Pitanje u vezi sa Mitrosom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Srdjan Mitros music

Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom

Post by Srdjan Mitros music » 06 Dec 2014, 11:23

Kristijan wrote:Кад погледаш куповну моћ, која је у Срба више теоријски појам, мене искрено чуди да уопште има тих продавница музичких инструмената, а има их солидан број. Тако да си с те стране у праву, никоме не може да иде спектакуларно.

Екипи из Митроса, која раби Срђанов налог:
Лепа комуникација? Хајде прелистајте пар последњих страна ове дискусије, па пронађите првих пар обраћања посетиоцима форума који су остављени под тим вашим заједничким корисничким именом. После тога је прилично неукусно да причате о лепој комуникацији. С моје тачке гледишта делује ми да сте се бацили у акцију вађења флека, што само по себи није лоше, али треба да му претходи једно сочно, дебело "Извињавамо се!" јер без тога сва ова прича делује као да глумите Црвенкапицу, која је, наивна, налетела на сурови свет ван њеног дворишта.

Не разумем се у то како се и под којим условима формирају цене. Оно што знам да је овде код нас прилично компликовано и скупо имати било какав легалан бизнис, и вероватно се и Митрос сусреће са безброј компликација. С друге стране, будући да не познајем довољно ситуацију, врло је могуће да Митрос заправо дере купце без разлога. Све је у игри. И није то мени главна ствар. Мени се никад није допадао однос према муштеријама, посебно оним мање искусним муштеријама. Ту Митрос пада на испиту стално. Раније сам, због згодне локације, често слао моје ученике да нешто пазаре у Митросу, али после низа ружних искустава обавезно наглашавам да никако не иду у Митрос. Е моји трговци... Па ти неупућени почетници, ако их добро третирате, с годинама постају верне муштерије, и с годинама набављају све озбиљнију опрему, и није рђаво да их навикнете да то набављају код вас. Да ли је могуће да вам то до сада нико није објаснио?

Postovani Kristijane,

ako dozvolite, odgovaramo na pitanja po redosledu prispeca.
Odgovoricemo i na Vase, nadamo se da je diskusija korisna i za Vase clanove foruma.
Pozdrav

Srdjan Mitros music

Post by Srdjan Mitros music » 06 Dec 2014, 11:27

fattwang wrote:
Srdjan Mitros music wrote:Veliki Strumf nekada glasno svira u radnji, kada dodje do nas.
Da nije u pitanju Nenad Čanak?
Fattwang,

Nenad jeste Veliki Strump, ali u svojoj organizaciji,ne kod nas, i jeste glasniji i od najglasnijeg kada svira u prodavnici.

Pozdrav

Srdjan Mitros music

Post by Srdjan Mitros music » 06 Dec 2014, 11:38

nenadg wrote:" . . Nase cene su u momentu postavljnja ovogodisnjeg cenovnika bile na nivou evropske ponude...." :XD:

Fender Supersonic 60W kombo kosta u Thomann-u 1440 eura. Inače, Mitros-u dve godine unazad košta 201.000 dinara, da su ga sad kobajagi sa neke cene od 209.858 snizili na 178.380 dinara, što zvuči kao bajka, samo ako ga zaista imaju na lageru po ovoj ceni. Ja neću da proveravam. Fala Bogu pa sam ja moje pojacalo kupio tamo, "na nivou evropske ponude".

Inače, slika na sjatu ne odgovara verziji pojačala koje se prodaje, a mrzelo ih je da se potrude i bar prevedu copy/paste opis proizvoda koji nude.
Nenadg,

Fender Supersonic 60 kosta din 178.380,00, kalkulisano na bazi Eur=120 din, ili Eur 1486,50. sa popustom od 15% na nasu cenu po cenovniku.
Zasto je kod nas tako?
Carinska stopa na gitarska pojacala iznosi 15%, tako da bi trebao da kosta 209.858,00.
Popust je obracunat da bi smo nasu cenu priblizili cenama u Evropi i bili konkurentniji i efikasniji u prodaji.

Ipak je, lepse , slozicete se , da smo teret carine prebacili na nas racun , umesto na racun kupca.

Imamo jedan komad, u BG prodavnici.
Hvala za primedbu, provericemo sliku na sajtu.

Pozdrav

Srdjan Mitros music

Post by Srdjan Mitros music » 06 Dec 2014, 11:41

nenadg wrote:
fattwang wrote:
Srdjan Mitros music wrote:Veliki Strumf nekada glasno svira u radnji, kada dodje do nas.
Da nije u pitanju Nenad Čanak?

Nije, ovaj je imao visoko čelo i dugu sedu kosu zabačenu unazad.
Nanadg,

opis ne odgovara pomenutoj osobi.
Vlasnik bi Vas opomenuo samo ako lose svirate, glasna svirka nije problem, jer i on sam to radi.
Mozete se raspitati i da li ume to da radi.

