Axe FX

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MUzzY

Re: Axe FX

Post by MUzzY » 02 Feb 2011, 02:33

Cak 5 bambija? :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 02 Feb 2011, 02:52

sub_zer0 wrote:A garantujem ti da ce vecina zaboraviti sta je to Marshall pojacalo (u onom obliku kakvim ga danas poznajemo) To je neminovno, pre ili kasnije
:lol:
Ja garantujem da nece.
Marshall ce biti zaboravljen kad i Hendrix.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 02 Feb 2011, 03:58

Nemam neko misljenje u vezi sa ovom pedalom, ali bih voleo da mi se pojasni sledece, jerbo se tako cesto upotrebljava...
MUzzY wrote:
:1: i to boldovano. Al' dobro za neku alternativu gde moras biti kul da bi te neko slusao ovo je idealna sprava. Bas smo se pre par dana igrali sa osciloskopom na institutu, luuudilooo.
Dakle, cekam klip, cisto radi pojasnjenja. Na koje to tacno bendove/muzicare mislis?

andrej]

Post by andrej] » 02 Feb 2011, 07:59

meni je ta pedala instant NIN. al industrijal pretpostavljam nije muzika. ili je industrijal previse kul da bi bio muzika? i mudhoney nije muzika, oni su previse kul i alternativni, koristili su superfuzz i big muff, to je taj ton djavolji alternativni. to nije BOGOUGODNO!

a ubija kolko je versatilna i kako brutalan ton daje. ne zaboravimo da ima ultra-high-gain analogni gainstage. i da mozete na demoima da cujete i neki klasicni pedalski (wannabe-tube-amp) ton.

inace, waveshaper ne pretvara gitarski ton u jednostavne oblike talasa (sine, saw, triangle, pulse), iako ime zvuci tako. ne radi nista slicno u praksi. a rezultati, na gledani na osciloskopu, tek nisu ni slicni.

procitajte pre nego lupite:
http://en.wikipedia.org/wiki/Waveshaper

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 02 Feb 2011, 09:28

Funkomat wrote:
sub_zer0 wrote:A garantujem ti da ce vecina zaboraviti sta je to Marshall pojacalo (u onom obliku kakvim ga danas poznajemo) To je neminovno, pre ili kasnije
Ja garantujem da nece.
:1:
@Andrej Zasto insistiras na prici o toj pedali na ovoj temi, kad nema veze sa Axe FX-om?

andrej]

Post by andrej] » 02 Feb 2011, 11:09

Guitar_thrill wrote:
Funkomat wrote:
Ja garantujem da nece.
:1:
@Andrej Zasto insistiras na prici o toj pedali na ovoj temi, kad nema veze sa Axe FX-om?
1. tema je dosadna
2. tema je gubila fokus vise puta do sad, vala ce preziveti i ovaj put, mada ja ne bih voleo.
3.
Image

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 02 Feb 2011, 11:46

ni jedan od tih razloga nije dovoljno dobar da nastavljas sa smaranjem o onom cudu. Mozda je na momente ta zezalica zanimljiva, ali nema veze sa ovim uredjajem. Ako ti je toliko zanimljivo, otvori novi topic...

mada, mozda tamo dadje neko da spamuje sa mesa boogie markV pojacalom jer mu je topic dosadan...

ontopic

sva ova rasprava budi zelju da posedujem ovo cudo, a do sada nisam ni pomisljao na to... :mrgreen: Ovde mi se cini da se neki ljudi osecaju ugrozenim, tj plase se za buducnost tube pojacala, pa pljuju ovo samo tako...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 02 Feb 2011, 12:00

sub_zer0 kaze da ih vise nece ni biti... :cry:

andrej]

Post by andrej] » 02 Feb 2011, 12:41

axe-fx je BOOOOOOOOOORING! meni je jako zao sto je dete u vecini vas umrlo.
zato je ova sprava interesantna. posle 15ak-20 godina napravise nesto interesantno.

aj recimo da necu komentarisati mogucnost smrt lampasa, al ako se to desi, vala cemo naci nesto interesantno medju digitalijom... mislim downsemplovanje na 4 bita je izmislilo zivot za sve simulacije pojacala. pa waveshaperi. sweet.

'rok' (MRZIM ovu opstost odvratnu, niko njome imenovan nema koristi, samo velike stete od toga; velika uvreda za onih 5% sto vredi) ce umreti DEFINITIVNO sa lampasima (mislim odavno je u zombi fazonu). sto bi bilo i bolje, trenutno je u alpinistickom poduhvatu penjanja na moj *****. kad bi ljudi prezalili 'rok' i krenuli dalje, to bi najbolje bilo (mislim, ne treba bezati od tih uticaja, ima tu dobrih stvari, samo prezaliti sto to rok nismo mi).

al nije lako prezaliti sto su 60e gotove, nema hipi riba, free love, droga? 70e, mnogo smo progresivni i pametni, svi nam se dive, pravi smo akademici. ili se razbijamo od dopa i gulimo fank? 80e bavimo se shejtanom, drkamo gitare i ne skidamo se sa koksa, dok nam pusi bruk shilds, jos smo mnogo lepi i sve nam se moze? razumem ja, treba prezaliti sto nikad necemo biti deo niceg od toga, sto je ovo vreme kompjutera, mlacenja po kuci za kompom i tako to. necemo pokupiti ljudi ko yu rock misija svi zajedno + komplet svi koji su se poceli baviti muzikom kod nas od 1996, zajedno. zao mi je sto vam ovo oduzima od dozivljaja bavljenja muzikom. al nazad nema...

hej, pa nije valjda pakleni ton jos orange + ampeg scrambler? ili mesa mkii? ili jcm800 + hm2? rectifier? pakao stagnira, moram primetiti. mislim, nije da ja ne volim te tonove...

ovaj lav 7 je kul da se zapijas, ukus nije neki...

mislim, oprostite na kenjazi, al, ono - nije da nije pola teme veca kenjaza od ovoga.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 02 Feb 2011, 12:46

svaka tebi cast ako i sam znas sta hoces da kazes... :ma bravo:

andrej]

Post by andrej] » 02 Feb 2011, 13:12

sl0e

Post by sl0e » 02 Feb 2011, 13:26

Ovaj geiger counter je zlo. Me wantey. :metal:

Varenika

Post by Varenika » 02 Feb 2011, 13:30

koji je to trip da ce lampasi da izumru. To je roba koja na trzistu ima veliku traznju, svako je zeli. I od njih moze da se zaradi, tako da ce se uvijek naci neko sa dovoljno znanja i smisla za biznis da napravi lampasa i da ga proda. Pa kad i ako naprave nesto apsolutno, nediskutabilno bolje, jeftinije, ni to ne znaci da automatski niko nece zeljeti lampasa.

andrej]

Post by andrej] » 02 Feb 2011, 13:33

ma dje izumreti, vidis da budalimo...

sl0e

Post by sl0e » 02 Feb 2011, 13:37

A dobro, verovatno misle na vreme kada ce ti iPod touch v.9.0.2461 imati procesorske snage kao 24x i7 965, gde ce ti amp biti velicine kutijice od naocara sa simulacijama svih ampova ikada, ali bez ono potenciometara, nego cim naslonis prs' na kutiju, ona ti laserom isprojektuje na sto sve knobove, parametre, sviceve, itd. Vako nesto:

Image

:bambi: :kokice:

Post Reply