nije udoban vrat ili
nisu magneti neshto specijalno/zamenish - nije fender na vratu no skvajer, sve super, pragovi grebu, ne kotrira najslavnije i vremenom ustanovish jos neke sitne greshke (vecina moze da se sredi)....ma sve u svemu - (inace na mom avataru je tele affinity moj bivshi)
ISTINA JE NEGDE IZMEDJU

Last edited by nemanjavelimirovic on 13 Dec 2010, 01:50, edited 1 time in total.
- Hotstepper
...pa, iskreno, jednoga dana mozhda cu i uzeti sebi jednog affinity-ja, chisto da bih imao tele sa single-ovima, al za sad, ja chekam Blacktop Tele da stigne u SRB... 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ja takodje cekam blacktop ali jazzmasteraHotstepper wrote:...pa, iskreno, jednoga dana mozhda cu i uzeti sebi jednog affinity-ja, chisto da bih imao tele sa single-ovima, al za sad, ja chekam Blacktop Tele da stigne u SRB...

Bez namere da ponovo zapocinjem ovu temu ali bas to je razlog zasto ljudi kupuju skupe instrumente.nemanjavelimirovic wrote:i da dodam (sam da sebi kontriram)...kod jeftinih instrumenata uvek postoji to "ali".

Svirao sam puno skvajera (i drugih jeftinijih gitara) koji su zvucali izvanredno ali uvek osetis pod rukom da nije to to. Prvi put je za mene skvajer usao u rang sa skupim gitarama kada sam probao par komada iz klasik vajb serije.
Last edited by Funkomat on 13 Dec 2010, 01:55, edited 2 times in total.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Bash takoFunkomat wrote:Bez namere da ponovo zapocinjem ovu temu ali bas to je razlog zasto ljudi kupuju skupe instrumente.nemanjavelimirovic wrote:i da dodam (sam da sebi kontriram)...kod jeftinih instrumenata uvek postoji to "ali".Za dobar zvuk gitara nije najbitnija ali za sve ostalo, jeste.
Svirao sam puno skvajera koji su zvucali izvanredno ali uvek osetis pod rukom da nije to to. Prvi put je za mene skvajer usao u rang sa skupim gitarama je kada sam probao par komada iz klasik vajb serije.

- Hotstepper
@nemanja
Pa video sam ja da ti volish tele&hum kombinaciju chim imash '72ku...

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
naravno, stim da kod 72jke hambaker drugacije radi nego hambakeri na ostalim gitarama, ima neke wide range magnete koji daju dosta cistiji zvuk, nalik single coilu na klinu, a na drajvu je recimo kao neki les paul sound sa tim karakterom singla, ne znam ni sam kako da objasnim, uostalom verovatno si vec cuo kako ta gitara zvuci...meni je savrshena i ostaje zauvek.Hotstepper wrote:@nemanja

- Hotstepper
Svirao sam je pre mesec/dva, i znam tachno na shta mislish.. Odushevio me je tone koji gitara ima!nemanjavelimirovic wrote: verovatno si vec cuo kako ta gitara zvuci...meni je savrshena i ostaje zauvek.![]()

Jedino shto mi "smeta" je 12'' radijus vrata, zato cu i da sachekam Blacktop da vidim, on ima 9.5", pa cu tad i odluchiti,
inache daleko od toga da sam doneo odluku..