Velika kupovina vol.3

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
cccira
MF veteran

Re: Velika kupovina vol.3

Post by cccira » 21 Apr 2009, 00:21

Napisao si lapmas umesto lampas :wink:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 21 Apr 2009, 00:26

:hmm: hahaha ladno nisam skontao ::ranting:: :hide:

guv'nor

Post by guv'nor » 21 Apr 2009, 02:53

Z*Z*Z wrote:Razlika izmedju starog i novog je VELIKA - bolji mi radi starac, ima veci opseg i zvuci kao zver, onako, rezi :twisted: novi je (recimo) ok, previse zatvoren i ne "rasipa" se dovoljno (kako bi trebalo, kao stari marshall)
Pa kada se već pominje, nema smisla da se ne javim. :D
Imao sam oba u isto vreme i par puta sam nosio oba na svirke (nisam ih koristio uparene).
Mudro zbori kolega Z*Z*Z, mada se ipak čuje zabog čega pedale dele ime. Imaju veoma sličan karakter, a glavna razlika im je u transparentnosti i režanju. Guv'nor 2 zvuči kao kada bi na pojačalo, na koje si povezao matorog Guv'nor-a, stavio ćebe - ali ne nužno lošije. Guvnor proizvodi otvoren, agresivan i svuda prisutan zvuk, dok je Guvnor2 kompresovaniji, mračniji i za nijansu moderniji. Dvojka se, možda ipak, malo više uklapa u tvoj opis željene pedale.
E da, moraš da imaš u vidu da je nekom raj, a nekom pakao to što pedala ima 3 ekvilajzera, umesto samo jednog tone pota, na koji smo svi navikli svirajući Boss i Ibanez pedale. :)

jcm 800

Post by jcm 800 » 21 Apr 2009, 09:54

Sinisake,

Mislim da su ti dobro rekli za OD3...bas mastan i kremast drive...i moze ga se dosta izvuci iz pedale. Jedino sto bi mene brinulo u toj varijanti je sto, ako sam dobro shvatio, ti si DS-1 koristio sa gainom na maximumu...Onda ti OD3 nece zavrsiti posao sto se tice kolicine gaina...
Ako bi vec pokusali da numericki to predstavimo onda recimo OD3 ima 60% gaina neke DS1...Ne znam da li ti je to dovoljno...

Za novog Guvnora su ti takodje dobro rekli...poredjenje koje je kolega dao sa cebetom je SAVRSENO!!! Tacno je opisao zvuk...

Ono sto bih ja pomenuo da uzmes u obzir, ako gain nije an issue, je i Bluesbreaker II...Takodje taman i kremast drive sa dosta mooooda...Neka te ne zavara naziv, on nema nista manje gaina od Guvnora...Ali zato ima konvencionalne tonske kontrole....(Sto ce reci jedno dugme sa natpisom TONE :XD: )...pa ga je kudikamo lakse podesiti...

Jedan ortak mi je nedavno bio u vrlo slicnoj dilemi prije nekog vremena...Svira strata,kroz digitech Hot Head u Peavy Classic 30...A ako se dobro sjecam svirate relativno slicnu muziku...Trazio je neki bolji drive za svoj set up...Hot head mu je bio suvise krestav...
Dosao je kod mene da isproba moju ergelu od/dist pedala...SD-1, Bad Monkey, MXR Dist + i TS-9 su odmah otpali jer nisu imali dovoljno gaina...Dao sam mu Guvnora II, Bluesbreakera II i Rata...da proba u live situaciji...

Poslije par dana dao mi je feeedback as follows:
-Rat: "Kako je ovo kreshtavo! Jesi li siguran da je sve u redu sa pedalom?" :lol:
- BB II: svidio mu se. Korisna Boost opcija...ali...
-Guvnor II: Jaaaaako mu se svidio, odmah je trazio da ga kupi od mene...(ali mama ne prodaje svoje bebe)...Dao sam mu da se koristi dok ne kupi sopstvenog...

Konacno, po onome kako si opisao...cini mi se da bi ti FUllotne OCD bio pun pogodak...Debeo, mrsan, kremast overdive sa podosta gaina na raspolaganju...Plus Hi Peak, Lo Peak switch...Vjerujem da bi bilo idealno za to sto trazis...pod uslovom da ti cijena nije limitirajuci faktor...Ali vjerujem da bi ti par nashih kolega forumasha moglo napraviti fulltone OCD za neku prihvatljivu cijenu...

I kao poslednji preglog sa moje strane...Znam da nije omiljeno niti popularno medju kolegama forumashima ali...Da li si razmisljao da zamijenish bridge magent na svom stratu sa nekim Single-coil-sized humbuckerom...
Kao ljubitelju strata toplo ti preporucujem Duncanov JB Jr, jer on ima taj otvoreni, svijetli strat zvuk sa humbucking osobinama...a drive je neuporedivlo bolji. Znam n ljudi koji su upravo to uradili i vrrrrrlo su zadovoljni rezultatom...

