Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
dejankuki
Ćale - moderator

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by dejankuki » 11 Jan 2011, 22:01

Hmmm, dakle vezano je za Sajt Kupujem-prodajem... tako da nema linkova, ali ima komunikacija..

Danas primetim da u donjem desnom uglu ima neki oblacic sa Predlog, Problem, Opcija u njemu.. kliknem ja i malo pogledam, kad tamo mogucnost da das predlog, ukazes na neki problem... ili neku novu opciju..

ajd kad je tako, rekoh sebi da napisem da najzad ubace moj Knjazevac u listu gradova, posto ima puno knjazevcana... gle cuda, ubacise Knjazevac i obavestise me..

Sledece sto sam trazio je u Citat okviru.. i odgovor...

Vaša poruka/komentar/sugestija

KupujemProdajem.com
11.01.2011 21:39h
Poštovani Dejane,

Hvala na korisnom savetu. Ubacili smo dve nove grupe: Gitarska pojačala i Gitarski efekti.

Pozdrav
dejankuki
11.01.2011 12:52h
Odvojene rubrike za Gitarska Pojacala i efekte, tj. razdvojiti sadasnju "Gitarska oprema i delovi"!

Tako da.. mozda sam nekom ucinio uslugu a nekom otezao zivot... jbga.. kriv sam...

E, sad, sledeca stvar koju sam trazio, tj. predlozio je nesto poput minusa i plusa za prodavce/kupce, tako da ce se znati ko je kakav...
Taj odgovor jos cekam...

Dakle, bravo za tim sa KP sa moje strane..

P.S. sad nesto koMtam, mozda je jos neko isto to trazio.. pa oni uslisili molbe, plus poslali generisano-cirkularni mail..???

xspaceman

Post by xspaceman » 11 Jan 2011, 22:10

taj oblačić se pojavio jos juce... dobro je da su se setili da oslušnu glas i sugestije naroda! :ziveli:

Zlo

Post by Zlo » 11 Jan 2011, 23:09

Ja im predložio da dodaju :
pojačala i
efekti za gitaru

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 11 Jan 2011, 23:17

dejankuki wrote:P.S. sad nesto koMtam, mozda je jos neko isto to trazio.
Zlo wrote:Ja im predložio da dodaju :
pojačala i
efekti za gitaru
:1:

Ja sam uputio istovetan predlog. Izgleda da nas je više tražilo isto, pa su i uslišili molbu. :) :bravo:
dejankuki wrote:E, sad, sledeca stvar koju sam trazio, tj. predlozio je nesto poput minusa i plusa za prodavce/kupce, tako da ce se znati ko je kakav...
Taj odgovor jos cekam...
Ovo je, koliko čujem, standardna stvar na mnogim sajtovima koji se bave kupovinom i prodajom, a ovde bi bila i više nego poželjna. :kokice:

xspaceman

Post by xspaceman » 11 Jan 2011, 23:28

Baba Slim wrote: Ovo je, koliko čujem, standardna stvar na mnogim sajtovima koji se bave kupovinom i prodajom, a ovde bi bila i više nego poželjna. :kokice:
pa nije losa ideja, ali treba malo ozbiljniji pristup tome...da ne moze svako ko oce i kome oce da deli pluseve i minuseve(sa ili bez razloga)...to automatski podrazumeva i neke izmene u samom dizajnu sajta i baze podataka...ima tu posla pre nego se doda ta opcija...a i ma se i posla oko samog dizajna i šminke sajta (CSS)...polako...vazno da su krenuli i da polako pocinju da osluskuju ideje samih korisnika...sto je za pohvalu! :ziveli:

michabass

Post by michabass » 11 Jan 2011, 23:54

ti plusevi i minusevi mogu da budu i kontraproduktivni a i lako zloupotrebljeni... šta recimo da ti se navrze neki shady lik i da ti lupa minuse a ti ni kriv ni dužan? :bambi:

