pomozite mi da sastavim lanac efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: pomozite mi da sastavim lanac efekata
Ima efekata koji vrede te pare. Visoka cena nikad nije zaustavila pravog gitaristu da dođe do onog za čim mu srce žudi.
Voleo bih da ga neko otvori i proveri da li su u pitanju CoolAudio čipovi ili neki ASIC čipovi kao na Artec pedalama. VSound je ranije bio poznat po takvim "omaškama u reklamiranju" - moguće je da se to krije iza onog "custom-dizajnirani čipovi" u opisu LChorusa.
Voleo bih da ga neko otvori i proveri da li su u pitanju CoolAudio čipovi ili neki ASIC čipovi kao na Artec pedalama. VSound je ranije bio poznat po takvim "omaškama u reklamiranju" - moguće je da se to krije iza onog "custom-dizajnirani čipovi" u opisu LChorusa.
Ja cu mozda biti u mogucnosti da narucim nesto preko bare, gde je cena za VS malo pristojnija
http://www.thomann.de/gb/visual_sound_v2h2o.htm Sta kazete na ovo?
Inace malopre sam slusao MXR Stereo Chorus i odusevio se!
Inace malopre sam slusao MXR Stereo Chorus i odusevio se!
- Rocket Roll
I tu je ista priča - "kroz naše pedale", sanćim, "signal na svom putu sreće samo analognu elektroniku, ali su čipovi koji vrše BBD ulogu posebnog dizajna..." Ako ne čitaš pažljivo, pročitaš samo "analogno" i "BBD". Ali ne možeš da ih tužiš, jer su - iako uvijeno - ipak rekli da su pedale digitalne. Istu reklamu je mogao da iskoristi i Boss, da je hteo - i u DD pedalama signal na svom putu sreće samo analognu elektroniku, dok ga "poseban" čip koji proizvodi eho ne konvertuje u i iz digitalnog formata.
A digitalno može da bude vrlo lepa stvar, samo što ga u pedal-formi ne bih plaćao preko 30 evra.
A digitalno može da bude vrlo lepa stvar, samo što ga u pedal-formi ne bih plaćao preko 30 evra.
- tyler durden
- MF veteran
Po mom misljenju, reverb pedala ti je cisto bacanje para, jer imas reverb na skoro svakom pojacalu.
Sto se tice delaya, uzmes ili neki Boss-ov, dd3, dd6, ili dd7. A mozes slobodno i digitech-ov digital delay. Imao sam ga, i radi odlicno. Cak mi se cini da sam procitao u prospektu, da na jednoj vrsti delaya kada izaberes na njemu, imas i chorus. Znaci za neke clean delove. Kazem, sasvim super radi pedala. Uzmes neki wah pored toga. Cry baby ili morley ako mene pitas. I Sviras metal? Onda uzimaj neki flanger (Boss Bf-3 je odlican), ili phaser (MXR Phase 90 je najbolji)
Sto se tice delaya, uzmes ili neki Boss-ov, dd3, dd6, ili dd7. A mozes slobodno i digitech-ov digital delay. Imao sam ga, i radi odlicno. Cak mi se cini da sam procitao u prospektu, da na jednoj vrsti delaya kada izaberes na njemu, imas i chorus. Znaci za neke clean delove. Kazem, sasvim super radi pedala. Uzmes neki wah pored toga. Cry baby ili morley ako mene pitas. I Sviras metal? Onda uzimaj neki flanger (Boss Bf-3 je odlican), ili phaser (MXR Phase 90 je najbolji)
Realno za reverb ne treba davati pare... osim ako ne daj boze na pojacalu imas digitalni reverb 

-
ja se ne bi slozio sa tim da ne treba kupovati reverb pedalu pogotovo ako se svira neka ambientalna \ "experimentalna" itd muzika ili ako imate takve trenutke u pesmama, nisu ipak svi bluzeri , kojekakvi metalci i punkeri 
a i pojacala obicno imaju samo spring reverb..

a i pojacala obicno imaju samo spring reverb..
Po meni najbolji reverb i jedini koji mi treba...nenadnenad wrote:a i pojacala obicno imaju samo spring reverb..

Ali naravno, ako se nadje potreba, nema nishta loshe u uzimanju reverb pedale...
Po toj logici.... "Realno" ne treba davati ni za dist/od pedale... osim ako ne daj Boze nemas lampasa od 1200e.rider wrote:Realno za reverb ne treba davati pare... osim ako ne daj boze na pojacalu imas digitalni reverb

Reverb mi je najomiljeniji efekat...i najvise ga koristim! Pored spring reveraba koje imam na ampovima, uvek mi dobro dodje i neka pedalica ili reck tipa Lexicon, Alesis ili nesto sl...Go reverb go! 

- Nyarlathotep
- MF veteran
da
jha imam 3 reverba, a nijedan nije na pojacalu.
ja obozavam vestacke beskrajne reverbove.
jha imam 3 reverba, a nijedan nije na pojacalu.
ja obozavam vestacke beskrajne reverbove.
- tyler durden
- MF veteran
Funkomat wrote:Po toj logici.... "Realno" ne treba davati ni za dist/od pedale... osim ako ne daj Boze nemas lampasa od 1200e.rider wrote:Realno za reverb ne treba davati pare... osim ako ne daj boze na pojacalu imas digitalni reverb
Pa naravno, zato pojacala i sluze, izmedju ostalog, da sa njih vuces dist. Eventualno neki big muff, ili ts 9 za boost-ovanje
...tako da ti i ne treba BMW, jer i Yugo je auto, koji moze prevaliti istu distancu; I Jolani mozes izvuci ton kao Jimmy Pagetyler durden wrote:Funkomat wrote:Po toj logici.... "Realno" ne treba davati ni za dist/od pedale... osim ako ne daj Boze nemas lampasa od 1200e.rider wrote:Realno za reverb ne treba davati pare... osim ako ne daj boze na pojacalu imas digitalni reverb
Pa naravno, zato pojacala i sluze, izmedju ostalog, da sa njih vuces dist. Eventualno neki big muff, ili ts 9 za boost-ovanje

- Rocket Roll
Z*Z*Z wrote:I sta ce mi reverb, idem u neku pecinu da sviram...

-
Nikako! ni big muff ni ts 9 ..volim iskljucivo distorziju sa moje vermone regent 300k,...ah, kad poteram te tranzistore u overdrive nema niceg lipsegtyler durden wrote:Funkomat wrote:Po toj logici.... "Realno" ne treba davati ni za dist/od pedale... osim ako ne daj Boze nemas lampasa od 1200e.rider wrote:Realno za reverb ne treba davati pare... osim ako ne daj boze na pojacalu imas digitalni reverb