Nadam se da je od pomoci...

Cheeers!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Apr 2009, 10:42

jcm 800 wrote: -Rat: "Kako je ovo kreshtavo! Jesi li siguran da je sve u redu sa pedalom?" :lol:
Mora da su ta nova reizdanja još gora nego što sam mislio...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Apr 2009, 10:44

Cisto da doprinesem priblizavanju dolaska do 75 strane! :mrgreen:

Image

Probali smo ga gitarista i ja pre neku nedelju i prvo me je asocirao na Sinisake-ov opis, mada opet je u pitanju TS-varijanta koju pomenutu vec poseduje. :?

Image

E sad po meni se vrlo lepo razlikuje od Bad Monkey-a. Ovaj je zvucao toliko kompresovano da je bio prenapumpan do bola. I gotovo bez sustain-a. Hardwire je bio bas bolji, puniji, kremastiji, versatiliniji, dinamicniji...
Muzika je dinamika :D Mada verovatno u nekoj kombinacija BM kompresija ima svoju nezamenjivu ulogu.

Evo i par opisa zvuka sa HC-a:
The pedal IS what I always thought every other overdrive pedal LACKS...it's 3-Dimensional! It sounds wide and every note pops out. Rich harmonics that are clear, warm and smooth tone. THIS IS A MUST TO HAVE!!
I have a lot of other drive pedals to compare this with and I have had them all for a long time (years.) The other drive pedals on my board are a Fulltone GT500, Barber LTD Silver, Fulltone OCD and an Xotic BB preamp. Other pedals not on my board are a Boss DS1 and SD1, Boss OD3, Xotic RC booster, Digitech Bad Monkey, Dan Electro Fab overdrive and a Barber Direct Drive. This Hardwire pedal hangs with the best of them and what is best about the pedal for me is that it does not sound like ane of my other drive pedals, it does have it's own sound and I like that sound a lot. It gets real close to the OCD and the Xotic BB with the voicing switch to the right and thats some nice competition for this mass produced pedal to be up aginst. Notes in chords retain clarity and the pedal is very articulate and pick sensitive, I rarely use my volume knob to turn down so I do not know or care if it farts out it that way.
I use two different guitars for my kind of music, a PRS custom SE and a Ibanez RG2550Z. All stock PUPs. Straight out of the box all knobs at 12 o-clock gives a good warm crunchy tone on a humbucker and a SRV like twang is you are using a single coil. A Classic /Modified switch (essentially a 2-3 DB boost) allows you to set the out put to classic (warm) or Modified (more bite in the highs) with the same settings settings. On classic humbuckers the Modified option gives you rich harmonics with that added boost. If the pedal is driven into a clean channel of an amp, then you will get a good tube distortion (un-saturated) at around 3 O clock position of the gain knob. For this pedal to really shine you need to drive it into a dirty channel with the gain on the channel set to a light crunch setting. I tested it on a Laney LV300 (pre-amp tubes) with the follow settings. AMP: Gain at 1 o Clock,BASS,MID,TREBLE - at 12 o clock, Master volume on 2..ON the CM-2 I set level to 9, Low and Hi to 12:30, and Gain to 9 o clock. The guitar tone jumps out at you when the CM-2 kicks in. I couldnt be happier with the out of the box tone. I played this puppy on a Laney LV300 , Line6 spider II 120, Laney GH100L half stack, VOX AC/15, Marshal MGX-120 and it performs remarkably well in getting you that tube tone. I used two tube amps to check out the saturation and two transistor amps to check out how the pedals performs normally as a tube emulation. The EQ is fantastic, the LOW frequency control really lets you get that LOW end compression and tight bass for those growls while dive bombing or sliding on the 6th string. The HI freq control adds a nice rich feel to the harmonics with out going into a cat moan if played with the bridge pickup. The added boost with the modified switch works great if you want to sound like a metal head, but I prefer the classic voicing that is smoother and more rounded. Roll off your pick up volume to around 40% and you will go warm and clean on any pickup combination, the dynamic range of this overdrive pedal is really amazing, I could only achieve it with my guitar plugged into the AMP directly.
... uglavnom su mu svi dali ocenu 10 za Sound.

jcm 800

Post by jcm 800 » 21 Apr 2009, 10:54

Rocket Roll wrote:
jcm 800 wrote: -Rat: "Kako je ovo kreshtavo! Jesi li siguran da je sve u redu sa pedalom?" :lol:
Mora da su ta nova reizdanja još gora nego što sam mislio...
Ovaj nije reizdanje...vec je priiiiilicno star...