Veliki pozdrav

Srdjan Mitros music

Post by Srdjan Mitros music » 06 Dec 2014, 12:08

nemanjavelimirovic wrote:U vezi sa Mitros Music, moj stav je da u obe poslovnice, i u BG i u NS prvo i osnovno shto je problem je potreba za regulacijom vlage vazduha i odrzavanje konstantne temperature jer se cesto desi da kod starijih gitara, tj onih koje duze stoje pragovi postanu opasno ostri i na samim gitarama se desavaju promene koje svakako nisu dobar marketing i mogu izazvati negativne reakcije i smanjiti sam obim prodaje nekih instrumenata. :!:
Sto se tice prodavaca u poslovnicama, sa gitarskom ekipom nisam imao problem nikakav, mada sam najvise kupovao u NS Mitrosu i od samog pocetka pa do sad su ssasvim ok likovi bar shto se mene tice. Kupio sam i u NS i u BG recimo 7-8 (verovatno i vise, vec sam se pogubio posle 80te gitare sam stao da brojim :mrgreen: ) novih instrumenata sa nekim prosekom 500-600e i ko zna koliku kolicinu gitarskih aksesoara i dodatne opreme svih tipova, a naravno i bass i bubnjarke opreme (najvise cinele). Od skoro u NS Mitrosu radi neki stariji covek, nemam nista licno protiv njega, ali mi se cini da nekako ne poznaje materiju, tj neke osnovne stvari, verovatno nije iz muzicke price ali dobro jbg...naucice valjda.
U Bg mitrosu je veca frka samim time shto je veci grad i tu je ceo dan onako relativno dinamicno, a meni su svaki put dali da probam koji god instrument sam hteo i koliko god dugo sam hteo (u onoj sobici gde su gitarska pojacala), mada nisam to zlonamerno koristio, tj zadrzavao sam se uvek onoliko koliko je to zaista potrebno a to je po gitari 10-15min maks.
E sad shto se tice cena u poslednjih 2-3 godine... Gibson je bezobrazan sam po sebi i tu ne mogu da ocekujem da ce biti neke povoljne cene, jer su oni fensi firma koja ce da 2015. digne cene za 30 posto, tako da ce i polovni giboni dobiti na ceni, a realno ne vrede nista vise od Fender gitara po pitanju izrade. Fender gitare su jeftine svuda osim kod nas. :grummel_2: Mexico Stratovi i Teladi u USA su oko 500 dolara prosecne cene a bude ih i po 400 jako cesto... Kod nas su 500e sto je citavih 100evra vishe od one standardne USA cene koja je cesto i niza, pa tu dolazimo do razlike od 150-160e cesto, jer ih tamo prodaju kao kokice, a i ovde bi kad bi bila ista cena. Isto vazi i za jos neke proizvodjache gitara, mislim da je ESP program isto skuplji ovde nego bilo gde. Ja sam recimo lenj da pazarim napolju bilo shta jer ne volim nista da cekam pa zato i platim skuplje. Sajt je neazuriran sa cenama a popusti se uvek rade po principu... napises vecu osnovnu cenu nego shto je bila, pa onda kao spustis da izgleda da je veci popust, a realno je maksimalno 10 posto shto je nista posebno.
Mitros kao firma ima dobar potencijal da se razvija i dalje i svaka im cast shto uopste postoje u ovom ludilu od zemlje gde je sve luksuz pa cak i svez hleb (kod nas sve pekare prodaju po pola cene onaj od juce jer narod nema para za svez)... A opet, nadam se da ce politika oko cena da se sredi i da ce sajt biti cesce azuriran jer to su ipak veliki propusti koliko god zanemarljivo zvucali, uticu na samu prodaju.

e da - ako naletite u Mitro\s probajte obavezno Jamens Neligan gitare, to mi je poslednja akvizicija, prezadovoljan sam. I da, cike iz Mitros'a posto znam da ste tuj, taman da zamolim: Donesite bar po jednu alternativniju fender gitaru kad porucujete Fender, ono jaguar, mustang, jazzmaster, starcaster....verujte mi na rec da ce se prodati. Narocito Jazzmasteri. A telci i stratovi, carry on, toga uvek ima lep izbor i kod F i kod Sq. :ziveli:
Nemanja,

hvala na komentarima i predlozima.

Vlaznost vazduha - itekako bitna za instrumente, pouceni iskustvom od pre nekoliko godina, vodimo racuna.
Uveli smo demokratiju i slobodu samoposluzivanja, i u poslednje vreme postali restriktivniji da bismo sacuvali instrumente.
U skoroj buducnosti cemo , verovatno , imati vitrine i klizna stakla ipred instrumenata.
Nece biti problem da se svaki instrument proba, ali uz uslugu i nadzor.

Stariji covek u NS Mitrosu - Veso, pristojan i duhovit, ne svira nijedan instrument, rado ce Vam pomoci, osim ako istovremeno zelite da probate gitaru od 100e i od 2000e, nece Vas proceniti kao kupca. That's life.
Pomogao je radnja dobije urednije konture, i prodavce-muzicare usmeri na trgovinu. Posao zavrsen- 80%.

Cene Fendera i Gibsona:
Tacno je, svake godine su skuplji, inflacija u USA, da,da.Da li opravdavamo- svakako ne, ali nemamo uticaj, kao ni ostatak sveta.

Cene gitara u USA = cene benzina u Kuvajtu.
Dodajte transport iz USA, carinu, i PDV koji na US sajtovima nije iskazan, (plaza se na kasi) , sami cete znati.

Kvalitet gitara,USA/EU/Srbija , cesto predmet rasprave:
Apsolutno je netacno da iz fabrike izlaze gitare bilo kakvog kvaliteta osim 1A, kontrola to ne dozvoljava- bili smo i gledali.
Apsolutno je netacno da van USA i ili van EU izlaze bilo kakvi instrumenti ispod 1A kvaliteta.
Mi instrumente dobijamo iz istog magacina npr. Fender i Gibson, iz kojeg se salje za sve prodavnice u Evropi.

