Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- mislim_stvarno
Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
Jel' se ja tripujem ili je ovaj lik malo lood?
http://www.kupujemprodajem.com/Squier-J ... -oglas.htm
mislim_stvarno wrote:Jel' se ja tripujem ili je ovaj lik malo lood?
to sam i ja pomislio kada san video oglas... ali, ne tripujemo se....

- sirac-šunka
- vragolan
Pa to je Neđa iz Aranđelovca glavni preprodavac na kupujem-prodajem.com, on je i bio umešan u onaj dil sa jazz bass-om oko čega je i krenula cela ova priča, tj. on je (valjda) završio priču tako što je oglasio pomenuti jb za, koliko beše 4000 evra...
Tako da je verovatno i ovu gitaru kupio od nekog jadnika za 100 evra ili manje i sad, pošto je veliki poznavalac, to prodaje 7.5x više...
A ljudi su često skloni tome da precenjuju svoje MIJ squier-e iz osamdesetih... Neka cena do 350 evra je najviše što bih mogao da razumem...

Tako da je verovatno i ovu gitaru kupio od nekog jadnika za 100 evra ili manje i sad, pošto je veliki poznavalac, to prodaje 7.5x više...
A ljudi su često skloni tome da precenjuju svoje MIJ squier-e iz osamdesetih... Neka cena do 350 evra je najviše što bih mogao da razumem...
- Rocket Roll
Squier JV je, kažu, prva serija Fendera rađena u Fudžigenu, i ljudi su skloni da to precene ako su kolekcionari i preprodavci. U praktičnoj upotrebi, tj. po zvuku, izradi i svirljivosti, Japanci su tamo gde su i bolje serije Meksikanaca, ili ispod njih - Japanci pate od jeftinijih i debljih finiša, lipe za telo, nižerazrednih magneta, lošijeg hardvera.
Juriti Japance je imalo smisla pre Ensenade, kada su jedina alternativa bile američke serije. Danas je to zanimljivo kao "modžo faktor" ili ako ste kolekcionar. Ako sumnjate, uzmite neku MIM Deluxe seriju i stavite je pored nekog Japanca - sve će vam se samo kas'ti.
Juriti Japance je imalo smisla pre Ensenade, kada su jedina alternativa bile američke serije. Danas je to zanimljivo kao "modžo faktor" ili ako ste kolekcionar. Ako sumnjate, uzmite neku MIM Deluxe seriju i stavite je pored nekog Japanca - sve će vam se samo kas'ti.
Evo jednog interesantnog klipa o "modžo faktoru", seobama Fendera i sl stvarima "od onda do sada"Rocket Roll wrote:Danas je to zanimljivo kao "modžo faktor" ili ako ste kolekcionar.

Znaci, guv'nor, ti ovog tvog prodajes za ~ 1000, ako dodje do toga... 

Ako do toga dođe ide za mnooogo više, ovaj ima Custom Shop In My Garage matiran finiš.sinisake wrote:Znaci, guv'nor, ti ovog tvog prodajes za ~ 1000, ako dodje do toga...

Dok, ono, u stvarnom svetu ću biti presrećan ako uspem da ga valjnem za 400 evra

Btw, iako sam ovaj klip našao tražeći Cray Strat, ovde najmanje reči ima o tome, a najzanimljiviji (bar meni) je taj deo u kome pričaju o USA-Japan-Korea-China-Mexico potražnji.
- sirac-šunka
- vragolan
- Rocket Roll
To je jedna sumnjiva gitara, eto šta je to 
22 praga, ali tradicionalni tremolo = nije AmStd niti AmDlx, i nije AVRI. Nije ni Meksikanac (koliko znam, Ensenada nikad nije radila 22 praga).
Nije glavonja = nije Highway One.
Nema Micro-Tilt = ?
Ostavljam mogućnost da je u pitanju neki od starih modela, ali najverovatnije nije Amerikanac. Ili je Frankenstrat ili je kopija Fendera na koju je stavljen Fenderov tremolo.

22 praga, ali tradicionalni tremolo = nije AmStd niti AmDlx, i nije AVRI. Nije ni Meksikanac (koliko znam, Ensenada nikad nije radila 22 praga).
Nema Micro-Tilt = ?
Ostavljam mogućnost da je u pitanju neki od starih modela, ali najverovatnije nije Amerikanac. Ili je Frankenstrat ili je kopija Fendera na koju je stavljen Fenderov tremolo.
Osnovno pravilo kupovine polovnog Fendera: Govori tiho i vodi Rocketa sa sobom!Rocket Roll wrote:To je jedna sumnjiva gitara, eto šta je to
Nema Micro-Tilt = ?

- sirac-šunka
- vragolan
Ali to važi samo za starije od osamnaest godina 

- Highway One
progg wrote:mislim_stvarno wrote:Jel' se ja tripujem ili je ovaj lik malo lood?
to sam i ja pomislio kada san video oglas... ali, ne tripujemo se....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Bozha wrote: Osnovno pravilo kupovine polovnog Fendera: Govori tiho i vodi Rocketa sa sobom!

Pazi foru... sve je super, samo je malo chuknuta pa smo je bajcovali mi 

Mnogo mi se dopao sledeći oglas:
"GITARA Fender Stratocaster, original Fender logo i dobar hardver, 160 EUR."
Pazi, original logo
!
Pazi, original logo

bio bi fazon da je logo neki relic, to bi automacki dodalo na ceni bar jedno 300%Sava wrote:Mnogo mi se dopao sledeći oglas:
Pazi, original logo!