vec jedno tri meseca i nisam siguran da i one nece prozvecati. fora je da treba u startu da im ublazis vibracije vec kad su nove da bi sto duze trajale, tako da sam ja iako ne zvece ipak ostavio taj sundjer ispod. el84 nisu neke dugotrajne lampa i godinu dana je za njih neki maksimum za menjanje. ove ruske su deklarisane na 5000 radnih sati naspram 3000 kod ostalih proizvodjaca , tako da se ja nadam da nece biti problema bar dve godine. mada po ovoj ceni mi se isplati i na godinu da ih menjam, samo da ih bude, posto stvarno zvuce mnogo bolje od jjsinisake wrote:xspaceman wrote:tiše?? a da zamenite mesta kad svirate??? on da stane pored tvog a ti pored njegovog classica, pa onda neces cuti tako glasno kako ti zvechi amp!sinisake wrote:Da, ali nesto tise...A mislim da je on resio (za razliku od mene) da jednostavno ne obraca paznju na to...
![]()
Samo se ti zaebavaj.
@majtimika, koliko dugo sviras te ruske neunistive? Mislim, ako i one prozvece posle izvesnog vremena (a da to nije vreme za menjanje!), sta onda?
Zvecanje lampi na Classicu 30?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Zvecanje lampi na Classicu 30?
Da...
Pa nista, pre ili kasnije ih menjam, pa cu cimnuti tog lika ciji si mi broj dao.
A mozes li da mi kazes preciznije o kakvom se sundjeru radi? Gde to ima da se naruci/kupi?
Izolacija na cevima za grejanje...
Pa nista, pre ili kasnije ih menjam, pa cu cimnuti tog lika ciji si mi broj dao.
A mozes li da mi kazes preciznije o kakvom se sundjeru radi? Gde to ima da se naruci/kupi?
Izolacija na cevima za grejanje...
Last edited by sinisake on 09 Jul 2009, 20:45, edited 1 time in total.
jebaji ga ja sam mazno parce od komsije kad je radio grejanje u kuci tako da nemam pojma ni kako se zove ni gde ima. uglavnom koristi se za izolaciju cevi za grejanje , crne je boje , sundjerasto je i u obliku je cevi rascepljeno sa jedne strane da bi moglo da se nabaci na cev. otidji kod nekoga ko radi grejanje pa se raspitaj
Ok, hvala!
- Rocket Roll
Znači svi imaju taj problem?
Eto... a kad sam mu govorio da se mane Klasika 30, hteo je da me bije...
Cekaj ono od zice sto ti je Rocket nacrtao za lampe, to bi vec trebalo da postoji u tvom Classic 30, sem ako nije starije izdanje.
Pa postoji, neki drzac, nesto slicno onome sa Rocketovog linka, da...
Sad sam pogledao... Ocito je majtimika u pravu, ne pomaze...

jednostavno, ovo je bila najbolja varijanta za pare koje sam imao (Bassmani koji su se tih dana mogli naci u oglasima bili su preskupi, a neki i bez SVIH lampi, secas se)
Sad sam pogledao... Ocito je majtimika u pravu, ne pomaze...

Eto ti sad... Ma znam i ja da je Aiken bolji, a ni AC30 ne bi skodio... O Two Rocku i da ne govorimo...Znači svi imaju taj problem?

jednostavno, ovo je bila najbolja varijanta za pare koje sam imao (Bassmani koji su se tih dana mogli naci u oglasima bili su preskupi, a neki i bez SVIH lampi, secas se)
nebrini se ti nista to se lako resava, i mani se rocketa i njegovih filozofija
- Rocket Roll
Ne znam ni zašto treba da se rešava, kad ne bi ni trebalo da postoji.
Zanimljivo je kako se tamo i 'vamo po Forumu često preterivalo u izjavama kako Klasiku 30 ama-baš-ništa ne fali, itd, i pritom se sipalo drvlje i kamenje na one koji iz iskustva (servisnog!) tvrde drugačije. I šta? Siniša ga uzme, pomene da postoji problem - i odjednom ispliva kako je to, izgleda, jedna od "urođenih mana" tom pojačalu.
Klasika 30 ne treba voleti više nego istinu, i lepo bi bilo da se barem neko izvini za preteran marketing (kad je već "pročitan").
Zanimljivo je kako se tamo i 'vamo po Forumu često preterivalo u izjavama kako Klasiku 30 ama-baš-ništa ne fali, itd, i pritom se sipalo drvlje i kamenje na one koji iz iskustva (servisnog!) tvrde drugačije. I šta? Siniša ga uzme, pomene da postoji problem - i odjednom ispliva kako je to, izgleda, jedna od "urođenih mana" tom pojačalu.
Klasika 30 ne treba voleti više nego istinu, i lepo bi bilo da se barem neko izvini za preteran marketing (kad je već "pročitan").
A Rocket nemoj i ti sad...
Evo i Tufli ima taj problem, na mnogo skupljem pojacalu, i alzo na onom Lejniju, a bogami i jos neki ljudi sa foruma su to iskusili, na drugim pojacalima, mozda se i jave...
Nije to samo mana Pivija, to je mana vecine pojacala sa tim konceptom (sto jeftiniji kombo lampas), izgleda...