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 12 Jan 2011, 00:20

Treba ubaciti komentare i tako neko moze presuditi da li je tacno to ili ne. Plusevi i minusi ne mogu da funkcionisu. Pa da tamo na licu mesta ovaj takozvani "prodavac" moze sam sa sobom da se svadja, a ne da kvari najkorisniju temu na celom forumu. A sto se tice njegovog predloga da se ova diskusija zabrani za one ispod 18 godina nije delotvorna. Iz razloga sto ce njemu i dalje biti dozvoljeno da ovde izmislja kako je beli medved. Treba samo njemu zabraniti. Stvarno nije u redu da blatimo coveka iz razloga sto mi nemamo pare za njegove "vrhunske i skupe" gitare. :( tuznoo zar ne ?

Shady

Post by Shady » 12 Jan 2011, 00:25

michabass wrote:ti plusevi i minusevi mogu da budu i kontraproduktivni a i lako zloupotrebljeni...
šta recimo da ti se navrze neki shady lik i da ti lupa minuse a ti ni kriv ni dužan? :bambi:
Shady nije isfrustrirani klinac, i to nebi radio. Ali bi se mnogi od vas navrzli Shadyu pa da mu bez ikakvog razloga lupate minuse, npr. iz zavisti? ;) Kako ste se ovdje zalaufali, očito da bi tako bilo. No.. imate mali problem.. spisak prezadovoljnih ljudi kojima prodao neki instrument vas demantuje. ;) A plus što bi uz negativnu ocjenu bi trebalo da navedete i neki razlog, gdje nebiste imali šta navesti. 8) Pozdrav.
Last edited by Shady on 12 Jan 2011, 00:30, edited 1 time in total.

nebojsak

Post by nebojsak » 12 Jan 2011, 00:28

Zašto si lagao za Limundo? Zašto si ispalio čoveka na aukciji?

Shady

Post by Shady » 12 Jan 2011, 00:32

nebojsak wrote:Zašto si lagao za Limundo? Zašto si ispalio čoveka na aukciji?
Šta za limundo? A Kada tebe nešto slagnem navedi šta je to bilo. Nemoj izigravbati drvenog advokata.
Objasnio sam gore da je ponuda bila nikakva. Aukcija jednostavno nije uspješno okončana.

Shady

Post by Shady » 12 Jan 2011, 00:46

Milanares wrote:Gospodine Shady, direktno ste me ostetili, prevarili i uvredili nepostovanjem mog prava na artikl sa vase aukcije za koji sam dao najvecu ponudu. Takodje ste istim postupkom javno dali do znanja svima da ste krajnje neposten preprodavac i oglasivac. Ne postoji izgovor,izvinjenje ni objasnjenje kojim biste ovakvu ljagu oprali sa svog obraza.
Nije mi poznato da je neko sa nickom Milanares tamo išta licitirao. A čak ni ne navodite o čemu je konkretno riječ.
Ovdje možete napisati i da ste me vidjeli kako letim. To je stvar svačije savjesti šta će ko napisati.
Kako nisam sposoban da pogađam misli, potrebno je više pojedinosti da bih znao o čemu pričate... Pozdrav

