Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
komil

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by komil » 14 Aug 2013, 09:38

Kill surf city wrote:To zvuci ko moj nalog, koji sam teska srca napravio. :bambi:
Možda, ali ti se tamo ne javljaš na "kupujem" oglase, napišeš da imaš baš to na prodaju, a onda kad te neko nazove budeš toliko nespreman da pojma nemaš, smeješ se kad ti neko pomene napajanje (koje ide uz uređaj kad se kupi tamo gde si reko da si kupio).... (1+1+1=3) Znaš kako, sabiraju se poeni, a ovaj je sakupio dovoljno poena da se bude na oprezu. Pod na oprezu mislim na traženje fotke onog što nudi (pa proveravanje autentičnosti te fotke na google images) i na ne plaćanje para unapred itd. itd...

Možda ga samo boli k***, ali onda je pitanje da li kupcu to odgovara. Njega može iskreno da ne interesuje ni da li je uređaj ispravan, na kraju krajeva, prodaje ga zato što mu ne treba - ali who cares, onda kupac ne treba da rizikuje (ne za punu cenu).

Ja sam imao jednom slučaj da se čovek javi na moj "kupujem" oglas, i ponudi mi to za neke duplo manje pare nego što to vredi polovno. Odgovorio sam mu otprilike sa "ahahahahaha, dobra šala", posle dva dana mu je blokiran KP nalog, što evidentno znači da je čovek išao redom i pecao. Sa druge strane, baš looper sam kupio preko istog sajta i poslao pare unapred (čovek je bio izričit u tome). Ispalo je sve u redu u toj operaciji... I opet bih uradio isto. Ne treba generalizovati stvari, samo treba svaki put potrošiti par minuta na neko zdravorazumsko detektovanje sumnjivih ljudi i uređaja - i to je to.
mislim_stvarno wrote:ni ja nemam ni jednu pozitivnu ni negativnu ocenu, a ako je neko napravio lazni nalog, sta ga sprecava da napravi jos 5 komada i na svaki zalepi po nekoliko pozitivnih ocena... zapravo, ako namerava da vara, sigurno ima jos nekoliko laznih naloga. "ocena" nije nikakvo merilo, do prosle godine ljudi nisu ni culi za pozitivne i negativne ocene, a sad nece da pricaju sa ljudima koji nemaju 15 pozitivnih ocena...
To nije ni neki cilj ocena. Stvar je u tome da ljudi (pa i prevaranti) uglavnom idu linijom manjeg otpora i nisu baš suptilni, manji broj njih će i potrošiti vreme na operaciju "pumpanja" ocena.
Ostavi dva automobila na parkingu, jedan otključan i jedan isti zaključan. Kada dođe lopov, izabraće otključan pre zaključanog. To uopšte ne znači da ne bi umeo da brzo razvali bravu na zaključanom.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Aug 2013, 10:31

Juce se ja zainatio i zvao lika par puta, on se javi jednom mrzovoljno i kaze ej zvacu te na poslu sam ne mogu sada da pricam ja reko ok.
Naravno njega nema, ja mu poslao sinoc poruku ej druze ajde razmisli da li imas looper, da li bi ga prodavao i po kojoj ceni pa se javi. On mi odgovori da mu ne odgovara i da potrazim looper negde drugde, ima ih, srecno.

Ocito covek nema looper i sve je to jasno, ali da li je toliko zaludan da salje tako poruke po KP stvarno mi nije jasno, i da ga posle neko zove na telefon da se tu nesto domundjava, smeska, iscudjava, mislim jbt.
Posle kad sam mu malo ponovo pogledao ocene, zaista su kao da je jedna osoba pisala vecinu tih ocena. totalni grade harvesting na delu

ToneChaser

Post by ToneChaser » 14 Aug 2013, 16:03

Kako bese ono bilo, kada sam ja provalio da se Ljubisa bese ili ko vec sam sebi zahvaljuje u oceni ahhaha, tj nesto se zeznuo kada je sam sebi naduvavao ocene da se vidi da to radi jedna te ista osoba....Cak mislim da je upotrebio u ocenjivanju samog sebe i neki svoj jedinstven zargon haha :XD:

Pa onda Nesa Minke gitarista Kerbera, kada je dolazio na forum i sam pisao sebi kako je kupio mnogo dobru modovanu ds1 pedalu kako je extra i ubedjivao ljude, a ustvari to on :mrgreen:

Cak se nije ni potrudio da osmisli drugi naziv nicka , nego je taj isti nick koristio i na drugim forumima i predstavljao se kao Nesa Minke :mrgreen:

Kada to radi jedan poznat gitarista sta onda ocekivati od sitnih dusa :mrgreen: Mozda stvarno vecina njih naduvava sebi samom ocene....

Ja jos ne mogu da verujem da Ljubisa onako lud i nervozan i slab sa zivcima ako mu uputis bilo koje pitanje a zasto ovo a zasto ono (a da te ne osudi da si preprodavac koji hoce maliciozno da spusta cenu) ima pozitivne ocene.... Da li je moguce?

:?:

jagoda

Post by jagoda » 14 Aug 2013, 16:46

Ja sam primetio sledecu cudnu pojavu:
Ono lik ima gomilu pozitivnih ocena , i gledam komentare - covek je genije, stvar je onakva kako ju je opisao u oglesu , covek je car , poslao mi stvar na vreme i lepo zapakovanu , te covek je strava lik , nista me nije prevario , itd...
Pa zar sve to nije normalno i valjda tako treba da bude ?
Jbt, pa ako je sve bilo ok , das mu pozitivnu ocenu i to je to , sta sada ima da ga dizem u nebesa ?
To me podseca na ono kad pesaka propustam na pesackom prelazu (sto normalno uvek cinim) ,
a on mi mase , zahvaljuje se i klanja se do zemlje !!!!
Ma prijatelju, samo predji taj j*beni prelaz , nemoj molim te da mi se zahvaljujes ! Ja sam DUZAN da te propustim .

