+1Rocket Roll wrote:Ali izem ti pojačalo za koje ti treba položen dvonedeljni kurs da bi ga namestio... Pojačalo je ili intuitivno ili ne sviraš nego se igraš sa dugmićima.
Pojacalo za pop rock ... i jos malo vise rock :D muziku
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Pojacalo za pop rock ... i jos malo vise rock :D muziku
- tyler durden
- MF veteran
Pa nije to pojacalo za duduke. Meni se bas zato i svidja. Jer na svaku promenu, bilo kog potenciometra, on reaguje promenom zvuka. A ne tipa, kao 5150, sta god da mu radis, priblizno slicno zvuci. Upravo si ovim zadnjim postom potvrdio moju tvrdnju. Onda sviraj lepo akusticnu gitaru, na njoj nemas ni jedan dugmic koji moras da pritisnes, ili okrenes. Opet ulazis u banalizaciju, i pespotrebno raspravljanje. Milsim da sam u pravu kada kazem. Ok, tebi se ne svidja, meni se svidja. Ali ipak mislim da bi trebao to bar da probas, a da ne pricas, na osnovu toga, sta ti je neko rekao.....Uzivaj i cepaj, tvog marshalla, ili voxa, ili sta vec. I idi okolo, i tvrdi kako je sve novo, i sve ostalo *****, a da to nisi ni probao. Uspeces tako u zivotu, na svakom polju, ne samo na muzici. Ja sam svoju raspravu ovde zavrsio. Budi mi pozdravljen. Sve najbolje
- Rocket Roll
Ok, sad kad smo utvrdili da su Mese pojačala koja je apsolutno neophodno probati, jer su jedina pojačala na svetu o kojima ne možeš da stekneš utisak na osnovu snimaka, možemo da pređemo na ozbiljnu opremu.
Mitros već dugo ima jednog blonde Bandmastera (uparenog sa 2x12'' kabinetom) kojeg bi takođe mogao da pogledaš.

Mitros već dugo ima jednog blonde Bandmastera (uparenog sa 2x12'' kabinetom) kojeg bi takođe mogao da pogledaš.
Kako ovakva pojacala reaguju na pedale i jaci drajv? Mislim, generalno?
http://www.youtube.com/watch?v=Pis6KAI0 ... -fresh+div
E ovo je ako ti treba razlog da NE kupis ac30
kuku!!! 
E ovo je ako ti treba razlog da NE kupis ac30

- tyler durden
- MF veteran
TI si bas zadrt i tvrdoglav. Ne umes da prihvatis suprostavljeno misljenje, i neku kritiku. Ne, nisam rekao to za mesu, nemoj da glumis ludilo, i da se mrstis. Kazem to generalno, za sve, i gitare, i opremu. Svi bendovi koej sam gotivio sviraku Peavey 5150, i zvuk na svim tim albumima mi je odlican. Takodje, vecina tih bednova svira na ESP i Jackoson gitarama. Ja sam kapirao da je to zvuk za mene. Ali onda kada sam probao vise takvih gitara, i vise komada Peavey-a 5150, shvatio da to uopste nije za mene. Da mi se ne svidja, ton, ne leze mi u rukama. I zato sam probao sve sto sam mogao, i zeleo, i imao prilike. I na kraju sam pronasao sebe u PRS gitarama, i Mesa Boogie pojacalima. (za clean mi se najvise svidjau Roland-ovi, Jazz chorusi, i Fender Twin Reverb). Jednostavno, poenta cele moje price je, da sve sto te zanima treba probati, pa dati sud. A ne sta tvoj omiljeni gitarista koristi, ili sto je neki lik to svirao, imao krs ton na njemu, i kao to je lose. Nisi razmisljao, da je to mozda njegov ton, a da moze nesto drugo iz toga da se izvuce. Nema potrebe da se mrstis. Samo dajem argumente, i vodim noramlnu diskusiju.
Rocket, opet preterujes. Covek je potpuno u pravu. Jbt, kako ti olako (a pritom i prilicno nadobudno!) proglasis za istinu svoj subjektivni stav (i to donet na osnovu vrlo sumnjivih premisa)!Ok, sad kad smo utvrdili da su Mese pojačala koje treba probati, jer su jedina pojačala na svetu o kojima ne možeš da stekneš utisak na osnovu snimaka, možemo da pređemo na ozbiljnu opremu.![]()
To sam primetio jos od one teme o Peavey pojacalima.
Ne znam samo da li to ponekad primecujes?
-
Taj klinac bi zvucao lose na bilo cemu , cini mi se.MUzzY wrote:http://www.youtube.com/watch?v=Pis6KAI0 ... -fresh+div
E ovo je ako ti treba razlog da NE kupis ac30![]()
![]()
kuku!!!
@rocket , posto prodaju bandmastera?
I još jednom je MUzzY rekao sličnu stvar (ali ne znam kako to da citiram, neće da mi pokaze post...MUzzY wrote:Za messu znam, ali kao sto sam naveo, za ovo sto sad radim ta pojacala ne piju vodu.