Podesenost instrumenta- iz fabrike po srednjim vrednostima.
Primer- Fender Road Worn Strat u prodavnici, nece se svideti nekima, nekima mozda da.
Jedan je prodat Randji (Neverne Bebe) i doziveo transformaciju u jednom danu.
Set-up je jako bitan, kod nas ce biti svakako posvecena paznja kada skuplje gitare budemo malo "ogradili".

Molimo da se sledecom prilikom javite Igoru u BG prodavnici, on je takodje bio licno u Fender fabrici, nedavno i u YAMAHA fabrikama.
Bice mu zadovoljstvo da Vam prenese mnogo toga sto je video i naucio.

Veliki pozdrav

P.S Gitara ciji link ste dali je FSR (Factory Special Run ) i uvek je skuplja od redovnih modela

Srdjan Mitros music

Post by Srdjan Mitros music » 06 Dec 2014, 12:26

ocelot wrote:ne znam gde su te približne evropske cene kada je većina pedala toliko skuplja u Mitrosu da me ne privlači ni da pozovem da proverim da li su na lageru

mislio sam da navedem neke EHX pedale, a onda sam se setio da se na sajtu Whammy DT nudi za 40€ skuplje, još na popustu
nemanjavelimirovic wrote:I da, cike iz Mitros'a posto znam da ste tuj, taman da zamolim: Donesite bar po jednu alternativniju fender gitaru kad porucujete Fender, ono jaguar, mustang, jazzmaster, starcaster....verujte mi na rec da ce se prodati. Narocito Jazzmasteri. A telci i stratovi, carry on, toga uvek ima lep izbor i kod F i kod Sq. :ziveli:
:1:
Ocelot,

EHX je svoje proizvode ponudio direktno, bez distributera u Nemackoj.
Prodaje ih Thomann, i cene su 25% nize nego maloprodajne.

Mi u ovom slucaju imamo tri opcije:
1.Da ih prodajemo po cena kakve su sada
2.Da ih nudimo preko online prodaje bez izlaganja i testiranja u prodavnicama
3.Da ih izbacimo iz ponude

Razlika u ceni je bitna u procentualnom iznosu, ali ne i u iznosu novca, za mnoge kupce, jer se ne radi o visoko-budzetnim artiklima.
Digitech cemo uskoro prebaciti u rasprodaju, jer nemamo interes da prodajemo njihove artikle usled jako slabe potraznje.
Mozete videti da je i u inostranim prodavnicama na popustima iz istog razloga.

Pozdrav

Srdjan Mitros music

Post by Srdjan Mitros music » 06 Dec 2014, 12:58

Overdrive wrote:ajde da ne jašem više po Mitrosu toliko, on je takav kakav je

ali ovaj problem, držanja pošto poto visokih cena, do zadnjeg momenta je potpuno sulud sport kojeg praktikuju mnogi naši prodavci.

U stanju su da puste da im roba trune po magacinima, samo da je ne prodaju jeftinije.

Kaže mi jedna prodavačica nedavno kako ih "Idea" pojede žive, jer je povoljnija sa cenama, a plus nije domaća prodavnica, pa kakva je to kao politika..da li bi Hrvati tako sa srpskom firmom (parafraziram nju jel'te) isl..

Pa mislim se, odreknite se tolike marže, ne morate na svakom proizvodu da zaradite 50%

Nego..alavo to i prokleto

Tako i ta muzička oprema.

Na kraju će ljudi izgubiti strpljenje i jednostavno se okrenuti sviranju, muzici, sa onom opremom koja im je dostupna. Polovna, Kinezi, razni dobavljači

A vlasnici raznih mitrosa će gledati gde da utope gitare što vise 10 godina obešene u neuslovnim prostorijama,pojačala, klavire....(pošto naravno ispucaju sve trikove tipa "Veliko sniženje !", jer "mislimo na vas.." i patetične reklame a la "Počinje nova muzička školska godina, vreme je da obradujete svoje mališane"...)

Postovani i dragi Overdrive,

Vi ste obrazovan covek, i smatramo da na akademski nacin mozete prihvatiti lepu diskusiju i naci razumevanja za suprostavljene stavove.
Vi ste pravnik, i zaposleni ste u javnom preduzecu.
Mi smo ekonomisti, i bavimo se privatnim biznisom.
U ekonomiji postoje dva ternina: "suprotnost interesa"i "jedinstvo cilja".
Mi tezimo ovom drugom, i svesni smo da je uvek prisutno i prvo.

Mi ne mislimo da ste na pogresnom putu, nego da smo na razlicitim trasama.Ne znamo, ipak , ko ce na kraju kome skinuti kapu.
Amerika se godinama bori protiv komunizna, a vec nekoliko godina kupuje propale fabrike i stavlja ih u vlasnistvo drzave, dok, sa druge strane, Kina postaje svetska sila, a zemlja je sa komunistickim uredjenjem.Zemlja preti da obrne polaritet.

Ljubav i mrznja imaju nesto zajednicko, a to su emocije.
Sve izgleda kao potkovica, mozda idete okolo, a mozda i prebacite varnicu popreko.
Tako da, mi ipak mislimo, da uz malo paznje i lepih reci, mozete sebi a i drugima u jednom momentu reci,
"Ja , u stvari, volim Mitros".