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 14 Aug 2013, 18:24

http://www.kupujemprodajem.com/bass-han ... d=22118685
Meni je ovo carski, handmade no-name bas, sa najjeftinijim emg pikapovima (i to pasivnim, ne aktivnim kao sto oglas kaze) u zamenu za auto.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 14 Aug 2013, 18:40

Nije no-name, to je radio Duci (DiBasso) iz Zemuna, mislim da su mu takvi basovi bili oko soma eura or smtg...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 14 Aug 2013, 18:46

A, ok, nigde se ne vidi ime majstora pa sam zato pomislio. Nikad necu razumeti ljude koji naruce handmade instrument bez ikakve vidljive oznake majstora. Valjda, ako se nest radi po tvojoj zelji, treba da budes ponosan na instrument, a ne da te bude blam sto na njemu ne pise gibson/fender/stagod. Makar na poledjini glave (ako ti se bas ne svidja majstorov logo ili hoces nesto svoje)

rockozaurus

Post by rockozaurus » 14 Aug 2013, 23:40

ToneChaser wrote:Kako bese ono bilo, kada sam ja provalio da se Ljubisa bese ili ko vec sam sebi zahvaljuje u oceni ahhaha, tj nesto se zeznuo kada je sam sebi naduvavao ocene da se vidi da to radi jedna te ista osoba....Cak mislim da je upotrebio u ocenjivanju samog sebe i neki svoj jedinstven zargon haha :XD:

Ja jos ne mogu da verujem da Ljubisa onako lud i nervozan i slab sa zivcima ako mu uputis bilo koje pitanje a zasto ovo a zasto ono (a da te ne osudi da si preprodavac koji hoce maliciozno da spusta cenu) ima pozitivne ocene.... Da li je moguce?

:?:
Mislim da dosta olako kategorizujes ljude,narocito one koji oglasavaju na KP!?Sta si ti,neko savrsenstvo,sta li!?Nisam bas primetio...Ako te bas nervira,kako se tamo oglasava,pa brate,nemoj da ga posecujes!A,ocigledno je da visis tamo dosta,sve u nadi da prvi pronadjes nesto,sto bi nam ovde,posle, "junacki"servirao...Ne kazem,ima tamo i prevaranata ali ima dosta ljudi koji se cisto i prosto ne razumeju u materiju i onda baljezgaju svasta i time,u stvari proizvode kontra-efekat...Zar bi ti stavio oglas u stilu:"Prodajem odvratnu gitaru,krsinu,ko je bude kupio,tako ce da se zajebe..!?"A sto se tice Ljubise,ja sam duboko uveren da on nije prevarant.Ljubisa je naj obicnji diletant,koji duboko veruje u to sto kaze i misli.Ni u jednom momentu,on nije posumnjao da je strela fals ili da kozna futrola nije iz ''68-e.I duboko veruje da je sage green u stvari magenta...Da,nervozan je,zato sto se plasi.To je neki vid odbrambene reakcije.Svestan je svog intelektualnog invaliditeta i zato misli da ce agresijom da ogranici intelektualnu nadmoc svog sagovornika...Meni je(a mislim i vecini ovde)Ljubisa simpatican,zabavan lik,(pa cak i kada preti smrcu)koji se bori ,kao i svi mi, da opstane na neki nacin...Ova tema ima za cilj da nam skrene paznju na zloupotrebe pri kupovini opreme preko oglasa ali isto tako ima za cilj i da se svi dobro zabavljamo(I think :lol: )... :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 18 Aug 2013, 22:29

'naci nisam znao gde da je stavim ovde ili u smesne slike...

Image

razumem sve ostalo.. radio google prevodioc ili neko stvarno ne zna srpski/engleski....
... ali snaga olovo..... sveep branje....

Usred Zala

Post by Usred Zala » 19 Aug 2013, 10:30

Možda neko odavde poželi da poseduje nešto ovako:

http://www.ebay.com/itm/1962-ORIG-ERIC- ... 51a486fae1

fattwang

Post by fattwang » 20 Aug 2013, 18:36

dejankuki wrote:'naci nisam znao gde da je stavim ovde ili u smesne slike...

Image

razumem sve ostalo.. radio google prevodioc ili neko stvarno ne zna srpski/engleski....
... ali snaga olovo..... sveep branje....
Kada se prekuca nazad u Google translate:
Ibanez PL5 Power Lead is pretty ICTR Distortion + with post-equalization emphazising bass and low mids. It is very thick and powerful distortion that can do almost Overdrive. Great for sweep-picking and legato rides.

ToneChaser

Post by ToneChaser » 25 Aug 2013, 16:42

http://www.kupujemprodajem.com/Tube-Scr ... d=33320605

Pozurite, vadite kes, jer u zameni je skuplje :XD: :XD: :XD: :XD: :XD: :XD: :XD: :XD: :XD: :XD: :XD: :XD: :XD: :XD: :XD:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Aug 2013, 20:58

Mozda da mu ponudim svoju 808icu i jos 250e... a *****, u zameni je skuplji ::ranting::

Kill surf city

Post by Kill surf city » 26 Aug 2013, 15:13

Ovu spravu ne mozete nabaviti nigde, a ko voli zvuk Kerbera, Crvene Jabuke, Bijelog Dugmeta. .. ,on zna sta je ovo.
http://www.kupujemprodajem.com/NOBELS-d ... d=22123405

Dat elusive YU sound <3

Post Reply