Pedalboard od Kofera za Alat
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Pedalboard od Kofera za Alat
Cort, bolje stavi vise, tj koliko god ti nije pretesko za nosenje, uvek dodje korisno imati visak prostora za kablove, krpice i tako to
@Cortex:
Ne znam koliko pedala želiš u budućnosti da složiš na board, ali ako je to neki veći broj, savetujem sledeće: u slučaju da želiš (zbog smanjene dužine boarda) da pedale ređaš u dva reda, obavezno razmotri izdizanje drugog reda pedala. Ukoliko to ne uradiš, vrlo je verovatno da ćeš pedale iz drugog reda paliti iz visine, prstima, tzv. tiptoe™ tehnikom.
Naravno, uz opasnost pomeranja potova pedala iz prvog reda.
Ja sam sada u fazi osmišljavanja manjeg setup-a, i zbog veličine kofera i broja pedala, pedale će ići u dva reda. Iz iskustva sa trenutnim koferom / pedalboardom, odavno sam shvatio da je problem kada se pedale u drugom redu nalaze u istoj ravni kao pedale u prvom. Zato ću u novom pedalboardu izdići drugi red za neka 4 cm, i taman staje sve u dubinu kofera (kupovnog, aluminijumskog za alat), koji je 13 cm dubok.
Inače, samo da spomenem, najviša pedala koju imam je visoka oko 5.5cm, uglavnom manje od 6 cm...
Eto, samo mala preporuka...
Ne znam koliko pedala želiš u budućnosti da složiš na board, ali ako je to neki veći broj, savetujem sledeće: u slučaju da želiš (zbog smanjene dužine boarda) da pedale ređaš u dva reda, obavezno razmotri izdizanje drugog reda pedala. Ukoliko to ne uradiš, vrlo je verovatno da ćeš pedale iz drugog reda paliti iz visine, prstima, tzv. tiptoe™ tehnikom.

Ja sam sada u fazi osmišljavanja manjeg setup-a, i zbog veličine kofera i broja pedala, pedale će ići u dva reda. Iz iskustva sa trenutnim koferom / pedalboardom, odavno sam shvatio da je problem kada se pedale u drugom redu nalaze u istoj ravni kao pedale u prvom. Zato ću u novom pedalboardu izdići drugi red za neka 4 cm, i taman staje sve u dubinu kofera (kupovnog, aluminijumskog za alat), koji je 13 cm dubok.
Inače, samo da spomenem, najviša pedala koju imam je visoka oko 5.5cm, uglavnom manje od 6 cm...
Eto, samo mala preporuka...

Kod mene je razlika u nivoima 2 cm, i to je po meni dovoljno. Izgleda da je Baba "septican", pa nece da rizikuje.Baba Slim wrote:@Cortex:
Zato ću u novom pedalboardu izdići drugi red za neka 4 cm

Ja mislim da nema nikakve potrebe da se bilo sta izdize ali ono... koga ne mrzi nek izdize. 

nekako sa ove tacke gledista mi se cini da to zavisi koliki si medjed pri gazenju,vi finiji pipkate i gazite prsticima,mi stoka mlatimo pa se poserem0 po svim pedalama u prvom redu,stavljamo dascetine da ojacaju i otezaju bord dok ga sutiramo itd. to je kao ona prica o behringer pedalama kad se cudite sto se zalimo da je plastika.
Ja sam,u koferu kao sto je ovaj Funkomatov, izdigo drugi red,kao Baba Slim oko 4 cm, a ispod te platforme sakrio stabilizator napona! 

To je dobra stvar. Pogotovo ako je napajanje neko vece.
Pa ako se napajanje ne greje, to je stvarno dobra stvar. Ostavlja mesta za najmanje jednu pedalu. Ja o tome nisam razmisljao, posto ste H-B power plant "nahvalili" ovde na forumu, pa sam se bojao da se ne greje, zuji i tako to, posto se ne desava nista od toga, ako zatreba prostora ovo ostaje kao moguca modifikacija.
Ljudi jel zna neko gde mogu da se kupe ovakve kopche za kofere? Npr kao ovde
http://www.musicmax.ba/media/artikli/37.jpg
ili
http://musicmax.hr/media/artikli/3368.jpg
Treba mi za taj kofer koji pravim, tj koji mi tjale pravi
Nigde ne mogu da nadjem jbt.
http://www.musicmax.ba/media/artikli/37.jpg
ili
http://musicmax.hr/media/artikli/3368.jpg
Treba mi za taj kofer koji pravim, tj koji mi tjale pravi