"Bio sam kod njih, cuo se sa vlasnikom, mojim imenjakom (opet neka veza), pricao o JoYo pedalama, a onda , uvece postao na FB "Gilette Wilkinson", pa "Gluteus Maksimus",pa... i opleo po njima.Zatim su mi prodali pojacalo, i cuo sam Hiss i Fizz, i beli i ruzicasti sum sto Hendrixu&Co nije smetalo, i lepo su mi vratili novac.Onda su me zamolili da je bolje dobar razvod nego los brak, pa sam reagovao ,and repeat,and loop, and feedback,and chaos,..."

Greske se mogu oprostiti, vec vidjeno i u zivotu i u istoriji.Mi smo uveliko svesni mnogih gresaka koje sami pravimo, i to je pola puta do uspeha.

Ovo, nikako nemojte shvatiti kao sarkazam, niti provociranje, niti poziv za dalju losu diskusiju.
Molimo da shvatite kao Calm down apel i da se svi vratimo svojim obavezama, i cinimo sebi i drugima lepse momente.

Ako zelite, dodjite do prodavnice, ne treba nam ni kafa ni rahat lokum (valjda se tako kaze), ako ne, predlazemo da nabacite i sebi i drugima osmeh na lice, dovljno je narod i namucen i agresivan.

Iskreno, i sa dobrim namerama
Mitros

Srdjan Mitros music

Post by Srdjan Mitros music » 06 Dec 2014, 13:17

djomla wrote:zato sto ih stisce konkurencija. A da im ne ide dobro, a kome pa ide?
Djomla,

donekle se moze reci da nas je konkurencija stisla i da ovo radimo zbog toga.
Medjutim, to nije spoljna nego unutrasnja konkurencija.
Tacnije, shvatili smo da smo sami sebi najveca konkurencija, i poceli da resavamo tehnicke propuste "iznutra".

Kako nam ide? Bez otkrivanja detalja, zadovoljni smo.
Da li je zemlja u krizi? Jeste, ali zbog svesti kompletnog drustva i losih navika.Naravno da utice i na nas posao.

Da li smo ovde sto nas je stisla konkurencija u Srbiji ili los posao - NIPOSTO.
Ovde smo da pokusamo da nesto unapredimo, objasnimo ako je potrebno, i shvatimo da li su ovde nasi pravi kupci.
Ako ishod nase analize bude nepovoljan, lako cemo zatvoriti vrata za one koje sa nama ne dele iste ciljeve.
Do tada, smatramo da se vredelo potruditi i sagledati i sebe i druge.

Pozdrav

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 06 Dec 2014, 13:33

Sve ok, jos samo odgovor u vezi alternativnijih gitara. :) :ziveli:
Stvarno bih voleo da u Mitro's music vidimo cesce i jaguar, jazzmaster, firebird, sg sa bigsbyjem, starcaster, pa i svi ostali proizvodjachi imaju interesantne gitare nestandarnijih oblika, da ne kazem offset. Imate ih na sajtu u ponudi, ali retko se mogu probati bash u radnji. Mene konkretno zanimaju japanske i jos neke verzije fendera poput recimo ovih gitara:

Divne gitare, ali nemamo gde da ih probamo...
Svakako hvala na odgovorima i na aktivnosti na ovoj temi. Cheers!

Srdjan Mitros music

Post by Srdjan Mitros music » 06 Dec 2014, 14:23

Kristijan wrote:Кад погледаш куповну моћ, која је у Срба више теоријски појам, мене искрено чуди да уопште има тих продавница музичких инструмената, а има их солидан број. Тако да си с те стране у праву, никоме не може да иде спектакуларно.

Екипи из Митроса, која раби Срђанов налог:
Лепа комуникација? Хајде прелистајте пар последњих страна ове дискусије, па пронађите првих пар обраћања посетиоцима форума који су остављени под тим вашим заједничким корисничким именом. После тога је прилично неукусно да причате о лепој комуникацији. С моје тачке гледишта делује ми да сте се бацили у акцију вађења флека, што само по себи није лоше, али треба да му претходи једно сочно, дебело "Извињавамо се!" јер без тога сва ова прича делује као да глумите Црвенкапицу, која је, наивна, налетела на сурови свет ван њеног дворишта.

Не разумем се у то како се и под којим условима формирају цене. Оно што знам да је овде код нас прилично компликовано и скупо имати било какав легалан бизнис, и вероватно се и Митрос сусреће са безброј компликација. С друге стране, будући да не познајем довољно ситуацију, врло је могуће да Митрос заправо дере купце без разлога. Све је у игри. И није то мени главна ствар. Мени се никад није допадао однос према муштеријама, посебно оним мање искусним муштеријама. Ту Митрос пада на испиту стално. Раније сам, због згодне локације, често слао моје ученике да нешто пазаре у Митросу, али после низа ружних искустава обавезно наглашавам да никако не иду у Митрос. Е моји трговци... Па ти неупућени почетници, ако их добро третирате, с годинама постају верне муштерије, и с годинама набављају све озбиљнију опрему, и није рђаво да их навикнете да то набављају код вас. Да ли је могуће да вам то до сада нико није објаснио?

Postovani Kristijane,

ako smo dobro shvatili, vi ste urednik ovog foruma (jedini ? ili je jos neko sa Vama ?)

