Hoce jos neko da pravi '69 fuzz?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Hoce jos neko da pravi '69 fuzz?
e tako bi vec mogao da odsviram demo 

ja sam sve zalemio, ostaje još da nađem neku kutiju i da povežem sa ulazno-izlaznim džekovima. Nešto mi govori da kod mene to baš neće proći iz prve
Onda sam juče postao nestrpljiv i objasnio sebi da bi bio red da imam i pravu stvar, kako inače da merim klonatorski uspeh jel da? Ako ništa drugo, apsolvirao sam opravdanja za svoj GAS (ali ovo mi je tek treći fuzz ljudi...)
I onda sam sebi kupio ovo:

bancika, mogu da ti skeniram uputstvo, čisto da vidiš šta čika Fulltone kaže na temu korišćenja ovoga.
Prvi utisci: dugo će se družiti sa ovom igračkom. Potrebno je nešto vremena da se namesti neki upotrebljiviji zvuk, i potrebno je prilagoditi svoj način sviranja (tj. okidanja). Pri okidanju mislim da na to da pedala (kad se dobro namesti bias) dosta osetljivo reaguje na dinamiku okidanja (i volume pot na gitari). Čak je moguće dobiti zvukove u rasponu od klina do dosta prljavog (pa i divljeg) - samo prilagođavanjem dinamike okidanja.
Probao sam uporedo i novo Fuzz Face reizdanje Dunlop-ovo, znam šta je, ali kao uporedna referenca. U prvih 2 sekunde nisam primetio razliku između ova dva, malo sam se zabezeknuo!
Ali ubrzo postaje jasnije da je taj Fuzz Face samo prdavac, može da bude divlji ali tada zvuči kao da je nešto pokvareno i raštimano. Iz Fulltone 69 mogu da se izvuku mnogi suptilni zvuci, lepo se čuje i drvo gitare. Ova pedala je, inače, napravljena 2007, na tranzistorima piše prosto NKT275 i nema na njima tačaka (ono bela ili crvena tačka).

I onda sam sebi kupio ovo:

bancika, mogu da ti skeniram uputstvo, čisto da vidiš šta čika Fulltone kaže na temu korišćenja ovoga.
Prvi utisci: dugo će se družiti sa ovom igračkom. Potrebno je nešto vremena da se namesti neki upotrebljiviji zvuk, i potrebno je prilagoditi svoj način sviranja (tj. okidanja). Pri okidanju mislim da na to da pedala (kad se dobro namesti bias) dosta osetljivo reaguje na dinamiku okidanja (i volume pot na gitari). Čak je moguće dobiti zvukove u rasponu od klina do dosta prljavog (pa i divljeg) - samo prilagođavanjem dinamike okidanja.
Probao sam uporedo i novo Fuzz Face reizdanje Dunlop-ovo, znam šta je, ali kao uporedna referenca. U prvih 2 sekunde nisam primetio razliku između ova dva, malo sam se zabezeknuo!

primetio sam da dosta dobro reaguje na dinamiku, sto bi rekli "cleans up nicely" 
donecu veceras strata sa kinmanima u stan da isprobam i sa tim.

donecu veceras strata sa kinmanima u stan da isprobam i sa tim.
Veoma pedantno odradjeno. Svaka cast.
evo jednog klipa sa RG, probacu ovih dana i sa stratom da snimim. Verovatno ce njemu bolje da legne, iz iste ere su 
http://diy-fever.com/wordpress/wp-conte ... uzz_rg.mp3
Sve je snimljeno sa istim podesavanjima, direktno iz pedale u micro recorder, svi efekti na rekorderu su iskljuceni, samo sam ostavio speaker sim podesen na vox kutiju. Prvi je bridge humbucker, drugi neck humbucker, treci opet bridge, ali su prva dva prolaza odsvirana laganije da se vidi kako reaguje. Nisam doradjivao klip na compu osim sto sam spojio tri dela

http://diy-fever.com/wordpress/wp-conte ... uzz_rg.mp3
Sve je snimljeno sa istim podesavanjima, direktno iz pedale u micro recorder, svi efekti na rekorderu su iskljuceni, samo sam ostavio speaker sim podesen na vox kutiju. Prvi je bridge humbucker, drugi neck humbucker, treci opet bridge, ali su prva dva prolaza odsvirana laganije da se vidi kako reaguje. Nisam doradjivao klip na compu osim sto sam spojio tri dela

Jebiga, ne moze ge ff da se snima bez pojacala. I ovako su ff-ovi veoma izbirljivi i kod pojacala.
pa nije valjda tolko lose 
necu biti u prilici jos neko vreme da snimam u pojacalo, moj rig je koncipiran oko direktnog snimanja, nemam ni snagasa ovde u stanu, samo preamp. Sakupio sam delove al nema vremena

necu biti u prilici jos neko vreme da snimam u pojacalo, moj rig je koncipiran oko direktnog snimanja, nemam ni snagasa ovde u stanu, samo preamp. Sakupio sam delove al nema vremena
pa znash shta, zvuchi hladno ali to je samo zbog nachina snimanja, ali mogu ti reci da mi se chini da se radi o dobrom fuzz face-u, samo da se potera na dobrom lampashu i eto tona najboljeg ever 

bocnucu ga posle u reverb i mozda graphic eq da ga malo osvezi 

evo kako je ispalo sa kapicama. Hteo sam zelene da izgleda kao lsd trip, ali nisu imali pa onda ajd crne.

Inace, bocnuo sam danas strata i mnogoooo je cistiji. Skoro da nema fuzza, vise je kao bluesy, creamy breakup i zvuci odlicno samo po sebi, samo sam ocekivao vise...agresije
mozda mi treba tranzistor sa vecim gainom za prvu poziciju da jace zvekne drugi. Ovaj sto sada imam unutra je po jusu za fuzz face, tj oba su.

Inace, bocnuo sam danas strata i mnogoooo je cistiji. Skoro da nema fuzza, vise je kao bluesy, creamy breakup i zvuci odlicno samo po sebi, samo sam ocekivao vise...agresije

Treba ti pojacalo u blagom dajvu. 

-
Nikada nisam imao ljubicatso zeleni lsd tripbancika wrote:. Hteo sam zelene da izgleda kao lsd trip, ali nisu imali pa onda ajd crne.

Jedino bih poredjao potove u jedan red, i opalio neke ogromne vintage silver pot kapice, al to je licni ukusz.

bice da je to, a i pedala moze dosta da boost-uje signal pa onda ako ga roknem u pojacalo ima malo da ga overdrive-uje. Kad se sve to sabere trebalo bi da bude dosta vise overdrive-aFunkomat wrote:Treba ti pojacalo u blagom dajvu.

Ovako sam ih stavio jer mi je layout tako napravljen da su najkrace zice u takvom rasporedu potovaKill surf city wrote: Jedino bih poredjao potove u jedan red, i opalio neke ogromne vintage silver pot kapice, al to je licni ukusz.
-
Aha, ok. Super je pedala, svakako.