http://www.banzaimusic.com/shippingcost.htmlMidnight Rider wrote:@Cortex
kazi mi molim te, koliko te izadju dadzbine, tipa carina, postarina pored cene sa sajta??
...da se preracunam
Omiljeni reverb pedal ??
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Omiljeni reverb pedal ??
- Midnight Rider
@Cortex
vidim da je kao porez vec ukljucen u cenu i za shiping van EU je nekih 7,5 EUR za Cathedral jer je 500g...jel to sve??
vidim da je kao porez vec ukljucen u cenu i za shiping van EU je nekih 7,5 EUR za Cathedral jer je 500g...jel to sve??

+ carinaMidnight Rider wrote:@Cortex
Izashlo bi te preterano mnogo. Nema druge sem da ti neko donese. S druge strane ja sam se odushevio ovim popustom koji imam haha, isplati se naruchivati, iako je Tayda duplo jeftinija lol. Sad razmishljam da uzmem ja Cathedral jer mi je nabavljanje WET-a preterano komplikovano a i imam drugaricu u Kelnu koja dolazi svakih par meseci u Srbiju 

Eh Cortexe nazalost, nisi odabran od strane bogova za taj popust
Dok nisi ulogovan, cijena je za DE trziste. Kada si ulogovan, posto ti je adresa u Srbiji, Banzai zapravo izvozi robu iz DE, i onda ti umanji cijene za njihov PDV
Ako bi stavio shipping adresu u DE, stavili bi ti normalnu cijenu. Been there

Dok nisi ulogovan, cijena je za DE trziste. Kada si ulogovan, posto ti je adresa u Srbiji, Banzai zapravo izvozi robu iz DE, i onda ti umanji cijene za njihov PDV
Ako bi stavio shipping adresu u DE, stavili bi ti normalnu cijenu. Been there

e divno. znachi platio bih carinu na cenu od 155e plus shipping. ovako kad naruchujem komponente jesu mi jeftinije komponente i onako lepo to ispadne po prudzhbini ushtede, o brate znachi ne verujem koji zajeb aaaaa bash sam se ponadao 

Obračun je sledeći, na sve veće narudžbine od 50 evra sa poštarinom naplaćuje se carina 10%, na sve to 20% PDV i taksa od oko 500 dinara. Ispod 50 evra ne plaćaš ništa.
To znači da stvar koja košta online 100 evra, na to treba dodati 10 evra poštarine (otprilike) i sve ostalo što znači da bi krajnji iznos bio negde oko 150 evra.
Kada vidiš cenu na online shopu pomnoži je sa 1,5 i dobićeš krajnji iznos.
Ja naručujem isključivo iz USA gde su cene mnogo niže nego u EU, England da ne pominjem, ono što u USA košta u dolarima to je u Nemačkoj u evrima a u Britaniji skoro toliko u funtama, sic...
Nije mi jasno zašto se carina ne naplaćuje 1% na muzičku opremu koja se ne proizvodi u zemlji Srbiji, već pomenutih 10% ???!!
Ne znam kako stvari stoje sa polovnom opremom. Ne znam kako funkcioniše E-bay !?

To znači da stvar koja košta online 100 evra, na to treba dodati 10 evra poštarine (otprilike) i sve ostalo što znači da bi krajnji iznos bio negde oko 150 evra.
Kada vidiš cenu na online shopu pomnoži je sa 1,5 i dobićeš krajnji iznos.
Ja naručujem isključivo iz USA gde su cene mnogo niže nego u EU, England da ne pominjem, ono što u USA košta u dolarima to je u Nemačkoj u evrima a u Britaniji skoro toliko u funtama, sic...
Nije mi jasno zašto se carina ne naplaćuje 1% na muzičku opremu koja se ne proizvodi u zemlji Srbiji, već pomenutih 10% ???!!
Ne znam kako stvari stoje sa polovnom opremom. Ne znam kako funkcioniše E-bay !?

Neko ipak reche da je 75e iznos na koji ne placamo carinu, ali da za svaki sluchaj drzhi porudzhbine oko 50e, ne secam se ko to beshe
Meni bi ova informacija bila korisna danas jer se spremam da poruchim mozhda i vecu porudzhbinu od 50e...
anyway ne mogu da verujem koje sranje, da imamo normalnu carinu sada bih imao popust bash onako fin

anyway ne mogu da verujem koje sranje, da imamo normalnu carinu sada bih imao popust bash onako fin

Mislim da ima i fora da li salje fizicko lice ili firma i mnogo su popustljiviji kad je fizicko lice. Pogotovo sto ce fizicko lice pre da ti smanji vrednost, a i mislim da ne umeju da citaju onu zelenu customs declaration formu koja se lepi na kutiju. Kad salje firma ima faktura koju donekle umeju da citaju (ne znaju sta je shipping).mateuspoz wrote:Ne znam kako stvari stoje sa polovnom opremom. Ne znam kako funkcioniše E-bay !?
Jednom sam porucio pedalu polovnu i nikad mi nije stigla...od tada ne porucujem nista sto iole ima upotrebljivu/kradljivu formu, samo poluproizvod

evo ovako...danas mi stigle lampe sa banzaija u vrednosti od 40e...ništa pdv i ništa carina...ukupno plaćeno oko 70din troškova da mi ih donesu kući...uskoro mi stize i danelectro spring king reverb koji je u vrednosti od 70 i kusur eur(jer se skida pdv za zemlje van eu), pa cu videti koliko ce i da li ce tu biti neka carina , pdv i sl... 

- Midnight Rider
Gde ovo ima da se kupi kod nas??
http://www.youtube.com/watch?v=ZHDjk8FaXNQ
http://www.youtube.com/watch?v=ZHDjk8FaXNQ
u artistu
- Midnight Rider
Kupio sam BOSS RV5
dao sam 10.000 ... kao nov je, Cathedral otpao zbog velicine, mnogi zbog cene,
Wet nisam bas nasao kod nas u ponudu i jeste da ima SJAJAN TON ali malo opcija, HOF zbog saveta sa foruma da je precenjen, i drugog saveta: da je uvek mainstream pedala zahvalana jer je mozes lako prodati ako si ne zadovoljan - mudro iskustvo !

Wet nisam bas nasao kod nas u ponudu i jeste da ima SJAJAN TON ali malo opcija, HOF zbog saveta sa foruma da je precenjen, i drugog saveta: da je uvek mainstream pedala zahvalana jer je mozes lako prodati ako si ne zadovoljan - mudro iskustvo !

Pa nek je sa srecom, da te dugo i kvalitetno sluzi!Midnight Rider wrote:Kupio sam BOSS RV5dao sam 10.000 ... kao nov je, Cathedral otpao zbog velicine, mnogi zbog cene,
chestitam!
Pelican, bend koji jako volim, koristi taj reverb i nishta meni tu ne fali zapravo. Mada oni sviraju dosta clean pa taj reverb do jaja legne
Pelican, bend koji jako volim, koristi taj reverb i nishta meni tu ne fali zapravo. Mada oni sviraju dosta clean pa taj reverb do jaja legne