Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Joey Sartiani

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by Joey Sartiani » 25 Dec 2010, 16:57

MUzzY wrote:
Joey Sartiani wrote: A i koja glupost - treba mu kinta normalno i sad hoce da proda svoju gitaricu ali ne bas da je proda jer nema sta da jede, nego da je proda i dooobro da odere.....
MEni je to glupo.....Zasto prodaju svoje gitare??? Pa to je bre deo istorije i licnog njegovog identiteta...Postoje neke stvari koje se ne prodaju kao npr bulja obraz i dugogodisnja gitara koja je svasta prozivela sa tobom.....Ne radi se tu o novcu....Ja moju ne bi prodao ni za 200 e a ni za 200 000e ......

.
... zaboravio si onaj Malmstinov video da okacis.
Cekam da izadje novi apdejtovan klip na kome Ingvi kaze - A ovu gitaru sam kupio za 4000e preko sajtawww.kp.com od jednog Krleta - on je najbolji srpski gitarista (bum tras pljas - Ingvi vratio Krletovog gibsona na pod medju ostalih 1000 gitara koje leze razbacane po podu jedna preko druge)

Haralampije

Post by Haralampije » 25 Dec 2010, 17:19

Pre bi bilo
Prodavac:
-You know,this is a Gibson that used to belong to Krle?

Ingvi:
- Oh,great...Who tha fuck is Krle?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 25 Dec 2010, 23:04

Joey Sartiani

Post by Joey Sartiani » 26 Dec 2010, 01:35

http://www.kupujemprodajem.com/Fender-s ... ter_id=385

Kako je ovo moguce????? :?: :?: :?:

Fender Strat za 350 pa nek je i Made in Banglades, pa opet se ne daje za 350 e

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 26 Dec 2010, 01:43

Joey Sartiani wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Fender-s ... ter_id=385

Kako je ovo moguce????? :?: :?: :?:

Fender Strat za 350 pa nek je i Made in Banglades, pa opet se ne daje za 350 e
ti bas imas cudne kriterujume......350 je ok cena za MiM strata, druga stvar je sto kod nas svi traze kao da prodaju novog......

Strat08

Post by Strat08 » 26 Dec 2010, 02:45

Guitar_thrill wrote: 350 je ok cena za MiM strata, druga stvar je sto kod nas svi traze kao da prodaju novog......
:1:

Milanares

Post by Milanares » 26 Dec 2010, 10:24

:1: :1:
Strat08 wrote:
Guitar_thrill wrote: 350 je ok cena za MiM strata, druga stvar je sto kod nas svi traze kao da prodaju novog......
:1:

Haralampije

Post by Haralampije » 26 Dec 2010, 11:10

Jel ok i za one sto su od 600-900 evara? :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 26 Dec 2010, 11:11

Eto, Neso, samo se odvuci do Leskovac nekako. Kasnije mozes da je prefarbas u plavo. :)

O.o

Post by O.o » 26 Dec 2010, 11:54

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 26 Dec 2010, 12:43

Haralampije wrote:Jel ok i za one sto su od 600-900 evara? :D
naravno da je ok, ali razumeo bih i malo vece cene za te modele :wink:

Joey Sartiani

Post by Joey Sartiani » 26 Dec 2010, 15:56

E ljudi pazite na sta sam naisao kod prodavaca gitara (hahahaha)....Necete da verujete....

U mom gradicu se otvorila prodavnica muzicke opreme (citaj jedan bubanj 2 klavijature, 4 gitare i 3 basa :XD: :XD: :XD: , ali dobro bitno je poceti)
Izgleda da su u nekom dilu sa Mitrosom, ili su njegovi dileri ili prodaju pa imaju neki procenat ili kupe kod njih na veliko i snizenja pa prodaju kod nas skuplje....