Ali...zamisli single coil, kroz Rat sa nadrndanim driveom...Pa MORA da zvuci krestavo...
Meni je i sa Humbuckerima dosta zujav...Mada je kljuc u igranju sa FILTER-om...Ali ko zna kakva je interakcija sa pojacalom...

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 21 Apr 2009, 10:59

jcm 800 wrote:(ali mama ne prodaje svoje bebe)
Vrh :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Apr 2009, 11:12

jcm 800 wrote:...zamisli single coil, kroz Rat sa nadrndanim driveom...Pa MORA da zvuci krestavo...
Ne moram da zamišljam, tako ga i sviram :D Sa "Drive" na maksimumu i "Filterom" blizu minimuma, zvuk je blizu Triangle Muffa, daleko od kreštavosti.

Doduše, razlike su prilično velike - ja sam svoje uvek pravio kao blago modernizovani "Bud Box Rat", što će reći sa izmenjenim izlaznim baferom, tantalima na putu signala, LM308 opampom, bez keramike, bez milara i sa diodama uparenim do treće decimale.

Mogao bi da modifikuješ svoj na sličan način - intervencija je poznata kao "Landgraff mod".

Koji opamp je u tvom, ako te ne mrzi da ga otvoriš?

jcm 800

Post by jcm 800 » 21 Apr 2009, 11:53

Rocket Roll wrote:
jcm 800 wrote:...zamisli single coil, kroz Rat sa nadrndanim driveom...Pa MORA da zvuci krestavo...
Ne moram da zamišljam, tako ga i sviram :D Sa "Drive" na maksimumu i "Filterom" blizu minimuma, zvuk je blizu Triangle Muffa, daleko od kreštavosti.

Doduše, razlike su prilično velike - ja sam svoje uvek pravio kao "Buddy Box Rat", što će reći sa izmenjenim izlaznim baferom, tantalima na putu signala, LM308 opampom, bez keramike, bez milara i sa diodama uparenim do treće decimale.

Mogao bi da modifikuješ svoj na sličan način - intervencija je poznata kao "Landgraff mod".

Koji opamp je u tvom, ako te ne mrzi da ga otvoriš?
E, bas cu da pogledam...ne mrzi me naravno...
Sad sam i ja zaintrigiran, hoces li vjerovati da ga NIKAD nisam otvorio...kad pogledam unazad to je JEDINA od svih pedala koja se kod mene zadrzala duze od 6 mjeseci a da je nisam otvorio i pogledao joj crevca...Sad sam bas nestrpljiv...

Ali, to ce morati da ceka weekend...da dodjem kuci...Dakle, saljem podatke u subotu...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Apr 2009, 12:31

Gleducni pa javi, yeah.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 21 Apr 2009, 12:41

@sinisa: ako vec budes u prilici da probavas marshall pedalice baci uvo i na OD kanal jackhammera

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Apr 2009, 13:30

@jcm 800, hvala na dugom i korisnom postu, narocito na onim plasticnim opisima! :D
Promena magneta u bridge poziciji nije mi trenutno na listi prioriteta, ali nisam gadljiv ni na takva resenja (godinama sam svirao gitaru sa hambakerima :D ), mada mislim da se takve stvari najbolje resavaju kupovinom jos jedne gitare. Pasce taj Les Paul, kad-tad, kad-taaad! :)
@sirac, hvala na doprinosu - idemo do 75. strane, na kojoj nas ceka iznenadjenje u vidu zadrzavanja DS1, hahahahahahah :)
Uzgred, probao si ovu pedalu u Mitrosu?
U, jbt, dobar ovaj HardWire, dobar... :D
@Rocket, ne pomaze tu ni modifikacija brdo, kad ta pedala zvuci fuzzasto (krestavo)... Neko to voli, neko ne... :D
@cccira, sad sam nasao prezentaciju koja je odradjena u OD modu, i to sa Stratom, pa cu da poslusam...

Uglavnom, prvo cu da probam ono sto mi je dostupno bez odlaska u prodavnice - Guv'nor dvojku...

Sad sam naleteo na ovo:

Fino radi (i) sa Stratom...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Apr 2009, 13:48

sinisake wrote: @sirac, hvala na doprinosu - idemo do 75. strane, na kojoj nas ceka iznenadjenje u vidu zadrzavanja DS1, hahahahahahah :)
Uzgred, probao si ovu pedalu u Mitrosu?
Vip! Mitros Nish Edition Kalcha 2009 :lol:

I ako se ne varam cena je bila nesto vise od 7000 RSD, sto je ekstra jeftino u odnosu na stotinak evara na Thomann-u. A licno se vrlo iznenadim kad naletim na nesto sto je kod nas jeftinije nego u drugim delovima sveta. Jos kad se to desi u Mitrosu! Extra!

majtimika

Post by majtimika » 21 Apr 2009, 14:03

tebi treba ovakav komplet i resio si posao

Image

:D :D :D :D

Post Reply