Nigde ne mogu da nadjem jbt.
http://www.psp.co.rs/english/prodaja.html
idi na ovaj sajt pa klikni na adam hall i nadji sta ti treba, cini mi se da sam nesto video. Pa skini cenovnik ili ih kontaktiraj, kolko vidim cena bi trebala biti do 3e po komadu.
idi na ovaj sajt pa klikni na adam hall i nadji sta ti treba, cini mi se da sam nesto video. Pa skini cenovnik ili ih kontaktiraj, kolko vidim cena bi trebala biti do 3e po komadu.
Drugari, gotov je novi, mini-setup
Jeste da pedalboard nije od kofera za alat, ali staje u isti, pa rekoh da ga kratko predstavim ovde.
Ideja je bila da se napravi manji, kompaktniji, koliko je moguće jeftin, ali podjednako svestran kao i prvobitni pedalboard, koji ostaje za neke druge prilike...
Pedalboard je urađen od medijapana debljine 10mm (prefarban mat crnim auto-lakom), i projektovan je tako da staje u aluminijumski kofer za alat, i na njega staje wah, i dva reda po tri pedale, s tim što sam već ranije pomenuo da je drugi red pedala izdignut na platformu, ukupne visine 4cm.
Ovom prilikom se za stolarske radove zahvaljujem mom dobrom drugaru, i saborcu iz benda - Peđi, Don Giappe-u, na odvojenom vremenu i uloženom strpljenju i trudu za ispunjavanje mojih hirova.
Lanac ide ovako:
- Behringer Hellbabe Wah
- Fulldrive2 klon by Majtimika (ovom prilikom mu se još jednom zahvaljujem
), single channel, odn. bez boost-a, ali sa svim ostalim opcijama (symmetrical, asymmetrical clipping i comp cut, i tri voicing opcije: flat middle, vintage, fat)
- Marshall Guv'nor 2
- Clean boost by Majtimika (nemam pojma koja je šema, ali koristim ga već jako dugo)
- Marshall Supervibe Chorus
- Behringer Vintage Delay VD400
- Behringer Pedal Tuner TU300.
Napajanje rešeno preko jednog Ibanez adaptera (+ daisy chain) od 200 mA kojeg koristim godinama, i nikada nije zakazao.
Slike:

Ideja je bila da se napravi manji, kompaktniji, koliko je moguće jeftin, ali podjednako svestran kao i prvobitni pedalboard, koji ostaje za neke druge prilike...
Pedalboard je urađen od medijapana debljine 10mm (prefarban mat crnim auto-lakom), i projektovan je tako da staje u aluminijumski kofer za alat, i na njega staje wah, i dva reda po tri pedale, s tim što sam već ranije pomenuo da je drugi red pedala izdignut na platformu, ukupne visine 4cm.
Ovom prilikom se za stolarske radove zahvaljujem mom dobrom drugaru, i saborcu iz benda - Peđi, Don Giappe-u, na odvojenom vremenu i uloženom strpljenju i trudu za ispunjavanje mojih hirova.

Lanac ide ovako:
- Behringer Hellbabe Wah
- Fulldrive2 klon by Majtimika (ovom prilikom mu se još jednom zahvaljujem

- Marshall Guv'nor 2
- Clean boost by Majtimika (nemam pojma koja je šema, ali koristim ga već jako dugo)
- Marshall Supervibe Chorus
- Behringer Vintage Delay VD400
- Behringer Pedal Tuner TU300.
Napajanje rešeno preko jednog Ibanez adaptera (+ daisy chain) od 200 mA kojeg koristim godinama, i nikada nije zakazao.
Slike:

Super si odradio ovo. Veoma lepo izgleda.
Jel znas gde su kupljene te 2 rucke?
Jel znas gde su kupljene te 2 rucke?
Hvala, drago mi je da ti se sviđa. 
Ručke sam kupio u Vrbasu, mislim da su te dve ručke i 4 kraća i 4 duža šrafa koštala oko 180 rsd (uzeo sam od obe vrste šrafova jer nisam znao koliko debeo medijapan ćemo naći).
EDIT: Sada kada malo razmislim, nisam siguran da je bila ta cena, mislim da je bilo jeftinije, nemam pojma sad, jbg... Ako ti trebaju, mogu pogledati i kupiti kad sledeći put odem kući.

Ručke sam kupio u Vrbasu, mislim da su te dve ručke i 4 kraća i 4 duža šrafa koštala oko 180 rsd (uzeo sam od obe vrste šrafova jer nisam znao koliko debeo medijapan ćemo naći).
EDIT: Sada kada malo razmislim, nisam siguran da je bila ta cena, mislim da je bilo jeftinije, nemam pojma sad, jbg... Ako ti trebaju, mogu pogledati i kupiti kad sledeći put odem kući.