WAH
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Guitar_thrill
- MF veteran
Re: WAH
Nisam uzeo no voxa ni dunlopa
)) Nasao sam Ibanez wau fuzz iz '73 ....radi savrseno...mada nesto nemam iskustva ni sa wahom ni sa fuzzom, ali svidjaju mi se oba kako zvuce,a i pitao sam neke iskusnije ljude da je probaju i oni kazu da je odlicna! Mada cini mi se da je prilicno retka pedala,koliko sam pogledao na internetu.....mada me zbunjuje review na harmony central jer jedan kaze da je fuzz strava,a wah solidan,a drugi kaze obrnuto!?!?! Ako je na ovim prostorima jos neko imao prilike da svira ovu pedali,voleo bih da cujem njegovo misljenje...

Gde si nasao to covece?
Koliko para?
Koliko para?
- Guitar_thrill
- MF veteran
Pa u Zrenjaninu sam nasao...taj lik sto me uci da sviram gitaru je lud za vintage gitaram i efektima za koje je slabo ko cuo....i pre jedno dve godine je nasao tog ibaneza,ali nesto sjebanog,i popravio ga i sad radi ko nov,on ga je svirao i snimio album na njemu...i obecao mi je da ce me zvati,ako ga ikad bude prodavao...posto on s vremena na vreme isproba sve na njoj i onda nadje neku novu...ima neke gitare za koje nikad nisam cuo koje mi zvuce mnogo bolje od nekog Gibson Les Paula...jednog je imao od nekog mocvarnog drveta kao sto se prave Knopfleru gitare od nekog prastarog drveta...ta gitara je imala najbolji sustain koji sam ja ikada cuo....nego to nije ovde tema
od njega sam je nabavio za 100evra,meni je dao za te pare jer se dugo znamo i stalno nesto trgujemo i menjamo..inace gledao sam na netu cena je mnogo veca(za ono malo sto sam nasao)...jel znas o kojoj pedali je rec??

Da znam. Zato pitam
I kakva je? Opsirnije...
I kakva je? Opsirnije...
- Guitar_thrill
- MF veteran
Opsirnije cu da ti napisem sutra uvece,jer nije jos kod mene
svirao sam na tom wahu par puta,i juce ponovo,cisto da se uverim jel to ono sto sam i ranije svirao...pa sutra nosim pare,i uzimam ....mada ja bas nesto i nemam iskustva sa wahom da bi pisao o tome,znam samo da je mnogo bolji od wahova na procesorima (normalno), i da mi se vise dopao od Dunlopovog iz prodavnice(doduse mozda je to zato sto sam dunlopa svirao na nekom Laney tranzistorcu,a ovaj wah na lampasu iz 60ih,koji dosta podseca na twin reverba
)...

OK.
Ja sam slusao/citao samo dobre stvari o ibanez wahovima nikad ih nisam video kod nas zato me zanimalo gde si ga ti nasao...
Ja sam slusao/citao samo dobre stvari o ibanez wahovima nikad ih nisam video kod nas zato me zanimalo gde si ga ti nasao...
To drvo je Swamp Ash, moj Strat je od Asha ali iz severnih predela- tvrdji i tezi, a ovaj "mocvarni" zvuci toplije, a sto se tice sustaina to mu je jedna od glavnih karakteristika.Guitar_thrill wrote:jednog je imao od nekog mocvarnog drveta kao sto se prave Knopfleru gitare od nekog prastarog drveta...ta gitara je imala najbolji sustain koji sam ja ikada cuo...
Sto se tice waha, mogao bi da nabacis neki zvuk da ga cujemo, jer u principu ne volim fuzz u bilo kojoj formi, a pogotovo sa wahom. Nyrlanthotep rece da ima neki dobar Buddha wah, e to je stvarcica koja obecava

- Guitar_thrill
- MF veteran
E jeste to drvo je u pitanju...a nemam ja tu silnu opremu da bi snimio nesto na komp:) ja samo ubodem direktno gitaru kada nesto snimam,nemam ni mikrofon...ali pokusacu,mada to ne ocekujte uskoro...e da,da me ne shvatite pogresno,fuzz je odvojen od waha na pedali...znaci ima prekidac za wah i za fuzz...moze se koristiti i kao jedno i kao drugo,ali i u isto vreme...
Guitar_thrill wrote:ja samo ubodem direktno gitaru kada nesto snimam,nemam ni mikrofon...
Tako vecina snima... line in
Snimi tako bice to dobro
Ma line-in i udri, ne moras cak ni da ga provalicis kroz farbe, samo cisto snimi wah i taj fuzz, da vidimo o cemu se radi
- Guitar_thrill
- MF veteran
Cekajte kako direktno iz waha u komp? zat nema neke razlike u naponu itd. o kojoj svi pricaju?
Gitara - pedala - line in...
Ako imas line out na pojacalu onda preko toga ali moze i ovako
Ne znam na kakav napon mislis ali ja sam ovako snimao bezbroj puta i nikad nisam imao problema
Ako imas line out na pojacalu onda preko toga ali moze i ovako
Ne znam na kakav napon mislis ali ja sam ovako snimao bezbroj puta i nikad nisam imao problema
Sta mislite o ovom?
Ima neko nekakvog iskustva s pedalom?
Super bi doslo da je i volume i wah...
http://www.mitros-music.com/products/30 ... h_Pedal/1/
Ima neko nekakvog iskustva s pedalom?
Super bi doslo da je i volume i wah...
http://www.mitros-music.com/products/30 ... h_Pedal/1/
- Guitar_thrill
- MF veteran
e evo snimio sam wah....ali kao sto vec rekoh ja jos ne znam da ga sviram,pa nemam pojma ni sta bi trebalo da odsviram,da bi on dosao do izrazaja...ovde sam samo nesto bzvz brljao...http://www.sendspace.com/file/kbdtyq a evo i slika tog mog wah fuzza
...i da nisam mislio na razliku u naponu nego u signalu...ali evo snimio sam iz gitare u wah pa u komp....
e da ja imam humbuckere,tako da s sve ovo mnogo lepse cuje na nekom stratu ....

Last edited by Guitar_thrill on 24 Jan 2008, 21:56, edited 1 time in total.