Roland Cube 30x ili Vox AD30VT

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Roland Cube 30x ili Vox AD30VT

Post by Cortex » 31 Aug 2008, 10:47

I mene zanima to pojachalo tako da zheljno ishchekujem odgovore na tvoja pitanja. :)

friedman

Post by friedman » 31 Aug 2008, 13:05

viewtopic.php?f=45&t=555
Mozda ce ti ovo bti od pomoci jer sviras clean uglavnom, zar ne? :) Meni treba opis i distorzije, da li ja mogu svirati neki metal na njemu dok ne kupim Metal Muff ili mozda Sansamp TRI AC?
I naravno, da li je to pravo resenje za sviranje po kuci i sa bendom?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Aug 2008, 14:41

Vox AD30VT XL je mnogo bolja kupovina, sveukupno. Veći zvučnici, više metal-opcija, verovatno unapređena u odnosu na starije Valvetronixe.

Ali.

Da sam ja ti, ja bih pogledao onog Acoustica kojeg je Sava stavio u oglasni prostor Foruma i odmah ga kupio. To je stari američki beskompromisni kvalitet (bolji nego što ga VOX danas ima i na Heritage seriji, bez dvoumljenja) a ton je idealan za ono što tebi treba. Da i ne spominjem mnogo bolji zvučnik.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 31 Aug 2008, 14:46

@friedman
Ma sviram ja svashta ali da, clean obozhavam. :) Naravno i mast tipa Pantera mi je u krvi :mrgreen: Tako da, zanima me kako je pojachalo i za te primene... A taj link sam overio bio odavno ali ajde reko' da se nadamo josh nekom info-u od nekog ko ima znanje, a ovde ima dosta takvih momaka. :)

A taj Metal Muff, jel to neko pojachalo? (upita on i pomisli na Google...i reshi da ne gugla :D )

@Rocket
A jel dobor to pojachalo i za clean sviranje kakvo ja volim? :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Aug 2008, 15:04

Koje, Valvetronix XL? Jeste. Ni starim Valvetronixima ništa nije falilo (detalje pogledaj u onom linkovanom Savinom reviewu, tamo gore) a novi mogu da budu samo još bolji... Ameri giguju sa njima (što na sirovu snagu, što na "Line Out" opciju) jer ne moraju da vuku 30 581 045 pedala sa sobom kad je sve to već unjima.

Ima dosta sličnih proizvoda - od Behringera, preko Randalla, a u poslednje vreme čak i firme kao Mackie izbacuju svoja pojačala-modelere opremljene efektima. Najveća poslastica iz takve serije je (za mene fenomenalna) Line 6 Spider Valve serija - Bogner je na njima odgovoran za dizajn lampaškog pretpojačala i lampaške power-sekcije, a onda je Line 6 dodao filtere, EQe i emulacije. To je, što se mene tiče, jedina stvar iz te "onse-size-amp-fits-all" klase za koju bih potrošio kintu, jer za pojačalo nikad nije frka, a lampe su ipak lampe (razlika se nažalost uvek čuje, tim pre što se glasnije svira). Hoću da kažem, pojačala su uvek skupa, uvek se nekako može bez njih (studiji za probe ih imaju, dosta koncertnih prostora ih ima, mogu i da se pozajme od prijatelja za gig, a kući se uvek nešto da izvesti sa kompom), i ne isplati se kupiti bilo šta makar se štedelo do daljnjeg.