Uglavnom otisao sam da pogledam Skvajera klasik fajb....Zadnji put kad sam bio imali su CV 50.....
Pre neki dan kad sam bio opet da ga probam onako ljudski, udjem ja u radnju i primetim neku nelogicnost - CV 50 ima masku koja je zute boje tacnije gold yellow.....U prvi mah nisam provalio o cemu se radi......

Pogledam ja cena 35 000 (i nesto).Pitam prodavca sta kako on rece kako je dosao iz Bg-a iz mitrosa i doneo novu robu itd....Ja se setih pa mu rekoh DA LI STE CULI DA JE U MITROSU SNIZENJE NOVOGODISNJE I DA CV SERIJE KOSTAJU OKO 28 000 DIN?????????? ( a on prodaje za 35000 i nesto....... :grummel_2:

E tu pocinje SMEJANJE (naravno vase, a i cudjenje) pazite sad kako je tekla prica:

- Slusaj decko jeste cena malo veca (ovo malo od 7000 din, :XD: ali ok cena i novci su relativne stvari kako za koga kao sto je vreme po Ajnstajnu relativno)
ali ovakvu gitaru ne mozes da kupis NIGDE U EVROPI!!!!!
Ja da se nisam sokirao od ove izjave verovatno bih se iskidao od smeha coveku u lice....
- Znas kako, da bi dobio ovu gitaru MORALO SE RASTURITI 3 GITARE DA BI SE DOBILA OVA JEDNA!!!!! ( i to je sad opravdanje za vecu cenu od 7000 din)

A evo sta je zapravo uradio: Skinuo je masku sa CV 50 olimpic white - onu gold masku i stavio je na CV 50 sunburst, a ovu belu masku sa sunbursta je stavio na olimpic white 50 skvajera da bi dobio celo telo u beloj boji :XD:
I onda je rekao - Pa ti odi u Mitros pa kupi gitaru - Em nikakva em visoke zice em nije setapovana a ogledaj ova - i setapovana i niska akcija dobra za solo i POGLEDAJ KAKO JE LEPO NAULJENA - TREBA TO LEPO I DA SE NAULJI (i stavi mi gitaru u ruku tj vrat gitare i posle toga ruka mi je bila kad da sam je bucnuo u tiganj masni u kome je zagorelo masno meso ili bilo sta drugo) Posle toga nisam mogao sa 3 maramice da obrisem ruku od one masti......

E pazite sad izvale -
-E znaci decko ko hoce sve lepo sredjeno i provereno i namesteno - hahah pa to malo i kosta (malo - 7000 din jer je stavio zejtin na vrat gitare (pozadi) i izmenio masku i eventualno spustio zice sto je jedino pametno sto je uradio)
I takva gitara sta?? Nema je nigde u evropi ??? ahahhahahaha smejurija.... Pa ja sad da kupim nekog skvajera i stavim mu crnu masku mogu da pricam Ovakva gitara ne postoji nigde u evropi i zato je prodajem duplo skuplje ahahhahahahah

A kad sam rekao pa skvajer sunburst 50 ima belu masku sta je ovo, on mi rece - PA ZNAS KAKO "MI" IMAMO NAS "SERVIS" I OVE GITARE SU BLAGO MODIFIKOVANE (hahahahahhahaha) a servis mu je (tvrdim80%) on sam uzeo i izmenjao maske kako se njemu svidja, stavio zejtin na vrat, spustio zice i ko zna mozda i stavio magnete sa buleta a uzeo ove od skvajer CV 50, cv 60....