Pokusacemo da odgovorimo.

Mitros music nije nikada bio prisutan na forumima, direktno ili skriveno.
Znali smo i za neke druge forume koji verovatno vise ne postoje, ili nismo u toku.
Jednom (pre nekoliko godina) smo rekli web administratoru da bi bilo dobro da na forumima pogleda komentare i da reagujemo na eventualne opravdane zamerke kupaca.
Kao iz topa je odgovorio: "Ne pada mi na pamet da tamo polemisem sa nekulturnim klincima !" Ostavimo to za sada kao citat njegovih reci i stava.

Nakon nekoliko godina, krajem prosle 2013, vlasnik firme je odlucio da nivo organizacije totalno promeni, sa ciljem da makar i u zatvorenom sistemu funkcionisemo u atmosferi koja se moze osetiti u zapadno-evropskim drzavama.
Vlasnik firme je svaku kritiku odnosa prodavac-kupac shvatio ozbiljno, i odlucio da se to resi i promeni na bolje.
Prvo je trebalo da se resi koji proizvodi su u ponudi, cene, kolicine po prodavnicama uskladjenost cena na sajtu kao u sistemu,nivelacije prema rastu kursa...
Zatim slede rasprodaje radi uskladjivanja sa zadatim programom ponude, zatim provera snabdevenosti koje tek sledi, i sinhronizacija raspolozivih kolicina sa sajtom.
Mozete zamisliti, da je veoma veliki posao sve uskladiti.

Nadamo se da ste u prethodnim odgovorima mogli procitati i objasnjenje nasih cena, uprkos nezadovoljstvu nekih vasih clanova koji se ponekada oglase.
Da bismo sredili prodavnice i unapredili uslugu, bilo je potrebno objektivno sagledati i zasto se neki kupci zale na nas, a takodje i prodavci na odredjeni broj kupaca koji u malom broju naprave veliki problem.
Da li mislimo da su prodavci u pravu ? Ne unapred, zato smo i istrazivali koliki je broj takvih (nezadovoljnih kupaca), i hteli da budemo objektivni.

Zasto smo se ovde pojavili?
Jedan kupac nam je rekao da postoji tema vezana za Mitros, inace ne bismo jer smatramo da nije pristojno da se namecemo i reklamiramo na forumu.
Osvrnuli bismo se na pitanje da li ste jedini urednik i na citat ondasnjeg web administratora o "nekulturnim klincima".

Nase prvo obracanje je usledilo ovde ne zato sto smo sami dosli, nego smo p(r)ozvani temom o nama.
Na prvo citanje foruma, shvatili smo da se ovde komunicira na drugi nacin.
Da li nam se nacin ophodjenja svidja? Apsolutno NE.
Da li zelimo da ga menjamo? Nije nam to misija, ali zelimo da se ogradimo od takvog nacima komunikacije.
Zasto smo se onda prvi put tako obratili?
Jednostavno, uzvratili smo agresivno da bismo skrenuli paznju na sebe i u tom trenutku poslali poruku da takva komunikacija, razmisljanje, sleng i uvrede kod nas nisu dobro dosli.
Nije nam jos jasno sta znaci biti urednik jednog foruma. Po vasem tekstu, reklo bi se da ste ucesnik, a ne urednik. Ispravite nas ako gresimo , ali urednik bi valjda trebao da radi na promovisanju foruma i uredjenju tema.
Kome ucesnik treba da se obrati ako ima problem sa nekim drugim clanom, ako je urednik istovremeno i ucesnik.
Vase reci ne podrzavaju nase nastojanje da je lepa komunikacija osnova razmene stavova, pa Vas necemo ni pitati sta ste kao urednik do sada uradili da neki novi Mitros ne uleti ovde sa jos gorim recima od nasih.

Molimo da ove reci ne shvatite kao zelju za nasim daljim ukljucivanjem u diskusiju, jer bismo se rado vratili redovnim obavezama.
Prihvatamo da ovde ima cinjenica koje su nas i dovele da stvari objektivno sagledamo, i promenimo/unapredimo.

Razumemo Vasu konstataciju da je ovo veoma malo i siromasno trziste za nas posao, i smatramo da smo mozda malo preambiciozno zagrizli i napravili veliku prodavnicu sa svetskim brendovima u maloj i siromasnoj zelji.

Pozivamo Vas da budete nas gost i da kao urednik foruma doprinesete kvalitetnom sadrzaju, lepoj reci i jos lepsim odnosima.

Sa najboljim namerama,

Mitros

komil

Post by komil » 06 Dec 2014, 15:27

Srdjan Mitros music wrote:Jednostavno, uzvratili smo agresivno da bismo skrenuli paznju na sebe i u tom trenutku poslali poruku da takva komunikacija, razmisljanje, sleng i uvrede kod nas nisu dobro dosli.
Ovo je rečenica za anale a možda i za psihijatra :lol: Stvar je jednostavna, vi Mitros-Srđani, ispali ste ogromni ljakse. Eto, to je, ni manje, ni više. Da ne pravimo od toga nešto što nije ili već kako...

