Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Ibanez RG 550 LTD, od 95. do 97. godišta. Ne vidi se ali pozadi ima strajp od bubinge na vratu. Boja je metalic grey samo kod ovog lika požutela i dobila kafansku nijansu. Boja se inače gulila i kao da nije lakiran. to se vidi i kod ovog lika na naslonu za ruku. Magneti su originalno bili V7, V8 od čega je ostao S1. Ovi što su na njemu liče na Dimarzio sa hrimiranim imbusima ... kad nije napisao ne vredi nagadjati. Mogu da budu Fredovi, mogu i Steve special... Inače mint mint mint 550 sam nalazio za 300 evra i tada su isli na oglasima po 500. Bilo ih je... A opet ovaj moze da stavi i 1000 i da ga baš briga jer takve druge na oglasima nema.Nije u pitanju koliko je realno nego nema sa cime da se poredi, nema ih ni na evilbay. A i da ima još neka npr za 700 uvek moze da tvrdi da je njegova bolja i ima bolje magnete pa je 900. Stratove npr uvek plaćaš onoliko koliko je najjeftiniji ispravan strat na oglasima. Prosto kažeš eno ima i jeftinije pa sad ako hoce kesh ili ti odeš ...
Tonac ... ajd malo prostudiraj EDGE pre nego napišeš još neku budalaštinu,
Tonac ... ajd malo prostudiraj EDGE pre nego napišeš još neku budalaštinu,
plexi can work sometimesDersu Uzala wrote:Ja u zivotu nisam video tako tupanski odradjen Ibanez. Pogotovu iz tog nekog perioda. I nije mi jasno otkud te idiotske sivomaslinaste boje i pleksiglas pickguard. Meni sve to izgleda jezivo cheap i neuverljivo. Moguce da je vrat od nekog Ibanjeza ali i to je pitanje.

Meni ove cene koje se pominju deluju skroz suludo. RG2550 je kod nas bio oko 1000e nov i ima dimarzio magnete. Ne znam kako se sad krecu prestige, ali pre bih uzeo i premium nego ovo za te pare. U USA sam vidjao po oglasima RG5xx i RG7xx za ispod 300$. Ne mint, naravno, ali solidan player primerak. Ponekad se pokajem sto nisam uzeo ni jedan just for kicks...ako nista drugo, da ga prodam ovde za 900e

moj 2550 prestige ima ulozeno u 200$ za magnete, 50$ za mirror pickguard, 50$ za super fancy potove i switch i 50$ za tremolno. Da li bi mogao da ode za 900e na ovakvom trzistu? Malo sutra.
- ToneChaser
Pa sto, meni to bas zanimljivo da pokusavamo dok bar lik ne izmeni sadrzaj oglasa.... Ono , Guitar Serlok Holmsimislim_stvarno wrote:pa ja necu gibanice jer je ibanez od 900e bolji od gibsona od 900e
a ovo sto kazes da nisu dimarzio jer nije napomenuo, ne znaci nista, nije napisao ni koji je tacno model gitare u pitanju, pa utvrdismo da nije obican 550, nije napisao ni da daje kofer, a slikao ju je sa koferom. je l to znaci da nece dati kofer ili ce traziti da doplatis? Oglas je prilicno neprecizan oko svega...
lupas isto koliko i ja, seremo ovde samo na osnovu nekih pretpostavki, mozda niko nije u pravu.

A eto vidis to da nudi kofer nisam ni primetio da nije naglasio , mozda ga uopste i ne daje ili trazi doplatu uz kofer

Opet tvrdim da sam u pravu, tj bar verujem , ali ne mora znaciti da jesam, mozda je neka budzevina, ali sigurno mi je prica bazirana na normalnijim cinjenicama
1) Lik napisoa da je rg550 i ja rekao da je rg550, a ti veruejs u neku pricu da lik ne zna sta prodaje pa ispade rg750
2) Lik nije napisao koji su magneti, ja mislim da su neki obicni ti mislis da su bas dimarzio od milion marki, a + nije se pohvalio koji su magneti a to je veoma retko na KP.
3) Hajde da predpostavimo da je lik glup ili ne zna sta prodaje ali ne bi onda trazio 900e za gitaru
4) Nije napisao da daje kofer, ti verujes da ga daje, a ja ne...
5) Po meni niej fer cena, kao i vecini ljudi, tebi je fer...
I opet cu pitati, , cak i da je 750, po cemu je on bolji od rg550, obzirom da ima drugacije samo ajkuline zube i binding? (ono da je svaka gitara u ruci drugacija cemo odbaciti tj iskljuciti taj faktor, jer bi to imalo efekta i kada bi se rg550 vs. rg550 uporedjivao)
- mislim_stvarno
vera nas je odrzala zato njojzi hvalaToneChaser wrote:Opet tvrdim da sam u pravu, tj bar verujem

