Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
Au, pa de bash iz Smederevske Palanke, rodne moje grude 

Ovo šabančina...

Možda bi u ovoj zemlji, radi takvih, trebalo da nosim žutu traku oko ruke?
Pogrdni način zapravo govori koliko je naše društvo još uvijek bolesno, zbog takvih..
Da te čovjek uzme za nogavice i istrese, nebi iz tebe ispalo 20 eura.
Živiš na tatinom kazanu, maštaš o skupim instrumentima i liječiš muzičke i nacionalne frustracije na netu, strašno!

Eeeeeee, tu sam rec trazio danas.Shady wrote:nacionalne
Hvala.

Shady wrote:Ovo šabančina...asocira na to da sam musliman.

- KnightOfDoom
- Site Admin
Sumnjam da je na to Born dead mislio. U slengu, meni poznatom, "sabancina" znaci seljacina. Ali da ne ulazim u analizu izraza (a i na vukajliji sam proverio za svaki slucajShady wrote:Ovo šabančina...asocira na to da sam musliman. Što je meni svakako na ponos.
Pogrdni način zapravo govori koliko je naše društvo još uvijek bolesno, zbog takvih..
Živiš na tatinom kazanu, maštaš o skupim instrumentima i liječiš muzičke i nacionalne frustracije na netu, strašno!

AJDE BRE PREVARANTU JEDAN. STA HOCES SAD !!!Shady wrote:Ovo šabančina...asocira na to da sam musliman. Što je meni svakako na ponos.
JAJARISES SE PO CELOJ SRBIJI SAD KAD TI NEKO KAZE DA SI SABAN VADIS SE NA TAKO MIZERNE FAZONE
ZATVOR JE ZA TEBE !!!!
BOLJE I BEZ PARA NEGO NA TAKVO JAJARENJE DA SE ZARADJUJU !!!
evo ja sam musliman SHABANCHINO !!!!
sta ces sad ???
Fadil Tahirovic
sta ces sad ???
Fadil Tahirovic
Prijava posta koju sam uputio administraciji nije bila napisana javno, te smatram da je warn za mene neosnovan. Warn je eventualno mogao uslijediti za moj javni post, ako za to postoji razlog. Na primjer, da sam u ovdje javno napisao nešto uvredljivo - tek onda bi warn bio utemeljen.Ovako smatram da nije jer nije riječ o javnoj uvredi. Vi ste administracija i vaš moto treba da bude diskrecija!KnightOfDoom wrote:I warn za Shady-a, posto uvredljiviju prijavu posta do sada nisam video.
Što se tiče izraza "šabančina", nikako ne stoji da to ima neke veze "seljačina". Isto kao što ni "milančina" ili "dragančina" ili "jovančina" ne znače "seljančina" već se direktno cilja na ime (a u ovom kontekstu na vjeru, čak i na nacionalnost). Kao što rekoh, veoma je poražavajuće što takav izraz uopšte postoji u ovoj zemlji , pa čak i da znači "samo" seljačina. Zaravo... i zašto nekom reći da je seljačina?!?

Šaban je jedno čestito ime i ni po čemu vezano sa seljake. Kao što rekoh, jako, jako ružno je što se takav izraz koristi u Srbiji. No za to ne krivim ni ovog dečka gore.. tako je naučen! A razlog svemu je tragedija koja se desila 90-ih Ostale su mnogobrojne frustracije, i jedno otrovno nacionalno besnilo koje u ovoj zemlji još nije utihnulo, a vrijeme mu je.
Na kraju, razmislite i o ovome. Bez želje da ulazim u politiku, već da ukažem na dubinu gornjeg problema u nadi da će moje riječi shvatiti svaka osoba dobre volje na ovom forumu. Srbija je jedina zemlja na svijetu u kojoj se jedina džamija u glavnom gradu čuva 24 sata dnevno i 365 dana u godini. Oni koji žive blizu Kalemegdana to znaju. Ona se (naravno!) ne čuva od normalnih, nego od nenormalnih, koji su u ovoj zemlji malobrojni, ali ne i bezopasni. To su isti oni koji su nedavno po italijanskim stadionima slali grozne slike o našoj zajedničkoj zemlji. A duh tih nenormalnih sam upravo prepoznao u onom gornjem "šabančina". Mene od takvih ne može povrijediti izraz "šabančina" ni bilo koji sličan,. ali mi je žao dobrih ljudi u srbiji koje poznajem i sa kojima saradjujem i kojima sam nešto prodao ili kupio od njih.... kad vidim ko ih sve bruka, čak nesvjestan dubine i ružnoće takvog postupka. A vi u administraciji ne biste trebali to dopuštati. Pozdrav
p.s. ove blesdave postove iznad neću komentarisati, ali ostaje vama na savjest da se sa tim nosite.
kakav si ti idijot !!!!!
muka mi je od takvih kao ti Shady !!!!
ne mogu da verujem kakav bezobrazan stav imas !!!
stidi se
i jesi shaban i jashar i seljadin........................................
ne mogu da verujem kakav bezobrazan stav imas !!!
stidi se
ljudi, iskulirajte, nema neke poente svadjati se ovde. ono kao arguing on the internet is like running the special olympics bla bla.
btw rec "saban" absolutno nema veze sa versko-nacionalnim poreklom, jeste izvedena kao takav izraz ali je u govornom jeziku i slengu potpuno izmenila dublje znacenje.
btw rec "saban" absolutno nema veze sa versko-nacionalnim poreklom, jeste izvedena kao takav izraz ali je u govornom jeziku i slengu potpuno izmenila dublje znacenje.
hajde edo. vidim da si tu
reci meni nesto ????
reci meni nesto ????
evo pišem ti..
moju gornju poruku će svaki pošten i pozitivan čovjek pozitivno i shvatiti.
Sad, ja nisam kriv što za neke od vas postoje "šabančine" i "jašarčine" jer živite u prošlosti a ne u budućnosti.
Jbg, vi ste kolateralna šteta. žao mi vas je. A hvala Bogu što vas nema više.
Slušaj mamu i uči! Jedna je mama! i jedan je Branko kockica.
Faks...faks wrote:muka mi je od takvih kao ti Shady !!!!
moju gornju poruku će svaki pošten i pozitivan čovjek pozitivno i shvatiti.
Sad, ja nisam kriv što za neke od vas postoje "šabančine" i "jašarčine" jer živite u prošlosti a ne u budućnosti.
Jbg, vi ste kolateralna šteta. žao mi vas je. A hvala Bogu što vas nema više.
Riječ "Idiot" se piše bez slova "J". Kako škola?faks wrote:kakav si ti idijot !!!!!
Slušaj mamu i uči! Jedna je mama! i jedan je Branko kockica.

Last edited by Shady on 11 Jan 2011, 06:04, edited 1 time in total.
izvini
idiot
idiot
Hajde obavijesti ga ti. Tamo u temi o krađi f0dere imaš njegov broj tel. pa ga pozovi. Pa vidi šta će da ti kaže.sinisake wrote:U, je, ovo vec ide dalje od standardnog Shadijevog bezobrazluka.
Ne kazem ni ja nista, ALI... treba obavestiti pokretaca one teme.

Smiješni ste sa tom sumnjom u vezi f0dere.. nisam ni slutio kako naivnih ljudi ima.
Trebalo bi uvesti da se ovdje registruju samo sa +18. Pozdrav