Tyler Durden - NE VOLI Vox AC30, VOLI Mesa Boogie
Rocket Roll - NE VOLI Mesa Boogie, VOLI Vox AC30

Svi "noviji" Fenderi koje sam probao su savršeno "primali" sve sto u njih uključiš, nebitno da li je to OD, Dist, Fuzz, OctaFuzz... Pogotovo Fuzz, koji ume da bude preterano igličast i u nekim neprijatnim visokim frekvencijama čupav(sem ako se lampe ne kuvaju na dovoljnoj snaziMUzzY wrote:Kako ovakva pojacala reaguju na pedale i jaci drajv? Mislim, generalno?

- Rocket Roll
Ne sećam se, valjda beše nešto ispod 1000 evra?nenadnenad wrote:...posto prodaju bandmastera?
Šta je tu sumnjiva premisa?sinisake wrote:...proglasis za istinu svoj subjektivni stav (i to donet na osnovu vrlo sumnjivih premisa)!
Da se nove Mese nenormalno kvare? Da im je kontrola kvaliteta ozbiljno popustila i da koriste dubiozne komponente?
Ne misliš valjda da sam to izmislio? Ili sad treba da pejstujem milion linkova sa Mesinog zvaničnog foruma (koje i sam možeš da nađeš za par minuta guglanja)?
Ne smetaju meni Mese kao Mese. Smeta mi "be all end all" stav.
Uostalom, čak i da sviram metal, kupio bih Bogner Überschall, ili Diesel Herbert, ili neki veliki Engl, ili Hughes & Kettner, da i ne pominjem Orange i Ampeg pojačala.
Koliko si Mesa probao, a koliko si ih posedovao?
Mani me guglanja, ako se istom aktivnoscu moze utvrditi da su kineska Peavey pojacala mnogo bolja od starih.
A takodje, vise si ti ovde ruzio zvuk, nego pouzdanost tih pojacala (nemojmo se praviti naivni).

Mani me guglanja, ako se istom aktivnoscu moze utvrditi da su kineska Peavey pojacala mnogo bolja od starih.

A takodje, vise si ti ovde ruzio zvuk, nego pouzdanost tih pojacala (nemojmo se praviti naivni).
- Rocket Roll
Pa kad u 95% slučajeva Mesa zvuči lošije od pojačala koje imitira.sinisake wrote:...vise si ti ovde ruzio zvuk...
Možeš to da posmatraš i kao moj lični stav - nisam ni pretendovao na univerzalnu ispravnost.
No dobro, po mom skromnom neznalackom misljenju, ovaj lik ima najupecatljivij zvuk solo-gitare na svetu:Znam da ima gitarista koji radije masturbiraju na Mesin katalog nego na Plejboj, ali budimo objektivni.
http://onstagemag.com/ar/performance_sa ... /index.htm

Opet, verujem da je Vox pravo resenje za postavljaca teme.
- Rocket Roll
Pa, ono što se čuje na njegovim novijim snimcima je Dumble a ne Mesa, jer samo dva Dumble pojačala idu na snimke (http://www.santana.com/musicianscorner/ ... index.html), ali - brate, trebalo je da ga čuješ na početku karijere i na prvim albumima, dok je svirao Twin Reverba.sinisake wrote:...ovaj lik ima najupecatljivij zvuk solo-gitare na svetu...

Ah, taj "Abraxas" ton...
Meni on ima najupecatljviji ton ali da je najlepsi... uh. Pogotovo na pocetku karijere. Za moje usi - uzas!