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 12 Jan 2011, 00:51

aman ljudi, ko u ovo doba uspe da budu prevaren (tj da previše plati) od tog famoznog gospodin shady-ija ili bilo koga drugog, on i treba da bude prevaren. Ja bi mu i 5 puta više naplatio zbog lenjosti i gluposti. Ima ljudi po zabačenim mestima, koji ne koriste internet, i ne mogu da se informišu, ali opet takvi isti nemaju ni kupujemprodajem. A svako iole normalan će kad kupuje nešto prvo da se raspita.
Tako da možemo samo da nastavimo ovde skretanje pažnje na precenjene stvari, i nenormalne cene. Ali ako on traži toliko para, to je njegova stvar, neka traži i 100 puta veću cenu od nove, budala je taj koji je kupi posle to toj ceni. Niko ga nije terao da kupi. Za ostalo ne ulazi u detalje, ovo je samo moje mišljenje po pitanju tih cena,
A za ove aukcije i ostalo niste u pravu. Kod nas nigde nema kao na ebayu, (čitao sam sve pravilnike ovih naših, a kad sam bio preko koristio sam ebay dosta). Kod nas nema da se stavi najniža cena koju će prodavac prihvatiti. Ima početna, ali to nije isto. Ali opet, taj sistem koji je kao na ebayu, pa i to glasanje, th davanje negativnih ipozitivnih kritika, će bti moguće tek kroz par godina kada to i kad nas zaživi, celokupan, transport, kupovina preko mreže i ostalo, kao i ceo sistem plaćanj i kreditnih kartica i sigurnosti.....ali kako stoji, to neće biti još dugo....
p.s. nemojte sad da se neko navrzme na mene, nikoga ne branim niti napadam, samo iznosim neko mišljene u vezi nekij stvari koje sam video u poslednjih par strana :mrgreen: :ziveli:

Shady

Post by Shady » 12 Jan 2011, 01:17

tyler durden wrote:A za ove aukcije i ostalo niste u pravu. Kod nas nigde nema kao na ebayu, (čitao sam sve pravilnike ovih naših, a kad sam bio preko koristio sam ebay dosta). Kod nas nema da se stavi najniža cena koju će prodavac prihvatiti. Ima početna, ali to nije isto.
Da. Upravo sam to objašnjavao ovdje ovim momcima:
viewtopic.php?f=43&t=8105&start=2925#p222528

Moja početna cijena za sve instrumente je bila 10 eura... i ljudi su jednostavno stavljali neprincipijelne ponude.
Na primjer, za gitaru koja realno vrijedi 400, dogura cijena do 100 eura, nekad 150, 200... I nikom ništa.

A ovaj Milanares što se gore žali da sam ja njega "prevario" jer mu nisam dao El Mayu za 200 eura (a za toliko mu nebih prodao samo magnete).. nisam siguran, i neka me ispravi ako griješim, ali izgleda da je to tip koji na KP ima nick MEMAG . Smor svoje vrste, koji živi od ucjena drugih. I gulikoža samo takva! Kunem se da mi je taj memag prije nekoliko dana hvalio kako je kupio Stratocastera S serije (79 godište) za 200 eura. Pa je time htio da mi kaže kako ja moju El Maju cijenim mnogo, jer eto on je kupio amerilčkog strata za 200 eura. :lol: Kod nas postoji jedna mudrost "Ko nema stida neka radi šta hoće". Naravno tipa sam blokirao da mi ne dosađuje. To je još jedna pozitiva KP portala. Što možeš blokirati smora. Pozdrav

Shady

Post by Shady » 12 Jan 2011, 01:25

progg wrote:Teska patetika. Vidim novu nominaciju za Oskara.
Meni je veća patetika ova vaša povrijeđenost što vam ukazujem na jedan realan problem,
a vi se našli u čudu... "Ko? Jel mi? Taman posla... :roll: "
mislim_stvarno wrote:jbg kad smo forumaska djubrad koja mrze postenog bizMismena samo zato sto je druge vere...
Ne! Ja nisam generalizirao sve vas, ne izmišljaj! :x
Moj post se odnosio samo na neke, a ne na sve. U svakom narodu ima žita i kukolja.
I još nešto... ako je već Board insistirao da se prekine sa politikom, onda najbolje da se to ne nastavlja. ok?

nebojsak

Post by nebojsak » 12 Jan 2011, 01:32

Shady wrote: Moja početna cijena za sve instrumente je bila 10 eura... i ljudi su jednostavno stavljali neprincipijelne ponude.
Na primjer, za gitaru koja realno vrijedi 400, dogura cijena do 100 eura, nekad 150, 200... I nikom ništa.
Zašto onda postavljaš aukciju? Stavi realnu cenu od 400 evra. A šta bi bilo da ti neko ponudi nerealnih 800 na aukciji? Ne bi prihvatio?

Locked