Bugera ILI Blackstar? Nastavak... dobar ton za umreti II

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Bugera ILI Blackstar?

Post by Cortex » 25 Sep 2012, 07:37

JetCity bi trebalo da je klasa.
A da ti nama kazhesh kakav to metal i rock slushash? Koji su to bendovi? Chiji zvuk ganjash najvishe, kog gitariste tih bendova?
Zeznuto je kad ti Muzzy preporuchuje opremu, taj metal shto on slusha...nisam siguran da je taj metal dovoljno troo :P

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Sep 2012, 09:08

umart wrote: a jet city jeste za metal,mislim da je mazi odje jedini koji je od metala nagluv :)

bilo sta sto daje dobar i zdrav drajv moze se samo tako iskoristiti za metal.ako fali gejna,dobar OD rjesava posao,ako su kontrole malo na svoju ruku,dobar eq.npr,mislim da je maziju nezamislivo da iko trosi starije orange ili super bass marsalov za metal,a toliko i takvih kontra primjera.
Nisam rekao da ne moze, moze ali ima boljih opcija... Overdrajvovan crunch amp nije isto sto i hi-gain amp.

Ne konatam cemu ovaj grupni bunt protiv mog misljenja? Nikoga ne teram da prihvati moj savet. Meni nije nezamislivo da se koristi orange ili neki matoriji marshall (mada voleo bih da mi das primer ko koristi super bass za metal...) jer do saturisanog tona mozes doci i sa fuzz pedalom. Ali moje usi, moji priste i iskustvo koje imam mi je formiralo odredjeni stav i sgurno cu pre da preporucim amp koji je dizajniran za hi-gain nego nesto sto realno nije...

@Cortex: Mazi u poslednje vreme slusa ovo od metala :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Sep 2012, 09:19

Pa dobro, nekad je hi-gain bio marshall jcm800, za starkelje je verovatno i otpanjeni Ampeg preterano i nekontrolisano gainy sprava. Moguce da kad se kazhe hi-gain amp umart i ja ni ne mislimo na ispravnu stvar, tj ispravnije je to posmatrati kao ti Muzzy. Zato i pitam dechka shta voli da slusha konkretno, da nabroji gitariste chije tonove juri i sl.

Slusham sad ovog Tremonti-a. Poshteno to zvuchi. Chuje se iz aviona da su neke Mese tu u pitanju jel da?
Smanjio je nickelback-isanje u melodijama i pevanju :)) Jbg nema teorije ja ovo da slusham, premalo karaktera ali da razumem kvalitet, razumem.

coca

Post by coca » 25 Sep 2012, 10:13

Nemam nista protiv Bugera-e,misljenaj sam da je odnos cena/kvalitet kod tih pojacala sasvim da ne kazem extra korektna kupovina!!!Naravno to je samo moje misljenje formirano posto sam neke cuo kako zvuce i bio sam sasvim zadovoljan,e sada to je subjektivan stav,to moras uzeti takodje u obzir prilikom uvazavanje necijeg misljenja...Ipak moj je savet kada su pojacala i oprema generalno u pitanju da ti ocenis da li je tebi to bas to,tj. da li tebi odgovara,sve ostalo je u tom kontekstu nebitno!!!
pozz.!!!Coca!!!

nebojsak

Post by nebojsak » 25 Sep 2012, 10:35

coca wrote:!!!

!!!

pozz.!!!Coca!!!
+1

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Sep 2012, 11:09

Cortex wrote:Pa dobro, nekad je hi-gain bio marshall jcm800, za starkelje je verovatno i otpanjeni Ampeg preterano i nekontrolisano gainy sprava. Moguce da kad se kazhe hi-gain amp umart i ja ni ne mislimo na ispravnu stvar, tj ispravnije je to posmatrati kao ti Muzzy. Zato i pitam dechka shta voli da slusha konkretno, da nabroji gitariste chije tonove juri i sl.

