guv'nor wrote:
OnTopic:
Dobro rade ove Sovtek 12ax7wc, baš dobro. Malo sam, na pojačalu, oduzeo treble, malo dodao presence i rezultat je više nego zadovoljavajuć.

Ufff, kada moram sam sebi -
FAIL.
Baš smo u vtornik čika SSMC i ja panjili Super Bass kroz njegove G12H30 55Hz Heritidž.
Malo smo svirali sa Sovtek 12AX7WC, a malo sa Mullard Blackburn ECC83 I63 B9I4. Svaki put smo menjali sve tri (stavili smo i neke Siemens, valjda, koje je Sava imao, ali sam njih izbacio iz "jednačine" sa obzirom da su bile samo dve. a u V3 je ostao Sovtek).
Ono, nisu Sovtek baš toliko grdne da ne mož' da se svira, ali ovi Mullard-i ih izuše. U uporednom testu se baš čuje da Sovtek ima mnogo visokih i to ne toliko prijatnih, kako bi neko pomislio. Na otpanju (vol na 7-9) Sovtek se muči da izvuče neki lep drajv, dok Mullard nemilosrdno lupa po grudima i u isto vreme je veoma prijatan u ušima - nikakva iritacija.
Mullard, i ako ima mnogo više basa, je u isto vreme višestruko transparentnija lampa sa ubistvenom definicijom.
Stock Ibanez TS9 na Mullardima zvuči neverovatno debelo i prirodno, dok sa Sovtek lampama dolazi do izražaja onaj neprirodni
mid hump, zbog koga ga neki ne vole previše.
Sve u svemu, neke prevelike razlike se verovatno ne bi toliko čule u bendu, međ' ljudima na svirci, ali u "tihom" slušanju samo pojačala se jasno k'o dan čuje zbog čega nešto košta 10$, dok nešto drugo 150$ po komadu.
Za u buduće ostaje samo da ispazarim NewSensor reizdanja Mullarda, koji su po nekim mišljenjima iste kao i stare Blekburn:
Compared to a Tung Sol it sounds a bit flat, but so does a NOS Mullard. Microphonics are not an issue despite the larger that average plate structure. The transconductance on my sample was the same as two NOS samples I measured.
http://thetubestore.com/12ax7review.html#mu12ax7
I da se nadam da će se pokazati dovoljno dobro, tj da će biti dovoljno blizu
pravoj stvari, jer mi se baš i ne daje 450$ za tri ECC83, i to još ako uspem da ih nađem.