Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Da... kvalitetan jeste, dobra izrada, vrlo extreman po pitanju zvuka... ja svoj prodajem, kao i ostale pedale(osim waha) jer me proc zadovoljava, otkrio sam toplu vodu.
Shalim se, namestio sam sebi odgovarajuce boje, poshto u procu imam boss mt2 i ds1, a takav zvuk mi trenutno odgovara, death metal sam koristio kao ext. dist za izivljavanje, ali mi pored metal zone-a nije potreban kao i ostale, jer sve vuchem sa proca. 

Re: Vas lanac gitarskih efekata
E Nyarlathotep kakav je taj tvoj EHX PolyChorus?
- Nyarlathotep
- MF veteran
do jaja.
da se po drugi put citiram ovde.
da se po drugi put citiram ovde.
EH Stereo Polychorus je zaista sjajan efekat. ne svira ga dzabe Omar Rodrigez Lopez kao standardni efekat u svom gigantskom rigu
1) DOUBLE TRACK - sasvim upotrebljiv echo, ili analogni delay, sa feedback i time opcijom. istina, delay time je max 100ms, ali moze se veoma kreativno iskoristiti, ako se malo potrudite.
2) CHORUS - prelep chorus (neverovatno versatibilan), pored width and rate opcije, ima i delay time i feedback kontrole.
3) FLANGER - preterano dobar i versatibilan flanger, sa neverovatnom paletom opcija i zvukova, od phasy miline i vibrato tripa, do najbrutalnijeg flanger jet riljanja. kontrole: effect level, rate, width, tune (centralna pozicija frekvencije oko koje se modulira zvuk)
4) FILTER MATRIX - super filter za djitru. neverovatno transformise zvuk, od zvonkastih chime harmnika, do nabudzene bascine spremne za fuzz, ili overdrive. ako rucno drndate tune pot uzivo, dobicete ludacki efekat manuelno kontrolisanog flange sweepa, cesto sam to koristio sa sintom. kontrole: tune i effect level kontrole.
ima mono uulaz, stereo izlaz, true bypass, i dodatni sweep mode koji ublazuje modulaaciju i umeksava zvuk (korisna stvar ponekad). ova magicna sprava je analogna 100%, i moze nepojmljivo rasiriti paletu zvukova. smor je jedino sto ova pedala izvlaci minimum 10-12 sasvim razlicitih tripova, a aktivan je zpnaj koji je tog trenutka nastiman. tj. pozeleo bih da ima digitalnu memoriju za presete da se memorisu sva cuda koja ispusta. ovako na bini posle svake stvari morate vrteti potove do ludila.
da, Stereo Polychorus je GENIJALAN za igranje sa feedbackom, manuelnim manipulisanjem spacey ludila od modulacije, i pravljenje neverovatnih psihodelicnih efekata, slicnim drndanju LFOa na najprostijem monofonom analognom sintu. ono, fazon, u sred svirke se sagnes i zavrnes feedback, pa se igras sa time, width and tune potovima, i cuda nastaju.
preporucujem je svakome ko moze doci do nje. nije preskupa, kosta oko 210$, i meni je burazer poslao iz NYC, odakle i dobavljam vecinu opreme. koliko znam, u Artistu je nikad nisu imali, a ni ja licno, nazalost, ne poznajem nikoga ko je poseduje sem mene.
Aha nisam skontao taj post...
Super zvuci to sto si napisao. Dobro bi mi doslo tako nesto (kome ne bi
) ali ako je kako kazes nema u artistu... jbg
Super zvuci to sto si napisao. Dobro bi mi doslo tako nesto (kome ne bi

Moj lanac izgleda nekako ovako:
Pearl tele->EHX Big Muff NYC RI->Behringer Wah->Boss ds-2->EHX Vintage Polyphase->Yamaha flanger fl-01->Boss Dm-3->Behringer V-amp2 (bypass sve sem delay/echo+reverb)->Vox AC30
Uskoro cu V-amp2 zameniti s Line6 echo park i Ibanez De-7 delay-ima.
Nakacicu slike uskoro
Pearl tele->EHX Big Muff NYC RI->Behringer Wah->Boss ds-2->EHX Vintage Polyphase->Yamaha flanger fl-01->Boss Dm-3->Behringer V-amp2 (bypass sve sem delay/echo+reverb)->Vox AC30
Nakacicu slike uskoro

Vecina ljudi ima muff pre distorzije ali meni bolje zvuci obrnuto...Z*Z*Z wrote:Moj lanac izgleda nekako ovako:
Nakacicu slike uskoro
Kako su ti podeseni muff i ds-2?
Kako ih koristis? Odvojeno, zajedno...?
Sta ce ti 3 delay pedale?

