Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Trazi za zamenu jedan na jedan plus daje i kofer,rekao je da je gitra malo izudarana ali who cares. Nemanja magneti na mojoj gitari su Goran Custom 52 set,nije do magneta vec kombinacije drveta,ovo drvo na gitri je fino ali kazem,kad cujem alder rosewood combo userem se od srece
Ја то не бих давао главу за главу. То јесте сасвим ОК гитара, али чак и ако иде са кофером, ја мислим да твоја гитара може да иде главу за главу само са сток магнетима.
Razmisljaj o tom Leadu kao o 300 eur cash.
Sve preko toga je na tvoju stetu. To su odlicne gitare, ali i pomalo cudne, pitanje je kako ce da ti "legne".
Mnogo ti taj trazi. A Lead je vrsta gitare koju ili volis ili mrzis. Znaci , velike su ti sanse da pogresis. Ili da se odusevis.
I mora da se proveri sve. Najjaci aduti tih gitara su magneti. A oni moraju biti overwound 9-10k i zaista ubijaju.
Zovu se X-1 , ustvari to su obicni Fender singlovi , ali mnogo namotani. I crna (ljubicasta) lak zica mora da bude.
Sve preko toga je na tvoju stetu. To su odlicne gitare, ali i pomalo cudne, pitanje je kako ce da ti "legne".
Mnogo ti taj trazi. A Lead je vrsta gitare koju ili volis ili mrzis. Znaci , velike su ti sanse da pogresis. Ili da se odusevis.
I mora da se proveri sve. Najjaci aduti tih gitara su magneti. A oni moraju biti overwound 9-10k i zaista ubijaju.
Zovu se X-1 , ustvari to su obicni Fender singlovi , ali mnogo namotani. I crna (ljubicasta) lak zica mora da bude.
Sad videh da daje i kofer. Ako je kofer ok , neiskrivljen i neisprskan , recimo da vredi i 350. Preko toga - oprez !
Aha, pa dobro mozda odvojim vreme da je probam ali iskreno ne verujem da ce od toga biti nesto, svakako vam hvala sto smo prodiskutovali gitru
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
a koji od ova tri telca ti se najvise dojmi?Cortex wrote:Aha, pa dobro mozda odvojim vreme da je probam ali iskreno ne verujem da ce od toga biti nesto, svakako vam hvala sto smo prodiskutovali gitru

Искрено да ти кажем, на слепо би ме вероватно преварили, да ме погрешно информишу на којој је гитари свирано - ја бих поверовао. Чак и '64 показује заиста другачији карактер тек када се озбиљно мења динамика свирања. Некако су ми најуочљивије разлике на средој позицији. Кад овако свирају све три једна за другом - разлике се уочавају. И овако кад свирају за редом, најмање ми се дипада '58, звучи најпрангијавије. Када би ми неко после 15 минута свирао на једној од ове три, а ја да не видим која је гитара - уопште не гарантујем да бих могао да ти кажем тачно која је гитара у питању. Знајући како се Теле понаша, чак би ми и та прангијавост '58 деловала пре као да је свирач заорао трзалицом мало јаче него што треба.
-
Student level djitre. Da je neki mustang, pa jos i da razmislis, ja bih preskocio ovo.Cortex wrote:Trazi za zamenu jedan na jedan plus daje i kofer,rekao je da je gitra malo izudarana ali who cares.
Pa 52 ima najveci ton, 58 isto to samo kroz nos, dok 64 ima najmanje midla pa mi se to najvise svidja.nemanjavelimirovic wrote:a koji od ova tri telca ti se najvise dojmi?Cortex wrote:Aha, pa dobro mozda odvojim vreme da je probam ali iskreno ne verujem da ce od toga biti nesto, svakako vam hvala sto smo prodiskutovali gitru
Medjutim ova 52-ojka zvuci mnogo dobro, tako da na kraju ne znam sta mi se vise svidja 52 ili 64...
Видиш, ту ти је фора да заправо не постоји тај један Телекастер који је прави Телекастер. Коначно, заљубљеници у Телекастер сасвим исправно дају један растегљив опис правог Теле звука - почетак педесетих и почетак шездесетих, у тим годинама је смештен тај прави звук. Излазни сигнал магнета у комбинацији с дрветом чини да '52 и '64 на крају не звуче као 2 суштински различите гитаре. После свега ми се чини да твој Телекастер просто има неку условно речено фалинку због које не можеш да га удесиш да ради баш како си ти наумио, и да није генерално проблем у трупу од јасена и врату од јавора.
Vrlo verovatno. U svakom slucaju skoro sam resio sta cu da radim, ako sve prodje kako valja slike sutra, prekosutra
DDD

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
+1Kristijan wrote:Видиш, ту ти је фора да заправо не постоји тај један Телекастер који је прави Телекастер. Коначно, заљубљеници у Телекастер сасвим исправно дају један растегљив опис правог Теле звука - почетак педесетих и почетак шездесетих, у тим годинама је смештен тај прави звук. Излазни сигнал магнета у комбинацији с дрветом чини да '52 и '64 на крају не звуче као 2 суштински различите гитаре. После свега ми се чини да твој Телекастер просто има неку условно речено фалинку због које не можеш да га удесиш да ради баш како си ти наумио, и да није генерално проблем у трупу од јасена и врату од јавора.
Recimo ja sam imao koncept u glavi da je telekaster masnija gitara od strata, tj da ima vise muda i sustejna, jer mi je to nekako bilo logicno. A zvuk kao takav mi je najbolji upravo na 52jci jer mi je to telecaster...Cortex wrote:
Pa 52 ima najveci ton, 58 isto to samo kroz nos, dok 64 ima najmanje midla pa mi se to najvise svidja.
Medjutim ova 52-ojka zvuci mnogo dobro, tako da na kraju ne znam sta mi se vise svidja 52 ili 64...
62jke mi zvuce kompresovanije i nemaju toliko muda mada evo ova 66tica je kul tu i tamo, ali opet nije 52jka
, a ovo sve izmedju je bilo fino, ali cak i kod vintage gitara zavisi od konkretnog komada.
ovaj zvuci vrlo perverzno. Znaci harmonici na 1.03 uh

aha, sad tek video da pise replika 

-
http://www.kupujemprodajem.com/Squier-J ... d=22119075Funkomat wrote:mogli biste nekad i neku dobru ponudu da okacite