I sce je to lepo zavedeno u knjige i prodaje se kao novo i originalno :XD: :XD:

A kada sam ga pitao PA KOJA JE POENTA DA SE DRNDA NOVA ORIGINALNA GITARA I DA SE SKIDA MASKA I STAVLJA DRUGA I DA IZMISLJAS TOPLU VODU, REKAO JE:

" Pa znas kako ja tako volim"

HAHAHAHHAHA LOL LOL LOL

Znaci on nikako ne voli da prodaje skvajer CV 50 sunburst sa belom maskom on hoce zutu da se slaze uz telo i nikako ne voli SV 50 olimpik white, jer ne sme gitara sa belim telom da ima neku tamo zutu gold masku hahahhahaha LOL

A takodje on ne voli ni kad musterija kupi takve gitare (originalne)

Nego musterija ima da kupi onako kako se njemu svidja - prodavcu gazdi, jer nebitno je sto musterija daje svoj novac i kupuje gitaru za sebe, a ne ZA NJEGA, MUSTERIJA IMA DA KUPI GITARU ONAKVU KAKVA SE NJEMU DOPADA (PRODAVCU-GAZDI)

I sve to kosta 7000 din vise.....

I jos kaze - Pa dok je u Mitrosu gitara bila 32000 ja sam i zaradjivao nesto malo ali sad kad su spustili na 28000 ja bas nista ne mogu da zaradim i onda sam odlucio da cena bude ova (7000 skuplja + neoriginalna gitara + cackanje oko nje i ko zna sta je radjeno i drndano)

I kad sam pitao da je najzad probam (dal provalio da se razumem pa cu da provalim da su i magneti skart) rekao je JAO NEMOJ SAD RADIMO POPIS DODJI NEKI DRUGI PUT HAHAHAHHAHAHAHAHA

Da li se nekom desilo nesto slicno???

Znaci u velikim gradovima kao sto su NS Bg, Nis i slicni prodavci su i ovakvi i onakvi ali u ovim manjim gradovima (a ne u "unutrasnjosti" a pre bi bilo "spoljasnosti" ) prodavci su ludi na kvadrat.....

Kad budem imao opet vremena pisacu jos o jednom nasem cuvenom prodavcu muzicke opreme koga mrzi i podsmeva mu se ceo grad zbog raznih tripova, pa ako ima zainteresovanih da cuju pricu napisacu je....
:cao:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Dec 2010, 16:10

Nije bre bitno, ima ko ce da kupi. Nadje se i za Rajka kapa. Na zapadu prodaju PRS za 5,000$. Pa za 10,000$. Pa za 15,000$. Pa Breedlove za 5,000$. Pa Fender Custom Shop za 4-5,000$. O onim glupostima (vintage) od 25-50,000$ da i ne pricam. Sucker is born every minute. Relax.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 26 Dec 2010, 16:38

Joey Sartiani wrote:
ko zna mozda i stavio magnete sa buleta a uzeo ove od skvajer CV 50, cv 60....

I sce je to lepo zavedeno u knjige i prodaje se kao novo i originalno :XD: :XD:
...da je ovo problem samo kod ovog tvog, bilo bi nam lepo.
Otkud neko zna kad ode u bilo koju prodavnicu, bilo gde, i uzme gitaru sa zida, da je na njoj sve "originalno" tj. kako je proizvodjach namenio?
mozhe da se razume sto puta i dzaba mu, ako nikad do tad nije chuo taj model gitare i to na tom pojachalu, uvek mozhe da pomisli da je tachno taj model koji je uzeo da proba shit..
Nije kao da ce da otvara u prodavnici gitaru, i vaditi da prochita shta na poledjini magneta pishe jer zna da tu treba da budu "oni/ovi" magneti il shta ti ja znam...
Ako je nekome u cilju da prevesla mushteriju, preveslace je...
A ovaj tvoj je stvarno pacijent.. menja maske na novim gitarama jer se njemu tako svidja! :grummel_2:

...nego, gledaj to sa druge strane... chastiti ti njega pivom, i dogovori se da ti u tog classic vibe-a stavi neke magnete sa 50s fendera, i shta te briga, ti bar profitiraj kad se vec razumesh! :mrgreen:

Haralampije

Post by Haralampije » 26 Dec 2010, 17:10

Kad je bal nek je mask'N'bal,hebes te stock 50s magnete,nek ti rokne custom shopa o'ma!Texas special il sta preferiras...il ga uroljaj ko svinju pa kupi 3 po ceni jedne.. :ziveli:

Locked