Slusham sad ovog Tremonti-a. Poshteno to zvuchi. Chuje se iz aviona da su neke Mese tu u pitanju jel da?
Smanjio je nickelback-isanje u melodijama i pevanju :)) Jbg nema teorije ja ovo da slusham, premalo karaktera ali da razumem kvalitet, razumem.
JCM800 je i dalje hi-gain :) Ali zato super lead/bass nije.
Sve moze da se kombinuje (pa majku mu, 'tallica ton je messa kroz super lead :mrgreen: gad demet!) ali neke stvari rade bolje...

Ima par dobrih pesama na tom solo albumu Tremontija. Ima i ... sterilnih. Treba preslusati, mozda ti se dopadnu. Jedino njegovo pevanje... uh, nemoj vise.
Inace, na albumu je messa triple rec u kombinaciji sa Confordom :) Lead je Bogner Shiva i neki TwoRock amp (ne znam koji model je u pitanju).

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Sep 2012, 11:35

Si probao neki Two Rock? Oni su kao nekakva boutique na kvadrat firma, medjutim ovako po demoima sa tjuba ni najmanje nisam ubedjen. Tj verujem da je izrada vrhunska ali ton mi se ne dojmi neshto narochito. Ono. It's an amp.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 25 Sep 2012, 11:39

Cortex wrote:...Oni su kao nekakva boutique na kvadrat firma, medjutim ovako po demoima sa tjuba ni najmanje nisam ubedjen. Tj verujem da je izrada vrhunska ali ton mi se ne dojmi neshto narochito. Ono. It's an amp.
:1: :nixweiss: A cene su za padanje u nesvest.

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Sep 2012, 11:45

Cortex wrote:Si probao neki Two Rock? Oni su kao nekakva boutique na kvadrat firma, medjutim ovako po demoima sa tjuba ni najmanje nisam ubedjen. Tj verujem da je izrada vrhunska ali ton mi se ne dojmi neshto narochito. Ono. It's an amp.
Nisam nazalost. Al' ako ga Mayer svira, ko sam ja da im sudiiiiiim :mrgreen:
Po netu seku vene, cupaju obrve i prionse male zivotinje na klanje zarad tih ampova...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Sep 2012, 11:49

Ah...da. Mayer. Trebalo je da znam da je on umeshao trepavice u ovo.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Sep 2012, 11:57

Ti odsad da cutis. :grummel_2:

Pozeru.

Jedva da te volim. :zzz:

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Sep 2012, 12:04

Nije upleo prste, samo su mu napravili sig model. Al'stvarno amp kida. I on kida :)

i ovaj kida:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 25 Sep 2012, 12:13

umart

Post by umart » 25 Sep 2012, 12:17

MUzzY wrote:
umart wrote: ... (mada voleo bih da mi das primer ko koristi super bass za metal...)
Adam Jones.kako tek propjeva na paraboli u H stimu.

sto je jos veci apsurd ti i na uber hajgejn pojacalima koristis OD,ne vidim zasto onda imas problem sto neko napanji orange ili marshall-a OD-om.nemam ja nista protiv tebe ili tvog misljenja,cak stavise prepiska sa tobom mi je medju omiljenijima na ovom forumu,samo prosto mislim da grijesis oko ovoga.

da,thunder-u ne treba OD na dirty kanalu,za metal,ako se posjeduje imalo mocniji magnet.onaj njihov tone pot je caroban. :)

BD:

bravo,totalno zaboravio na 6505.meni licno svi fiftiji posle originalnog imaju preveliki sizzle,ali definitivno treba probati,standard za drajv.takodje,odlican crunch,ortak ne koristi lead kanal vec crunch otpanjen i namunji ga jos OD-om i zvuci i vise nego dobro.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Sep 2012, 12:20

To je saund.

Pustiti oba dela. Do panja.

[youtube]t4ovKd-IITE&list[/youtube]

i dosta price oko zvuka. :grummel_2:

Post Reply