Behringer pedale
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Behringer pedale
ja bas ne volim berindzer..
los kvalitet..
los kvalitet..
Eee, da si citao rivjuove ne bi ni uzimao Ibanezov stimer. Moras verovati hiljadama nezadovoljnih adolescenata sirom www-a!Sava wrote:Ako je informacija od nekakvog značaja sutra idem u radnju da pokušam da vratim Ibanez podni štimer kupljen pre par nedelja sa kojim imam poprilično problema, a vratio sam u sistem Behringer štimer od 15 e koji već poduže neumorno i svakodnevno radi. Toliko o kvalitetu nekih poznatih proizvođača!

Jel imas neku zamerku na taj Behringerov tjuner? Cuo sam da prozdire baterije? Jel ume stabilno da se zaustavi na frekvenciji, ili i on sara levo-desno kao lajtshou?
- Haralampije
Pa da Er bas(air bass,kao air guitar,samo air bassBorn_Dead wrote:Haralampije wrote:guv'nor wrote:jbg desi se i Er basu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Ljudi, pazite kako citirate, ispade da sam ja to napisao. 

a ja sam mislio da si mislio NA AIR BUS XD desi se i njima po neki kvarHaralampije wrote:]
Pa da Er bas(air bass,kao air guitar,samo air bass![]()
![]()
![]()
)

Ja sam mislio da je Ibanez neka ozbiljna firma. I šta piše u tim "rivjuovima"?Bozha wrote: Eee, da si citao rivjuove ne bi ni uzimao Ibanezov stimer. Moras verovati hiljadama nezadovoljnih adolescenata sirom www-a!
Bateriju ne koristim.Bozha wrote: Jel imas neku zamerku na taj Behringerov tjuner? Cuo sam da prozdire baterije? Jel ume stabilno da se zaustavi na frekvenciji, ili i on sara levo-desno kao lajtshou?
Mene nešto kopka ovih dana da uzmem Beringerov VM1, tek tako - phaser radi phaser-a.. Nisam naročito lud za tim zvukom, ali - znam da će me navesti da ga apliciram u odabranim sekvencama
Dakle, ko je imao iskustva s VM1, nek' mi baci sažetak (ako ga ne mrzi.)
Hvala

Dakle, ko je imao iskustva s VM1, nek' mi baci sažetak (ako ga ne mrzi.)
Hvala
Je l probao neko Vintage Time Machine?
Da ima tzv. nervozni displej koji ne ume da prepozna frekvenciju i nekontrolisano seta i skace po skali. Meni je delovao kao solidna alternativa nekom Korgu...Sava wrote:Ja sam mislio da je Ibanez neka ozbiljna firma. I šta piše u tim "rivjuovima"?