Image

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Aug 2008, 15:24

metal muff je cini mi se ona ludacka pedala koju svaki komsija zeli NE... a svaki iole heviji gitarista zeli DA...

svirao sam bas to line6 pojacalo u nekom studiu nesecam se tacno kom, ali ako nije takvo onda je neko ultra ultra slicno i vrlo mi se dopalo, pogotovo klin, a distorziju sam ja brljao nesto, mada ni to nije lose bilo, samo je bilo previse previse previse delaya(no the pojacalo's fault but a pedal of my comrade xD)... xD

friedman

Post by friedman » 31 Aug 2008, 15:46

Moze li se taj Line 6 nabaviti kod nas? I koliko bi to cudo kostalo? :)
Hvala Rocket na savetima, Line 6 izgleda stvarno dobro ali mi se cini da mu je cena malo prevelika za moj budzet...

dweezil

Post by dweezil » 31 Aug 2008, 15:50

pa ako hoces da metalizirash sto ne uzmesh nekog manjeg Randalla?! malo josh pristekash love i kupis nekog jedan 12 inch zvucnik da ima i da se lepo rilja.

friedman

Post by friedman » 31 Aug 2008, 15:53

U tome je problem, sto necu samo da "metaliziram". :)
Hocu da pojacalo ima dobar clean i koliko toliko kvalitetne efekte, a za metal ce se pobrinuti Metal muff :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Aug 2008, 16:03

Trebalo bi da može da se nabavi preko Artista... Za te pare bolje pojačalo od pomenutog Acoustica nećeš naći, ali teško je oslanjati se na oglase: moraš da sada imaš pare i da čekaš, pa čim neko nešto oglasi - a ti keš na sto. Takva čekanja umeju da traju i po godinu dana (pričam ti iz ličnog iskustva).

Ako pričamo o nečemu novom a da upada u cenovni rang VOXovog Valvetronixa, mogu da ti pomenem još i Laney LX65R (u MixMusicu) i to je to, koliko sam ja obavešten. Ono što je donja granica je 1x12'' i barem 30 realnih vati, a ta klasa pojačala se, nažalost, plaća koliko i dobra gitara. Sve ispod toga u toj cenovnoj klasi nije ozbiljna stvar nego bacanje para (doduše, kad bi imao para moglo bi se naći i izuzetaka od tog pravila, naročito ako uvedemo lampe u celu priču).

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Aug 2008, 16:41

a sto nenadjes neki posao i nasljakas se i kupis orangea kad vec ima kod vas tamo... jbg uzmes kredit od matoraca i kazes ako treba i u rudnik... i najaci zvuk ovdasnjice only for you...

friedman

Post by friedman » 31 Aug 2008, 16:54

Da brate, znam ja to, opusteno bi sad mogao da uzmem Tiny Terror glavu, jos odradim nesto i uzmem kabinet, ali sta ce to meni?
Sviram bednih 9 meseci i to ne bas dobro za toliko vremena. Bend nemam, a i nije u planu jer niko ovde nece to da radi.
Samo bi neko omalo pojacalo da eksperimentisem sa efektima i da dobijem pristojan zvuk...

dweezil

Post by dweezil » 31 Aug 2008, 17:41

Rocket Roll wrote: Da sam ja ti, ja bih pogledao onog Acoustica kojeg je Sava stavio u oglasni prostor Foruma i odmah ga kupio. To je stari američki beskompromisni kvalitet (bolji nego što ga VOX danas ima i na Heritage seriji, bez dvoumljenja) a ton je idealan za ono što tebi treba. Da i ne spominjem mnogo bolji zvučnik.
da li si lud?! Jeste Acoustic cuveno hard rock pojachalo, mislim nemam nista protiv Save ali ono to nije pojachalo kakvo coveku treba.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Aug 2008, 18:07

friedman wrote:...hteo bi' da pojacalo ima dobar osnovni ton, tj da ja mogu posle u njega komotno budziti pedale. :)
Šta ikome na svetu može da zafali kod Acousticovog "osnovnog tona"?

Uostalom, ako čovek ima nameru da koristi Metal Muff ispred pojačala za drajv, može da pazari i Roland Jazz Chorusa ili Fender Twina. A može i razglas. Isto mu se hvata.

dweezil

Post by dweezil » 31 Aug 2008, 18:10

josh uvek ne mogu da verujem da coveku koji hoce da svira hard rock i metal nudis matorog Acoustica. Pa da najbolje na razglas da svira, tako svi i rade, sto bi svirali na pojachala.

Post Reply