Nisam Kristijanov advokat, ali bih vas uputio na osnovnu stranicu foruma gde transparentno :bambi: piše ko je urednik čega: http://www.muzicki-forum.com/forum/ nema potrebe za nagađanjima. Potpuno je suludo da u jednom toliko nekomercijalnom forumu tražite u nekom smislu odgovorno lice, ili šta god. Kristijan i njemu slični u principu se mogu aproksimirati više sa "obični" diskutant, nego nešto zvanično, ili kakoveć.

Što se MItrosa tiče, ja sam ovde pisao samo pozitivna iskustva (u smislu hvaljenja osoblja), to ne znači da o toj firmi imam bogznako pozitivno mišljenje. Jednom sam hteo da ih tužim, u vrednosti od par hiljada eura za koliko sam najdirektnije oštećen, bio kod advokata od poverenja, nekoliko puta i dobio uveravanja da imam ogromne izglede. Na kraju sam stopirao stvar isključivo iz privatnog razloga i tog momenta.

Opet i pored toga, dobro je da firma poput Mitrosa postoji, u neku ruku imamo i sreće, jer npr. neka Rumunija, Bugarska nema tako nešto.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 06 Dec 2014, 15:53

Овако стоје ствари. Прво, нисам једини уредник, и друго - да не бркамо администраторе и уреднике. Ја сам овде да елементарно водим рачуна о томе да комуникација не пређе преко неподношљиве границе, и да посмпремам хаос који се понекад направи, као и сви други уредници. Ово је форум, није скупштина САНУ, и мада постоји правилник, кога се трудимо да се држимо, није нам циљ да правимо стерилну атмосферу где ће људи, да случајно не прекрше кодекс, да почну да се обраћају по моделу дворске етикеције. Има овде и грубље игре, само се најотвореније вређање санкционише. То је тако, и неће се мењати. Још сам ја и један од ригиднијих из уредничког тима, тако да одмах раскрстимо са тим - комуникација на форуму је таква каква је, и можда баш и није за образовни програм, али је и даље далеко боља него у народној скупштини, па рачунамо да смо нешто по том питању постигли. Нежније од овога неће бити. Не зато што су уредници и администратори тако одлучили, него зато што је форум место отворено за разне људе, и немогуће је свима наметнути идентичан речник и манир обраћања. Ето има једна актуелна тема где ми неко дерле препоручује а) да га опслужим фелацијом б) да сексуално општи са мојом мајком, и ја рецимо то нећу да санкционишем, нити да бришем. Није задатак уредника да обави оно за шта су били задужени нечији родитељи, а исто тако не желим да неком неваспитаном дерану пружим прилику да се жали како му се уредник свети. Вероватно постоје разни погледи на то шта јесте и шта није прави форум. Лично не мислим да је задатак уредника на форуму исти као задатак уредника у издавачкој кући. Чланови форума нису сарадници онлајн магазина, него су напросто чланови форума, и не треба очекивати чуда по том питању. Ако екипа из Митроса може да се носи са тим чињеницама - добро је. Ако не може - ја ту не могу да помогнем.

Друго, ако сте ви дјечарци из Митроса пажљиво пратили ову тему, лако је уочљиво да сам од кад је тема добила малкице непријатан заокрет (да припомогнем, од 9. стране ове теме креће "кување") био мало сумњичав да ли такве приче треба да се потежу на форуму, али како се расправа развијала био сам све сигурнији да неке ствари треба да се истерају на чистац, јер не само да ми се није допао поступак у продавници који је описао Овердрајв, него ми се после тога још мање допао одговор који је од некога из вашег тима уследио. Ако не разумете да је то било потпуно преко границе разумне комуникације ја не могу да вам помогнем у том случају. Било је дрско и осионо, онако како је поприлично својствено нашим људима који се нађу у позицији да о било чему одлучују, и да било ко од њих зависи. Једноставно је било сувише "домаће", што не треба бркати са домаћински. Ако сматрате да је манир комуникације који сте овде затекли испод вашег нивоа, најбољи начин да на то укажете јесте да демонстрирате тај другачији, пожељнији вид комуникације. Не може да ушета неко и да сроза комуникацију још ниже а да после прича о финоћи и конструктивном разговору. У том погледу не налазим да је наведено оправдање валидно. Када човек хоће да покаже да је бољи, онда не узвраћа истом мером, него узвраћа својом мером.

Мени је у ствари доста ружно то што се није посветио ни редак пажње ономе што сам истакао да је најбитније, а то је однос према почетницима и недовољно информисаним купцима, јер сам имао доста искуства са тим, будући да сам, док ми се није смучило, слао своје ученике у Митрос. Навешћу опет само један екстремнији пример, а било их је прегршт:

Дао сам цедуљу мом ученику на којој је сано било назначено које жице треба да купи (произвођач, димензија) и који штимер да купи. Будући да клинац живи неких 45 километара далеко, цедуљу је дао свом оцу, који ради у Београду. Његов отац нема никакве додирне тачке са музиком, и њему је све то као латински унатрашке. Ушао је у продавницу, није знао ни да ли је цедуљу окренуо како треба. Продавци су му лепо узели меру, па су му 1) увалили жице другачије дебљине, које, судећи по налепници на амбалажи, стоје у радњи годинама 2) уместо штимера који се качи на гитару преко кабла продали штимер који се ставља као штипаљка на главу гитаре. Проблеми који су настали су следећи: 1. жица је пукла одмах код намештања, и то је и био разлог да погледам паковање, да видим колико су жице старе... мада сам већ био прилично љут што су неуком човеку увалили тање жице од онога што је било јасно назначено, а штипаљка на штимеру је пукла после непуна 2 месеца коришћења, што сам и очекивао, јер је мојој пријатељици баш тај исти штимер трајао пар сати - код првог стављања на гитару је штипаљка пропала. 28 година намештам жице на свакојаким гитарама, и никад ми није пукла жица приликом монтаже, али ето - да претпоставимо да за све постоји први пут... ја ипак мислим да је очигледно да су жице напросто предуго стајале, а будући да муштерији није дато оно што је муштерија тражила врло сам склон да посумњам да је неко свесто човеку утрапио оно што би требало или да се продаје жестоко испод цене, или да се повуче из продаје. Код штимера је уместо проверене фирме и провереног модела уваљен најјефтинији производ неког пинг-понг произвођача. Знам тачно и шта је по среди. Ушао вам је у продавницу човек који очигледно неће разликовати производе, још је срећа да су му спаковани производи који су макар из исте категорије, и при том човек има акценат провинцијалца - дакле зна се да ће да му буде велико цимање да долази зарад рекламација.

И ово је само била кап превише, после тога сам почео ученицима да говорим да стриктно избегавају Митрос, а и пре тога сам имао непријатна искуства сличне врсте, само сам, по погрешно стеченој домаћој навици, био вољан да неке ствари претрпим и прећутим. Што се мене тиче, ако ово не поправите, ако овај сегмент трговине не дотерате како треба - све остало вам је џабе. Треба неговати муштерије. У зависности од тога да ли сте спремни да се суочите са том чињеницом ви ћете да пливате или да потонете.

Overdrive

Post by Overdrive » 06 Dec 2014, 20:06

Srdjan Mitros music wrote:

Postovani i dragi Overdrive,
Opa.."poštovani"? "dragi"? Šta to moje oči vide...jal je snijeg jal su beli stratokasteri...Neka me neko please uštine, jer se ova slika i onaj " rekao - je - gazda - da - ne - dolazite - više - u - našu - prodavnicu - ton", nikako ne slažu.
Srdjan Mitros music wrote: Vi ste obrazovan covek, i smatramo da na akademski nacin mozete prihvatiti lepu diskusiju i naci razumevanja za suprostavljene stavove.
Sa lepim diskusijama nikada nisam imaio problem. Ako ste lepo čitali šta sam pisao onda vam je jasno da me sa vama lepa diskusija toliko ne interesuje koliko lepa činjenica da sam ružno isteran iz vaše prodavnice.
Srdjan Mitros music wrote: Vi ste pravnik, i zaposleni ste u javnom preduzecu.
Mi smo ekonomisti, i bavimo se privatnim biznisom.
U ekonomiji postoje dva ternina: "suprotnost interesa"i "jedinstvo cilja".
Mi tezimo ovom drugom, i svesni smo da je uvek prisutno i prvo.
Fino, drago mi je za vas..
Srdjan Mitros music wrote:Mi ne mislimo da ste na pogresnom putu, nego da smo na razlicitim trasama.Ne znamo, ipak , ko ce na kraju kome skinuti kapu.
M, simpatičan filosofski pristup kroz prizmu surevnjivosti, ipak..da vas podsetim, vi ste mene isterali iz prodavnice. Možda da se fokusiramo radije na to? a onda na sintetičke sudova a priori, po Kantu, razume se..
Srdjan Mitros music wrote:Amerika se godinama bori protiv komunizna, a vec nekoliko godina kupuje propale fabrike i stavlja ih u vlasnistvo drzave, dok, sa druge strane, Kina postaje svetska sila, a zemlja je sa komunistickim uredjenjem.Zemlja preti da obrne polaritet.
Mda..stanje u svetu je zabrinjavajuće. I još kad se na to doda da neki tamo kupac hoće da vrati pokvareno pojačalo? Sve same sekiracije..
Srdjan Mitros music wrote:Ljubav i mrznja imaju nesto zajednicko, a to su emocije.
Sve izgleda kao potkovica, mozda idete okolo, a mozda i prebacite varnicu popreko.
Tako da, mi ipak mislimo, da uz malo paznje i lepih reci, mozete sebi a i drugima u jednom momentu reci,
"Ja , u stvari, volim Mitros".
其實我喜歡Mitros. Evo kako to zvuči na kineskom kada im preporučim vaš skorman ekonomsko preduzetnički kolektiv za dilera za Srbiju. Ako vam to malo pažnje i lepih reči vam nije bilo dovoljno, onda jedino da pređemo na govor tela? Nego dragi i poštovani, biće ipak da ste upravo vi taj koji nije navikao na lepe emocije i koji ne zna da se ponaša kada mu se zdese? Biće da je upravo vama nepoznata ta potkovica i da ste navikli da vas ljudi gledaju samo kroz interes, novac i prezir? Kao neko duboko povređeno dete koje više nikada nikome ne veruje, pa na svaku emociju (ljubav / mržnja) uzvraća isto - ujedima i grebanjem. Tužno dragi moj..tužno i bojim se nepopravivo..Živeti u tolikom nepoverenju..