lepse ces ziveti ako ne budes toliko zajedljiv i opterecen ljudima sa kp
- Dersu Uzala
jebga, meni su promakli ti jebanjezi od sredine 90-tih do danas, sa dva casna izuzetka. NoHo custom shop materijal (USA Custom Shop) i JPM100 variety. Ostalo nisam pratio niti pratim, za mene su oni mrtvi odavno.bancika wrote: plexi can work sometimes

Iskustvo sa KP od juce.
Stavim oglas Kupujem Looper, i stavim da Digitech Jamman Stereo ima prednost, mada bih i neke druge razmotrio.
Posalje mi poruku lik, Digitech Jamman Stereo imam a koliko bi ti platio?
Ok pozovem ja njega, on kao da je pijan ili ne zna ni sta ima niti sta prica, znate ono kao sto dede od 80 godina pricaju kad se prisecaju pustolovina iz ratova "pa iiiiiiiiiiiiiiiiiiiimam ti ja neki looper, nego mi ti reci jel oces ili neces"
ja reko "dobro u kakvom je to stanju, gde je kupljeno, jel to jamman stereo" itd
"pa jeeeeste neki looper ja sam to uzeo da experimentisEm" [ogroman skok na E kakav se ni u mom rodnom kraju ne moze cuti] "uzo sam ga na Thomannu na Thomannu je to uzeto"
ja reko "pa dobro, za koliko bi ste ga dali"
on "pa ne znam da j ti neku cifru"
ja "napajanje dolazi uz njega jel tako"
on covek prsnu u smeh "hahahahha pa bratski otkud meni napajanje si luuuuuud koriiiiiiistim neko pravljeno valjda je za njega ma de znam"
ja reko "pa ako si uzeo na thomann-u dobio si napajanje, od kad se pravi jamman dolazi i napajanje uz njega"
tu vec on pocinje da se nervira jer mi ne veruje uopste, niti zna koja je cena uredjaja na thomann-u niti da sam mu ponudio super pare za uredjaj, ne zna taj nista, i na kraju kaze on meni javice se da razmisli malo.
tako da sam ja saznao od coveka koji je meni ponudio uredjaj sledece:
nije siguran da je to jamman stereo
nema napajanje za njega
ne zna koliko kosta
mozda zeli da ga proda ali javice mi.
Stavim oglas Kupujem Looper, i stavim da Digitech Jamman Stereo ima prednost, mada bih i neke druge razmotrio.
Ok pozovem ja njega, on kao da je pijan ili ne zna ni sta ima niti sta prica, znate ono kao sto dede od 80 godina pricaju kad se prisecaju pustolovina iz ratova "pa iiiiiiiiiiiiiiiiiiiimam ti ja neki looper, nego mi ti reci jel oces ili neces"
ja reko "dobro u kakvom je to stanju, gde je kupljeno, jel to jamman stereo" itd
"pa jeeeeste neki looper ja sam to uzeo da experimentisEm" [ogroman skok na E kakav se ni u mom rodnom kraju ne moze cuti] "uzo sam ga na Thomannu na Thomannu je to uzeto"
ja reko "pa dobro, za koliko bi ste ga dali"
on "pa ne znam da j ti neku cifru"
ja "napajanje dolazi uz njega jel tako"
on covek prsnu u smeh "hahahahha pa bratski otkud meni napajanje si luuuuuud koriiiiiiistim neko pravljeno valjda je za njega ma de znam"
ja reko "pa ako si uzeo na thomann-u dobio si napajanje, od kad se pravi jamman dolazi i napajanje uz njega"
tu vec on pocinje da se nervira jer mi ne veruje uopste, niti zna koja je cena uredjaja na thomann-u niti da sam mu ponudio super pare za uredjaj, ne zna taj nista, i na kraju kaze on meni javice se da razmisli malo.
tako da sam ja saznao od coveka koji je meni ponudio uredjaj sledece:
nije siguran da je to jamman stereo
nema napajanje za njega
ne zna koliko kosta
mozda zeli da ga proda ali javice mi.
Pre nego sam kupio rooster gitaru,pitam lika da li je prav vrat,a on ne zna,jer nije svirao preko 10-og praga...Cortex wrote:Iskustvo sa KP
Ne mora da znači da je slučaj poput ovog na koji mislim, ali: na te "kupujem" oglase se kače i sitni prevaranti koji svima redom koji nešto kupuju javljaju da baš to prodaju.. To što nema pojma o tom looperu liči na takav slučaj. 'nači, pošalje ti cigLJu pouzećem, pa se ti posle bori... Nije da je bogznakakvo merilo, ali takvi KP nalozi obično nemaju ni jedan "komentar" (poz ni neg) i relativno skoro su napravljeni.Cortex wrote:Stavim oglas Kupujem Looper, i stavim da Digitech Jamman Stereo ima prednost, mada bih i neke druge razmotrio.
Ovaj ima nesto 17 pozitivnih i jednu negativnu, pri tome te pozitivne su dizanje u nebesa a ta negativna je totalno cudna i moram priznati da se ne slazem sa njom, data mu je ne kao prodavcu vec kao kupcu.
Ima jos nekih 10 oglasa na KP taj lik i svi su tipa "nasao sam nesto na tavanu" ili neke prastare Boss opreme itd. Mozda i ne zna koji looper ima
mozda ima vintage nosu na kojoj pise Poop pa je permutovao...
Ima jos nekih 10 oglasa na KP taj lik i svi su tipa "nasao sam nesto na tavanu" ili neke prastare Boss opreme itd. Mozda i ne zna koji looper ima

