pomozite mi da sastavim lanac efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocket Roll

Re: pomozite mi da sastavim lanac efekata

Post by Rocket Roll » 15 Dec 2008, 00:20

Ima efekata koji vrede te pare. Visoka cena nikad nije zaustavila pravog gitaristu da dođe do onog za čim mu srce žudi.

Voleo bih da ga neko otvori i proveri da li su u pitanju CoolAudio čipovi ili neki ASIC čipovi kao na Artec pedalama. VSound je ranije bio poznat po takvim "omaškama u reklamiranju" - moguće je da se to krije iza onog "custom-dizajnirani čipovi" u opisu LChorusa.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 15 Dec 2008, 00:24

Ja cu mozda biti u mogucnosti da narucim nesto preko bare, gde je cena za VS malo pristojnija

Jackson

Post by Jackson » 15 Dec 2008, 03:05

http://www.thomann.de/gb/visual_sound_v2h2o.htm Sta kazete na ovo?

Inace malopre sam slusao MXR Stereo Chorus i odusevio se!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 15 Dec 2008, 10:06

I tu je ista priča - "kroz naše pedale", sanćim, "signal na svom putu sreće samo analognu elektroniku, ali su čipovi koji vrše BBD ulogu posebnog dizajna..." Ako ne čitaš pažljivo, pročitaš samo "analogno" i "BBD". Ali ne možeš da ih tužiš, jer su - iako uvijeno - ipak rekli da su pedale digitalne. Istu reklamu je mogao da iskoristi i Boss, da je hteo - i u DD pedalama signal na svom putu sreće samo analognu elektroniku, dok ga "poseban" čip koji proizvodi eho ne konvertuje u i iz digitalnog formata.

A digitalno može da bude vrlo lepa stvar, samo što ga u pedal-formi ne bih plaćao preko 30 evra.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 30 Dec 2008, 10:24

Po mom misljenju, reverb pedala ti je cisto bacanje para, jer imas reverb na skoro svakom pojacalu.

Sto se tice delaya, uzmes ili neki Boss-ov, dd3, dd6, ili dd7. A mozes slobodno i digitech-ov digital delay. Imao sam ga, i radi odlicno. Cak mi se cini da sam procitao u prospektu, da na jednoj vrsti delaya kada izaberes na njemu, imas i chorus. Znaci za neke clean delove. Kazem, sasvim super radi pedala. Uzmes neki wah pored toga. Cry baby ili morley ako mene pitas. I Sviras metal? Onda uzimaj neki flanger (Boss Bf-3 je odlican), ili phaser (MXR Phase 90 je najbolji)

rider

Post by rider » 30 Dec 2008, 12:20

Realno za reverb ne treba davati pare... osim ako ne daj boze na pojacalu imas digitalni reverb :P

nenadnenad

Post by nenadnenad » 30 Dec 2008, 12:35

ja se ne bi slozio sa tim da ne treba kupovati reverb pedalu pogotovo ako se svira neka ambientalna \ "experimentalna" itd muzika ili ako imate takve trenutke u pesmama, nisu ipak svi bluzeri , kojekakvi metalci i punkeri :D
a i pojacala obicno imaju samo spring reverb..

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 30 Dec 2008, 12:40

nenadnenad wrote:a i pojacala obicno imaju samo spring reverb..
Po meni najbolji reverb i jedini koji mi treba... :D

Ali naravno, ako se nadje potreba, nema nishta loshe u uzimanju reverb pedale...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Dec 2008, 12:54

rider wrote:Realno za reverb ne treba davati pare... osim ako ne daj boze na pojacalu imas digitalni reverb :P
Po toj logici.... "Realno" ne treba davati ni za dist/od pedale... osim ako ne daj Boze nemas lampasa od 1200e. :D

xspaceman

Post by xspaceman » 30 Dec 2008, 12:59

Reverb mi je najomiljeniji efekat...i najvise ga koristim! Pored spring reveraba koje imam na ampovima, uvek mi dobro dodje i neka pedalica ili reck tipa Lexicon, Alesis ili nesto sl...Go reverb go! :D

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 30 Dec 2008, 14:22

da
jha imam 3 reverba, a nijedan nije na pojacalu.
ja obozavam vestacke beskrajne reverbove.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 30 Dec 2008, 15:05

Funkomat wrote:
rider wrote:Realno za reverb ne treba davati pare... osim ako ne daj boze na pojacalu imas digitalni reverb :P
Po toj logici.... "Realno" ne treba davati ni za dist/od pedale... osim ako ne daj Boze nemas lampasa od 1200e. :D

Pa naravno, zato pojacala i sluze, izmedju ostalog, da sa njih vuces dist. Eventualno neki big muff, ili ts 9 za boost-ovanje

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 30 Dec 2008, 16:56

tyler durden wrote:
Funkomat wrote:

Pa naravno, zato pojacala i sluze, izmedju ostalog, da sa njih vuces dist. Eventualno neki big muff, ili ts 9 za boost-ovanje
...tako da ti i ne treba BMW, jer i Yugo je auto, koji moze prevaliti istu distancu; I Jolani mozes izvuci ton kao Jimmy Page :) I sta ce mi reverb, idem u neku pecinu da sviram...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Dec 2008, 18:12

Z*Z*Z wrote:I sta ce mi reverb, idem u neku pecinu da sviram...
:rlol:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 30 Dec 2008, 18:17

tyler durden wrote:
Funkomat wrote:

Nikako! ni big muff ni ts 9 ..volim iskljucivo distorziju sa moje vermone regent 300k,...ah, kad poteram te tranzistore u overdrive nema niceg lipseg :D

Post Reply