Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
majtimika

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by majtimika » 24 Jun 2013, 22:45

daj banuj me molim te, ako mi vec ne das da pisem kako zelim, narocito sto nisam prekrsio pravilnik ni po jednoj tacki. i nemas ti nikakvog razloga da me postujes isto kao ni ja tebe tako da udri slobodno, ili me brisi skroz , ili me pusti

majtimika

Post by majtimika » 24 Jun 2013, 22:47

DERSU CARE

bancika

Post by bancika » 24 Jun 2013, 22:50

DrGreenthumb wrote:Imao sam istu par godina. Dobra je gitara, ako tražiš tanak vrat, nisku akciju, ergonomski dizajn, fenomenalan tremolo sistem (najbolji koji sam ikad probao, bar none), vrhunsku izradu - apsolutno je perfektna. Ali (uvek ima ali :) ) za moje potrebe def nije univerzalna. Ima vrlo neutralan ton koji se i ne da primeniti u baš mnogo situacija, osim shred varijanti/metala. Za rock/blues/whatever je isuviše neinspirativna. To je bar moj utisak, prodao sam je a da nisam ni jednog trenutka zažalio, a to mi se baš retko dešava (doduše, retko i menjam instrumente, ali eto...).
That being said, vrlo rado bih sebi pribavio oriđiđi JP Ibanez npr., probao sam ih par i bile su baš zanimljive (malo tanji vrat al šta sad). Možda je i do komada™ , dono, anyway my 2 cents...
:ziveli:
jesi imao model sa CL/LF ili onaj stariji SS/AN? Meni se SS nije preterano dopao, bas je tako kao sto kazes neutralan i malo dosadan....mislim i CL je donekle neutralan, ali manje od SS i jaci je. Meni se bas svidja to sto nicega nema previse, zato mi je univerzalan, mozes na ampu sve da nastelujes po potrebi (ako imas recimo IIc+ sa pre EQ kontrolama ili EQ pedalu ispred pojacala).

muki17
Urednik

Post by muki17 » 24 Jun 2013, 23:00

bancika wrote:tog konkretno ne, ali probao sam taj model. Super je, kvalitetno uradjena, jako zgodna za sviranje i jako univerzalna. Jedina mana je sto je malo manja od ostalih strat-olikih gitara, pa moze da izgleda malo smesno ako si veci covek :) Ako se ne varam, BFR koja je izasla nakon toga i ovi noviji modeli su veci za nijansu.
DrGreenthumb wrote: Imao sam istu par godina. Dobra je gitara, ako tražiš tanak vrat, nisku akciju, ergonomski dizajn, fenomenalan tremolo sistem (najbolji koji sam ikad probao, bar none), vrhunsku izradu - apsolutno je perfektna. Ali (uvek ima ali :) ) za moje potrebe def nije univerzalna. Ima vrlo neutralan ton koji se i ne da primeniti u baš mnogo situacija, osim shred varijanti/metala. Za rock/blues/whatever je isuviše neinspirativna. To je bar moj utisak, prodao sam je a da nisam ni jednog trenutka zažalio, a to mi se baš retko dešava (doduše, retko i menjam instrumente, ali eto...).That being said, vrlo rado bih sebi pribavio oriđiđi JP Ibanez npr., probao sam ih par i bile su baš zanimljive (malo tanji vrat al šta sad). Možda je i do komada™ , dono, anyway my 2 cents...
:ziveli:
'fala vam ljudovi,mislio sam na ovaj model,mozda je neko svirao,pa da prenese utiske.Zatreba mi pored fendera nesto masnije,ipak ne mogu bez hama :D
Bukvalno je identican utisak ostavio i na mene.Ta "mana " je meni fantasticna,zaista mi se svidelo sto je ,ne preterujem,minijaturnog tela :D
Ali vrat ,vau.Pticija javor,nije lakiran kao kod fendera,radijus prav,jos su bile 9tke,tako da me je kupilo nacisto.Zaista preterano svirljivo veslo,mada nisam nesto kompetenat,svirao sam ga mozda na pola sata,ali kada ti prvi utisak opali ovako samar,onda je znacajno teze :)
Jurim neku "brzu " mazgicu,Axis mi je njaah,jer mi zaista zatreba ,i taman malo odmora posle vintage mikroskopsih pragova :D