Edit: Cak i Funkomat, sa, meni i njemu (i svima ovde, valjda) tako dragim Bassmanom, ima slicne probleme... Izgleda je svirka u bucnom bendu zasad najefikasnije resenje...
(I nesto cesce menjanje lampi nego sto bismo hteli, jbg:))
Evo i Tufli ima taj problem, na mnogo skupljem pojacalu, i alzo na onom Lejniju, a bogami i jos neki ljudi sa foruma su to iskusili, na drugim pojacalima, mozda se i jave...
Nije to samo mana Pivija, to je mana vecine pojacala sa tim konceptom (sto jeftiniji kombo lampas), izgleda...

Edit: Cak i Funkomat, sa, meni i njemu (i svima ovde, valjda) tako dragim Bassmanom, ima slicne probleme... Izgleda je svirka u bucnom bendu zasad najefikasnije resenje...

(I nesto cesce menjanje lampi nego sto bismo hteli, jbg:))
- Rocket Roll
Ma samo da smo najzad došli do objektivnije slike Klasika 30, a problem je valjda nekako rešiv.
Sećam se da mi je Hillybilly spominjao slično rešenje ovom "radijatorskom" - termobužir na lampama - ali da je isto tako spomenuo da ni to ne funkcioniše u praksi (bužir se otapa, a zujanje je se baš i ne smanjuje).
Možda je ipak drugačije sa ovim oblogama za cevi grejanja, ne znam.
Sećam se da mi je Hillybilly spominjao slično rešenje ovom "radijatorskom" - termobužir na lampama - ali da je isto tako spomenuo da ni to ne funkcioniše u praksi (bužir se otapa, a zujanje je se baš i ne smanjuje).
Možda je ipak drugačije sa ovim oblogama za cevi grejanja, ne znam.
-
premalo gain-a u svirci - to je problem 

Pa ja verujem da majtimika zna sta prica, samo da saznam kako se taj materijal zove...Možda je ipak drugačije sa ovim oblogama za cevi grejanja, ne znam.

Uglavnom, svaki materijal koji je dovoljno mek da ne osteti lampe, a dovoljno tvrd da spreci njihovo cinculiranje, i koji moze da podnese temperature ravne onima na povrsini Sunca, valjda bi (teoretski) mogao da posluzi...

apsolutno, apsolutno, jos ga nisam ni preko pola odvrnuo...premalo gain-a u svirci - to je problem

Last edited by sinisake on 09 Jul 2009, 23:38, edited 1 time in total.
- Rocket Roll
Ne znam šta da ti kažemsinisake wrote: Pa ja verujem da majtimika zna sta prica...

Verovatno će one ipak nastaviti da "plešu", barem u nekoj meri - kako bi uopšte stale? Malo sunđera ne može toliko da smanji zvučni pritisak, a u svakom slučaju ne može da zaustavi vibracije koje zvučnik prenosi na kabinet / šasiju / podnožje / lampu.sinisake wrote:...svaki materijal koji je... dovoljno tvrd da spreci njihovo cinculiranje...
Pritom jedan problem menjaš drugim - to je termoizolacioni sunđer, sprečava lampu da se hladi i vraća toplotu na podnožje i na šasiju, gde toplota tokom vremena može da napravi veći problem (kao na starim VOXovima koji vremenom skuvaju svoje komponente).
To se relativno lako nadje, ima po prodavnicama materijala za vodovod. Cesto je spolja kao neke srebrne boje, i onako "resetka" reljefno. Ne znam kako se zove materijal, ali kad je moja majka uspela to sama da nadje, a ni ona ne zna kako se zove materijal, snacices se i ti.