Srdjan Mitros music wrote:"Bio sam kod njih, cuo se sa vlasnikom, mojim imenjakom (opet neka veza), pricao o JoYo pedalama, a onda , uvece postao na FB "Gilette Wilkinson", pa "Gluteus Maksimus",pa... i opleo po njima.Zatim su mi prodali pojacalo, i cuo sam Hiss i Fizz, i beli i ruzicasti sum sto Hendrixu&Co nije smetalo, i lepo su mi vratili novac.Onda su me zamolili da je bolje dobar razvod nego los brak, pa sam reagovao ,and repeat,and loop, and feedback,and chaos,..."
Pretpostavljam da je u vašoj glavi upravo takav redosled kakav ste predstavili..
Pretpostavljam da su vam vaše kolege iz kolektiva tako i predočili.

Bojim se da je redosled bio i drugačiji i daleko benigniji.

Pretpostavljam i da ste se nekad zapitali, zašto bi neko radio tako nešto?
Pre bih rekao da niste, jer me je život naučio da ljudi poput vas, ekonomski orijentisani menadžeri - nemaju vremena za tumačenje finih psiholoških nijansi, humora, satire i sličnih komplikacija, te da radije gledaju crno-belo, potpuno slepi za ono sivo između.

Ipak, ovo je indikativno "Onda su me zamolili da je bolje dobar razvod nego los brak" i upućuje na pretpostavku da ste ipak izmanipulisani. I to od strane nekog od vaših vrlih kolega koji su (ovu sam pretpostavku već iznosio ranije) uplašeni za svoju poziciju, svom Velikom Štrumfu ponudili žrtvu - kupca koji hoće novac nazad. Ako grešim, onda su razlozi bili neposredno maliciozni.

btw, što se tiče Hendrixa, možda ne bi bilo loše da uzmete u obzir mogućnost da nešto od vaše opreme bude i neispravno
Kada u Google upišete fender supersonic 22 hiss problems - dobijete About 26,200 results (0.30 seconds) .

A ako odete na Amazon - "Great if you don't get a bad apple".
Ja sam nažalost izvukao bad apple i to je bilo to.
(Baš mi je bilo stalo da pred samu Novu Godinu tražim prevoz do Novog Sada i natežem se sa vašim dečkom tamo oko toga kako pojačalo treba da zvuči, i da ga upućujem na internet, i da čekam nekoliko sati dok on skupi novce i da se nadam da preostali primerak u BG opet nije bad apple pa da se opet preračunavam i kombinujem i probavam..)
Gitare, pojačala, žice, trzalice, koje sam do tada kod vas kupovao - nisu bile bad apple, ali to famozno pojačalo jeste. Ako vas je vaš prodavac obavestio suprtono - onda znajte da nije u pravu.

Srdjan Mitros music wrote:Greske se mogu oprostiti, vec vidjeno i u zivotu i u istoriji.Mi smo uveliko svesni mnogih gresaka koje sami pravimo, i to je pola puta do uspeha.
Ja sad malo ne znam o kakvom vi uspehu govorite..al ajde
Srdjan Mitros music wrote:Ovo, nikako nemojte shvatiti kao sarkazam, niti provociranje, niti poziv za dalju losu diskusiju.
Molimo da shvatite kao Calm down apel i da se svi vratimo svojim obavezama, i cinimo sebi i drugima lepse momente.
Ja sam, a propos lepih momenata, shvatio da ste me izbacili iz prodavnice sa porukom da tamo više ne dolazim.
Stoga mogu da se Calm down samo ako mi se, a propos tih lepih momenata - lično izvinite.
Da sam se imalo osećao krivim ne bih ostavljao svoj broj telefona vašim radnicima sa namerom da se ponovo čujemo ili vidimo i da čujete i drugu stranu priče.
Tako da ovo nije ni loša diskusija, ni provokacija, već ili vaša nekonzistentnost, ili ste zaljubljeni u mene pa ne znate kako da se izborite sa tim?

Srdjan Mitros music wrote:Ako zelite, dodjite do prodavnice, ne treba nam ni kafa ni rahat lokum (valjda se tako kaze), ako ne, predlazemo da nabacite i sebi i drugima osmeh na lice, dovljno je narod i namucen i agresivan.

Iskreno, i sa dobrim namerama
Doći ću naravno, ali samo ako vi ili vaš kolektiv, kafu spremite meni. Jer ja sam uvaženi Kupac i Gost, a ne vi moj. Ratluk, falanetreba.
A narodu, ako vas, ekonomski tojest orijentisane menadžere, toliko narodna patnja boli, poklonite mu nešto od opreme s vremena na vreme. Vama neće pasti dlaka s glave, a "nabacićete" i poneki osmeh.

I dragi imenjače, iskreno je bilo ono preko telefona, ovo sad je malo..pfft..reklo bi se više priča za druge. Da shvate kako ste fini i dobronamerni. Što je ok, vaše je da pokušate..Ipak, ljudi nekako više cene dela i konkretne akcije.

btw, ja sam uvek imao osmeh kada sam dolazio kod vas u prodavnicu. Vi ste mi ga skinuli sa lica.

i bbtw, i što se tiče dobrih namera, postoji izreka koja glasi: Put u pakao je popločan dobrim namerama. Mislite o tome.

Mitros

Srđan, Overdrive, Gluteus Maximus i Gillete Willkinson...Treći..

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 06 Dec 2014, 20:56

Овердрајве, човече... за ово сређивање цитата и твојих реплика на исте ми дођеш кило пшеничног точеног :metal:

Overdrive

Post by Overdrive » 06 Dec 2014, 21:00

:ziveli:

Post Reply