Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Trooper
Urednik

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Trooper » 11 Jul 2013, 22:07

rockozaurus wrote:Zaboravio si ovu: http://www.kupujemprodajem.com/Greco-Le ... filter_id=
Sve su ti one tu negde,s tim sto je Greco u ovom slucaju jeftin a ove druge tri su preskupe...Ipak nisu ni Orwille,ni Burny,ni Tokai. :ziveli:

@Trooper,nikako ne podcenjuj Gotoh magnete,narocito ne ove iz '80-ih.
Ne potcenjujem, znam da su u rangu sa drugim brendiranim magnetima, ali ovaj Signature je iz 2004 (tako stoji u oglasu)
ToneChaser wrote:
P.s. Trooper, sta znaci to IMHO bolt on vrat i zasto da zbog toga zasluzuju mnogo manju cenu? Ako mozes da obrazlozis?

Da li su El degas i Ibanez (ne rg nego LP hehe, znam da se svi uzasnu kada se kaze Ibanez :mrgreen: ) u klasi Tokaija, Burny-ja i Orvila, cini mi se da i Ibanez i El Degas se isto prave u Fujigen fabrici, pogotovo El Degas !
IMHO znaci In my humble opinion. bolt on vrat sam po sebi nije los, ali se LP i SG gitare oduvek prave sa set neck-om (tj lepljenim vratom), tj ove gitare su "manje verne" kopije. Burny i Orville su gitare mnogo viseg ranga od ostalih kopija, gitare koje mogu bez problema da pariraju Gibsonima (ali im pariraju i cenom)

LifelessDead

Post by LifelessDead » 11 Jul 2013, 22:14

Ne kazem da je srafljen vrat nuzno losiji od lepljenog ali je cinjenica da sve jeftine gitare imaju srafljene vratove, i ovi low-end epifoni. To samo znaci da i sve ostalo dosta odskace od originala. Imas epi za manje od 300 na KP, video sam sad skoro, nesto oko 280, promenis mu magnete, nut i da pevas, po meni bolje nego da uzimas neku starudiju. Sad te price suvo drvo i sl. to vazi kod kvalitetnijih instrumenata, ove gitare verovatno imaju poly finis i ko zna koliko su teske i od kakvog drveta su pravljene i koliko komada....***** ga, nije to violina...

LifelessDead

Post by LifelessDead » 11 Jul 2013, 22:17

Trooper wrote:
rockozaurus wrote: IMHO znaci In my humble opinion. bolt on vrat sam po sebi nije los, ali se LP i SG gitare oduvek prave sa set neck-om (tj lepljenim vratom), tj ove gitare su "manje verne" kopije. Burny i Orville su gitare mnogo viseg ranga od ostalih kopija, gitare koje mogu bez problema da pariraju Gibsonima (ali im pariraju i cenom)
Ko bas zeli da potrosi 500evra moze da dovuce Burny-ja direktno iz Japana. Sad imamo Paypal pa mozes da licitiras na njihovim aukcijskim sajtovima gde nadjes polovnog Burny-ja za 250 evra komotno, sad imas tu jos neke sitne troskove, shipping, carina, PDV...tako da te izadje na kraju duplo vise, ali opet povoljnije nego sto se ovde trazi i u svakom slucaju bolje nego da uzimas ove gore navedene za slicne pare.

ToneChaser

Post by ToneChaser » 11 Jul 2013, 22:19

LifelessDead wrote:Ne kazem da je srafljen vrat nuzno losiji od lepljenog ali je cinjenica da sve jeftine gitare imaju srafljene vratove, i ovi low-end epifoni. To samo znaci da i sve ostalo dosta odskace od originala. Imas epi za manje od 300 na KP, video sam sad skoro, nesto oko 280, promenis mu magnete, nut i da pevas, po meni bolje nego da uzimas neku starudiju. Sad te price suvo drvo i sl. to vazi kod kvalitetnijih instrumenata, ove gitare verovatno imaju poly finis i ko zna koliko su teske i od kakvog drveta su pravljene i koliko komada....***** ga, nije to violina...

Hm ali npr ovaj El Degas ima vec sve upgradeovano, i ima dimarzio magnete sto mi je jos i bolje , bice malo zvuk zesci....Iance na nekim kanadskim forumima ljudi pisu za El Degase da su to japanski Gibsoni, i sta ti ja znam, daju enke ogromne cene za te gitare....

ovaj lik trazi 600e, jso kad bih znao koliko bi to spustao na dole....