mozda ga jednostavno boli kita.. 

-
komil wrote: Nije da je bogznakakvo merilo, ali takvi KP nalozi obično nemaju ni jedan "komentar" (poz ni neg) i relativno skoro su napravljeni.
To zvuci ko moj nalog, koji sam teska srca napravio.

- ToneChaser
Funkomat wrote:mozda ga jednostavno boli kita..

ma koliko zabavno bilo, kad se radi o oglasima i parama ne podrzavam bas stav boli me kita...
za sve ostalo - moze
za sve ostalo - moze

isao jednom da probam neko pojacalo za ortaka i bila ista prica kao ta tvoja. Lik nece nikakve detalje da kaze, u sustini ga boli ******* da li ce prodati. Kaze, ako te zanima, dodji pa cemo razgovarati. Dosao kod coveka kad ono kao u muzej da sam usao. Mitros tu opremu nema.
Na kraju se ispostavilo samo da je neki ultra bogat matori kolekcionar kojem je bitno samo da cirkulise oprema i daje sve za manje vise dzabe.
Sve u svemu, ko zna, ***** li ga..
Na kraju se ispostavilo samo da je neki ultra bogat matori kolekcionar kojem je bitno samo da cirkulise oprema i daje sve za manje vise dzabe.

Sve u svemu, ko zna, ***** li ga..
- mislim_stvarno
to zvuci kao mnogi nalozi ljudi koji jednom godisnje pokusavaju da prodaju nesto...Kill surf city wrote:komil wrote: Nije da je bogznakakvo merilo, ali takvi KP nalozi obično nemaju ni jedan "komentar" (poz ni neg) i relativno skoro su napravljeni.
To zvuci ko moj nalog, koji sam teska srca napravio.![]()
ni ja nemam ni jednu pozitivnu ni negativnu ocenu, a ako je neko napravio lazni nalog, sta ga sprecava da napravi jos 5 komada i na svaki zalepi po nekoliko pozitivnih ocena... zapravo, ako namerava da vara, sigurno ima jos nekoliko laznih naloga. "ocena" nije nikakvo merilo, do prosle godine ljudi nisu ni culi za pozitivne i negativne ocene, a sad nece da pricaju sa ljudima koji nemaju 15 pozitivnih ocena...