Boss GT 10 ili Line 6 pod X3 Live

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Re: Boss GT 10 ili Line 6 pod X3 Live

Post by Funkomat » 27 May 2009, 22:47

@ rattlehead

Kako si to ogranicen sa 5+ pedala? :)

rattlehead

Post by rattlehead » 27 May 2009, 23:16

hehe......pa sad vishe i nisam jer sam prodao pola.ostade samo flange.....al ko sto sam vec pomenu,tesko je da u toku pesme menjash npr.blagi dist pa da roknesh heavy dist...hocesh drugi verb i drugi tip delaya....jer ne koristim isti verb i delay za solo kao sto koristim za ritam il klin.......Kontash?Jedino da sam platio nekog crnca da mi cuci ispred nogu i menja presete na pedalama :lol: :lol: :lol: al sam odvratan..... :twisted:

progg

Post by progg » 28 May 2009, 10:38

rattlehead wrote:Imao sam Digitech - metal master,multi chorus,digiverb,digidelay i flanger i josh par pedala.....
imao si digitalije... nisi napravio neku veliku razliku prelaskom na proc...

da si imao (recimo, ne mora bas ove pedale da budu u igri): muff, cs9, small stone, carbon copy = 500e...tada bi morao da cujes razliku...

rattlehead

Post by rattlehead » 28 May 2009, 12:29

a ha.....a kao.....ti si svirao na digitech pedalama......pa na l6...pa kao znash jel sam napravio razliku il ne?!!!!! :evil: Kao da su to jedine pedale na kojima sam svirao pa sad ladim usta.......U vreme kad sam ja kupovao te pedale,svaka od njih je iznosila oko 100 evra ako cemo i o tome.......Al poslednji put,nije tema o pedalama majku mu *****!!!!!!!!!Volim i ja pedale,al ne bih da se ponavljam........bilo kako bilo ogranicen si u toku pesme sa bojom zvuka!!!!Pogotovo ako koristish vishe efekata....eto...ponovo se ponavljam zbog nekih koji ne citaju sta neko pishe u predhodnim postovima...........Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

progg

Post by progg » 28 May 2009, 12:52

rattlehead wrote:a ha.....a kao.....ti si svirao na digitech pedalama......pa na l6...pa kao znash jel sam napravio razliku il ne?!!!!! :evil: Kao da su to jedine pedale na kojima sam svirao pa sad ladim usta.......U vreme kad sam ja kupovao te pedale,svaka od njih je iznosila oko 100 evra ako cemo i o tome.......Al poslednji put,nije tema o pedalama majku mu *****!!!!!!!!!Volim i ja pedale,al ne bih da se ponavljam........bilo kako bilo ogranicen si u toku pesme sa bojom zvuka!!!!Pogotovo ako koristish vishe efekata....eto...ponovo se ponavljam zbog nekih koji ne citaju sta neko pishe u predhodnim postovima...........Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
zasto si odmah odlepio... nisam milslio da te vredjam, samo sam izneo svoje misljenje, koje ti ne moras da prihvatis, ali me neces ubediti u suprotno... digtalne pedale nemaju neku veliku prednost nad zvukom koji mozes namestiti na procesoru... imao sam digiverb i digidelay a i line 6 sam probao (test od nekih nedelju-dve sa x3 live)...onu metal pedalu i chorus nisam probao...digitalija je digitalija...jedino sta mi je ok od digitalije su delay i poneka reverb pedala...
ti nisi citao moje postove ocigledno... vec sam liku koji je zapoceo temu napisao da bih ja izabrao Boss; ali sam ga samo prijateljski savetovao da tih 400-500 jura (koliko kosta nov procesor) potrosi pamtnije i kupi 4-5 analognih pedala koje moze koristiti narednih 20-30 godina... procesor ce mu zastareti za 2-3 godine...izaci ce neki Boss GT-100 (lupam) sa mnogo "boljim" karakteristikama...

rattlehead

Post by rattlehead » 28 May 2009, 15:06

ma nije neg ne dam l6 :D Pazi,slazem se da bez starca nema udarca....al ako vec ganjash dobar stari zvuk,uzmi gibson les paul+marshalac hi ulaz,dodaj verb delay i chorus....i zavrshio si..... :D Al neki i ne vole taj princip.....Ja sam posle dugogodishnjeg koriscenja pedala ( oko 6-7 ) uzeo preamp,visio nad njim pola godine,da bi namestio zvuk da se ukakish :D I dobijao sam samo pozitivne komentare po svirkama i probama....On nije za dzabe jedan od vodecih PREAMP procesora....**** ga..Naravno,ima i on svojih mana.....Al ako decko hoce da kupi procesor,manimo se pedala....To nek bude druga tema :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 May 2009, 15:15

progg wrote: da si imao (recimo, ne mora bas ove pedale da budu u igri): muff, cs9, small stone, carbon copy = 500e...tada bi morao da cujes razliku...
Slazem se. :ziveli:

T - Rex

Post by T - Rex » 28 May 2009, 17:26

rattlehead wrote:da bi namestio zvuk da se ukakish :D I dobijao sam samo pozitivne komentare po svirkama i probama....On
Daj da cujemo taj zvuk. Mislim sacuvaj ga pa uplod na rapid. :)

Evo od mene uvodni zvuk gitare za line 6 XT & X3 live GREEN DAY - Boulevard Of Broken Dreams .

http://rapidshare.com/files/238198501/G ... s.l6t.html

Image

gitaros

Post by gitaros » 23 Oct 2012, 16:31

progg wrote:
rattlehead wrote:a ha.....a kao.....ti si svirao na digitech pedalama......pa na l6...pa kao znash jel sam napravio razliku il ne?!!!!! :evil: Kao da su to jedine pedale na kojima sam svirao pa sad ladim usta.......U vreme kad sam ja kupovao te pedale,svaka od njih je iznosila oko 100 evra ako cemo i o tome.......Al poslednji put,nije tema o pedalama majku mu *****!!!!!!!!!Volim i ja pedale,al ne bih da se ponavljam........bilo kako bilo ogranicen si u toku pesme sa bojom zvuka!!!!Pogotovo ako koristish vishe efekata....eto...ponovo se ponavljam zbog nekih koji ne citaju sta neko pishe u predhodnim postovima...........Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
zasto si odmah odlepio... nisam milslio da te vredjam, samo sam izneo svoje misljenje, koje ti ne moras da prihvatis, ali me neces ubediti u suprotno... digtalne pedale nemaju neku veliku prednost nad zvukom koji mozes namestiti na procesoru... imao sam digiverb i digidelay a i line 6 sam probao (test od nekih nedelju-dve sa x3 live)...onu metal pedalu i chorus nisam probao...digitalija je digitalija...jedino sta mi je ok od digitalije su delay i poneka reverb pedala...
ti nisi citao moje postove ocigledno... vec sam liku koji je zapoceo temu napisao da bih ja izabrao Boss; ali sam ga samo prijateljski savetovao da tih 400-500 jura (koliko kosta nov procesor) potrosi pamtnije i kupi 4-5 analognih pedala koje moze koristiti narednih 20-30 godina... procesor ce mu zastareti za 2-3 godine...izaci ce neki Boss GT-100 (lupam) sa mnogo "boljim" karakteristikama...
jebale te pedale viseeeee debilcino , NIJE TO TEMA !!!!!!

majtimika

Post by majtimika » 23 Oct 2012, 16:35

decko smiri malo tema je od pre tri godine alo

muki17
Urednik

Post by muki17 » 23 Oct 2012, 16:43

:XD:

Baba Slim
MF veteran