Imate pivce po zelji, x 2,do 2L ponaosob :mrgreen:

ToneChaser

Post by ToneChaser » 29 Jun 2013, 00:22

http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-L ... d=22119737

Uuuu ala ce neko da se opari...1300e se na KP ne nudi svaki dan bas :mrgreen:

Mada, sa druge strane, treba biti obazriv, lik ima negativnu ocenu a 0 pozitivnih, i to ima negativnu kao kupac....Hoce da mu dune da se samo ne pojavi na dogovorenom mestu...

LifelessDead

Post by LifelessDead » 29 Jun 2013, 09:38

Pa to i nije neka lova za standarda, a on tesko da bi uzeo nesto ispod toga.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 29 Jun 2013, 14:48

http://www.kupujemprodajem.com/squer-te ... d=22119737
ima ih samo 5 u Srbiji.
more like 5.000

+cijena = :XD:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 29 Jun 2013, 15:42

mozda covek racuna jedino one koji su prosli kroz tvoje ruke, jedino su ti relevantni :mrgreen:

ToneChaser

Post by ToneChaser » 29 Jun 2013, 16:35

nemanjavelimirovic wrote:http://www.kupujemprodajem.com/squer-te ... d=22119737
ima ih samo 5 u Srbiji.
more like 5.000

+cijena = :XD:

Ako nemas kintu, mozes da mu ponudis i cizmice! Pristace .

http://www.kupujemprodajem.com/salzbury ... d=22859734

:XD: :XD: :XD:

bg011

Post by bg011 » 29 Jun 2013, 17:48

Evo ga jos jedan ,,Uh, sto imam dobru opremu, samo gledajte!"

http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-6 ... d=24732167

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 29 Jun 2013, 20:17

bg011 wrote:Evo ga jos jedan ,,Uh, sto imam dobru opremu, samo gledajte!"

http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-6 ... d=24732167
mislim da nije to u pitanju, onda bi i onu gitaru iza stratocastera izbacio da se vidi, verovatno tako drži opremu složenu, pa ga je mrzelo da sklanja ostatak radi slikanja...
a čak i da nije, ne vidim što je to neki problem, ja npr. volim da vidim i fotke gde se vidi i gitara i pojačalo, ima neku draž :hide:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 29 Jun 2013, 20:23

bancika wrote:
jesi imao model sa CL/LF ili onaj stariji SS/AN? Meni se SS nije preterano dopao, bas je tako kao sto kazes neutralan i malo dosadan....mislim i CL je donekle neutralan, ali manje od SS i jaci je. Meni se bas svidja to sto nicega nema previse, zato mi je univerzalan, mozes na ampu sve da nastelujes po potrebi (ako imas recimo IIc+ sa pre EQ kontrolama ili EQ pedalu ispred pojacala).
SS/AN, onaj matori model, prvi JP6. Lm, baš u tome i jeste caka, tražila je vrlo specifično pojačalo i samo taj jedan ton koji namestiš zvuči kao milijun dolara, ostalo je njah. A ne dao ti Bog da je ubodeš u neki Fender ili matoriji Marshall... Samo shred i to ovaj new age (da l' to postoji?) sa hiper gainom i gomilom efekata. Jbm li ga, probaš pa vidiš na šta mislim. A Axis je, pored Albert Lee modela, ubedljivo najbolja gitara koju prave. Estetika po strani, odlično zvuči u svim kombinacija kojima sam mogao da je čujem, baš mi je žao što se Mukiju ne đasvi :D

bancika

Post by bancika » 29 Jun 2013, 20:45

da, i ja sam taj prvi model probao. A CL/LF imam na ibanezu, koji je zapravo slicna gitara tonski kao prvi JP6 - basswood telo, javor + rosewood vrat, floating trem. CL definitivno ima vise karaktera i oumph nego SS :)

ToneChaser

Post by ToneChaser » 30 Jun 2013, 14:41

http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-6 ... d=22123608

Kakva odvratna budzevina i jos trazi 440e :roll:

Post Reply