Ovako na snimku moze da se cuje mala razlika ali sam siguran da nema sile da bi neko mogao da kaze ovo je original od 200e a ovo klon od 30e.
Ibanez TS9 vs. Ibanes TS808
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Ibanez TS9 vs. Ibanes TS808
Nema na cemu.
Ovako na snimku moze da se cuje mala razlika ali sam siguran da nema sile da bi neko mogao da kaze ovo je original od 200e a ovo klon od 30e.
E, a di pocinje or'ginal? Onom ponovljenom blues frazom? Original je malo mutniji, zar ne?
- Guitar_thrill
- MF veteran
koliko sam ja skontao svaku frazu prvo odsvira klon, pa oridjinal, tako za svaku....i meni se cini da je malo mutniji...sinisake wrote:E, a di pocinje or'ginal? Onom ponovljenom blues frazom? Original je malo mutniji, zar ne?
00-05 > klonsinisake wrote:E, a di pocinje or'ginal? Onom ponovljenom blues frazom? Original je malo mutniji, zar ne?
05-12 > original
12-17 > klon
17-22 > original
22-28 > klon
28-32 > original
32-36 > klon
36-40 > original
...
Razlika je po meni toliko mala i skoro neprimetna da se graniči sa psihoakustikom. Needless to say, razlika u ceni nije uopšte mala i neprimetna.
Zato, u ovom slučaju ogromno
za klona, i čitav DIY pristup.
Edit: podrazumeva se, ta nejednakost u oštrini se može svakog momenta nadomestiti tone potom na jednoj ili drugoj pedali, tako da, u mojim očima, one rade identično.
Zato, u ovom slučaju ogromno
Edit: podrazumeva se, ta nejednakost u oštrini se može svakog momenta nadomestiti tone potom na jednoj ili drugoj pedali, tako da, u mojim očima, one rade identično.
Hvala.Funkomat wrote:00-05 > klonsinisake wrote:E, a di pocinje or'ginal? Onom ponovljenom blues frazom? Original je malo mutniji, zar ne?
05-12 > original
12-17 > klon
17-22 > original
22-28 > klon
28-32 > original
32-36 > klon
36-40 > original
...
A, da, ono si na kraju promenio magnet. Jeste, zanemarljiva razlika.
Izmedju ostalog zbog ovakvih stvari, skoro sve moje pedale su klonovi.
To. Ovo je poredjenje sa potpuno istim podesavanjima. Da sam samo za 2 mm pomerio level i tone na jednoj od pedala bile bi potpuno identicne i na snimku.Baba Slim wrote: Edit: podrazumeva se, ta nejednakost u oštrini se može svakog momenta nadomestiti tone potom na jednoj ili drugoj pedali, tako da, u mojim očima, one rade identično.
Da, da, to na kraju je drugi magnet.sinisake wrote: Hvala.
A, da, ono si na kraju promenio magnet. Jeste, zanemarljiva razlika.
Upravo tako.sinisake wrote:Izmedju ostalog zbog ovakvih stvari, skoro sve moje pedale su klonovi.
i meni se chini da je stock Tube Screamer tamniji za mikronijansu od tvog handmade-a, mada su bash bash nijanse u pitanju, mislim da zavisi i od toga kojim redom stoje u lancu.
U onom bluz lick-u pred kraj (na neck magnetu) cujem nesto sto mi se vise dopada u oridjidjiu... Nije neka razlika al' eto, vise mi se dopadaFunkomat wrote:Evo snimka:
http://www.box.net/shared/inccotf5d1
Prvi je klon, drugi original. Sve na 50% i na jednoj i drugoj pedali.
Samo čujem neko grabuljanje po žicama,navežbaj ta tri tona pa snimi sledeći put boljeFunkomat wrote:Evo snimka:
http://www.box.net/shared/inccotf5d1
Prvi je klon, drugi original. Sve na 50% i na jednoj i drugoj pedali.
Da Funkomate....i nauči da pišeš....bre 
FUMARkomat,mislis da si pametan a nisiFunkomat wrote:
Smaras.
We gotta have those selsšn