Ne rece kako se Behringer ponasa?
Vintage time machine bi trebao biti kopija deluxe memory man-a. Memory man nisam probao, a zbog njegove cene plasim se da ga necu ni probati. VM-1 deluje sasvim solidno, cvrsto kuciste, potenciometri su utegnuti, true bypass-tako bar kazu, pedala propusta signal i kad nije ukljucena, radi samo na ispravljac, ispravljac dolazi sa njom u kutiji. Pazarionebojsak wrote:Je l probao neko Vintage Time Machine?
sam ga u Artistu u Novom Sadu za 4.500,00 din, sto je jakooooo povoljno, jer cini mi se na Thomman-u kosta oko 70 eur.
Prilikom kupovine kao referenca su mi posluzili klipovi sa youtube-a:
http://www.youtube.com/watch?v=TSl5LrM6LcQ
http://www.youtube.com/watch?v=i_kweEJE_uE
http://www.youtube.com/watch?v=OOkcyHLkxjk
http://www.youtube.com/watch?v=Q0rstp10DUs
http://www.youtube.com/watch?v=pSCT4poGx3E
U principu sam jako zadovoljan, odusevila me je mogucnost samo osciliranja pedale, sa cim sam pristojno izludeo prodavca u radnji, delay je jako dobar do 540 ms, Jedino mi se cini da su Chorus i Vibrato efekti nekako nedovoljno izrazeni, ali to je neko moje misljenje, ja u principu ne koristim ni Chorus ni Vibrato, vise delay, echo...za tu lovu vise neko odlican analogni delay...vrhunski.
Pomenuo bih od Behringera i Vintage phaser Vp-1 (i to je neka kopija, al se ne secam koja), malo losiji kvalitet izrade, potenciometar je nekako previse labav, ali daje savim odlican zvuk...uz jedan bitan problem naravno...kada ukljucite efekat dolazi do velikog volume drop-a, tako da mi se cini da ova pedala moze da se koristi samo uz neki booster ili sl. ...zasto je to tako...nemam pojma...
To jednostavno nije tačno! Ima veliki, lep i pregledan displej, a reakcija je odlična, ali kao i kod svih digitalaca malo sporija. Ima metalnu kutiju i pravi bajpas i to su sve dobre osobine. Loše je što je preklopnik, odnosno pedala tako loše konstruisana da mora da se gazi pod odeđenim uglom inače ne uključite svaki put štimer. Ono što je još veći problem je to što štimer radi neko vreme, a onda ostane upaljen ili se uopšte ne upali. Tada mora da se isčupa konektor i ponovo uključi (to mu je prekidač) pa onda radi do daljneg. Možda je primerak neispravan, ali baš me pa briga, kupio sam ga novog u radnji pa ako je tako to je tek blam za takvu firmu. Bilo kako bilo u Mitrosu su bili vrlo ljubazni i bez reči mi zamenili taj primerak za Boss koji je klasika. Uglavnom reših se bede!Bozha wrote: Da ima tzv. nervozni displej koji ne ume da prepozna frekvenciju i nekontrolisano seta i skace po skali. Meni je delovao kao solidna alternativa nekom Korgu...
Pa ne reče zato što smo više puta pisali o Behringeru, a postoji i posebna tema o podnim štimerima kao i youtube prikaz. Potrudi se malo pa pretraži forum. Samo ću ti reći da nema veće razlike u tačnosti i komforu u odnosu na Boss TU-2 izuzev što je Behringer prilično gluv.Bozha wrote:Ne rece kako se Behringer ponasa?
pričali smo baš o ovome pre negde, al reći ću ti šta sam pročitao/čuo. Basisti se žale na beringerov tjuner jer jedva očita bass frekvencije, proždire bakterije i sjebava zvuk. Više na sajtovima poput Harmoni Centrala.Bozha wrote:Jel imas neku zamerku na taj Behringerov tjuner? Cuo sam da prozdire baterije? Jel ume stabilno da se zaustavi na frekvenciji, ili i on sara levo-desno kao lajtshou?
Za bas ne znam, ali deluje verovatno zbog gluvoće Behringera, bateriju ne koristim jer svaka sprava koja ima LED displey troši dosta struje tako da pogotovu loše kineske baterije traju jako kratko, a bypass je bolji od Bossovog i to nije samo moje mišljenje. Svaki elektronski bypas "sjebava zvuk" kako ti to reče u manjoj ili većoj meri. Trenutno imam 4 Boss pedale u seriji i velika je razlika u zvuku kada se one zaobiđu. Na Harmony sajtu piše ko stigne tako da sve informacije treba primiti sa rezervom, dovoljno informacija ima na ovom forumu, a možete probati na youtube gde imate i temu Behringer vs Boss tuner u direktnom uporednom testu. I najvažnije: debelo uzmite u obzir da se ovde govori o pedali od 1.500 dinara što je vrednost boksa cigareta pa je normalno da nije kao oni koji su pet i više puta skuplji, a uspešno može da završi posao.Stalker wrote: pričali smo baš o ovome pre negde, al reći ću ti šta sam pročitao/čuo. Basisti se žale na beringerov tjuner jer jedva očita bass frekvencije, proždire bakterije i sjebava zvuk. Više na sajtovima poput Harmoni Centrala.
@Sava
Koji si Ibanezov tuner imao: LU10 ili LU20?
Ja imam LU20 nekih godinu dana i odlicno me sluzi, do sada nijednom nisam primetio bilo kakav malfunction...
Ja imam LU20 nekih godinu dana i odlicno me sluzi, do sada nijednom nisam primetio bilo kakav malfunction...
LU20. Drago mi je da si zadovoljan, ja sam se mučio neke dve nedelje sa njim. Kada radi kako sam već napisao radi korektno. Sada uživam sa Bossom koji veoma slično reaguje kao moj stari i neprevaziđeni Boss TU-12. Imao sam još jedan problem koji ne može da se pripiše Ibanezu već žičanom bajpasu. Poslednja pedala u lancu mi je Boss delay koji je osetljiv na radio smetnje pa sam slušao neku radio stanicu. Sada mi je TU-2 na kraju lanca čija elektronika ne dozvoljava da radio smetnje dopru do pojačala. Nisam pomenuo da kada je Ibanez bio na početku lanca (to je najispravnija pozicija tunera) bilo je manje problema, kada je iza Boss pedale bilo je stalnih peripetija koje sam opisao. Sa Behringer tunerom bilo gde u lancu nikada nije bilo nikakvih problema.progg wrote:@Sava