ODLICAN RAD, SVAKA CAST!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Služi - Japanac je to!zolideathmetal wrote:Kako te sluzi taster? I koliko kosta? Jel ima neki robustniji od ovoga?
Pa nije bas tako. Da razumem ista od uputstava, prvi bih sam probao da je pravim. Trebalo je da procitam celu temu da shvatim sta je PCB... A i nemam nista od alata.Rocket Roll wrote:Nemoj tako da razmišljaš, Kem, pleeze... Ja sam sve ovo počeo baš zato što nikog drugog (osim sebe) nisam mogao da namolim da mi napravi Muffa. Onda sam čuo da jedinu kopiju Triangla trenutno prodaje Build Your Own Clone, i to baš kao DIY (Do-It-Yourself) paket (svi delići unutra, a ti ga sklopi, k'o Ikein nameštaj). Pomislih da proverim može li se taj kit naručiti kod nas - naravno da ne može. Onda shvatim da mi jedino preostaje "Do it yourself, or die trying!"
U međuvremenu shvatim da samo sebi i možeš da praviš nešto, ako nisi školovani elektroničar (ja nisam). Ako nekom prodam svog Muffa, moram da mu uz njega dam garanciju - da će on raditi barem godinu dana u svim mogućim uslovima (šutiran, gažen, polivan) i da ga primim na servis ako se u međuvremenu nešto pokvari. A ja sam u elektronici prilično "monkey see, monkey do" osoba, jako slabo mogu da se snađem sa kvarovima.
A i uvek sam za "ako sam ja mogao da ga napravim, SVAKO može" varijantu. Pre svega zato što naučiš (hteo ne hteo) gomilu stvari dok ga praviš, i pomalo izgubiš onaj "dobar - dan - dajte - mi - tu - pedalu - koliko - god - koštala" stav.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest