Ajde da se povremeno skupimo i porucimo sa stranih sajtova!?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Ajde da se povremeno skupimo i porucimo sa stranih sajtova!?

Post by mislim_stvarno » 10 Jun 2010, 16:40

dajte ljudi, nemojmo sad preterivati, zbog ovoga:
ssmc wrote:Takođe bih preporučio da ne idete sa baš velikim iznosima jerbo onda narasta i poštarina i carina pa izađe "skuplja dara no mera" , već da idete na iznos od oko 100€ recimo pošto tada je poštarina ~7€ a carina oko 3k dinara.
(tu mislim na narucivanje magneta i pedala, no offence guys :) , samo ono, kako stoje stvari, taj magnet bi bio skuplji od ostatka posiljke)

Mozda najbolje resenje:
-kad neko planira narucivanje, stavi na ovu temu da ce:
-----------------narucivati sa tog-i-tog sajta,
-----------------da ima mogucnosti da se naruci roba do te-i-te cene, pa ko se javi.

Just a suggestion. Ovo kao da nikuda ne vodi... Pogotovo ce biti zanimljivo kako mi se cini skupljanje te kinte unapred od 20ak ljudi :lol:

Ja kako gledam po banzaiu sve mi se vise cini da cu opet da vadim karticu da narucim neke gluposti, ali to verovatno posle prvog, pa ako nekome nije hitno, i nije prevelika porudzbina i ima poverenja u mene :mrgreen: .... :mrgreen:

xspaceman

Post by xspaceman » 10 Jun 2010, 17:14

lep predlog! ako neko namerava da nesto narucuje u skorije vreme sa banzaija nek mi javi na pp da se dogovorimo oko svega! ;)

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 10 Jun 2010, 18:45

Ja neću ništa naručivati al' mi eto nije teško da pomognem ako hoćete.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Jun 2010, 13:44

Ja bih naručivao 7 komada Alpha potova za neku pedalu koja treba da se prepakuje, i isto toliko kapica za potove. Sabrao sam, i svi ti artikli bi koštali 13.75 e. Što se mene tiče, ako neko od vas hoće nešto da naručuje, rado bih se priključio, odmah.

Ono što me zanima - da li postoji na Banzaiju neki donji limit love za koju mora da se naruči roba? Pitanje je možda glupo, ali nikada nisam naručivao preko neta, pa ne znam kakav je protokol. :)

Svaka čast za temu, ali hajde da i uradimo nešto, da ne ostane samo na kuckanju ispred kompa. :lol:
:ziveli:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 13 Jun 2010, 22:55

Baba Slim wrote: Ono što me zanima - da li postoji na Banzaiju neki donji limit love za koju mora da se naruči roba? Pitanje je možda glupo, ali nikada nisam naručivao preko neta, pa ne znam kakav je protokol. :)
Mislim da je 5€ limit.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Jun 2010, 01:06

Ako je to tačno, za limit od 5e, ja naručujem u najkraćem roku, odn. kad se nakanim da sebi napravim karticu za ovu namenu... Da li mora kartica u nekoj određenoj banci, ili npr. može Raiffeisen, jer tamo već imam račun?

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 14 Jun 2010, 01:29

Bitno ti je da imaš Visa classic,Mastercard,il' neku karticu kojom možeš obaviti kupovinu preko neta.Nije bitno iz koje je banke.
Samo imaj na umu da je to 5€ robe i 7€poštarine.Tako da je taj minimum ~12€

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Jun 2010, 07:01

Baba Slim, ako slucajno ne znas, imas alfa potove kod nas u onoj radnji sa elektronikom u brace ribnjikara. Na uglu te i bulevara oslobodjenja se nalazi pub, ako ti je tako lakse. :)
Nisam gledao koje sve vrednosti imaju ali pokusaj prvo tamo... ako vec nisi, jel.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Jun 2010, 07:05

Stanko wrote:Onda sa banzaija? Ima i tamo pickguard za mene :)
Za sad bi bilo stanje ovako, sacekamo npr do vikenda i porucimo?

