Marshall MG 100DFX

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

zokigajson

Re: Marshall MG 100DFX

Post by zokigajson » 19 Jan 2012, 01:13

ne trazim savet drugar nego iskustvo,jer nisam imao priliku da probam famozni MG...`fala svima , pozdrav i izvinite na smetnji!

zokigajson

Post by zokigajson » 19 Jan 2012, 01:20

mislim_stvarno wrote:nije u tome poenta, niko te ne tera da kupis nesto drugo ako si resio da uzmes mg, ja sam samo odgovorio da mi je glup taj argument, "nisi ga svirao kako treba" :roll: moje misljenje je da mg ne bi mogao da se proda u ovom broju (tj mislim da ne bi imao ni pola ove prodaje) da ne nosi ime koje nosi...

dosao si na forum da trazis savet, dobio si odgovore koji ti se ne dopadaju, ali ostajes i dalje pri onome sto si prvo rekao pa mi izgleda da te nije zanimalo nase misljenje nego si samo hteo da ti aminujemo kupovinu. tvoje pare, uzmi sta hoces, uzmi mg, ako neces, imas milion predloga...
hvala za savete,ali me bas zivo interesuje iskustvo onog momka sto na onom linku(1.strana SRV),i on je clan ovog foruma....izvinjavam se za ono u vezi svirke,ja sam jako los svirac pa nemam pravoda pricam,pozz!

bubu63

Post by bubu63 » 19 Jan 2012, 10:27

Evo da pomognemo coveku,
Ja imam tog omrazenog i loseg marshalla koji je djubre isve ostalo.
Moj je combo mg 100dfx od 100W.
Prvo da napomenem da pojacalo ima 2 kanala jedan je klin koji ja i ne koristim jer ne sviram nista u tom fazonu,al da rezimiramo da je u odnosu na nekog fendera ili vox-a losiji al po meni onako
marshallski,ko je sviro neke bolje (a vidim dosta vas jeste) zna o cemu pricam i kolika je razlika u odnosu na fenderice.
Taj klin kanal ima mogucnost i overdrajva koji ukljucujes rucno i onako nije neki i ne koristim ga.Drugi kanal je drajv kanal koji ja koristim i imas mogucnost da biras oces klasican drajv ili vise drajv :) kanal,razliku medj njima isto ukljucujes rucno,foot switch koristis samo da sa klina predjes na jedan od 2 drajva koji ti odgovara i da ukljucis efekte.Naravno pojacalo ima nekakav reverb i fx de mozes da biras izmedju nekakih varijanti reverb dileja,reverb korus i flendzer.
Inace pojacala se ova prave u Indiji,ima taj neki contour potenciometar kojim u principu regulises srednje sto je kao neki plus valjda.Ja ga drzim negde na 9ki ili sto bi bilo na pola leve polovine.
E sad o zvuku,ako oces da sviras neki metal ovaj noviji to zaboravi,ako oces da sviras neki rokic to moze da se podesi i da zvuci pristojno.Pojacalo ima 100W ali realno preko pola master volumena i volumena po kanalu zvuk krece da se rasipa,tako da preko toga zvuk se rasplinjuje i postaje samo buka,ali realno to pola je sasvim dovoljno pa cak i previse za probu ili neku svirku posto vidim da oces da sa njim tezgaris.
Drajv naravno nije kristalan i cist ko kod nekog lampasa ali od tranzistorca to i ne ocekujes pa tako da je malo mutnjikav al ako se pozabavis sa potenciometrima moze da se solidno ispegla da na nesto i zvuci.
Naravno ima i neko dugme na njemu koje je za kao imitaciju membrane zvucnika na lampaskom pojacalu to je valjda neka razlika koja je jako bitna i po cemu su zato mnogo vise cene pravi lampasi.E to dugme je uvek ukljuceno kod mene i kad njega iskljucis pojacalo je bas lose i zvuk mu je ocajan.Valjda su imali viska dugmica pa su ga montirali, mesto da su napravili da je stalno upaljeno i da nema neka druga opcija.
I tako ima tu jos nekih dugmica i ulaza koje ja ne koristim al mozda ce tebi zatrebati.
U studiju de ja vezbam ista ta pojacala imaju samo su u pitanju glave,od koristenja vidim da im je boljka ventilator pozadi koji trokira posle nekog vremena ili crkne,i takodje foot switchevi.
Moj kuci radi i dalje verovatno ga ja ne akam koliko ovi u studiju.....
Poenta je da nije bas to toliko lose za te pare koliko se kaze,uvek moze bolje al za to trebas da izdvojis vise para.I ne zameri sto ti ljudi ovde daju neke predloge jer svi ti zele da svoje pare potrosis najbolje tj
da budes zadovoljan.Al naravno ti si taj koji ce na kraju da presudi.
Evo dole cu ti okaciti par linkova de mozes da cujes kako to zvuci,tu je i jedan moj de ja sviram u sobi,snimljen je kamerom sa racunara pa i nije neki kvalitet zvuka.

http://youtu.be/bjlOtNW9eLE

http://youtu.be/0xMuJe4VIaE

http://youtu.be/0xMuJe4VIaE

Pozz i sve najbolje!

bubu63

Post by bubu63 » 19 Jan 2012, 11:37

Izvinjavam se dvaput sam serovo isti link
mesto ovoga
http://youtu.be/zUpTS_rePYs

zokigajson

Post by zokigajson » 19 Jan 2012, 15:34

bubu63 wrote:Izvinjavam se dvaput sam serovo isti link
mesto ovoga
http://youtu.be/zUpTS_rePYs
ok,matori,imao sam dva skuplja marshalla,koji u svirci nista specijalno bolje ne zvuce od ovoga,kao npr JTM,DSL...takodje su malo mutavi na drajvu,imaju slican SUB na debelim zicama itd..a skupi su za oci...bolje sam zvucao sa BANDIT-om novim,tako bar kazu moje kolege u bendu...ovo kod tebe zvuci sasvim pristojno,THANKS BROO!

nebojsak

Post by nebojsak » 19 Jan 2012, 16:45

Pa ništa, jebo onda JTM, DSL i slično, ovo em je bolje em je 2-3 puta jeftinije. Go for it, al to si znao i pre prvog posta.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 19 Jan 2012, 19:00

Ma da bre, sta znaju Angus Yound i Gary Moore (izmedju ostalih). Ako je tebi MG serija bolja od JTM-a, bolje za tebe, jeftinije ces proci

Post Reply