A ibanez ko ibanez, verujem da mnogi imaju animozitet kod njih zbog ovih GRG siljatih serija i tremola koja rastimavaju pa im se zgadio Ibanez trademar (pitajte bilo kog LP tripera sta misli o markama Ibanez, Jackson itd)

LifelessDead

Post by LifelessDead » 11 Jul 2013, 22:27

Pa na kraju krajeva odes pa isprobas sve to. Za taj El Degas 600evra je mnogo, ajde da kazemo da sa svim tim sto je ulozeno vredi nekih 450 max i to za nekoga ko je bas raspolozen za kupovinu :) Nisu to bas trazene gitare, a te rivjuove na internetu nemoj bas 100% ozbiljno da shvatas, jer svaki cigo svoga konja hvali isto kao i ovaj sto je nahvalio svoju.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Jul 2013, 22:27

El degas su (po komentarima sa HC i slicnih sajtova) oduvek bile low-end kopije, danasnja vrednost ovih sa bolt on vratom je 150-200$. Cak i sa zamenjenim magnetima i civijama, 600e je suludo

ToneChaser

Post by ToneChaser » 11 Jul 2013, 22:30

Trooper wrote:El degas su (po komentarima sa HC i slicnih sajtova) oduvek bile low-end kopije, danasnja vrednost ovih sa bolt on vratom je 150-200$. Cak i sa zamenjenim magnetima i civijama, 600e je suludo

:shock:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Jul 2013, 22:36

http://www.kupujemprodajem.com/BOSS-Hyp ... d=22123405
Haha, koji je ovaj lik car, 200e za boss pedalu samo zato sto je discontinued. Kapiram da je i na ibeju trend oko 180$, ali svako malo naidje za 100ak dolara

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Jul 2013, 22:42

Ibanez i El Degas (i sve te matore japanske kopije les paula sa šrafljenim vratom) vrede od 300 do 400e...s obzirom da su obe ove gitare sređene i očuvane (bar tako deluje na slikama) mislim da je cena od 400e sasvim ok. S obzirom da El degas ima dimarzio struju i magnete, to je još +100e, znači oko 500. Kofer ne znam kakav je, ako je neki drveni, kvalitetniji neka je 40ak evra...sve u svemu, mislim da je oko 550e za tog El Degasa ok suma.
Naravno situacija je takva, da verovatno neće moći da se proda ni za 500...svaka čast ljudima koji ih nađu za 250e, ja još nisam čuo da je neko kupio tako jeftino.
Moj brat ima Ibanez Les Paula, svirao sam još par ibaneza, maya, jednog el degasa...i sve su to bile dobre gitare, čak se ne primeti ni to što je šrafljen vrat, jednostavno su nekako prijatne pod rukom i kad se sviraju...valjda japanci to znaju da naprave, štajaznam :bambi:

jagoda

Post by jagoda » 11 Jul 2013, 23:37

Za 600 eur se kupuju USA stratocasteri.
Tako da ... 550 za kopiju LPa ...
Ok , kapiram , strat i LP se ne uporedjuju , to su razlicite gitare. Ali ipak...
Zasto ne Epi ? Ili bar neka gitara sa lepljenim vratom , ali ne za 600.
Na kraju , ne mora ni Epi , ako se vadi 600, tu vec moze neki Gibson studio , i te jeftinije Gibson USA varijante.
A naprimer novo i Gibson i USA kosta 775 eur.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/136 ... e-O-Matic/
A u nekom trenutku ce biti i neki popust , pa makar 10-15%. Nadam se ja.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Jul 2013, 23:57

jagoda, sumnjam da ce biti velikih popusta, jer bi studio onda pao u cenovni rang Gibson LPJ modela. A i ja smatram da je 550 previse. ~450 je meni gornja granica iskreno, mada to mozda vredi i vise

ToneChaser

Post by ToneChaser » 12 Jul 2013, 00:49

Ljudi a oni svi pricaju da te njihove starinske gitare siju SVE LP Studije a dobro se nose i sa mnogim G LP standard modelima tako da ono.... :hide:

ToneChaser

Post by ToneChaser » 12 Jul 2013, 00:52

jagoda wrote:Za 600 eur se kupuju USA stratocasteri.
Tako da ... 550 za kopiju LPa ...
Ok , kapiram , strat i LP se ne uporedjuju , to su razlicite gitare. Ali ipak...
Zasto ne Epi ? Ili bar neka gitara sa lepljenim vratom , ali ne za 600.
Na kraju , ne mora ni Epi , ako se vadi 600, tu vec moze neki Gibson studio , i te jeftinije Gibson USA varijante.
A naprimer novo i Gibson i USA kosta 775 eur.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/136 ... e-O-Matic/
A u nekom trenutku ce biti i neki popust , pa makar 10-15%. Nadam se ja.
Ih de ubode ovog crvenog Studija bas sam njega i merkao kada sam pisao na onoj mojoj temi o skup Epi vs jeftin Gibi

p.s. Strat nije za ovu pricu.

Uzeo bih ja ovbog crvenog da ne pricaju oni price da su te njihove vintage japanske gitare "Japanski Gibsoni" i da im Studio ne moze vodu doneti.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Jul 2013, 03:16

Malo da predjemo na inostrane oglase :mrgreen:
http://www.ebay.com/itm/2004-FENDER-JAP ... 2a2ec58720

rockozaurus

Post by rockozaurus » 12 Jul 2013, 07:09

Evo ti jedna sa lepljenim vratom,za male pare.Siguran sam da sije sve ove smesne bolt-on japance... :mrgreen:

http://www.kupujemprodajem.com/Aster-Le ... d=22119022

...osim Epija,naravno. :D

Post Reply