Stanko - pickguard
cccira - kuciste za baterije - zar ih nema u radio klubu?
mislim_stvarno - tranzistori (i metalne kutije? znam da ih ima na banzaiju)
Funkomat - izolaciona traka
ssmc - mozda? :)

Ne znam da li ste vi vec narucivali sa guitar fetisha ali ja sam 2 puta (i to nedavno) i ni jednom nisam platio carinu i srpski pdv + neuporedivo je jeftiniji od banzaia.
Sve sto su delovi za gitaru, ja bih uzimao od njih.

edit
Obe porudzbine su bile preko onih 20e maksimuma za koji se ne placaju carina i pdv.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Jun 2010, 09:01

Funkomat wrote:Baba Slim, ako slucajno ne znas, imas alfa potove kod nas u onoj radnji sa elektronikom u brace ribnjikara. Na uglu te i bulevara oslobodjenja se nalazi pub, ako ti je tako lakse. :)
Nisam gledao koje sve vrednosti imaju ali pokusaj prvo tamo... ako vec nisi, jel.
Verujem da misliš na Sprint? Pošto Tehnotronik ne radi tu robu... Iskreno, par puta kad sam nabavljao komponente da mi drugar pravi pedalu, i mislim da sam tom prilikom pretražio sve radnje u NS za koje sam znao, i nisam mogao da nađem odgovarajuće potove. Ali vredi otići i pogledati ponovo, kao što kažeš. Videćemo kako će već ispasti. :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 14 Jun 2010, 09:16

http://www.banzaimusic.com/Pickguard-GN ... 1-BLK.html
Ja bih to uzeo sa banzaija, ima i na guitar fetishu, meni svejedno, samo sto je postarina + toliko :)
zato i pokrenuh celu stvar :) tako da ako ima jos zainteresovanih (nesto smo se ucutali) da porucimo uskoro?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Jun 2010, 10:04

Baba Slim wrote:
Funkomat wrote:Baba Slim, ako slucajno ne znas, imas alfa potove kod nas u onoj radnji sa elektronikom u brace ribnjikara. Na uglu te i bulevara oslobodjenja se nalazi pub, ako ti je tako lakse. :)
Verujem da misliš na Sprint? Pošto Tehnotronik ne radi tu robu... Iskreno, par puta kad sam nabavljao komponente da mi drugar pravi pedalu, i mislim da sam tom prilikom pretražio sve radnje u NS za koje sam znao, i nisam mogao da nađem odgovarajuće potove. Ali vredi otići i pogledati ponovo, kao što kažeš. Videćemo kako će već ispasti. :ziveli:
Da, mislim da se zove sprint. Ona veca radnja u pasazu sa komponentama u podrumu. U svakom slucaju, sigurno imaju alfa potove (videh ih svojim ocima u vitrini u podrumu :D ) ali trebas da proveris da li imaju vrednosti koje ti trebaju.
Stanko wrote:http://www.banzaimusic.com/Pickguard-GN ... 1-BLK.html
Ja bih to uzeo sa banzaija, ima i na guitar fetishu, meni svejedno, samo sto je postarina + toliko :)
zato i pokrenuh celu stvar :) tako da ako ima jos zainteresovanih (nesto smo se ucutali) da porucimo uskoro?
Pa jeftinije ti je na guitar fetishu i postarina je manja + kao sto rekoh, ja do sad nisam placao pdv i carinu za robu sa guitar fetisha a oni dodju PLUS 30%.
Ne znam zasto bi onda uzimao na banzaiu. :)

Ja sam jos uvek za bakarnu traku.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Jun 2010, 10:32

Funkomat wrote:Da, mislim da se zove sprint. Ona veca radnja u pasazu sa komponentama u podrumu. U svakom slucaju, sigurno imaju alfa potove (videh ih svojim ocima u vitrini u podrumu :D ) ali trebas da proveris da li imaju vrednosti koje ti trebaju.
To je ta radnja. Sad sam zvao, i od 5 različitih vrednosti koje mi trebaju, imaju samo 2. Nemaju Alpha, samo Piher.

Tako da, samo poručivanje sa neta, izgleda. Gledao sam na Guitar Fetish-u, i ako se ne varam, nema potenciometara, osim onih koji spadaju striktno u delove za gitare. Da li se varam/nisam našao...?

Ako neko već ima karticu za naručivanje sa neta, i voljan je za ovu akciju, što se mene tiče, ja mogu dati lovu unapred, to nije problem.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Jun 2010, 10:40

Eh ***** li ga... Nije ni proslo toliko puno vremena kad sam ih video.

Za potenciometre i delove za pedale - banzai.
Za gitarske delove - guitar fetish.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Jun 2010, 10:49

Post Reply