Ne znam jesi li vec svirao echo park ali ta stvar je sranje... Pogotovo s obzirom da imas DM-3

Ja u sustini non-stop menjam raspored pedala, recimo upravo stavljam muff posle polyphase-aVecina ljudi ima muff pre distorzije ali meni bolje zvuci obrnuto...
Kako su ti podeseni muff i ds-2?
Kako ih koristis? Odvojeno, zajedno...?

muff: vol-10; tone-7,8,11,1,2; sust:12
ds-2: vol-11,12; tone-9,11,1; dist-12,1,3 obe pozicije koristim
i zajedno i odvojeno ih koristim, spustim snagu ds-u i izostrim (ponasace se kao jaci overdrive), a muff ostavim trebbly i bassy = krajnji rezultat crunchy prodorni muff

Sta ce ti 3 delay pedale?![]()
Ne znam jesi li vec svirao echo park ali ta stvar je sranje... Pogotovo s obzirom da imas DM-3.
aktivno ih dosta koristim,volim layer-e u zvuku, ali sve to koristim transparentno 80%
a kad pravim spacey delove onda ih odvrnem i zezam se sa samo-oscilacijama

Malo sam svirao Line6 EP, svidjaju mi se mogucnosti, sta ti preporucujes?
Meni su slicna podesavanja s tim sto je meni i pojacalo u startu podeseno na blagi overdrive tako da sa DS-2 dobijem "zesci" bluesy OD zvuk a Muff koristim za jos zesci zvuk.
Evo ovde sam napisao par stvari o Echo Parku:
viewtopic.php?f=43&t=2166&start=30
Ima tamo dosta price o delayima pa ako te zanima prosvrljaj kroz to a ja sam se u medjuvremenu odlucio za nesto peto sto treba uskoro da mi stigne. Nadam se...
Echo park ima par zanimljivih stvari, kao sto sam gore vec napisao, pa s obzirom da vec imas odlican delay mozda bi ti i bila zanimljiva pedala ali kao glavni i jedini delay, ne.

Evo ovde sam napisao par stvari o Echo Parku:
viewtopic.php?f=43&t=2166&start=30
Ima tamo dosta price o delayima pa ako te zanima prosvrljaj kroz to a ja sam se u medjuvremenu odlucio za nesto peto sto treba uskoro da mi stigne. Nadam se...
Echo park ima par zanimljivih stvari, kao sto sam gore vec napisao, pa s obzirom da vec imas odlican delay mozda bi ti i bila zanimljiva pedala ali kao glavni i jedini delay, ne.
To bi bilo lepo.Z*Z*Z wrote:Nakacicu slike uskoro

- Rocket Roll
I ja volim drajv posle Muffa - daje mu definiciju.
Da, zaboravih da postavim svoj "osveženi" setup:

Da, zaboravih da postavim svoj "osveženi" setup:

Ja na voxu simultano koristim i clean i top boost - shvatam na sta mislisMeni su slicna podesavanja s tim sto je meni i pojacalo u startu podeseno na blagi overdrive tako da sa DS-2 dobijem "zesci" bluesy OD zvuk a Muff koristim za jos zesci zvuk.

Procitao sam, zanimljivo. Sta cekas da ti stigne?Ima tamo dosta price o delayima pa ako te zanima prosvrljaj kroz to a ja sam se u medjuvremenu odlucio za nesto peto sto treba uskoro da mi stigne. Nadam se...
Evo slicica

Ortakove + moje pedalice ( nismo sve izlozili
)

guitar + amp + ja

Uskoro cu uploadovati male semplove Polyphasea, Boss Ds-2-ke, Boss dm-3-ke i Ce-3-ke

Ortakove + moje pedalice ( nismo sve izlozili

guitar + amp + ja

Uskoro cu uploadovati male semplove Polyphasea, Boss Ds-2-ke, Boss dm-3-ke i Ce-3-ke